|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
W chwili obecnej mamy jedno wielkie nic i według mnie należy walczyć o Puchar Polski, bo podium w lidze to ja nam nie wróżę. Jednocześnie trzeba zrewidować poglądy na temat wszystkich zawodników, a następnie sprzedać, zakończyć wypożyczenia czy wywalić wszystkich niepotrzebnych zawodników. Zostawić tych dobrze rokujących jak Wilk oraz tych prezentujących odpowiedni poziom(?) jak Paweł Brożek czy Patryk Małecki. Zostawić również Sobola i Żurawia jako "spoiwa" dla nowych zawodników. Przejrzeć nasze bezpośrednie zaplecze, czyli zespół ME...tych najlepszych włączyć do pierwszej drużyny, zainwestować w Polskich zawodników typu Sobota, Małkowski, do tego dołożyć góra dwóch zawodników zagranicznych takich jak Sernas bądź takich, których wypatrzy Stan. Ogólnie rzecz biorąc trzeba się pozbyć cieniasów w stylu Łobo, Pawełka itp. oraz zagranicznego szrotu, który w moich oczach(bez względu na umiejętności) jest coraz bardziej spalony. Skład natomiast należy zbudować na wyróżniających się "Polskich" zawodnikach wspomaganych pojedyńczymi obcokrajowcami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
jak bysmy takie zmiany robilin to bylibysmy na miajscu pasów a tego nie chcemy budowac druzyne powolij ja wole w okienku pozegnaci dwoch graczy i sciganć kolejnych dwóch o wyzszych mozliwosciach za konkretne kase niz pusci dwóch najlepszych jak marcelo i głowacki a sprowadzi darmowego szrtu. Parktycznie Wilk i może Palić warci sa gry w wiśle. Dlatego nie transfery na hura a budowanie druzyny nawet 5 lat ale budowanie a nie prowizorka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
tylko że my sprzedajemy najlepszych i kupujemy gorszych. więc co to za budowanie? właśnie teraz odstawiamy prowizorke. wolałbym tak jak Klopp w Borussi naszego Lewandowskiego wpuszczać CO MECZ na minimum 15-30 minut by sie rozwijał. Tak samo można młodszych wpuszczać na tyle, a budowanie zespołu z młodych piłkarzy to trudna sprawa, bo jest presja wyników. Przykład Arsenalu. Ale rozwijają się ! A my cofamy i budujemy zespół jak kraj 3 świata, no i polska piłka spada na dno a reprezentanci kraju wybierani są z innych klubów (teoretycznie słabszych, biedniejszych). Dajmy sobie czasu na mistrza, ale powiedzmy to przed sezonem. To plan budowania zespołu na przyszłe lata, teraz nie będziemy najlepsi ale przez kolejne kilka lat wykrystalizuje się skład, będą dorastać, dojrzewać piłkarsko i będą walczyć, będą utożsamiać sie z Wisła bo będą grali tu dłużej, bo dano im szanse rozwoju. A tak, to szukajmy bezrobotnych i darmowych słabiaków zza granicy i polska piłka niech dalej upada ! Bo w piłce liczy sie tylko kasa, a szkoda.
My bysmy byli na miejscu Pasów ? Co ty bredzisz? Oni mają tylko dwóch dobrych zawodników, Radomskiego i tego Saidiego N. (ciężkie nazwisko, bez formy po kontuzji), do tego dochodzi Alexandru "mam tylko jedną nogę" Suvorov (postawny jak Jirsak), może Klich (bo perspektywiczny). Reszta to odpady Ślusarski, Matusiak, Sasin, Cabaj (ten to może nie odpad, a nieposkromiony talent), Mierzejewski (drugi Cikos, choc o wiele starszy), Wasiluk z Polczakiem drewna, Suart amator niby lewy obronca a nie ma lewej nogi, Kosanovic z nikąd, czy kontuzjowany ciągle Goliński. Tak ta kadra wygląda, więc my w takim miejscu nigdy nie będziemy, cokolwiek byśmy nie zrobili, to mamy chociażby reprezentantów młodzieżówek czy dorosłej kadry. A jak nie, to i są byli reprezentanci.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 08.11.2010 o godz. 19:24.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja mówie jak bedziemy dalej prowadzic taka polityke
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła włącza się do gry o Pawełka
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...89703&nr_str=1 lub http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html i bardzo dobrze |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Doceniam lepszą ostatnio grę Pawełka (w meczu z Cracovią bezbłędną), jednak doszło do tego, że każdą obronę strzału przez Mariusza traktujecie jakby to był niesamowity wyczyn, gloryfikując przesadnie jego grę w tej rundzie (a przecież bramek kilka zawalił, przy kolejnych kilku mógł zachować się zdecydowanie lepiej). Czy chcecie na kolejnych kilka sezonów bramkarza, któremu być może raz na kilka lat gry wyjdzie jedna w miarę dobra runda? Ja podziękuję. No chyba, że lubicie czasem pooglądać łapu-capu, do tego programu Mariusz zapewne trochę materiału dostarczy. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Byc moze Mariuszowi dobrze posluzyla rywalizacja.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie sądzę. Według mnie większy wpływ na poprawę jego gry miało jednak odejście Jacka K., które zawdzięczamy Smudzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A moze to jest tak ze Mariusz przy Maaskancie jak poczul sie pewniej to i zaczyna pokazywac co moze grac? Dodatkowo rywalizacja (wczesniej raczej Jej nie mial) tez robi swoje wiec moze ta zwyzka formy nie ma nic z koncem kontraktu. Chcialbym zeby tak bylo bo jesli bedzie tak jak piszecie to bedzie przykra sprawa. Co do Lobo to tez ciekawe by to bylo.
Jesli chodzi o przyszle transfery to faktycznie w ostatnich latach niby ktos sie tym zajmowal ale tak do konca nie bylo wiadomo kto, skad i po co danego grajka zalatwial. Jak juz byly tu podawane przyklady mozna znalesc tanich i dobrych graczy jak to czynia Jagielonia, Korona czy nawet ostatnio Arka wiec licze ze skoro juz mamy dyra sporotwego i stworzono jaks tam liste to ze w koncu i my pozyskami garczy co beda w stanie odrazu cos wniesc do Naszego zespolu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Parząc na bramkarzy których testowali oraz na Jovanovica,którego kupili, Pawełek spośród tej gromady jest najlepszą opcją. Głupio to brzmi ale nie sadzę aby nasi herosi transferowi byli w stanie podpisać kogoś lepszego. Jedyne co nam pozostaje to wierzyć,że Pawełek ustabilizuje obecną formę. Nich go podpisują jak mają nam robić nadzieje a siebie kompromitować.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wis...wiadomosc.html
Cytat:
myśle, że już od wiosny bedzie pewnym punktem drużyny - widać, ze z każdym meczem jest coraz pewniejszy i gra coraz lepiej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Można było Navasa podpisać nie pamiętam już o co poszło ... A koleś naprawdę wydawał się lepszy od Pawełka
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Pawełkowi można podpisać taki kontrakt, że dostaje 3/4 tego co obecnie, a drugie tyle dostanie w przypadku, gdy rozegra wszystkie mecze w danym miesiącu. Faktycznie można mieć obawy, że broni teraz przyzwoicie, bo walczy o nowy kontrakt, czy to w Wiśle, czy nie w Wiśle.
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.11.2010 o godz. 11:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Nie przesadzaj Marszalek, Chavez jest niezły. Jeden z lepszych obroncow w lidze. I wszystko wskazuje na to, ze bedzie jeszcze lepszy.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Guest
|
|
Nie wiem może przesadzam z jego chwaleniem ale napatrzyłem się na to co robił Kowalski, Bunoza i Cleber i według mnie Chavez przy nich gra jak profesor. Cieszy mnie to że zaczynają już coś działać jeszcze przed rozpoczęciem okienka.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.11.2010 o godz. 12:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Szczególnie, ze oczekuje tu powtórki z Diaza
Czyli dopiero po pół roku jak sie zaaklimatyzował to pokazał na co go naprawde stac A Chavez poczatek ma duzo lepszy niz Diaz |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A ja myślę, że Bunoza zrobi u nas większą karierę niż Chavez. Jak tylko uda mu się poprawić koordynację ruchową
![]() Bo kopyto, i długie podanie ma znakomite (vide asysta do asysty Kirma w derbach) Obaj mają ten problem, że wchodzą w drużynę "na żywca" z całkowicie nową niepoukładaną obroną. Nie mają tego komfortu co Marcelo, który miał koło siebie "Siłę spokoju" Głowackiego, i był wpuszczany stopniowo za Clebera. Inaczej się człowiek czuje jako element zgranej caości, a inaczej jak trzeba z marszu ogarniać taki burdel jaki mamy teraz. Za rok będą z nich ludzie, zwłaszcza jeśli dokupimy jednego doświadczonego defensora (albo Głowacki wróci się podleczyć )
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 09.11.2010 o godz. 17:16.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Naprawdę mnie rozbawiłeś tym stwierdzeniem. Nie przeczę, podanie do Kirma palce lizać. Jeśli masz jednak odpowiednią ilość czasu zalecam policzenie ilości wykopów (bo trudno nazwać to podaniami) jakie w meczu wykonuje Bunoza i obliczenie jaki procent trafia do naszych zawodników a nie w trybuny, aut czy do przeciwnika. Wynik zapewne będzie zaskakująco wysoki
![]() Poważnie, nie żartuj z tym świetnym podaniem Bunozy, bo chłop ma problem z jedym dokładnym długim podaniem podczas 90 minut gry... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Niektórzy nawet tego nie mają, więc...
Pojedyncze zagrania decydują o wielkich sprawach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Owszem ten środek obrony zapowiada się całkiem nieźle, ale jednego obrońcę na środek i powiedzmy jednego lewego skrzydłowego obrońcę zakupić by się przydało. Mam nadzieję, że będą to również młodzi, perspektywiczni zawodnicy. Bo walka w drużynie o miejsce w składzie powinna być. Bo taki Kowalski to raczej może Chavezowi tylko buty szorować.
W pomocy zatrudniłbym jeszcze jednego ofensywnego gracza plus jakiegoś napastnika. Takie transfery pozwolą nam osiągnąć jakiś relatywnie dobry wynik w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Z Twoim postem jak najbardziej się zgadzam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() Chavez już miał okazje na gole ale troszkę brakło... jak zacznie po stałych fragmentach trafiać to się zacznie dupolizustwo i wtedy my się będziemy śmiać ![]() Co do Bunozy... myśle że jakby sobie wymalował łeb na derby jak kiedyś Nikola wszyscy by go pokochali!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 10.11.2010 o godz. 08:54.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|