The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2010, 03:34
Rozumiem, że chęć przestawienia Bunozy wynika z jego kiksów i niepewnych wybić. Im dalej od własnej bramki tym mniejsze zagrożenie, ale...

Główny problem Bunozy to nieumiejętne przemieszczanie się po boisku. Chłop przeważnie jest w niewłaściwym miejscu, źle obiega partnerów i rywali, kiepsko asekuruje. To dyskwalifikuje go na dzień dzisiejszy jako stopera. Sęk w tym, że tym bardziej jako defensywnego pomocnika, bo tam jeszcze lepiej trzeba wiedzieć jak pobiec, żeby znaleźć się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.

Chavez moim zdaniem może być niezły. El Tierno porusza się z gracją walącego się PKiN-u, ale przeważnie jest dobrze ustawiony i potrafi dobrze "włożyć nogę". Potrzebuje trochę szlifu taktycznego, ale wygląda na dobry materiał. Piłkarsko myślę, że jest w stanie osiągnąc poziom takiego Głowackiego czy Choto.

Ale tak czy tak ostatecznie nie wiadomo co z Cleberem. Kowalski powinien być numerem 4 na tej pozycji. Na gwłt potrzebujemy dwóch stoperów, a jak się nie ułoży z Chavezem to i za trzecim trzeba się oglądać. Boki obrony to oczywisty priorytet, do tego bramkarz, bo Pawełek broni fajnie, ale a) może nie wziąć od nas kontraktu, b) nie wiemy jak będzie grał po podpisaniu kontraktu. Do tego trzeba się określić, czy chcemy grać na klasycznych skrzydłowych, bo takowych w klubie mamy hmmmm nawet nie wiem jak ich policzyć: Łobodziński to jedyny nasz stuproentowy skrzydłowy, do tego od biedy Brożek. Teoretyczne jeszcze jest Burliga. Resztę ciągnie do środka albo do ataku.

Do tej pory kupowaliśmy piłkarzy z okazji. Dokupowaliśmy jakiś zaciąg, z tego zaciągu ktoś się tam sprawdzał i zostawał z drużyną na dłużej (albo i nie). Teraz niestety drużyny nie ma, braki są wszędzie i musimy mieć wiele UDANYCH transferów żeby zażegnać ten kryzys. Patrząc na odsetek udanych transferów w zagranicznych klubach trzeba jasno sobie powiedzieć- żeby nie wiem co, wiosną i tak nie będzie jeszcze w Krakowie dobrej drużyny.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.11.2010, 03:53
Ja go bardziej na tym defensywnym pomocniku widzę ze względu na silny strzał, i dobre długie podanie, jak również mógłby cofać się z główką za długimi podaniem przeciwnika, czyli zamiast wyjścia z obrony jakie robi teraz, to głębiej się wracać.

Jego błedy przekonują mnie że chłopak ma problem z koncentracją bo nie trafienie sobie nogą w piłkę zrzucam na karb tego że mu się głowa gotuje a nie że naprawdę sobie z tym nie radzi. Może ten stoper go przytłacza po prostu?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.11.2010, 07:33
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ja go bardziej na tym defensywnym pomocniku widzę ze względu na silny strzał, i dobre długie podanie

Przepraszam, że się wtrącę - co Wy ludzie z tym jego długim podaniem wymyślacie? Facet zagrał w ciągu 10 kolejek 1 dobry przerzut do Kirma z Cracovią. Pozostałe "podania" lądują w rękach bramkarzy przeciwnika, na autach bądź pod nogami pozostałych graczy drużyny przeciwnej.

Najlepszą pozycją Bunozy na boisku będzie silny skrzydłowy w drużynie naszych koszykarzy. Od boiska piłkarskiego niech chłopak trzyma się z daleka.
Odpowiedz cytując
Dawidka
Member

Od: 10.2010

Stary 12.11.2010, 08:29
serek oglądałeś Ty mecz z Widzewem ? Tam Bunoza dał kilka takich crossów że aż miło się to oglądało.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.11.2010, 10:45
Tak jeszcze w temacie Chaveza i Jego wykupienia. Wedlug mnie warto to zrobic bo moga byc z niego ludzie. I nie mowcie mi ze dotychczas tez wczesniej byly rozmowy z innymi Naszymi bylymi graczami ktorzy byli wykupieni a potem sie nie udawalo, gdyz jak wiadomo mamy teraz innego dyrektora sportowego i moze On byc skuteczniejszy w dzialaniach, ale oczywiscie gwarancji nie ma.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.11.2010, 11:17
Skorża marzy o Małeckim w Legii.
http://www.fakt.pl/Legia-szykuje-sen...y,87487,1.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.11.2010 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.11.2010, 11:51
Skorża marzy i niech sobie tylko pomarzy bo Patryk do Legi nie pojdzie
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.11.2010, 11:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Skorża marzy o Małeckim w Legii.
http://www.fakt.pl/Legia-szykuje-sen...y,87487,1.html
Fakt i wszystko jasne
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.11.2010, 12:22
Dobrze, że Patryk nie ma ochoty na przenosiny do Legii bo dla naszych działaczy nie ma znaczenia gdzie, byle tylko kasa się zgadzała, no i ten okropny dług zmaleje
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 12.11.2010, 14:35
A tak nieco z innej beczki. Nie moglibyśmy się zainteresować Arboledą (czysto teoretycznie)? Jaka jest dysproporcja pomiedzy jego wymaganiami zarobkowymi, a pensją Łobo?
Dzięki.

PS: Kiedy sie konczy konrakt Mierzejewskiemu z Polonii?
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.11.2010, 15:37
Bunoza ma dobre przeżuty? Weźcie mnie nie rozśmieszajcie. Jedna piłka mu się udała na 20. Pozostałe 19 to były auty i trybuny. Według mnie jest wręcz przeciwnie, Bunoza fatalnie piłke wyprowadza i ta jedna wrzutka z Cracovią tego nie zmieni. Dodatkowo zgadzam się z tym co napisał Uran235, to nawet nie chodzi o kiksy tylko o to że on nie umie biegać i źle się przedewszystkim ustawia. Co sprawia że inni defensorzy muszą kryć dwóch naraz. Tak było chociażby w Zabrzu gdzie zjebke na forum dostał Brożek. W innych meczach to samo. Ile razy Cikos wbiegał mocno do środka i rozpaczliwie wybijał trudną piłke bo Bunoza gdzieś się zamyślił w strefie gdzie nikogo nie ma.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 13.11.2010, 07:20
Przydałoby nam się wykupienie Chaveza dla stabilizacji(zeby było wiadomo na kim budujemy obronę na sezon 2010/2011), środkowy obrońca (np. Bordachov z Bate, akurat jest chyba lewonożny), lewy obrońca, srodkowy pomocnik, skrzydłowy i napastnik.

Trzeba sypnąć kasą

Jak widać Jirsak raczej sobie zapewnił tą asystą pozostanie na kolejną rundę. Natomiast Łobodzinski chyba do odstrzału tylko jak go wytransferować?
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 13.11.2010 o godz. 09:26.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.11.2010, 08:15
Chaveza trzeba wykupić jak najszybciej. Najlepiej w nadchodzącym okienku transferowym. Jeśli nie mamy zapisanej klauzuli odstępnego, to z każdym meczem wartość Honduranina będzie rosła. Znając życie, jeśli Legii nie wyjdzie z Arboledą, to będą chcieli kupić Osmana. Moim zdaniem Chavez, to zaraz po Arboledzie, najlepszy stoper w polskiej lidze.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.11.2010, 10:32
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Łobodzinski chyba do odstrzału tylko jak go wytransferować?
A ja wciąż na niego liczę... nie wiem czemu ale wiem że go stać!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.11.2010, 10:37
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czemu ale wiem że go stać!
Ameryki nie odkryłeś, z jego zarobkami stać go na wszystko

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 13.11.2010, 10:44
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ameryki nie odkryłeś, z jego zarobkami stać go na wszystko

on przede wszystkim nie ma wrodzonej wydolności, którą ma np. Kirm i dlatego nie będzie robił przewagi w naszym systemie... wolałbym żeby się go pozbyli akurat... może chociaż jakieś wypożyczenie?
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.11.2010, 10:46
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Natomiast Łobodzinski chyba do odstrzału tylko jak go wytransferować?
Najlepiej to rozwiązać kontakt i dać wolną rękę w szukaniu klubu bo puki co to to się robi drugi Dawidowski...

Co do środkowego to mamy Jirsaka i Gargułe bardzo fajnie to wczoraj wyglądało. Natomiast potrzebni są na pewno obrońcy, Skrzydłowy no i snajper z prawdziwego zdarzenia..

Oczywiście należy wykupić "tytana" Chaveza
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.11.2010, 11:04
Teoretycznie wszystkoich piłkarzy można chwalic po wczorajszym meczu , jednak poszczególnych zawodnikach trzeba oceniać przez pryzmat całego sezonu .
Nie mówie tutaj o kwestii np zgrania z innymi zawodnikami , ale o kwestiach indywidualnych . Chavez pokazuje że jego problemy były związane z aklimatyzacją , jednak Bunoza , jak popełniał dziecinne błedy , tak dalej ma z nimi problemy .

Zdecydowanie Wisłę stać na lepszego stopera niż Bunoza , lepszego lewego obrońcę niż Paljic, stabilniejszego gracza niż Jirsak który jeśli zagra z Zagłębiem to powinien zaliczyc w swoim stylu bezbarwny mecz , przeplatając dobrym .

To że Łobodzinskiego trzeba sie pozbyć wie każde dziecko . Ma prawie najwyższy kontrakt w drużynie , a daje jej mniej niż nic . Juz nawet Garguła zaczął dobrze grac , choc i sam w to nie wierzyłem .

Wiśle potrzebne są wzmocnienia , z tym się zgodzi każdy , jednak kadra nie może liczyc 30 graczy i z paroma osobami trzeba się pożegnać , według mnie powini to być :
Kowalski , Łobodziński , Jirsak ( chyba że do końca rundy będzie gral jak z Legią ) , Branco ( lepiej zainwestowac w zdolnego młodego Polaka niz trzymać takich zawodników na ławce ) , Cleber pewnie skończy kariere a i Żurawski powinien zmienić ławkę na trenerską .
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.11.2010, 11:57
Co do Łobo. Jakbyście czasem bywali na MESIe (jak nie miał kontuzji), to byście zobaczyli jakie ten gość ma możliwosci: uderzenie z dystansu, dośrodkowanie na milimetry itp. Brakuje mu przede wszystkim pełnego przepracowanego okresu przygotowawczego, szczęścia (do kontuzji) i meczów... I nie pier.... mi tu, że na tle MESY to każdy by dobrze wyglądał, bo to z kim grasz nie ma nic do tego, czy potrafisz celnie dośrodkować/strzelić.

Jezeliby się zgodził na obniżenie kontraktu, to powinien zostać.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.11.2010, 15:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Teoretycznie wszystkoich piłkarzy można chwalic po wczorajszym meczu , jednak poszczególnych zawodnikach trzeba oceniać przez pryzmat całego sezonu .
Nie mówie tutaj o kwestii np zgrania z innymi zawodnikami , ale o kwestiach indywidualnych . Chavez pokazuje że jego problemy były związane z aklimatyzacją , jednak Bunoza , jak popełniał dziecinne błedy , tak dalej ma z nimi problemy .

Zdecydowanie Wisłę stać na lepszego stopera niż Bunoza , lepszego lewego obrońcę niż Paljic, stabilniejszego gracza niż Jirsak który jeśli zagra z Zagłębiem to powinien zaliczyc w swoim stylu bezbarwny mecz , przeplatając dobrym .

To że Łobodzinskiego trzeba sie pozbyć wie każde dziecko . Ma prawie najwyższy kontrakt w drużynie , a daje jej mniej niż nic . Juz nawet Garguła zaczął dobrze grac , choc i sam w to nie wierzyłem .

Wiśle potrzebne są wzmocnienia , z tym się zgodzi każdy , jednak kadra nie może liczyc 30 graczy i z paroma osobami trzeba się pożegnać , według mnie powini to być :
Kowalski , Łobodziński , Jirsak ( chyba że do końca rundy będzie gral jak z Legią ) , Branco ( lepiej zainwestowac w zdolnego młodego Polaka niz trzymać takich zawodników na ławce ) , Cleber pewnie skończy kariere a i Żurawski powinien zmienić ławkę na trenerską .
Łobo to 2 Dawidowski, przeżera klubową kase nie dając nic w zamian... z Bunozy będzie jeszcze grajek, na razie chłop często panikuje i wali piłki na oślep, okrzepnie przy Chavezie, przestanie wybijac pilke w trybuny ii coś z niego będzie, a jak nie to przesunie się go do ataku i będzie robił za Rasiaka Jirsaka bym zostawił, gość chyba nie zarabia kroci, a jest solidnym zmiennikiem, ponizej pewnego poziomu nie schodzi...trzeba pamietac ze niedługo czas Sobola sie skonczy i sam Wilk nie wystarczy.
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Stary 13.11.2010, 15:35
WISŁA MA MIESIĄC NA KUPNO CHAVEZA
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...90443&nr_str=1
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.11.2010, 15:44
Oby działacze się pośpieszyli i go wykupili. Jest to bardzo dobry stoper o sporym potencjale.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.11.2010, 16:16
Karherop napisał(a):Wyświetl post
podobno Łobo ma gwarantowane 'tylko' 150tys, a więc nie znowu jakieś kokosy. Obłowił się za Skorży, kiedy grał praktycznie w kadym meczu.
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Stary 13.11.2010, 16:21
a czemu łobo nie dac szansy jak narazie kazdy zawodnik zaczyna graci jeszcze wczoraj przed meczem byscie sprzedali Czecha a teraz wszyscy go chwalą wiec wojtkowi tez dajmy szanse
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.11.2010, 17:13
Bo ma kontuzje...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.11.2010, 17:34
Byłoby bardzo źle, gdyby Wisła powtórzyła teraz przy Maaskancie błędy, które popełniono przy Petrescu, nie dając trenerowi środków na wzmocnienia i czasu na stworzenie naprawdę silnego zespołu.

Pora na radykalną zmianę polityki transferowej i w ogóle sportowo-finansowej klubu. Niestety Bogusław Cupiał wiele razy pokazał, że nie umie uczyć się na błędach.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.11.2010, 17:38
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Co do Łobo. Jakbyście czasem bywali na MESIe (jak nie miał kontuzji), to byście zobaczyli jakie ten gość ma możliwosci: uderzenie z dystansu, dośrodkowanie na milimetry itp. Brakuje mu przede wszystkim pełnego przepracowanego okresu przygotowawczego, szczęścia (do kontuzji) i meczów... I nie pier.... mi tu, że na tle MESY to każdy by dobrze wyglądał, bo to z kim grasz nie ma nic do tego, czy potrafisz celnie dośrodkować/strzelić.

Jezeliby się zgodził na obniżenie kontraktu, to powinien zostać.
Wojciech Ł. To stary 28 letni koń, który miał jeden udany sezon w karierze Ja większy potencjał widzę w Chrapku, Rado, Papieżu itp. młodych zawodnikach ME i im bym w pierwszej kolejności dawał szanse. A Wojtka wystawić na listę transferową, może ktoś się po niego zgłosi
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.11.2010, 19:23
Jeżeli portale piszą prawdę, w którą nie wierzę ale zakładam, iż Chavez nie jest też głupi to jeżeli nie wykupimy chociażby za 800 tys. euro tego zawodnika, bo pewnie coś koło tej sumy będziemy musieli wyłożyć to będziemy kretynami! Taka perełka się znalazła, że aż nie mogę uwierzyć. Chavez może na lata zostać jednym z lepszych zawodników tej ligi, do tego Bunoza za kilka lat jak zbierze doświadczenie, ogra sie, przypakuje itp. to mogą być właśnie tą parą na LM, bo wszyscy narzekają na długie podania Bunozy ale one są niekiedy bardzo dobre i za pare lat może się jego technika znacząco poprawić i będziemy mieć crossy jak z Premiere League.
Wojciech Łobodziński ma papiery na granie ale ja bym wolał kogoś innego, bo wiem że Łobo pewnego poziomu nie przeskoczy i tyle, będzie dobry ale nie bardzo dobry. Powinniśmy go sprzedać i kupić jakiegoś przebojowego skrzydłowego
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.11.2010, 19:28
Cytat:
to mogą być właśnie tą parą na LM
Oho, zaczyna sie :E
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.11.2010, 21:55
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli portale piszą prawdę, w którą nie wierzę ale zakładam, iż Chavez nie jest też głupi to jeżeli nie wykupimy chociażby za 800 tys. euro tego zawodnika, bo pewnie coś koło tej sumy będziemy musieli wyłożyć to będziemy kretynami! Taka perełka się znalazła, że aż nie mogę uwierzyć. Chavez może na lata zostać jednym z lepszych zawodników tej ligi, do tego Bunoza za kilka lat jak zbierze doświadczenie, ogra sie, przypakuje itp. to mogą być właśnie tą parą na LM, bo wszyscy narzekają na długie podania Bunozy ale one są niekiedy bardzo dobre i za pare lat może się jego technika znacząco poprawić i będziemy mieć crossy jak z Premiere League.
Wojciech Łobodziński ma papiery na granie ale ja bym wolał kogoś innego, bo wiem że Łobo pewnego poziomu nie przeskoczy i tyle, będzie dobry ale nie bardzo dobry. Powinniśmy go sprzedać i kupić jakiegoś przebojowego skrzydłowego
a niby czemu nie 850 tys? albo np. 2 mln euro? bo tyle jest wyceniony na fm czy jak bo nie rozumiem skąd niby ta kwota. I pytam poważnie żeby nie było.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów