The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2010, 18:54
łatki mozesz uaktualniać na bierząco i kontynuować grę a wcale takich błędów nie ma póki co nie wyczaiłem ;P
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
maciekmiszcz
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 07.11.2010, 19:11
czy u Was też w Ekstraklasie wszystkie drużyny grają tego samego dnia o tej samej godzinie? I czemu połowa drużyny pod koniec meczu ma kondycję na poziomie 70% ? w 10 nie męczyli się tak mocno...
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Stary 07.11.2010, 19:29
maciekmiszcz napisał(a):Wyświetl post
czy u Was też w Ekstraklasie wszystkie drużyny grają tego samego dnia o tej samej godzinie? I czemu połowa drużyny pod koniec meczu ma kondycję na poziomie 70% ? w 10 nie męczyli się tak mocno...
1/5 kolejek takie miałem. A 70% to dość dużo. U mnie zawodnicy zapierdalają i jeszcze przed meczem mają kondycję koło 90%. Awansowałem do grupy LE, w ostatniej rundzie eliminacji grając z Unireą. Leszek wszedł do LM, więc nabijemy Polsce trochę punktów do rankingu. W lidze póki co trzecie miejsce (3 wygrane, remis i porażka).
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.11.2010, 19:30
Trafilem do najtrudniejszej grupy w LM: Chelsea, Juventus, Szachtar. Po czterech meczach 7pkt ; d
Chelsea(W, 1:2)
Juventus(D, 1:0)
Szachtar(D, 2:1 - W, 3:3)
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 07.11.2010, 19:50
Fajna ta paczka z ligami na cmrev. Można się pobawić np na Cyprze, w Estonii, w Gruzji lub na Malcie

Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.11.2010, 23:09
Parametry nic nie mówią (ma dopiero 16 lat)
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.11.2010, 11:59
Ja postawiłem w pierwszym oknie na zaciąg afrykański. Kosztują naprawdę grosze, a są solidni, przez 2 lata powinni mi wystarczyć, a potem z kasą nie powinno być problemów

Matthew Booth - środkowy obrońca, 100 tys euro
Innocent Mdledle - lewy obrońca, 50 tys euro
Lebohang Mokoena - prawy skrzydłowy, 40 tys euro
Anduele Pryor - prawy/lewy skrzydłowy, 30 tys euro
Katlego Mphela - napastnik, 700 tys euro - tu trochę przesadziłem, ale koniecznie chciałem napastnika.

Z wolnych transferów - Julio Cruz i Basturk.
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.11.2010, 13:44
po za Mokoeną i Mphelą nie znam tych zwodnikow dobrzy są z jakich klubów oni sa czy po reprezentacjach szukałeś
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.11.2010, 14:06
Fm miażdzy :0

złodziej czasu

E: mój skład, stan na marzec (po 1. gram z opcja ze pierwsze transferowe okienko niekatywne)
Sandomierski-Branco Osman Bunoza Cikos-Sobol-Gargula Traore-Grosik Nashat Akram-Pawel Brożek

Servasa chcialem jeszze, ale Siena podkupiła.
Ogólnie staram sie kupowac polakow, a nie robic wiezy babel z masy murzynów dostepnej w grze. Póki co idzie mi niezle, walczę z (L) i ZL o majstra
Ostatnio edytowane przez szprotson : 08.11.2010 o godz. 14:16.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 08.11.2010, 17:17
pelek napisał(a):Wyświetl post
po za Mokoeną i Mphelą nie znam tych zwodnikow dobrzy są z jakich klubów oni sa czy po reprezentacjach szukałeś
Zależy jak na to patrzeć. Mnie ich gra satysfakcjonuje, zamierzam zgrać skład, odnieść jakiś sukces w LE, uzbierać pieniążków i starać się o lepszych

A szukałem ich po najlepszych drużynach w krajach typu RPA.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.11.2010, 17:22
Pierwsze MP w FM11 juz jest Ja z kolei postanowilem na poczatku pobawic sie w ukladanie treningow, taktyk, wszystkich ustawien itd Nie bawilem sie w 1 sezonie w transfery czy sprowadzanie sztabu szkoleniowego. Powiedzialem sobie a co tam, gram taka WIselka ktora gra w tym sezonie w realu (no nie do konca, kupilem 3 starych grajkow z wolnego transfery, tych co mi agenci proponowali. Ale zeby sie wysilac na jakies transfery to nie). Najpierw pogralem sobie normalnie, rozegralem kilkanascie meczow. W LE z Porto prowadzilem 1:0, oni przed przerwa wyrownali na 1:1 a po przerwie wbili mi jeszcze 4 gole... 5 strzalow i 5 bramek... No i juz mozna bylo pomarzyc o fazie gr LE. Zostala liga. Kilka wygranych z rzedu, porazka z Zaglebiem Lubin i chyba i sobie powiedzialem "dobra .......e, na czas meczow b iore urlop. Zobaczymy co w tym FMie sie dzieje po uplywie wiekszej ilosci czasu" No i mistrza zdobylem lajtowo, wygrywalem meczyki seryjnie, zanotowalem tylko 2 porazki w sezonie. Reputacja WIsly ladnie podskoczyla. Ciekaw jestem jak bedzie w przyszlosci zmieniac sie reputacja ligi a wiec dalej bede rozgrywal tylko mecze w pucharach a tak to na urlopie bede. Teraz zamierzam poszperac po rynku transferowym i zakupic kogos, tzn wziac z wolnego bo cos krucho z kasa w Wisle ... Ogolnie jeszcze trzeba przeczyscic sklad bo Ci wszyscy Zurawscy czy inni Branco jednak troche kasy zabieraja a umiejetnosci maja naprawde slabe.
Co do FMa to narazie same pozytywne zaskoczenia. Nprawde gra sie milo. Gra sie wiele nie rozni od poprzedniej ale jest jakas taka fajniejsza. Te rozmowy z agentami, ten kreator stalych fragmentow gry, ta wizja wzrostu reputacji kraju
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 08.11.2010, 18:10
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze MP w FM11 juz jest Ja z kolei postanowilem na poczatku pobawic sie w ukladanie treningow, taktyk, wszystkich ustawien itd Nie bawilem sie w 1 sezonie w transfery czy sprowadzanie sztabu szkoleniowego. Powiedzialem sobie a co tam, gram taka WIselka ktora gra w tym sezonie w realu (no nie do konca, kupilem 3 starych grajkow z wolnego transfery, tych co mi agenci proponowali. Ale zeby sie wysilac na jakies transfery to nie). Najpierw pogralem sobie normalnie, rozegralem kilkanascie meczow. W LE z Porto prowadzilem 1:0, oni przed przerwa wyrownali na 1:1 a po przerwie wbili mi jeszcze 4 gole... 5 strzalow i 5 bramek... No i juz mozna bylo pomarzyc o fazie gr LE. Zostala liga. Kilka wygranych z rzedu, porazka z Zaglebiem Lubin i chyba i sobie powiedzialem "dobra .......e, na czas meczow b iore urlop. Zobaczymy co w tym FMie sie dzieje po uplywie wiekszej ilosci czasu" No i mistrza zdobylem lajtowo, wygrywalem meczyki seryjnie, zanotowalem tylko 2 porazki w sezonie. Reputacja WIsly ladnie podskoczyla. Ciekaw jestem jak bedzie w przyszlosci zmieniac sie reputacja ligi a wiec dalej bede rozgrywal tylko mecze w pucharach a tak to na urlopie bede. Teraz zamierzam poszperac po rynku transferowym i zakupic kogos, tzn wziac z wolnego bo cos krucho z kasa w Wisle ... Ogolnie jeszcze trzeba przeczyscic sklad bo Ci wszyscy Zurawscy czy inni Branco jednak troche kasy zabieraja a umiejetnosci maja naprawde slabe.
Co do FMa to narazie same pozytywne zaskoczenia. Nprawde gra sie milo. Gra sie wiele nie rozni od poprzedniej ale jest jakas taka fajniejsza. Te rozmowy z agentami, ten kreator stalych fragmentow gry, ta wizja wzrostu reputacji kraju
imponujace ze masz już tytuł ale co to granie jak sie idzie na urlop w czasie meczu... ;/
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 08.11.2010, 18:31
Za mną pierwszy dłuższy czas z nowym FMem.

Wszystkie ligi europejskie + te ściągnięte z cmrev, najwyższe szczeble, niegrywalne. Grywalna tylko Polska (Ekstraklasa i 1 Liga).

Baza danych niestandardowa- dostępni wszyscy piłkarze z europy z klubów z najwyższych szczebli rozgrywkowych w danym kraju + oczywiście najważniejsze postaci Afryki, Azji, Ameryk.

Przeszperałem wolnych graczy w tej konfiguracji. Polecam szczerze:

Chiro N'Toko - O (Ś)
Ognjen Krasic - O (P)
Arthur Alfred - O (L)
Gordan Golik - P (Ś)

A także, za na prawdę śmieszne pieniądze:

Iliyan Garov - O (Ś) / DP (Ś) / P (Ś) - (Loko Sofia)
Tom - P (Ś) / OP (Ś) - Lokomotic Płowdiv

i uwaga uwaga uwaga, gwiazda wolnego transferu, za 6 tys tygodniowo

Nashat Akram - OP (Ś)

Polecam też

Eugene Sepuya - znany poprzednich wersji, fajny napastnik z Afryki. 27 lat czy jakoś tak.

Idę kopać dalej. Generalnie z pieniędzmi bieda, trzeba posilać się w szczegolności graczami z wolnego transferu, zebrać ekipkę, awansować do pucharów i budować od zimy super drużynę

Wisełka będzie wielka.

W tej wersji preferuję, jak zwykle, football ofensywny. 4-2-3-1

W wypadku mojej wizji:

Nie znalazłem do tej pory żadnego sensownego, młodego bramkarza po niskich kosztach jak na warunki Wisełki.

Obronę można uzupełnić bez problemu i stworzyć z niej solidny blok defensywny.

Podobnie ze środkiem pola.

Problem pojawia się w kwestii skrzydeł. Będę musiał jeszcze poszperać, bo do tej pory nie widziałem nikogo sensownego. Potrzeba lewego za Boukhariego i Paljica i prawego na uzupełnienie.

Środkowy ofensywny to Akram. Trzeba będzie wykopać Gargułę, dużo zarabia a statystykami szału nie robi. W jego miejsce muszę sprowadzić jakiegoś sensownego młodego. Na ławce Jirsak.

Napastnik- Żurawskiego nie ma co na siłe ciągnąć, zagra sobie do grudnia i postaram się go upchnąć. Co do Riosa- mam nadzieję że się fajnie rozwinie.

Na pewno na wylocie- Pawełek, Branco, Łobodziński, Paljic, Żurawski. Jak znajdę kogoś na miejsce Boguskiego to i jemu podziękuję.

Aj się rozpisałem. Normalnie jestem podekscytowany tak, jakbym grał jeszcze w Championship Managera

Jeszcze małe, gówno warte ciekawostki z mojej gry:

Najwyższy zawodnik 208 cm, najniższy 154 cm.

Najstarszy 51 lat, najmłodszy 15.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 08.11.2010 o godz. 18:48.

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 08.11.2010, 19:35
Pirat

Ja mam Boukhariego ustawionego na OP Ś i radzi sobie wyśmienicie. Drybluje, podaje, strzela.
Na skrzydło polecam taniego jak zapałki Lebohang Mokoena. Zagrał u mnie 3 razy, strzelił 8 bramek. Nie wiem czy ma okres szczęścia czy tak będzie regularnie grał. Dam znać
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 08.11.2010, 19:40
Mokoenę znam ze starszych wersji, spróbuję, zobaczymy co jest warty w 11

Generalnie załadowałem sobie grę taką jaką będę grał. Patrzę sobie kto może przyjść, za ile, jaki może być skład. Jeszcze dzisiaj lub jutro zaczynam na poważnie.

Garguła odchodzi za 1,100,000 euro, Łobo za 300 tys euro, Jirsak za 200 tys euro. Paljic idzie na wypozyczenie z mozliwoscia wykupienia za 200 tysiecy, podobnie Kowalski.

Generalnie zapowiada się bardzo fajnie. Zmienna reputacja ligi + doświadczenie = liga zdominowana w 2/3 lata Finanse można zdobyć zaraz na początku w bardzo fajny sposób.

Polecam szczególnie rozpoczęcie ligi w dniu 3 czerwca, wtedy kiedy zaczyna Walia. Można sobie załadować to ligę jako tylko podgląd. Miesiąc więcej na budowanie drużyny, a to jest złoty czas.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 08.11.2010 o godz. 19:45.

Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 08.11.2010, 19:48
Dlaczego w okienku "przygotowanie do meczu" gdy ustalam na jakim elemencie zawodnicy mają się skupić (obrona, atak, stałe fragmenty) czy jaka ma być intensywność meczu to gdy zmienię te ustawienie a potem przeskoczę gdzieś indziej to nie zapamiętuje mi tego tylko daje standardowe
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 08.11.2010, 19:52
Próbował ktoś grać na przekonwertowanej taktyce? Czy i w tej wersji gra w ten sposób jest znacznie lepsza, to znaczy piłkarze grają lepiej mimo podobnych ustawień?

Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.11.2010, 20:28
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Udało mi się dzisiaj zagrać Derby Polski i.....o mało nie zmiażdżyłem Legii, zabrakło szczęścia i klasowego napastnika...
Wynik i statystyki meczu:
http://i54.tinypic.com/fvjt02.jpg
Jak zrobiłeś to, że na dole masz pasek zadań ?
Odpowiedz cytując
maciekmiszcz
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 08.11.2010, 20:41
na lewą flankę polecam sprawdzić Emmanuela Banahene.
Wojtator w opcjach zaznacz tam gdzie masz rozdzielczości żeby gra działała w trybie okienkowym
Odpowiedz cytując
wajefel
Member

Stary 08.11.2010, 20:42
Wojtator napisał(a):Wyświetl post
Jak zrobiłeś to, że na dole masz pasek zadań ?
To jest zajebista sprawa, gram sobie równocześnie z kolegą w FM`a i gadamy sobie na gg na ten temat. Przesiedziałem już tak wiele wieczorów .

Ustawienia , i przy rozdzielczości daj "w oknie" czy jakoś tak.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 08.11.2010, 20:43
ja tą opcję mam zablokowaną...
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.11.2010, 21:14
wajefel napisał(a):Wyświetl post
To jest zajebista sprawa, gram sobie równocześnie z kolegą w FM`a i gadamy sobie na gg na ten temat. Przesiedziałem już tak wiele wieczorów .

Ustawienia , i przy rozdzielczości daj "w oknie" czy jakoś tak.
O to właśnie chodzi ciupiesz sobie w FM'a i piszesz a tak to musisz minimalizować grę
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.11.2010, 21:16
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Próbował ktoś grać na przekonwertowanej taktyce? Czy i w tej wersji gra w ten sposób jest znacznie lepsza, to znaczy piłkarze grają lepiej mimo podobnych ustawień?
Właściwe to ja gram na przekonwertowanej.
W demówce robiłem testy po 10.0.3 Domination i nie jest już tak skuteczna (i chyba dobrze)
Ustawiłem sobie wszystko po swojemu i na razie idzie mi bardzo dobrze, ale czy piłkarze grają lepiej niż przy zwykłej taktyce to tego nie jestem w stanie powiedziec
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.11.2010, 13:53
Ja dopiero będę mieć FM-a 11 za kilka dni bo dobipero ją zamówiłem mam nadzieję że się nie rozczaruje
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.11.2010, 15:22
Napewno się nie rozczarujesz,jest świetny,
Ja mam za sobą kilkanaście kolejek Śląskiem. Z zespołu wyróżnia się jak zwykle Vuk.
Nieźle grają Sobota,Diaz,Mila oraz bardzo dobrze Kaźmierczak.
Brakuje mi jednak kogoś dobrego,ale niedrogiego na prawe skrzydło,oraz jakichkolwiek ofennsywnych zawodników.
Gra się super,interakcje z agentami bardzo dobre. Póki co reputacja mojego zespołu średnia,więc często gęsto nie zasiadają nawet do rozmów,ale łatwiej zbijać cene niż w poprzednich wersjach.
Mam nadzieję ,że wątek będziemy uzupełnbiac co chwilę o nowe doświadczenie FM-owskie.

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 09.11.2010, 16:03
Póki co nie znalazłem żadnych perełek tak jak w FM10 typu Lung jr i Kryvtsov. Ktoś znalazł?
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.11.2010, 16:40
Nadal nieźle prezentują się zawodnicy ,którzy w poprzednich FM-ach byli świetni. Być może nie są to juz mega giganci,ale dają rade.

Póki co zatrudniłem 2 nowych zawodników. Obaj nie powalają umiejętnościami,ale ciężko było wyszukac kogoś młodego,z dobrymi statsami ,aby od razu wskoczył do składu.
Oto dwaj nowi panowie.
http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-11/327543dc.png
http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-11/8a4c1d08.png

Oraz jeden ,który dołączy za rok. Młody,mam nadzieję ,że zapoczątkuje nim Budowe Młodego Wielkiego Śląska
http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-11/a76850da.png

Gram taka taktyką.Płynna,ogólnie kontrola nad piłką i spokojne rozgrywanie. Piłkarze dopiero sie uczą,ale nawet w meczach z Lechem czy Legią posiadanie na poziomie 50% ,wiele podań,póki co jednak mało efektywni boczni pomocnicy.
http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-11/5ef1a954.png

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 09.11.2010, 16:52
pierwszy raz coś takiego mam hehe

Uploaded with ImageShack.us

zacząłem grać BATE
na razie 6 zwycięstw w lidze, 4 w EL LM ( Rosenborg, Inter Baku )
teraz ostatnia faza i najgorszy przeciwnik jaki mogłem .. Anderlecht, Lukaku wymiata

coś czuję , że nie dam rady, szczególnie, że sprzedałem 3 zawodników m.in Rodionova za 6.5 miliona euro i jakiegoś innego za 4

kase mam, ale nie chcą do mnie przechodzić, może po sezonie, zobaczymy
niestety tam można zarejstrować tylko 5 obcokrajowców ! ( nie w składzie ) 5 w ogóle w sezonie ..
a w w tej lidze grają same ogórki, dlatego już wole juniorów ogrywać
na razie gram nawet 3 juniorami w meczu, ale wygrywam
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 09.11.2010 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując
rafi2323
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 09.11.2010, 16:52
Znalazłem coś takiego
http://www.truefootballmanager.com/2...e-players.html
http://www.unigamesity.com/list-of-b...-free-players/
może komuś się jakiś zawodnik spodoba za darmo
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 09.11.2010, 16:56
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
pierwszy raz coś takiego mam hehe

zacząłem grać BATE
na razie 6 zwycięstw w lidze, 4 w EL LM ( Rosenborg, Inter Baku )
teraz ostatnia faza i najgorszy przeciwnik jaki mogłem .. Anderlecht, Lukaku wymiata

coś czuję , że nie dam rady, szczególnie, że sprzedałem 3 zawodników m.in Rodionova za 6.5 miliona euro i jakiegoś innego za 4

kase mam, ale nie chcą do mnie przechodzić, może po sezonie, zobaczymy
niestety tam można zarejstrować tylko 5 obcokrajowców ! ( nie w składzie ) 5 w ogóle w sezonie ..
a w w tej lidze grają same ogórki, dlatego już wole juniorów ogrywać
na razie gram nawet 3 juniorami w meczu, ale wygrywam
Sprowadziłem lukaku do Burnley, po awansie do PremierLeague i powiem wam że narazie szału nie ma, może chłopak sie rozegra, młody jest.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów