|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
dajcie sobie spokój z wwf...przejebiemy z Lubinem(co jest możliwe) i będzie robił za mesjasza
Jest jak jest. ostatnie wyniki są całkiem całkiem a Maaskant dołączył do tych nielicznych który zdobył kałużę.Tyle że nadal nasza gra pozostawia bardzo dużo do życzenia i tak jak po serii remisów i porażek, tak jak po 1-4 z Wronkami, tak i po derbach, Widzewie,Lechii,Legii - apeluje o spokój i wyrozumiałość względem Maaskanta. Fajnie też było by go w końcu wesprzeć a nie tylko Maciusia aka 0-1 z Lechem,0-1 z Legią , 0-1 z parchami.No i 0-4 z nami. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
wwf jesli dla Ciebie 1 bramka to przypadek to chyba sobie jaja robisz jakies ........... swietne dosrodkowanie i piekne wykonczenie. Ty myslisz ze bramki strzela sie tylko z 5 m i wtedy to nie jest przypadek
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Teraz mała ciekawostka: PRZEGLĄD SPORTOWY: Trener Legii Maciej Skorża powiedział, że w Wiśle dużo się zmieniło, jej obrona popełnia błędy i Legia poczeka na jeden z nich. Co pan na to? ROBERT MAASKANT: A ja na to, że nie popełnimy żadnego błędu i Legia będzie musiała poczekać na to do następnego roku. Jak powiedział tak zrobił. Można powiedzieć, że w 95% jego słowa się sprawdziły, bo w tym sezonie tak mało błędów ze strony Wisły to ja w tym sezonie dawno nie ogłądałem w o ile w ogóle był taki mecz. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
I co dalej będziecie na trenerze psy wieszać?
Na pewno po tym meczu nie można być pewnym że bedziemy tak grac wszystkie mecze, ale będzie coraz lepiej, małą łyżeczką a stale. Zobaczycie że po zimie Wisła będzie wyglądać jeszcze lepiej. Robert to gość który ma łeb (czyt. głowę) na karku i po całym okresie przygotowawczym Wisła na wiosnę będzie walczyć o mistrza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że to zwycięstwo uspokoi przede wszystkim te wszystkie zawirowania wokół trenera (między innymi z trenerem Zielińskim) i Maaskant nie tylko dostanie szansę na pracę z drużyną wiosną, ale i wzmocnienia, które będą mu potrzebne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
...to na Reymonta powinniśmy mieć taki skład jak Barcelona, Real... albo minium ManU lub Chelsea
![]() A to niestety tylko drużyna złożona z kilku darmowych z łapanki, paru za 200.000 ojro i kilku wywodzących się z drużyn młodzieżowych WWF - radze Ci poćwiczyć troche i spróbować przebiegnąć 100 metrów w 6 sekund ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
z tak słabej wisły kadrowo i rozbitej drużyny psychicznie na poczatku hcecie czegos wiecej on juz i tak zrobi dobra druzyne na nasza lige dajcie mu czas
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wwf widzę że dla Ciebie nie ma znaczenia że Ci ludzie zaczynają się zgrywać dopiero bo wcześniej niby kiedy mieli...
grają inną taktyką więc trzeba czasu tak czy siak na to żeby ta cała 11 trybiła.. Masz racje zamilcz do końca sezonu pozwól trenerowi przepracować zimę może dadzą mu jeszcze jakiś piłkarzy a nie SZROT.. i wtedy oceń. Mam nadzieję że jeśli trener pokaże że ma smykałkę do tego to przyznasz się do błędnej i zbyt szybkiej oceny jego pracy. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nasza ekstraklasa to nie premier league czy bundesliga i tu nikt nie dostaje czasu na pracę z drużyną. U nas efekty mają być widoczne od pierwszego spotkania. Tutaj najlepsi pracują po maksymalnie 2-3 sezony i do tego niestety jesteśmy przyzwyczajeni.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie spodziewałem się, że może wystawić Jirsaka. Był to naprawdę majstersztyk. Pierwsze chyba takie udane zagranie taktyczne ze strony naszego trenera, ktorym trafił w 10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Acapelo napisał(a):
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kocham Was wszystkich. Jesteście jak Filipiak, który jednego dnia kontraktuje Stawowego na dziesięć lat, a po kilku tygodniach go zwalnia. Tyle, że Filipiak się pomylił/był głupi, a Wy jesteście po prostu tłumem, który bezmyślny jest z definicji.
Polecam: http://ksiegarnia.pwn.pl/6583_pozycja.html Sporo tu właśnie o tłumie/masie. Czy nikt nie może pomyśleć jak jednostka? Zastanowić się, co do powiedzenia ma wwf? Że nawet, jeśli mecz z Legią nam się udał, to trzeba mu przyznać, że powściągliwość i trwanie przy swoim to cnoty? Że wbrew pozorom, może mieć rację? Przecież wysoko pokonaliśmy Lechię, a potem wysoko przegraliśmy z Lechem. To idealny przykład. Z przed miesiąca. Ten trener wyznaczył sobie b. ambitne zadanie i będzie ciężko mu je zrealizować. Ale jeżeli zarząd w niego wierzy, to powinien mu dać czas i dopiero po jego upływie rozliczyć. Ale wtedy już bez sentymentów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czekam na mecze z Lubinem a przede wszystkim Arką i Polonią. Jedno dobre spotkanie na 3-4 kolejki to troche za mało. Jak wygra ostatnie 3 mecze rundy, to moze uratuje jeszcze ten sezon.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a pamiętacie jak Maaskant mówił, że bramka to wcale nie wyznacznik formy i z miejsca nikt nie dostanie miejsca w "11" za gola? No i Boukhari na ławie po bramie usiadł.
wywiad dotyczył co prawda Małeckiego, ale wiemy o o chodzi. chłop z zasadami. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Co do meczu w Poznaniu, to widziałem tę samą drużynę jak w meczu z Lechią. Z tym, że bardziej bojaźliwą. A mecz z Legią. Sam widziałeś, że ten mecz był zupełnie inny niż z drużyną z Gdańska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Poza tym, o jakiej powsciągliwości mówisz? Czy jej przykładem ma być ocenianie trenera po 12 kolejkach? Trwanie przy swoim? Bez przesady nie mylmy tego pojęcia ze zwykłym brakiem umiejętności przyznania się do błedu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
polska.mysl.szkoleniowa twoje wywody filozoficzne sa do ch**a niepodobne.
Był dobry mecz? Był. Poprawiła się gra? Poprawiła Prognozuje to na lepszą grę w przyszłości? Prognozuje No to na kiego mam się zastanawiać co jakiś wwf sobie mruczy na forum. Jakbym miał się każdym w twoim mniemaniu indywidualistą przejmować to bym zwariował..
Ostatnio edytowane przez Mixu : 13.11.2010 o godz. 12:06.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uczciwie powiem wam, po meczu z Lechem wywaliłbym Roberta gdybym był na miejscu Cupiała. Po tym wczorajszym meczu ma u mnie znowu duży kredyt. Pomogło mu szczęście z Cracovią(i nos) i może to być początek jego długiej przygody z Wisłą. Oby. Wygrał to co miał wygrać. W Poznaniu każdy normalny kibic zakładał porażkę(ja go chciałem wywalić za poprzednie mecze).
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
....a zastanówcie się, Maskaant po porażce z Lechem jest tym samym Maskaantem po zwycięstwie z Legią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jechanie na wwf jest co najmniej żałosne. Maaskant wygrał dwa mecze, w których dupsko ratuje nam bramkarz a Wy robicie z trenera Boga.
Ocenimy go na koniec sezonu, na razie, biorąc pod uwagę całokształt wypada średnio. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Daleki jestem od pisania peanów na cześć naszego trenera, ale fakty przemawiają za nim. Rozbita przez Kasperczaka i wyprzedaż obrony drużyna była pod wielką presją, skłócona, podzielona i grająca kichę, a on potrafił to jakoś do kupy pozbierać. Bez rewelacji, ale potrafią spiąć poślady i pojachać Legię 4:0, czy wygrać derby na Kałuży, więc nie przesadzajmy.
Maskaant wygrał 4 z 5 ostatnich meczów (Lechia, Widzew, Cracovia, Legia - w plecy z Lechem) więc chyba tylko ślepiec nie zauważyłby, że postęp jest. I nie zmieni tego nawet to gdybyśmy do końca rundy zdobyli tylko 3 pkt, bo nie oszukujmy się - nasz skład wygląda jak cerowana skarpeta, a nie drużyna na Mistrza - gracze tacy jak Chavez, Bunoza, Paljic, Cikosz, Jirsak, Boukhari, czy nawet Garguła w obecnej formie powinni być NAJWYŻEJ zmiennikami i ogrywać się przy graczach lepszych (takich jak Marcelo, Głowacki, Zieńczuk, Kosowski, itp), a u nas grają pierwsze skrzypce. Nie dziwmy się, że fałszują. Trzeba poczekać na wartościowe wzmocnienia w przerwie zimowej, a takie mecze jak z Legią pozawalają zachować bezpieczny dystans do czołówki. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Ach, Wy moje kochane chorągiewki : )
A wczorajszego nie? Czyli przez dwa tygodnie - co ja mówię! - przez tydzień (fatalny mecz z Cracovią) zrobili niesamowity postęp i wzbili się na poziom wyżej. Strach pomyśleć, w jakich rozmiarach będą wygrywać za miesiąc!
Ja nie jestem za zwolnieniem Maaskanta, ale za rzetelnym ocenieniem go po sezonie. Bo, podobnie jak Wy, nie wiem, czy to dobry trener i co ważniejsze - czy sprawdzi się w Wiśle. Powściągliwość traktuję jako cnotę, bo co by nie powiedzieć - wwf pokazał, że nie zmienia poglądów co pięć minut, ma swoje zdanie i warto z nim dyskutować.
We wszystkim, co napisałem "filozoficzna", jak to raczyłeś napisać, była tylko książka. Mimo wszystko gratuluję poziomu merytorycznego i kultury wypowiedzi.
Wisła tydzień temu zagrała koszmar z Cracovią, dwa tygodnie temu dostała w tyłek od przeżywającego kryzys Lecha, trzy tygodnie temu w podobnie ruletkowych co wczoraj okolicznościach wygrała z Lechią. Nie widzisz, że te występy nie są miarodajne? Równie dobrze za tydzień możemy przegrać z Lubinem. Progresu formy i poziomu realizacji założeń taktycznych nie mierzy się na przestrzeni dwóch kolejek, bo jest to niewykonalne - ale na poziomie całej rundy, może nawet sezonu. A jeśli nie chce Ci się zastanawiać nad pojedynczymi głosami, to może powinieneś zrezygnować z uczestnictwa w forum dyskusyjnym, a zająć się wykrzykiwaniem swoich poglądów na ulicy/w komentarzach na onecie. Myślę, że tam odnalazłbyś się jak ryba w wodzie - w końcu nikt tam nie wymaga lektury wypowiedzi innych użytkowników. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Już dawno upadł mit, że mamy wybitnych piłkarzy, z którymi byle kto może zrobić dobry wynik. Mamy bardzo przeciętny zespół, wymagający ogromnych wzmocnień, który mimo to potrafił wygrać dwa prestiżowe mecze w rundzie. Maaskant ma też pomysł na grę - czas, aby dostał do niego odpowiednich wykonawców. Pokazał, że zasługuje na to.Wtedy będzie można miarodajnie ocenić jego wartość jako trenera.
Ostatnio edytowane przez Markus : 13.11.2010 o godz. 14:17.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale czytam same pier*** gdybanie tylko w naszą stronę! Gdyby legioniści trafiali to bysmy przegrali, gdyby Brożek nie strzelił, gdyby Jirsakowi przy dośrodkowaniu dołożyć noge, gdyby sędzia nie dał sie nabrać na karnego itd.
a może gdybyśmy w ogóle nie wyszli na mecz byłby walkower? Co za smuty! Bylismy lepsi, graliśmy ładnie, choć Bunoza z Paljiciem popełniali błędy, to i tak bylismy sporo lepsi w kazdym elemencie gry ! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
2) Może coś zatrybiło, może Jirsak w środku jest dobrym pomysłem, może nastąpiła drobna korekta, może Maaskant powiedział: "Macie strzelać bramki". Dobrze wiesz, że o wyniku decydują niuanse. Czy jeżeli Cabaj nie napatoczył się na strzał Brożka derby byłyby wymęczonym zwycięstwem? Wątpie. 3) Jeżeli Brożek zagrał świetnie, to wg mnie wynika to z przygotowania przed meczem. No chyba, że zmienił sobie ustawienia i włączył strzelanie goli. Pytanie tylko, czy tak samo mecz wyglądałby w Hucie. Dużo od siebie dały trybuny. Teraz przed nami mecz z Zagłębiem, potem dwa wyjazdy. Te trzy mecze pokażą, czy rzeczywiście wróciliśmy na dobre tory. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnie tak ![]() Nie napisałem, że byliśmy słabsi lub graliśmy na poziomie Legii. Napisałem, że równie dobrze mogliśmy przegrać, bo nasza obrona nie ustrzegła się błędów. Popełniła ich sporo, o czym świadczą sytuacje Manu i Radovica. Plus za Pawełka, który był tam, gdzie być powinien. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|