The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nero
Hanys

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2010, 20:34
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
ma ktoś link do całego meczu na necie -> chętnie na spokojnie i po emocjach bym sobie oglądnął ..

z góry dzięki

ABG!!!

Jak ściągnąć plik: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne

Bramki i skrót do ściągnięcia TUTAJ
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.11.2010, 20:59
A ja się uśmiałem, jak dzis o meczu Wisła - Legia wypowiadali się w Lidze + extra ... boze jak jeszcze koło siebie mieli Arielka, to zobaczyłem jak można sobie głęboko do pup wchodzic :|||| Jak pan redaktor Tomasz W. doradzał po fachu Arielkowi ... komedia ... i jeszcze to porownanie, ze lepiej wypadł niż nasz Sobol ... wypas
Odpowiedz cytując
__SaNd1__
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 14.11.2010, 21:07
Gratuluje zwyciestwo wszystkim - tak musi grac Wisla w kazdym meczu i bedziemy mistrzami Pozdrawiam z Bulgarii
Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.11.2010, 21:27
fugiel napisał(a):Wyświetl post
A ja się uśmiałem, jak dzis o meczu Wisła - Legia wypowiadali się w Lidze + extra ... boze jak jeszcze koło siebie mieli Arielka, to zobaczyłem jak można sobie głęboko do pup wchodzic :|||| Jak pan redaktor Tomasz W. doradzał po fachu Arielkowi ... komedia ... i jeszcze to porownanie, ze lepiej wypadł niż nasz Sobol ... wypas
Pier.... farmazony i te jego wywody na temat super gry Legii i slabej Wisly eh zenada.( wczoraj Lidze + i dzis) Mogł jeszcze wejsc pod biurko i mikołaja Arielkowi opier....!
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 14.11.2010, 21:32
fugiel napisał(a):Wyświetl post
W statystykach wypadł lepiej i co z tego ?
Po za tym powiedzieli przeciez ze jak widac statystyki nie grają.
nie ma sie co denerwowac
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.11.2010, 21:40
Panowie jaki jest wynik...
Warszawa nadal nie może się pogodzić iż dostali takie manto od Krakusów...

a tak z innej beczki wyniki się układają pod nas i pod Legię więc końcówka rundy będzie mega ciekawa...
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.11.2010, 21:51
jagoda napisał(a):Wyświetl post
Mecz chyba z dedykacją dla ludzi, którzy nie mają pojęcia o czym piszą a wyrokują przed pierwszym gwizdkiem!

Ile to już razy forumowicze jechali po kimś w trakcie meczu i okazało się, że musieli odszczekać swoje wyroki

Ku przestrodze zacytuję pewną wypowiedź:

Nie trzeba być alfa i omegą aby nie być zszokowanym wystawieniem Irsaka.

Wpierw Robert M. wystawiał notorycznie Żurawskiego by po kilku spotkaniach zrozumieć, że jego gra nie wygląda najlepiej i najlepszym miejscem dla Maćka jest ŁAWKA, tak też się stało.

Potem Branco, dwa beznadziejne mecze i wskoczył Cikos.

Następny Bukhari na środku, grał do momentu wyczerpania limitu i usiadł na ławie.

Dla naszego trenera jedynym pewniakiem w środku jest Sobol, który zresztą był MVP piątkowego spotkania (nie żaden Brożek, czy Patryk).

Trener próbował różnych wariantów w środku by wybrać ten optymalny, z pejsami zagrał niby Piotrek..(średni pomysł, ale by mogł zagrać Irsak wcześniej właśnei grali Bukhari i inni)

Holender wyraźnie mówił, że bacznie obserwował ipiłkarzy w tym tygodniu i zagrają Ci którzy prezentują NAJWYŻSZĄ formę, stąd min. Irsak.

Nie jesteśmy w klubie na co dzień, nie jesteśmy na każdym treningu, nie wiemy jak kto wykonuje polecenia i co sobą reprezentuje w każdym dniu, dlatego nie rozumiem, przedczesnych wyroków i zdziwienia/oburzenia dlaczegho ten i ten gra....

Dlatego na raz następny proponuję milczeć zanim napisze się bezmyślnego posta parenaście minut przed pierwszym gwizdkiem!
Kolego

Kto miał prawo przypuszczac że Jirsakowi wyjdzie ten mecz? Tym bardziej jeśli weźmie się pod uwagę jego dotychczasowe występy. Przecież ten chłopak do tej pory regularnie zawodził. Pokaż mi mecz z jego udziałem w którym porwał reszte ekipy do wygranej...
Nie ma takiego...

Każdy miał prawo byc zaniepokojonym.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.11.2010, 22:09
Jak to mawiają, prawdziwe zespoły rodzą się w bólach...dużo nie pokoju i nerwów...ale w meczu z Cracovią coś pękło, ta radość po strzelonej bramce, frustracja nie mocą- przelała się, chłopaki uwierzyli w siebie trochę bardziej,
w piątek Cikos szalał na prawej jak Alves, Sobol był wszędzie. Co mnie chyba najbardziej cieszyło to ilość wygranych zagrań przez Chaveza-> może piłki kopnąć nie umie ale chłop czyścił jak miło.
Podniosłem się na duchu...

teraz czekam na zagłębie i zobaczymy czy chłopaki podtrzymają passe..
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.11.2010, 22:14
Jirsak to ten który niby potencjał zawsze miał, i nigdy, ale to nigdy, go nie wykorzystał (poza jakimiś drugorzędnymi incydentalnymi meczami z ogórkami)

Może po zmianie systemu przez Maskaanta z 4-4-2 na 4-3-3 albo 4-5-1 będzie mu się grało lepiej? Inne zadania dla środkowych pomocników, inne ustawienie i będzie to jako-tako funkcjonować.

Po meczu z Legią należy dać chyba szanse tej opcji

P.S. Tak naprawdę to nie wierze w Jirsaka, ale nie raz okazywało się, że gracze inaczej ustawiani, przygotowani przez innego trenera okazywali swoje lepsze oblicze.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.11.2010, 22:16
Jirsak to moim zdaniem była zagrywka też psychologiczna, podobnie jak Piotrek Brożek z parchami, tam nie wypaliło, tu całkiem nieźle to wyszło.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.11.2010, 22:22
Jirsak jest bardzo chimeryczny. Wiadomo, że ma bardzo duże umiejętności, ale co z tego skoro pokazuje je raz na 6,7 meczów. W polskiej lidze nie ma zawodnika, który dysponuje tak precyzyjnym podaniem jak Czech, a do tego ma świetny strzał z dystansu i to z obydwu nóg. Niestety Jirsak zbyt często chowa się przed piłką, nie pokazuje się partnerom i jest słaby fizycznie. Do tego dochodzi kiepska gra w defensywie i kondycja na 60 - 70 minut meczu.

Niemniej jednak przy ustawieniu z 3 środkowymi pomocnikami łatwiej będzie mu się odnaleźć. Ciężar rozgrywania piłki będzie spoczywał bardziej na Gargule, więc Tomas nie będzie musiał liderować i dyrygować grą Wisły. Przy takich dwóch pomocnikach jak Jirsak i Garguła można grać znacznie bardziej kombinacyjnie, gdyż każdy z nich ma świetny przegląd pola i dobrą technikę. Ja bym ten wariant spróbował w następnych 3 meczach i później dokonał oceny, czy zostawiamy Jirsaka, czy też się z nim żegnamy.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Tez się uśmiałem oglądając (L)ige + Extra heh
Dostać 4-0 i zamiast chować głowę w piasek, to ci jeszcze zachwalają grę Legii...
A to porównanie Sobola do Borysiuka, to żenada. Nie można oceniać kto lepszy po liczbie przechwytów. Tutaj ważna jest taktyka zespołów. Wisła grała piłką, przez środek, przez co Borysiuk miał ich dużo. Legia grała długimi podaniami i w odbiorze mogli się pokazać nasi obrońcy. Ciekaw jestem jak wypadły w odbiorze obie drużyny ogółem.
Tego Wieszczyckiego po prostu nie da się słuchać.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jirsak to moim zdaniem była zagrywka też psychologiczna, podobnie jak Piotrek Brożek z parchami, tam nie wypaliło, tu całkiem nieźle to wyszło.

W ogóle to podoba mi się ten nowy system, że mamy tylu środkowych pomocników i gramy przede wszystkim środkiem. Nawet jeśli jednemu nie idzie, to odpowiedzialność się rozmywa, i gra może wyglądać dalej w miarę OK. W ten sposób Urban zrobił w balona Skorże podczas naszego zeszłorocznego meczu z Legią w Sosnowcu.

A przy 4-4-2 jak się nie ma skrzydłowych klasy Uche/Kosowsk/Zieńczuki to wygląda to słabawo. A nasi pseudo- skrzydłowi Małecki czy Kirm wyglądają dobrze dopiero jak zchodzą do środka.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.11.2010, 22:43
Problem z Irsakiem był taki że przychodził do nas jako Playmaker następca Szymkowiaka. Szybko jednak okazało się że jest to typowy CM do ustawienia z trzema pomocnikami w środku pola, a że Wisła nigdy tak nie grała to ciężko było go wykorzystać. Skorża często wystawiał go za napastnikiem i tam nie dawał rady gdyż jest to zawodnik wolny, słaby fizycznie, bez dryblingu i kondycji, jedyne co ma to bdb przegląd pola, podania prostopadłe,podania górą,przyzwoity odbiór i strzał z dystansu. Tego typu zawodnik przy 4-3-3 ma za zadanie regulować tempo rozgrywania akcji, pokazywać się jak najczęściej do gry i wykorzystywać to co ma najlepsze czyli podania.

Do obecnego systemu gry może być bardzo przydatny zakładając że utrzyma taką formę jak w meczu z legią.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 14.11.2010 o godz. 22:52.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 14.11.2010, 22:49
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A przy 4-4-2 jak się nie ma skrzydłowych klasy Uche/Kosowsk/Zieńczuki to wygląda to słabawo. A nasi pseudo- skrzydłowi Małecki czy Kirm wyglądają dobrze dopiero jak zchodzą do środka.
Dokładnie o to chodzi Kosa+Uche to była idealna para. Przy 4-4-2 zawodnik na boku musi wygrywać pojedynki 1na1 a u nas od czasów Kuby i Jaśka Paulisty nikt nie potrafi dryblować.
edit
Pamiętajmy o tym że oprócz Kirma i Małeckiego jest jeszcze Rios i Boguski(jak się wyleczy) czyli czterech zawodników którzy najlepiej prezentują sie grając za Pawłem a nie przy linii. Równie dobrze tak mogłoby wyglądać ustawienie.

Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 14.11.2010 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.11.2010, 23:08
Gdzieś ostatnio przeczytałem wypowiedź Maaskanta na temat taktyki i stylu gry Wisły, bodajże podczas chat'u organizowanego na głównej.

Na pytanie odnośnie 4-4-2 odpowiedział że Wisła nie będzie tak grać gdyż do takiej taktyki potrzeba 4 dobrych i wszechstronnych zawodników. Inna jego wypowiedź to stwierdzenie że wciąż szuka najlepszego ustawienia i odpowiedniego balansu pomiędzy obroną a atakiem.

I należy się z nim zgodzić, my takich nie posiadamy.

Nasi skrzydłowi nie są demonami prędkości i wirtuozami dryblingu.

Nasi środkowi pomocnicy nie są uniwersalni. O ile Sobola i Wilka można chwalić za walkę, odbiór i kopyto to rozegranie piłki i przegląd pola mają nie najlepszy.

Podobnie ma się sytuacja z ofensywniej usposobionymi Gargułą i Jirsakiem. Technika, podania ok ale męska gra w defensywie nei bardzo. Szczególnie Czech aby przerwać akcję rywala musi się uciekać do fauli.

Nie mamy w drużynie Gerarda, Lamparda itp.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 14.11.2010, 23:28
W "Szybkiej Piłce" również wygraną Wisły z Legią przedstawiają w obrazie szczęścia Wisły...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.11.2010, 23:30
Nie mogę patrzeć na tego pana, który stwierdził, że to fart jak w meczu z Lechią oraz pana Sokołowskiego mówiącego że tylko pierwszą bramkę wypracowała Wisła. Hahah, reszta to niby co było?
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 14.11.2010, 23:54
Przy dwóch golach i przy sytuacji z karnym duży udział Małeckiego i zobaczmy w którym miejscu boiska się znajdował.

gol na 2:0

doskonałe podanie do Kirma w sytuacji z karnym

rajd środkiem boiska przy 4:0

Wydaję się że dużo większy pożytek z Małego jest gdy schodzi do środka tak jak w tym meczu.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.11.2010, 23:58
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post

Wydaję się że dużo większy pożytek z Małego jest gdy schodzi do środka tak jak w tym meczu.
Nie tak dawno pisałem żeby chłopaki oglądnęły sobie grę Ronaldo - nominalny boczny pomocnik i też tam hasa sobie ale o wiele częściej schodzi do środka.Maaskant widać uczy się na błędach i tak dziś powinna wyglądać nasza gra.Tak Mały jak i Kirm powinni częściej schodzić do środka niż błąkać się przy linii bocznej i czekać że 101 dośrodkowanie przyniesie efekt.Gdzie to nie jest tak że w ogóle powinni odpuścić boki bo wiadomo że po to boisko jest tak duże, by wykorzystywać to, jak choćby zrobił Kirm na derbach i Jirsak w piątek.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.11.2010, 00:26
Jakbyście na spokojnie obejrzeli mecz (nie patrząc na piłkę ;P), to byście zobaczyli jaką dużą wymienność pozycji wprowadził Maaskant. Często Brożek się cofał do tyłu, gdy Jirsak wchodził na jego pozycję. Często Kirm schodził do środka, a ktoś inny na jego miejsce szedł (np. Jirsak przy golu na 1.0). Pajlic i Cikosz też parę razy zamieniali się w pomocników, ale co najważniejsze w 90% przypadków, ktoś wtedy schodził na ich miejsca w obronie.

Wreszcie gra bez piłki zaczyna wyglądać, tak jak ma wyglądać. Oby to nie był jednorazowy wyskok.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.11.2010, 00:30
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Tez się uśmiałem oglądając (L)ige + Extra heh
Dostać 4-0 i zamiast chować głowę w piasek, to ci jeszcze zachwalają grę Legii...
A to porównanie Sobola do Borysiuka, to żenada. Nie można oceniać kto lepszy po liczbie przechwytów. Tutaj ważna jest taktyka zespołów. Wisła grała piłką, przez środek, przez co Borysiuk miał ich dużo. Legia grała długimi podaniami i w odbiorze mogli się pokazać nasi obrońcy. Ciekaw jestem jak wypadły w odbiorze obie drużyny ogółem.
Tego Wieszczyckiego po prostu nie da się słuchać.

Wieszczycki to zaden ekspert ,jego analizy taktyczne przyprawiaja o zawrót głowy ,jak jeszcze walnie jakis zarcik to normalnie boki zrywac.Niewiem po co C+ go trzyma.

CO do Ligi + Extra to nie myslcie tez ze niby po 4;0 wszyscy beda zachwycac sie Wisla,a obwiesczą ze to koniec Legii.
Przeciez u nas jest duzo do poprawy a sam wynik gdyby strzelil setka Komorowski ...kto wie jaki by byl.

cieszmy sie ale chyba wszytscy dobrze wiemy ze to 4;0 jest troche mylace.,jak 5;2 z Lechią.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 15.11.2010, 00:49
Równie dobrze Paweł mógł strzelić już w 2 czy 3 minucie meczu, też by inaczej wyglądał.
Rzecz polegała na tym, że my po 10-15min ataku Legii wróciliśmy do kontroli meczu, co zaowocowało najpierw akcją Małeckiego i Garguły, później golem Brożka. Druga połowa - nasi wyszli znowu zmotywowani, zaatakowali i rozbroili Legię.
Coś, czego nie potrafiliśmy w poprzednim sezonie, przegrywając w rundzie jesiennej wszystkie 3 prestiżowe mecze.
W meczu z Lechią mieliśmy farta, w meczu z Lechem mimo objęcia prowadzenia, jeden tylko gol potrafił wytrącić nas z równowagi.
Mam wrażenie, że ten zespół po prostu uczy się na własnych błędach, krok po kroku rozwijając się taktycznie, fizycznie i tworząc ducha zespołu.
Maaskant mimo złej sytuacji nie robi przedstawień typu usuwanie zawodników ze składu, a spokojnie analizuje i wprowadza delikatne zmiany jednocześnie dalej pracując ze wszystkimi.
Jeśli chodzi o podejście do zespołu i zawodników, to jest on tego mistrzem. Pracuje z zespołem, tworzy zespół i nie widać buntów przeciwko niemu.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.11.2010, 02:18
Jej, przecież po coś są ci panowie, którzy stoją przed bramką (notabene ma ona określone wymiary). Jeśli przeciwnikowi brakuje umiejętności, to oznacza, że był (jest?) SŁABSZY. Nie można tutaj mówić o farcie. Opowiadanie bzdetów typu "co by było, gdyby..." to po prostu szczyt nieprofesjonalizmu tych panów z tv. Moim zdaniem to było zwycięstwo jak najbardziej zasłużone i solidnie wypracowane przez naszych piłkarzy. Oby nie zabrakło im sił i woli walki, a może obejrzymy jeszcze nie jeden taki mecz.

Abstrahując od telewizyjnych panegiryków na temat Legii, muszę zgodzić się z tą wypowiedzią:

dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jakbyście na spokojnie obejrzeli mecz (nie patrząc na piłkę ;P), to byście zobaczyli jaką dużą wymienność pozycji wprowadził Maaskant. Często Brożek się cofał do tyłu, gdy Jirsak wchodził na jego pozycję. Często Kirm schodził do środka, a ktoś inny na jego miejsce szedł (np. Jirsak przy golu na 1.0). Pajlic i Cikosz też parę razy zamieniali się w pomocników, ale co najważniejsze w 90% przypadków, ktoś wtedy schodził na ich miejsca w obronie.

Wreszcie gra bez piłki zaczyna wyglądać, tak jak ma wyglądać. Oby to nie był jednorazowy wyskok.
Oczywiście były jeszcze momenty dezorganizacji, ale wyglądało to naprawdę dobrze. Dodam jeszcze, że nasza pomoc spisywała się świetnie destrukcji. To co w tym meczu wyczyniał Sobolewski po prostu rozgrzewało serce. Oby jak najdłużej bronił naszych barw.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.11.2010, 02:41
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
Przy dwóch golach i przy sytuacji z karnym duży udział Małeckiego i zobaczmy w którym miejscu boiska się znajdował.
Bo Małecki to NAPASTNIK i wystawianie go na skrzydle to osłabianie własnego zespołu Małecki może grać za Brożkiem , czy koło niego i z tego mamy najwięcej pożytku
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 15.11.2010, 06:03
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Jirsak jest bardzo chimeryczny. Wiadomo, że ma bardzo duże umiejętności, ale co z tego skoro pokazuje je raz na 6,7 meczów. W polskiej lidze nie ma zawodnika, który dysponuje tak precyzyjnym podaniem jak Czech, a do tego ma świetny strzał z dystansu i to z obydwu nóg.
Alez oczywiscie ze sa. Stilic, Marcin Burkhardt, Iwanski czy Mila. A stawiam, ze i lepiej pod tym wzgledzie prezentuje sie Mierzejewski, Panka, Kriwec, Cetnarski i Vukovic.

Czech to pilkarz niestety ale bardzo slaby.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.11.2010, 07:56
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Bo Małecki to NAPASTNIK i wystawianie go na skrzydle to osłabianie własnego zespołu Małecki może grać za Brożkiem , czy koło niego i z tego mamy najwięcej pożytku
Popieram! Mały posiada najbardziej pożądane u napastnika cechy. Przede wszystkim szybkość, umiejętność znalezienia się w odpowiednim miejscu, ciąg na bramkę, przebojowość. To miał Żuraw za najlepszych lat.. Poza tym Mały potrafi zagrać z Pawłem z tzw klepki. Jak najbardziej powinien uzupełniać z Brożkiem atak. Ale jak juz zostało powiedziane - póki co nie mamy jeszcze godnych realizatorów taktyki z dwoma napastnikami. Trzeba wygrywac wszystko do konca i czekac na okienko - moze byc przelomowe :]
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.11.2010, 08:28
tomsts napisał(a):Wyświetl post
Popieram! Mały posiada najbardziej pożądane u napastnika cechy. Przede wszystkim szybkość, umiejętność znalezienia się w odpowiednim miejscu, ciąg na bramkę, przebojowość. To miał Żuraw za najlepszych lat.. Poza tym Mały potrafi zagrać z Pawłem z tzw klepki. Jak najbardziej powinien uzupełniać z Brożkiem atak. Ale jak juz zostało powiedziane - póki co nie mamy jeszcze godnych realizatorów taktyki z dwoma napastnikami. Trzeba wygrywac wszystko do konca i czekac na okienko - moze byc przelomowe :]
Zastanów się przede wszystkim czego mu brakuje. Głowy na karku, dobrego dośrodkowania, strzału, techniki, charakteru…
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 15.11.2010, 08:40
Widzę że co po niektórzy dalej nic nie kumają. Powtarzam jeszcze raz w meczu z Legią graliśmy 4-3-3(lub 4-3-2-1 jak kto woli) gdzie Kirm z Małym grali podwieszonych napastników, więc nie musimy grać 4-4-2 żeby w pełni wykorzystać takich graczy jak Mały/Boguski/Kirm/Rios.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 15.11.2010, 08:54
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Zastanów się przede wszystkim czego mu brakuje. Głowy na karku, dobrego dośrodkowania, strzału, techniki, charakteru…
Przeglądu pola, dobrego dośrodkowania, umiejętności czytania gry, czyli wszystkiego czym powinien charakteryzować się dobry skrzydłowy. Posiada za to cechy które są istotne dla napastnika: przebojowość, jako taki drybling, nie najgorszy strzał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów