|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Co do Kirma i Małeckiego to odnosze wrażenie że za bardzo indywidualnie starają się rozegrać niektóre akcje.
Chociaż i tak patrząc potem przez pryzmat całego spotkania to jakoś tych błędów nie widać. PS. @1q2 Świetny podpis ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Napisałem to w temacie meczowym, napisze i tu: oby Małecki z Brożkami "psuli atmosferę" w naszej szatni jak najdłużej. Pomijając już aspekty pozasportowe ( przyznam, że czytanie żali rozmaitych frustratów i kosmitów płaczących nad tym strasznym Patrykiem, który jest w stanie jednocześnie marnować swoje życie i zarabiać więcej w miesiąc niż oni przez rok daje mi perwersyjną radość
) - są to zawodnicy, na których postawi każdy trener Wisły, kiedy zacznie już kojarzyć "who is who". Powód jest jeden i przesłania on wszystkie wady: oni - jako jedni z nielicznych w naszej kadrze - umieją grać w piłkę. Nie kopać, jak byle Łobodziński, ale grać. Z tego samego powodu Maaskant nie potrafi na zbyt długo pożegnać się z Boukharim - bo to piłkarz, znów - jeden z niewielu w Wiśle. Spasiony, z najlepszymi latami dawno za sobą, ale jednak - mający pojęcie o piłce.Patryk jest trochę nieogarnięty, ale wciąż młody. Myślę, że wcześniej niż później zostaną spożytkowane jego piłkarskie zalety. To nie młody talent jednym dobrym meczem na koncie, ale chłopak który wygryzł sobie miejsce w pierwszym składzie Wisły, a później je utrzymał. P.S. Pomysł sprzedania/wypożyczenia młodego zawodnika, który wciąż jest nieokrzesany to zwykły debilizm. Raz, że stracimy jednego z nielicznych piłkarzy, dwa - stracimy finansowo, bo nikt go nie weźmie bez prawa do pierwokupu. Ale to jak z Pawełkiem - logika nie ma tu nic do rzeczy, liczą się antypatie. P.S. 2 To naprawdę wzruszające, jak wiele nieszczerej troski wzbudza Patryk wśród kibiców innych drużyn i frustratów. "Weszło" popełniło artykuł w stylu "Pozbądźcie się Małeckiego, macie przecież tak szeroką i silną piłkarsko kadrę", na forum potakiwanie. WTF?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.11.2010 o godz. 19:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja tez jak Iq2 zaczynam widziec w Pawelku raczej naszą siłe i mocny punkt niz ksywke farfocel.
Zmienil sie troche Mario,jakby wiecej pewnosci siebie,przekonanie we wlasne umiejstnsci?pewnie wsztskiego po troche . do tego te sytuacje gdzie gdby nie on poprzednich pare meczow moglo by sie zakonczyc innymi wynikami a moze wreszcie opuscil go pech i broni jak kiedys w Odrze ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy udało nam się dotąd sprowadzić choćby porównywalnego bramkarza ( mimo kilkudziesięciu testowanych i jednego transferu)? Nie. Nawet jeśli sprowadzimy w najbliższym okienku lepszego, to chyba warto byłoby go mieć na ławce? Pawełek ma wady. Brożek ma wady. Małecki ma wady. Zasadnicze pytanie - czy coś wnoszą swoją grą do Wisły? Osobiście uważam, że tak. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A czy nie jest niekonsekwencją chęć podpisania nowego kontraktu z zawodnikiem który 5 lat grał poniżej oczekiwań? Teraz piłka od kilku meczy nie mija go z największą łatwością i co podpisujmy, podpisujmy... Zieńczukowi też sezon konia wyszedł, Cantoro przy przedłużeniu kontraktu grał na miarę Interu. Dajmy mu odejść w spokoju gdzieś za granicę, a przynajmniej nie podpisujmy jakiegoś chorego x letniego kontraktu.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A czy nikt z Was szanownych forumowiczów nie łączy dobrej gry Mario ze zmianą trenera bramkarzy
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
nie wiecie jak u niego zdrowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Najlepszy przykład Cikosa który wpadł w pole karne i naprawde nie wiele brakowało by stworzył akcje meczu. A po drugie gdy straci się piłkę na skrzydle to jest najmniejsza szansa na kontre. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak będzie wiadomo to nas poinformuja, przecież to nie jest tajemnica.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ostatni mecz Paweł 2 gole 1 asysta Patryk - 1 gol i udział przy 2 bramkach.... Bez nich i Mariusza nie było by 4-0. Nie mamy wielu dobrych piłkarzy i tylko z powodu "antypatii" co poniektórych do kilku nazwisk nie możemy się osłabiać ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na razie Cleber czeka na dodatkowe wyniki badań. Ciągle chce grać.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Z tego co się orientuję, Cleber był na meczu z Legią więc ważne ze nie jest przykuty do łóżka =)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
miałem podobną kontuzję jak Clebi latem tego roku, po wypadku na rowerze. Poprawa była po zabiegach i potrzebny był czas - ok. 2 miesięcy, żeby minął ból i w miarę sprawność. Powinien raczej wrócić, chyba, że ma uszkodzenia kręgów - jeśli tak, to słabo to widzę.
Na zdjęciu widać, że jest w kołnierzyku ortopedycznym. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Jonasz : 14.11.2010 o godz. 13:28.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
na ktorym sektorze siedzial Cleber?
|
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
gniazdo...
![]()
*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
od kiedy gniazdo to osobny sektor? raczej na młynie
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Taka ciekawostka:
Na Polsat Futbol w ramach Ajax TV pokazywali 10 najlepszych bramek Zlatana z czasów jego gry tamże. Na paru ujęciach widoczny Boukhari, nawet przy jednej bramce asystował. To z czasów kiedy jeszcze dużo więcej biegał ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że to może mieć wpływ na postawę Mariusza.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
![]() ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Też tak myślę, ale obecna dyspozycja Mariusza jest pochodną kilku czynników. Po pierwsze, ogromna w tym rola trenera Kurdziela, po drugie ściągnięto Jovanica, po trzecie Pawełek ma poparcie trenera, a po czwarte kończy mu się kontrakt. Ale akurat to ostatnie ma chyba najmniejszy wpływ na postawę naszego bramkarza. Wracając do Jovanica, to jaki by on nie był, jest sporą konkurencją dla Mariusza. Nawzajem się nakręcają, może nie w takim stopniu jak Dolha i Pawełek, ale widać, że konkurencja ma niebagatelne znaczenie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No Mario ostatnio w formie...
![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Od kilku lat piszesz, że Piotrek jest boiskowym kaleką i za pyskówkę ze Skorżą powinni..... Mimo wszystko jestem zdania, iż Piotrek piłkarsko i pozapiłkarsko jest za słaby na Wisłę i powinni go jak najszybciej pożegnać. (oczywiście sprowadzając piłkarza, który nie będzie gorszy na jego pozycję) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie sądzę, żeby Kurdziel był jakimś niesamowitym trenerem, ale być może wystarczył po prostu przeciętny i normalne treningi, żeby z Mariusza wydobyć jego atuty?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.11.2010 o godz. 21:03.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
Nie wiem ilu "wolfy" jest na tym forum, ale jeden jechał co mecz po Piotrze gdy grał na lewej obrnie. Tak samo jak teraz jedziesz po Bunozie, że jest "piłkarską kaleką" (z czym się zgadzam) tak za czasów pierwsze jedenastki jechałeś po Brożku. Nie chcę mi się kopać, ale wystarczy najechać na nick i poczytać wcześneijsze wypowiedzi.. nic prostszego. Możesz spróbować.
Ostatnio edytowane przez jagoda : 14.11.2010 o godz. 21:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A w sytuacji, gdy Piotrek nawrzucał Skorzy broniłem akurat ... zawodnika. Tak, tak - jako jeden z pierwszych uznałem, że czas Macieja w Wiśle minął, m.in. ponieważ przestał sobie radzić z zawodnikami. Ostro się rzucasz, prowokujesz, ale może lepiej znajdź sobie inny cel? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mały w Nszrot
"Bzdurą jest to, że Polscy piłkarze jak i zagraniczni piłkarze trzymają się osobno ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
), ale trzeba było pokazać że nie ma podziałów, żeby mendy się wreszcie odczepiły. Serio, ludzie...Tak się tworzą plotki, a później żyją własnym życiem. Jak Bunoza gubi krycie to nie dlatego, że go koledzy nie lubią, tylko - bo jest po prostu słaby. Żurawski i Frankowski nie pałali do siebie jakimiś gorącymi uczuciami, a stworzyli najskuteczniejszą parę napastników swoich czasów. A znane są przecież przypadki piłkarzy, którzy się po prostu nienawidzili i grali ze sobą - z sukcesami. Janas kiedyś, kiedy Legia mu się rozjeżdżała, a piłkarze po prostu nie mogli na siebie już patrzeć wezwał ich żony i pokazał im premie jakie są jeszcze do zdobycia. Legia zakończyła wówczas sezon na pierwszym miejscu ![]() Dla wielu z obecnych jej piłkarzy Wisła to klub ostatniej szansy - jeżeli nie poradzą sobie u nas, czeka ich ostry regres finansowy i sportowy. Tak więc nawet gdyby im "stara gwardia" przed każdym meczem sikała do butów, to i tak większość z nich zacisnęłaby zęby i walczyła o swoje sportowe życie. Taki Rios z łatką gościa, który nie poradził sobie w polskiej lidze będzie miał przed sobą drogę w dół. Branko - wiadomo, kiedy go podpisaliśmy był bezrobotny. Cikos - Zilina go nie chce, spuścił swój poprzedni klub... Boukhari - on nie jest na sportowym zakręcie, tylko stoi już nad przepaścią. Chavez - pewnie ostatnia szansa na przebicie się do europejskiej piłki ( czyli - pieniędzy ). jagoda - akurat wiem już wystarczająco dużo, aby dać Ci wieczystego ignora. Masz czas żeby pisać paszkwile, ale kiedy ktoś powie "sprawdzam" to nagle dziecko płacze Nie należy karmić trolli.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.11.2010 o godz. 23:52.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
niestety nie mam czasu na szperanie i kopanie w postach sprzed kilku tygodni (za dużo tego naskrobałeś), jak będziesz miał żonę, dziewczynę czy tam narzeczoną oraz inne obowiązki (czytaj: rodzicie nie będą wyręczać) to zrozumiesz, że nie każdy ma czas skrobać dzień w dzień po pare godzin na forach. Akurat miałem w pamięci Brożka, Bunozę i teraz ten wpis o psuciu atmosfery więc napisałem Powód: rze
Ostatnio edytowane przez jagoda : 14.11.2010 o godz. 21:21.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|