The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2010, 12:25
Cikosz wzbudzał moją sympatię w pierwszej połowie, bo widać, że bardzo walczył, ale jest jakiś taki mały i się strasznie ślizgał na murawie i nie mógł sie utrzymać na nogach W drugiej połowie zagrał podobno b. dobrze ale już mu sie tak nie przypatrywałem : D

ponawiam prośbę o link do meczu

@snyrting
dobra, nie napinajcie sie tak Mieliśmy więcej sytuacji w pierwszej połowie, racja. Upraszczam troche
Ostatnio edytowane przez nicolas : 13.11.2010 o godz. 12:28.
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 13.11.2010, 12:34
nicolas napisał(a):Wyświetl post
ponawiam prośbę o link do meczu
Łapaj http://allgoals.pl/ekstraklasa/11817...11-2010-a.html

Nastepnym razem szukaj w temacie Wiślackie Foto&Video

Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.11.2010, 12:36
Byłem na stadionie i tuż przed dośrodkowaniem na początku spotkania, po którym Komorowski strzelał głową i jakimś cudem zmarnował tą setkę widziałem, że na długim słupie są niekryci legioniści. Tylko czekałem na ten błąd i obserwowałem, czy nasza obrona wcześniej zareaguje i ich pokryje, czy nie. To są makabryczne błędy. Proste błędy. Co innego pokryć wszystkich i stracić bramkę w wyniku przegranego pojedynku, a co innego postąpić tak nonszalancko i robić takie wielbłądy.

Niemniej Wisła to paradoks - potem 40 minuta i z ĆWIERĆ-sytuacji obejmujemy prowadzenie. Fartowne dośrodkowanie Jirsaka i talent Brożka. Jedna akcja, jeden strzał, jeden gol.

Ale ta nasza liga jest słaba.

Ma ktoś z Was link do CAŁEGO meczu? Chętnie oglądnę jeszcze raz, z perspektywy TV Z góry dziękuję
Ale co się stało?

Dośrodkowanie Jirsaka była idealnie wymierzone w to właśnie miejsce między dwóch obrońców, nie było w tym żadnego farta. Kilka minut wcześniej w podobnej sytuacji wrzucał Mały i jak to zrobił każdy chyba widział, Brożek na szczudłach by tej piłki nie złapał. Ćwierć-sytuacja? Chyba zupełnie inny mecz oglądaliśmy.

Brawo dla całej drużyny ale szczególnie dla Pawełka, facet, który praktycznie od początku swojego pobytu w Wiśle ma pod górkę ratuje nam kolejny raz w tym sezonie dupę, gdyby Manu Strzelił na 0-1 kto wie jakby się to spotkanie potoczyło.

To, że Brożek coś ukłuje było niemal pewne, zawsze kiedy gramy z Legią, niezależnie od tego gdzie i w jakiej obie drużyny są formie Brożek coś trafia.

Mnie szczególnie cieszy, że mimo różnic językowych w drużynie wytworzyła się fajna kozacka atmosfera, nikt nie odpuszczał, ogień, zacięcie na twarzach, zawsze taką Wisłe chciałoby się oglądać Paljic nie raz w strone sektora E pokazywał zaciśnięte pięści, widać było to zaangażowanie, buzujące emocje. Chyba można rzec że powoli tworzy się nam team spirit
The Apostasy

Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 13.11.2010, 12:46
ćwierć, bo Jirsak dośrodkowywał jakoś tak zza legijnego obrońcy, że miałem wrażenie, że wystarczyłoby, żeby ten wyciągnął noge troche bardziej i dośrodkowanie zostałoby zablokowane no ale ok, to już takie wrażeniowe wykminki.
Tak BTW jestem zarejestrowany na allgoals, ale nie moge pobrać pliku bo mi wyskakuje info, że albo nie mam uprawnień, albo chce edytować czyjegoś posta, albo administrator mnie nie aktywował : / będzie ktoś tak miły i udostępni mi jednorazowo swój nick i hasło do tego forum? obiecuję, że wykorzystam tylko jednorazowo i ogólnie w porządku
Ostatnio edytowane przez nicolas : 13.11.2010 o godz. 12:57.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.11.2010, 12:53
Najfajniesze jest to, że Legia grała dobry mecz, a mimo to ich zdławiliśmy. 4:0 to troche dużo, ale zwycięstwo jak najbardziej zasłużone po świetniej grze.

Jeden znakomity mecz wiosny nie czyni, i pewnie jeszcze nie raz przyjdzie nam zgrzytać zębami po jakimś 0:0 albo 0:1 z kimś z dołu tabeli, ale przynajmniej widać, żę idziemy w dobrą stronę
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.11.2010, 12:54
Czy tylko ja odnioslem tanie wrazenie ze Szymkowiak dopasowal sie poziomem komentowania do swoich warszawskich kolego z C+. Moglby sobie darowac szydery w kierunku Wisly ktorej byl zawodnikiem.
,
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.11.2010, 12:55
ćwierć, bo Jirsak dośrodkowywał jakoś tak zza legijnego obrońcy, że miałem wrażenie, że wystarczyłoby, żeby ten wyciągnął noge troche bardziej i dośrodkowanie zostałoby zablokowane no ale ok, to już takie wrażeniowe wykminki.
Tak BTW jestem zarejestrowany na allgoals, ale nie moge pobrać pliku bo mi wyskakuje info, że albo nie mam uprawnień, albo chce edytować czyjegoś posta, albo administrator mnie nie aktywował : /
No i sztuka polega na tym, że dośrodkował. Gdyby nie było obrońców to .... byłby to trening
Następnym razem przyjdź na mecz Wisły jednak, zanim będziesz coś komentował. Wisełka wreszcie zagrała świetny mecz przeciwko nieźle grającej Legii, a Tobie dalej się nie podoba.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 13.11.2010, 13:00
@ jerry przecież ja byłem na tym meczu nie jadłem przez miesiąc, żeby uzbierać 40zł zagraliśmy bardzo ładnie, a "analizuję", żebyśmy nie robili takich błędów w obronie, jakie widzimy i żeby Wisła grała jeszcze lepiej
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.11.2010, 13:03
Nergal napisał(a):Wyświetl post
Brawo dla całej drużyny ale szczególnie dla Pawełka, facet, który praktycznie od początku swojego pobytu w Wiśle ma pod górkę ratuje nam kolejny raz w tym sezonie dupę, gdyby Manu Strzelił na 0-1 kto wie jakby się to spotkanie potoczyło.
Ta część wypowiedzi jednak powinna się tyczyć Pawełka. Wygląda na to, że w końcu mamy trenera bramkarzy - był Rumun (wolę go określać narodowością niż pomylić się w nazwisku ) grał jak z nut - może i z Kurdziela coś będzie?

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 13.11.2010, 13:07

Jak ściągnąć plik: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne

Bramki i skrót do ściągnięcia TUTAJ
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.11.2010, 13:17
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Czy tylko ja odnioslem tanie wrazenie ze Szymkowiak dopasowal sie poziomem komentowania do swoich warszawskich kolego z C+. Moglby sobie darowac szydery w kierunku Wisly ktorej byl zawodnikiem.

Ja obserwuję wypowiedzi szymkowiaka od kilkunastu spotkań w których jest komentatorem i nie było takiego spotkania żeby mu się coś podobało cały czas jedzie po wiśle i powiem tak szczerze że mnie już zaczyna w....iać.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.11.2010, 13:17
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Szymek to nic ale ten Mielcarski to jedzie po nas równo wkur..... mnie te jego docinki
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.11.2010, 13:21
Dla mnie to jedna Wie(L)ka banda , a porażka aż 4 ucho ich zajebiście boli
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.11.2010, 13:22
Najsmieszniejsze jest to, ze ocenia sie pilkarzy po 1 meczu, a nie po tym co dotychczas prezentowali , a prawda o Cikosu i Bunozie jest brutalna. Chavez niech rozegra przynajmniej kilkanascie spotkan na poziomie, zeby go wogole porownywac do Marcelo czy Glowackiego. Troche zimnej wody by sie przydalo .
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.11.2010, 13:30
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Ja obserwuję wypowiedzi szymkowiaka od kilkunastu spotkań w których jest komentatorem i nie było takiego spotkania żeby mu się coś podobało cały czas jedzie po wiśle i powiem tak szczerze że mnie już zaczyna w....iać.
Ale Borysiuk spokojnie poradziłby sobie w Manchesterze United
Zresztą czegoś innego od C+ spodziewać się nie można. Rosłoń, Dębiński to byli zawodnicy Legii, Olbrycht Warszawiak, Smokowski też, Twarowski bodajże z Łodzi, Węgrzyn wiadomo, dziwi natomiast Mielcarski i Szymowiak. Nie jestem pewien, ale chyba ich redakcja jest rzut Beretem od Ł3. Ja tam mimo wszystko lubię ich słuchać, bo fajnie relacjonują mecz, a na ich stronniczość mam wyrąbane.

PS. 022 - zgłoś się do moderatora o zmianę nicku
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Stary 13.11.2010, 13:32
W tym miejscu chciałbym przeprosić Mariusza Pawełka za rak wiary w jego możliwośći
Ostatnio faktycznie spisuje się rewelacyjnie, a do tego jest najsympatyczniejszy ze wszystkich piłkarzy
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.11.2010, 13:37
arsfan90 napisał(a):Wyświetl post
W tym miejscu chciałbym przeprosić Mariusza Pawełka za rak wiary w jego możliwośći
Ostatnio faktycznie spisuje się rewelacyjnie, a do tego jest najsympatyczniejszy ze wszystkich piłkarzy
Zawsze go lubiłem jako człowieka, ale bez bicia przyznaję się, że nie wierzyłem, że jeszcze może coś dać naszemu klubowi. Bardzo się myliłem, za co przepraszam i proszę o więcej

Póki co Mario to nasz najlepszy piłkarz w tym sezonie. Innym zdarzają się dobre mecze, ale on trzyma wysoką formę cały czas i co chwila ratuje nam d...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.11.2010, 13:39
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Najsmieszniejsze jest to, ze ocenia sie pilkarzy po 1 meczu, a nie po tym co dotychczas prezentowali , a prawda o Cikosu i Bunozie jest brutalna. Chavez niech rozegra przynajmniej kilkanascie spotkan na poziomie, zeby go wogole porownywac do Marcelo czy Glowackiego. Troche zimnej wody by sie przydalo .
Moim zdaniem Cikos radzi sobie lepiej od Bunozy. Ma dopiero 21 lat a już nie jeden raz pokazał, że ma spory potencjał. Nie pamiętam co to były za mecze, ale chyba w dwóch pod rząd uratował nas przed stratą bramki w niezwykły sposób. Wczoraj zagrał fenomenalnie. Popełnił może dwa błędy, z czego jeden to ten po rzucie rożnym, kiedy skiksował. Ale był wtedy spalony...
Ok, gra nierówno, ale dajmy mu czas. Baszczyński również nie grał super na początku, a później został prawdziwą gwiazda klubu. Jest jeszcze druga połowa sezonu, także dajmy mu pograć i oceńmy go po zakończeniu sezonu. ja w niego wierzę i liczę, że zostanie

Co do Bunozy, to środkowy obrońca nie może popełniać tylu błędów. Jest nie pewny. Brakuje mu szybkości i źle się ustawia.

U Chaveza również widać słabą szybkość i zwinność, ale jest bardzo silny i zdecydowany. Przypomina w tym Clebera.

Aha i jeszcze co do Pawełka, bo jest zachwalany po tym meczu. Owszem, radzi sobie coraz lepiej, ale wczoraj popełnił jeden katastrofalny błąd. Mam na myśli tę sytuację, kiedy Paljic wybijał z linii... Fabiański za podobna sytuację został nieźle skrytykowany. Pawełkowi się upiekło, bo nie przegraliśmy.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 13.11.2010 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.11.2010, 13:55
A propos komentatorów z Canal Plus, to jak dla mnie najlepszy, obiektywny jest były piłkarz Legii Marcin Rosłoń.
Przyjemnie ogląda się mecze z jego komentarzem, zobaczcie sobie chociażby bramki z meczu Lech - Polonia.
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Stary 13.11.2010, 13:56
Chavez faktycznie zagrał jak profesor, natomiast Bunoza już przy wysokim wyniku zaczął gubić krycie przez co Mezenga kilka razy oddał groźne strzały, mogły wpaść, całe szczęście nie wpadły. Cieszy również fakt, że Pawełek złapał formę, zaliczył parę świetnych interwencji, choć będąc czepialskim trzeba wspomnieć, że raz się z piłką minął. Ogólnie cały zespół zagrał na gazie i mam nadzieje, że chłopaki zaczynają się coraz lepiej rozumieć na boisku jak i poza nim, oby tak dalej.

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.11.2010, 14:04
To nie tyle Pawełek się z piłką minął, co ktoś nie upilnował Mazengi.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.11.2010, 14:09
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Szymek to nic ale ten Mielcarski to jedzie po nas równo wkur..... mnie te jego docinki
tak , lepiej żeby nas zagłaskali po jednym dobrym meczu . Od Wisły wybaga sie czegoś wiecej niż dobrej gry , zreszta to samo można powiedzieć o kibicach malkontentach na forum . Komentarze gości z canal + przy niektórych na forum są aż nadto pozytywne .
Zarówno Mielcarski jak i Szymkowiak często chwalą dobre zagrania Wiślaków , jak ktoś tego nie słyszy to prosze sobie puścic wszystkie bramki z meczu z Legią i policzyc ile razy padło słowo ' znakomicie , perfekcyjne , świetne zagranie , "

Poza tym , od pracy dziennikarza sportowego wymaga się obiektywizmu . Każdy kibic wie , że Mielcar i szczególnie Szymek są związani z Wisłą i każde ich faworyzowanie Wisły będzie odbierane jako brak profesionalizmu i ewidentną stronniczość .
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.11.2010, 14:13
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
To nie tyle Pawełek się z piłką minął, co ktoś nie upilnował Mazengi.
Minął, minął - wyszedł piąstkować i źle obliczył lot piłki, przy której wcześniej był Mazenga. Gdyby został w bramce, to by to złapał bo strzał był w środek, a gdyby dobrze obliczył lot piłki to by to wypiąstkował. Ale nie zmienia to faktu, że wybronił 2-3 takie piły, że jest rozgrzeszony i zasługuje na wielkiego plusa.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.11.2010, 14:18
Przypomina się czas za Dana, gdy Pawełek bronił naprawdę dobrze. Może zaczynają się pokazywać efekty pracy nowego trenera bramkarzy i odstawienia Kazimierskiego
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.11.2010, 14:24
http://www.youtube.com/watch?v=mPupN6Bgobs

Skrót meczu z Canal+ dla leniwych którym nie chce się pobierac
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 13.11.2010, 14:49
Mishau napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=mPupN6Bgobs

Skrót meczu z Canal+ dla leniwych którym nie chce się pobierac
No to pooglądaliśmy
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.11.2010, 14:55
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Fartowne? Człowieku, to było mierzone, idealne dośrodkowanie... Nie ma w tym fartu... po raz kolejny odsyłam na treningi i mecze MESY, tam można zobaczyć więcej taki piłek w wykonaniu Jirsaka, czy Łobo.

Co do Bunozy i Cikosza - szkoda że nie odwrotnie. O ile tego drugiego przydałoby się zatrzymać, to ten pierwszy jest jeszcze "nieopierzony".
O wykupie to niech prezesi myslą juz teraz, dotyczy zarówno Czikosa jak i Chaveza. Z Pawełkiem też mogliby się kiedyś dogadać, bo chłop na prawde gra najlepszy sezon od kiedy przyszedł do Wisły.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.11.2010, 14:57
najzabawniejsze, że na swoich stronkach legioniści zastanawiają się, gdzie wystąpić, by uzyskać zakaz komentowania przez Mielcarskiego meczów Legii, podobno jest antylegijny

Jak tak się chłopina będzie wymądrzał na każdego myśląc, że jest dowcipny i obiektywny to może zacznie chodzić po kraju wieczorami i z dużym kapturem na głowie. , tak na wszelki wypadek.

Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.11.2010, 15:04
harthausen napisał(a):Wyświetl post
najzabawniejsze, że na swoich stronkach legioniści zastanawiają się, gdzie wystąpić, by uzyskać zakaz komentowania przez Mielcarskiego meczów Legii, podobno jest antylegijny
Dziwne, bo jak słucham jego wywodów to przeważenie sprawia wrażenie krytyka Wisły...
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 13.11.2010, 15:05

Jak ściągnąć plik: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne

Bramki i skrót do ściągnięcia TUTAJ
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów