The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2010, 23:47
Piękny mecz. Druga połowa koncertowa. Najbardziej zapadną mi w pamięci rajd Cikosa, rajd Małeckiego, obrona Pawełka gdy piłka szła w samo okno, bramka Brożka na 1:0. Trochę tego było. Cały zespół wyszedł niesamowicie zdeterminowany. Była walka, skuteczny odbiór piłki i pomysł na rozegranie akcji w polu karnym.

Z Chaveza będą ludzie
Cikos ma ciąg
Pawełek dwie super interwencje. Co do błędu w końcówce meczu - zdarza się. Niezadowolonym przypominam interwencje Boruca i Fabiańskiego puszczane przed meczem.
Paweł Brożek wyrasta na legendę Wisły.
What's new?

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.11.2010, 23:50
To jest szok. Przy obecnej formie naszych nieśmiało liczyłem na remis. Legia rozpędzona, na fali - my w mega kryzysie i ze słabą kadrą.

Tymczasem nasi zagrali wielki mecz

Słowa uznania przede wszystkim dla:

Pawełka - wybroniona sytuacja 1 na 1 - po raz kolejny. Świetna interwencja przy strzale Borysiuka. Przyczepić się mogę jedynie do wyprowadzania piłki, ale i tu błędów było niewiele.
Chaveza - szybki nie jest, ale był ostoją naszej defensywy. Łatał wszystkie dziury, świetne wślizgi. Musi popracować nad wyprowadzaniem piłki.
Radka Sobolewskiego - profesor środka pola. Gdyby za występy ligowe nadawono habilitacje, spokojnie by mu przyznano.
Erika Cikosza - dotąd najlepszy mecz w Wiśle. Niesłychanie waleczny, nawet w sytuacjach gdy przeciwnicy byli pewni że piłka jest na aucie. Dobry w defensywie, błyszczący w ofensywie. Oby tak dalej.
Pawła Brożka - bramka na 1-0 przypomniała młodego Pippo Inzaghiego. Akcja-marzenie, przy czym również brawa dla Jirsaka za świetne podanie.

Pochwały należą się również naszemu trenerowi. Ustawienie dwójki Jirsak-Garguła dało rezultaty, choć sam na początku nie byłem przekonany do tego ustawienia.

Pierwsza połowa była przyzwoita, druga - świetna. Myślę, że był to świetny mecz na przełamanie. Widzieliśmy wreszcie walczącą Wisłę, grającą niezłą piłkę.

Uczciwie trzeba powiedzieć, że bardzo pomógł nam trener Skorża. Legia zamiast próbować dyktować warunki gry (a była do tego zdolna) zagrała zachowawczo, czekając na nasze błędy. Cóż, nie doczekała się.

PS. Oczywiście Kirm wymusił karnego, ale przy 2-0 i tak Legia nic nie grała. W dodatku sędzia mylił się w obie strony. To, ze Komorowski skończył ten mecz bez kartki to ewenement. Brawa dla Komisji Ligi - ten facet w końcu kogoś okaleczy. Tak kończy się pobłażanie boiskowym bandytom.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 12.11.2010, 23:50
Ja do chwili obecnej mam problem z dojściem do siebie
Obudziłem domowników ze 3x, ale warto było! Tak świetnie grającej Wisły dawno nie widziałem. Wszystkie formacje zagrały świetny mecz. Ja chcę widzieć tak grającą Wisłę w następnych meczach, jak widać można!
Cieszmy się tym zwycięstwem, bo naprawdę jest czym. Wisła zagrała jak w najlepszych czasach.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.11.2010, 00:06
Tylko żeby nas nie oskarżyli o zbrodnię przeciwko ludzkości, bo to była egzekucja na Wojskowych.Rzeźnia, Masakra, Armaggedon..nie wiem jakimi określeniami opisać to, co się dziś wydarzyło. Wstawienie Jirsaka, - strzał w dychę. Każdy dziś zagrał kapitalny mecz, i wg mnie Mario zasłużył na nowy kontrakt. Posłużyła mu zmiana trenera bramkarzy jednak.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.11.2010, 00:08
Ale co właściwie zrobił Skorża? Bo ja widziałem że gdy skandowaliśmy jego nazwisko to bił brawa więc o co chodzi? Za to tego skur****na stawowego powinni tam przekopać za takie słowa i to konkretnie!Mały człowiek z małego klubiku
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.11.2010, 00:12
Z perspektywy TV - naprawdę niezły mecz w wykonaniu Wisły, nie chciałbym skłamać, ale chyba najlepszy w wykonaniu kopaczy w tym sezonie. Poza przestojami w pierwszej połowie - gdzie dominował chaos, widać było jakąś myśl w grze. Rewelacyjne zawody Chaveza, facet ma dwa biegi tak jak Choto - "wolny i wolniejszy" jak to kiedyś określili komentatorzy C+, ale pewnością w swoich interwencjach, zdecydowaniem i determinacją, może pretendować do zastąpienia poprzednich, rewelacyjnych dwóch stoperów.
Na plus Brożek, widać, że powołanie do kadry uskrzydliło go lekko.

Co natomiast mnie drażni to przy każdym trenerze można zauważyć specyficzny trend. Na początku swojej kadencji każdy trener próbuje wpoić swoim zawodnikom jakąś wizję gry. Jednak po jakimś czasie każdy z nich rezygnował po paru nieudanych meczach i obserwacjach potencjału zawodników, na rzecz długich piłek walonych na napastnika z obrony. W pierwszej połowie było to widoczne i lekko uzasadnione, bo Legia narzuciła niezłe tempo gry i wykluczyła naszych zawodników ze środka pola. Dopiero po stracie bramki rzucili się do odrabiania wyniku i oddali pole naszym pomocnikom, którzy później zdruzgotali.

Szkoda tylko, że przy podyktowaniu karnego po faulu na Kirmie przy....iłem nogą we framugę. Efekt - złamane 2 palce u prawej nogi z przemieszczeniem, a jutro na oddział drutować je.
Ale patrząc na wynik - warto było!
Odpowiedz cytując
jarecki
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.11.2010, 00:12
co Stawowy powiedzial ?
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.11.2010, 00:13
jarecki napisał(a):Wyświetl post
co Stawowy powiedzial ?
że nie da na bude dla psa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.11.2010, 00:14
Cikos zagrał jak Baszczu za najlepszych czasów. 4-0 ograc Legie to sie nawet za pierwszej kadencji Henia nie udawało.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.11.2010, 00:16
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Za to tego skur****na stawowego powinni tam przekopać za takie słowa i to konkretnie!Mały człowiek z małego klubiku
Przed meczem rozdawali jego ulotki. Przecież on nie chciał dać forsy na stadion! To jest bezczelność. Potem jeszcze buda dla psa. Kurde, skąd się tacy biorą.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stawowy radny? Gdzie tak powiedział?
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Wreszcie się zrewanżowaliśmy za 4:1, 5:1 sprzed kilku lat. Długo czekaliśmy na taki nasz mecz. Większość drużyny dobrze lub bardzo dobrze. Oby to nie był jednorazowy wyskok.

Żeby nie było tak całkiem różowo to Legia na taką porażkę nie zasłużyła, podobnie jak my 2 tyg temu z pewnym śmiesznym klubikiem rodem z Wronek.
:/
Odpowiedz cytując
<3 Wisla Kraków
Member

Od: 05.2008

Stary 13.11.2010, 00:20
Po derbach nic nie zapowiadało,ze tak rozjedziemy Legie wynik cieszy jak cholera a takie zwycięstwo było nam potrzebne ! Obyś my tak grali jak najdłuzej jak dziś!
pozdro
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.11.2010, 00:25
Komentatorzy c+ po bramkach dla Wisły wpadali w żałobę. Nie da się tego słuchać.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.11.2010, 00:31
Sumując 3 ostatnie mecze to 7:1 dla Wisły. Ładny bilans.
Ja kłaniam się czapką do ziemi Sobolowi orał cały mecz. Nie było dla niego straconych piłek.
Jak zwycięstwo nad Lechią i Cracovią były fartowne tak tu zwycięstwo w 110 % wywalczone przez Wisłę (nawet jakby karnego nie było to i tak wtedy już 2:0 było)

Legła Legia Warszawa legła Legia Warszawa
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.11.2010, 00:36
Sobol dzisiaj nakrył czapką gwiazdę wojskowych Ivice Vrdoljaka
Cieszy powrót do formy fizycznej Garguły (cały mecz na wysokich obrotach) a już myslałem że nic z niego nie będzie. Bramka Brożka na 1:0 majstersztyk.
Ktoś widział jeszcze Clebera na trybunach? Wspaniale się cieszył pomimo kołnierza ortopedycznego.
Mam nadzieje że Jirsak w następnym meczu potwierdzi wysoką formę.
Chavez już od jakiegoś czasu nejlepszy z naszych defensorów. Dzisiaj sprawiał wrażenie jakby był niezniszczalny.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 13.11.2010 o godz. 00:39.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.11.2010, 00:38
najważniejsza rzecz z tego meczu
wreszcie nie było dziury miedzy Brozkiem a linią pomocy
Gargula/Jirsak grali tam gdzie powinien grac ofensywny pomocnik w systemie 4-5-1 (czy tez 4-3-3)
Kirm tez bardzo wysoko
a pomimo tego Wisła rzadzila w srodku pola
da się...?
Na dodatek kapitalne podłączanie sie Cikosza (i rzadziej Paijlica) do gry, przy jednoczesnej asekuracji obrony przez Sobola.
Brożek świetnie - pomijając dwie bramki i asystę, wiecej grał piłką, nabiera znow tej swojej pewnosci siebie w grze.
Teraz trzeba to potwierdzic z miedziowymi i bedzie super.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.11.2010, 00:44
Cikos jak Baszczu? A Baszczu miał kiedyś taką szybkość i drybling? Nie sądze. Baszczu był lepszy w odbiorze, ale miał mniej cech pomocnika. Cikosa można wystawiać na boku pomocy z tego co widze. Niech popracuje nad dośrodkowaniami i złamaniem akcji.

Nie wiem czemu wszyscy się tak nim zachwycają dopiero teraz, ja takiego Cikosa widziałem już w meczu z Szawle.

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 13.11.2010, 00:48
4 - 0

Wszystkie bramki + skrót
http://www.fileserve.com/file/Ds4VgnW

Jak ściągnąć plik: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne
Ostatnio edytowane przez nero : 13.11.2010 o godz. 13:10.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.11.2010, 00:49
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czemu wszyscy się tak nim zachwycają dopiero teraz, ja takiego Cikosa widziałem już w meczu z Szawle.
amatorzy a rozpędzona Legia to jednak jest różnica
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.11.2010, 00:49
Cytat:
Niemniej sędzie był dziś mistrzowski. Wszystko to zrobił w taki sposób, że Wiśle odbierał ochotę do gry
Nie ....... czlowieku, tylko przypomij sobie trzecia bramke, i ten faul przy wolnym, po ktorym Legia powinna strzelic bramke.

Cytat:
A ja pamiętam że lepiej zagraliśmy w rewanżu z Barceloną (1:0) i w zeszłym sezonie w Lubinie z Zagłębiem (1:4).
Zaglebie wtedy bylo beznadziejne (nawet z Piastem dostali cztery w plecy), a z Barca wiemy jak bylo. Wyszli na luzie, mecz byl o nic.
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.11.2010, 00:51
Nero, popraw wynik i dzięki za linki
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Stary 13.11.2010, 00:52
Bo co innego jest tak grac przeciwko Legii a co innego przeciwko amatorom z Szawle. Generalnie wszyscy piłkarze graja pewniej, maja wiecej wiary w swoje umiejetnosci. Cikosz z meczu z Ruchem a Cikosz z Legią to zupełnie dwa inne swiaty, tak samo Chavez dzisiaj a Chavez z debiutu. Kirm za Skorzy a Kirm za Maaskanta...
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.11.2010, 00:54
Grają coraz lepiej co było widac od meczu z Lechią. Poza wpadką w Poznaniu graja naprawdę to co trzeba A już Basałaja zwolniliście,Maskaanta, Małeckiego,Brożka i .... wie kogo!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.11.2010, 00:55
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Grają coraz lepiej co było widac od meczu z Lechią. Poza wpadką w Poznaniu graja naprawdę to co trzeba A już Basałaja zwolniliście,Maskaanta, Małeckiego,Brożka i .... wie kogo!
Chavez, Kirm, Bunoza, Cikosz, Paljic, Pawełek, Boukhari, Jirsak, Pietia

ostał się niegrający Rios tylko
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.11.2010, 00:57
Patrzę sobie na tabelę, i okazuje się że jesteśmy najskuteczniejszym zespołem w lidze (19 bramek) ! Trzecie miejsce wygląda już całkiem-całkiem, a jeśli dalej będziemy grać tak jak dzisiaj to może być naprawdę ciekawie.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.11.2010, 01:01
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post

Zaglebie wtedy bylo beznadziejne (nawet z Piastem dostali cztery w plecy), a z Barca wiemy jak bylo.

Wyszli na luzie, mecz byl o nic.
jakie Zagłębie by nie było zagralismy fenomenalny mecz wtedy, bardzo wysoki pressing, agresywnie w odbiorze dokładnie i z finezją w ofensywie, gdzie dużo zagrań z 'pierwszej'
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 13.11.2010, 01:06
....a... trzeci raz się brandzluje tym meczem
Na stadionie, potem sprint do domu na Orange Sport, a teraz Canal+2

Drugi raz tak skutecznie w tym sezonie nie zagramy.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.11.2010, 01:32
Jestesmy mistrzami w psychologii

Wmówic Legii jacy to sa zajebisci a my slabi i wpoic im ze sa faworytami a rozjechac ich 4;0 to naprawde zajebiste uczucie

cos jednak jest ze Legia u nas zawsze przegrywa ,niewiem ale oni w tych meczach nigdy nie graja tak jak we wczesniejszych ,no ale to ich problem

Jednak mielismy troche dzien konia.Gdyby Komorowski wykorzystal ta sytuacje w 15 minucie to moglo by byc roznie.
Atak skonczylo sie pogromem
Pzatym mielismy duzo szczescia bo mialem wrazenie ze ile by razy Legia dzis nie strzalała to by gola nie zdobyla ,choc oni tez nie mieli w ataku kim straszyc.
Sobo,fajnie "umilał"zycie Vdorlajkowi za bańke Euro do tej pory nie moge uwierzyc ze on tyle kosztował
Brozek fajnie krecił Astizem ,i o dziwo walczyl z nim fizycznie i tu duzy plus dla Pawla.

DObrze tez Chavez i Cikos ,Bunoza troche niepewnie ale bez tragicznych bledów.

mecz mogl sie podobac,wresczcie pojechalismy Warszawiakom troche po ambicjii,bo za pewni siebie na R22 przyjechali.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.11.2010 o godz. 01:34.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.11.2010, 01:38
Cytat:
Nigdy tam ***** nie wygramy
I to jest piękny cytat

Śniło mi się 3:0 ale 4:0 też ujdzie
Będzie dobrze w tym sezonie.