|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Pisząc w ten sposób nie stajesz się bardziej fanatyczny. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Też za nimi nie przepadam, ale żeby mysleć tylko o tym by pobluzgać?Co nie oznacza, że parę pozdrowień musi być , ale by nie były one najgłośniejszą częścią dopingu, jak np jest na żydach jak o nas śpiewają. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Oj tam oj tam - wygramy ten mecz i tyle. Żadne Vrdoljaki nie będą nam teraz wchodziły w drogę.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Skeba i Tomi jedynymi jełopami tam to jesteście wy. Od czasu do czasu wchodzę tam kulturalnie pogadać, ale niestety skeba, który pisze tam jeszcze jako wwwzela robi kibicom taką siarę, że po prostu wstyd. Ile ty kolego masz lat? Jakby Legioniści wchodzili na nasze strony i wypisywali takie brednie to też bym się wkurzył.,,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Człowieku. Ktoś ci powiedział, że pisze jako wwzela i już w to uwierzyłeś ?
Wwzela to dziwak. Ja jednak piszę trochę logicznie, a że mówię rzeczy trudne dla legii to tak mówią o mnie, jak mówią. Sprawdź ip sobie, to zobaczysz. Undertaker - widzę 2 posty masz - gratulacje, jestes nowym, więc pewnie kibicem Legii |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
kto normalny dyskutuje na Legia.net w komentarzach
Reszta to poziom onetu i pelno onanistow ktorym e-penis rosnie jak pocisna przeciwnikowi ![]() Sorry za ofa. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
I sezon udany, prawda? ![]() Moim zdaniem: w bramce remis, potencjalnie Legia silniejsza - ale klops może wydarzyć się z obu stron, dlatego remis w obronie remis, potencjalnie Legia silniejsza, ale pewnie zagra Wawrzyniak i mimo wszystko nieograny Jędrzejczyk, a do tego od samego początku meczu to Wisła będzie atakować i na obronie Legii będzie presja - więcej szans na klopsa u nas, dlatego remis w pomcy lepsza Legia i to zdecydowanie, potencjalnie remis, ale aktualnie Vrdoljak z Borysiukiem powoli zaczynają wymiatać, a Rado - mimo, że to były alkoholik - to po prostu wymiata, nie widziałem go jeszcze w takiej formie (chociaż to może być tylko wrażenie spowodowane dramatyczną dyspozycją sprzed roku i dwóch lat - przepaść) w ataku potencjalnie lepsza wydaje się Wisła, ale generalnie jest słabo, aczkolwiek wydaje mi się, że mamy przewagę w osobie Kucharczyka. Wisła nie ma takiego ambitnego walczaka, który umie świetnie zgrać piłkę. mentalnie: jesteśmy w gazie, Wy gracie u siebie. Remis nie jest dla nas tragedią, porażka tez, dla Was porażka to lądowanie na deskach. Was pewnie będzie pełny stadiony i wielka presja na naszych - punkt dla Was. Podsumowanie: remis, remis, Legia, Legia/remis, Wisła. Remis będzie albo nasze minimalne zwycięstwo. No, chyba ze w pierwszych 20 minutach Wam coś wpadnie - wtedy raczej po jakbłach. Czyli generalnie remis albo ktoś wygra ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 08.11.2010 o godz. 01:47.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisla Krakow - Legia Warszawa
2 : 1 Bramki: Rios, Pawel Brozek Sklad: Pawelek Cikos Bunoza Chavez Brozek Sobolewski Gargula Wilk Rios Brozek Kirm Wydaje mi sie ze to najoptymalniejszy sklad na obecna chwile. Maleckiego - zaleznie od przebiegu wydarzen - mozna wpuscic w II polowie na podmeczonych warszawian. Bramkarz - wiadomo. Obrona - wiadomo. Dwojka defensywnych pomocnikow czysci srodek pola. W srodku Gargula. Atak: pozycja Kirma po ostatnich meczach nie podlega dyskusji, dla Brozka nie ma alternatywy a Rios wydaje sie lepszy od Malego.
Ostatnio edytowane przez RAF : 08.11.2010 o godz. 05:51.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wygrywając z Legią przy równoczesnym zwyciestwie Korony nad Jagą badż remisie na dobre wrocimy do gry.łatwo niestety nie bedzie.Legia jest na fali.My niestety ciagle gramy fatalnie.Nas remis nie urzadza.A zeby wygrac trzeba zagrac na 120%.Mysle ze nalezy zagrac w miare ofensywnie jesli chcemy wygrac.
moja propozycja wyjsciowej 11 ---------------Pawełek--------------- Cikos ---Chavez ----Bunoza ----Paljic ----------Sobolewski Wilk------------ Malecki --------------------------Kirm ---------------Brozek---------------- ----------------Rios---------------- Wg mnie Pa.Brozek zajebiscie sprawdzilby sie jak podwieszony napastnik.umie sie zastawic,potrafi szybko rozegrac i odegrac pilke.natomiast Rios mógłby byc odpowiedzialny za pojedynki głowkowe i szybkie zgrania piłek do Brozka badz skrzydlowych.Mozna by bylo tez ich ustawic odwrotnie.Rios podwieszony Brozek wysuniety.Wiem ze brakuje w skladzie Guły ale wydaje mi sie ze nie jest jeszcze w takiej formie jakbysmy chcieli.a nam potrzeby zawodników zdolnych na 100% na juz. Takie moje małe spostrzezenia co do meczu i składu.pzdr |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Nie wystawiał bym Paljica na lewej obronie, bo go Manu wkręci w ziemie. Według mnie już lepszy Pietja, choć też daleki od optymalnej formy. Ale przynajmniej ma doświadczenie i ogranie na lewej obronie.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
---------------Pawełek---------------
Cikos ---Chavez ----Bunoza ----Brożek ----------Sobolewski Wilk------------ Kirm--------------------------Palić ----------------Bukhari---------------- ---------------Brozek---------------- Malecki wpuścić w 65 minucie nad podmeczonych obrońców Bukhari 45 minut drugie tyle Garguła Palić zamienić z riosem w zelznosci od wyniku |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Ale spoko, krótko, treściwie, prawidłowo ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jedyne czego w tej chwili sie obawiam to konfrontacji Kirm - prawdopodobnie Jedza. Roznie moze byc
Z drugiej strony Manu vs Paljic tez nie wyglada kolorowo, o Radovic vs Cikos nie bede w ogole pisac bo mamy tez Brozek vs Koksownik Tak na spokojnie bez patrzenia tylko i wylacznie przez pryzmat ostatnich meczow ktore rozegraly te druzyny w zakonczonej wczoraj kolejce to roznie moze byc. Moze to byc dla Wisly mecz na przelamanie jak u Nas z Widzewem. Madrzejsi bedziemy po ogloszeniu skladow i po zakonczeniu meczu Wygra lepszy albo ten ktoremu sedzia pomoze ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak na prawdę każdy wynik może paść. Wg mnie żadna z drużyn (obiektywnie) nie jest "w gazie", jedna wygrała, druga też, Legia lepiej się zaprezentowała ostatnio, ale Jaga grała inaczej niż Pasy itd. Jak będzie zobaczymy.
Trochę rozleciała im się obrona. Jeszcze słyszałem w L+, że jakiś zawodnik Legii w ostatniej minucie w polu karnym kogoś uderzył i możliwe, że komisja ligii się tym zajmie. Coś wiecie na ten temat? Choć jakoś ciężko mi uwierzyć że go ukarają jeszcze przed meczem z nami.. Bilety na G się skończyły. Podobno kolejki są. Mam nadzieję, że znowu zapełnimy stadion bo drużyna potrzebuje naszego wsparcia! |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
..Komorowski kogoś kopnął bez piłki w polu karnymi. Powinna być czerwona kartka i karny, ale żaden z sędziów nic nie zauważył. A komisja też nie zauważy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie tylko zastawia ilość bramek jaką wpakuje Legii Brozio. Muchy już nie ma, wiec jest nadzieja na kolejny hattrick.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zauważy, ale po meczu z Wisłą.
![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]() W obronie ok zgadzam się, tutaj wskazanie na Legie. Pomoc? W czym Małecki jest gorszy od Szałachowskiego? A para Sobolewski Wilk ma być gorsza od Borysiuka i Vrdoljaka? A wiem ta różnica pewnie wynika z tego, że super-strzelec Manu bije na głowę Kirma? W formie Radović kontra coraz lepiej grający Garguła, to tutaj na plus dla Legii, ale dlaczego napisałeś zdecydowanie, to nie wiem? Atak- Brożek w coraz lepszej formie, a naprzeciw Kucharczyk, ja tu widzę kolejny plus dla Wisły, szczególnie, że Brożek jest królem R22, a jak wszyscy wiemy Legii bramki strzelać uwielbia. Podsumowanie: Wisła wygra 1:0, no chyba, że wpadnie 2 bramka może być wyżej. Legia jedyną szansę na wywiezienie punktów ma jeśli będzie egzekwowała stałe fragmenty tak jak do tej pory. ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Porządny człowiek, ale piłkarsko to już wyłącznie solidny ligowiec, z coraz rzadszymi przebłyskami ponad przeciętność. Na dzień dzisiejszy raczej klasa niżej niż Vrdoljak, który liderem jest pełną gębą. Metryki nie oszukasz - mimo całej sympatii dla Radka to on najlepsze pokazał 2-3 lata temu, od tego czasu już równia pochyła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Śmieszą mnie podawane tu przez niektórych propozycje składu Wisły. 4-4-2 z Brożkiem i Riosem albo Małeckim, niektórzy nawet życzyliby sobie 4-3-3, wedle myślenia "więcej napastników - więcej bramek". Silną formacją Legii jest pomoc, gdzie grają pięcioma solidnymi zawodnikami, a Wisła nie może pozwolić sobie na zdominowanie środka pola przez Legię. Maaskant musi wystawić pięciu pomocników, bezapelacyjnie Wilka bo właśnie takich walecznych piłkarzy potrzebujemy w tym meczu w środku. Wystawcie trzech napastników i piłka nawet do nich nie dojdzie, chyba że górą, za wykopywanie piłki i liczenie na błąd przeciwnika to ja dziękuję.
Jeśli chodzi o skład Wisły to ja go widzę dokładnie tak jak ktoś tu wklejał: ![]() Boukhari to może być wzmocnienie, ale na wiosnę jak przepracuję całe przygotowania, bo na razie fizycznie wygląda fatalnie, chłop nadaje się tylko na końcówki. Ale niestety nie zdziwię się jak zacznie w głównym, bo Maaskant coś w nim widzi. Co? Nie mam pojęcia, ale na ten mecz lepszym wyborem jest Garguła, który ciągle próbuje szukać Brożka jakimś niekonwencjonalnym zagraniem. Na prawej pomocy słabiutko idzie ostatnio Małeckiemu i myślę że takie wejście dopiero w drugiej połowie dobrze by mu zrobiło, zawsze z tą sportową złością idzie mu lepiej. Co do Riosa to ja bym go widział na skrzydle, bo chłop ma drybling, a na skrzydle jest na to więcej miejsca niż w napadzie. Na lewej obronie trzeba by się zastanowić kto sobie lepiej poradzi z Manu, jak dla mnie mamy dwóch podobnych, szybkich graczy, jednak Brożek jest bardziej doświadczony na tej pozycji i raczej ma lepszy odbiór. Ale Maaskant pewnie jak zawsze postawi na Paljicia... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W Poznaniu to tak sobie radził, że po 45 minutach powinien wylecieć (sędziemu powinien flaszkę postawić za łagodność)... Ratował się faulami, tak go wkręcali. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a Cacovia co grala? tez nic, a mordowalismy sie z nia przez 94min. Takie mecze jak derby, Legia, Lech nie ma znaczenia ktora pozycje zajmuje przeciwnik. mecze sa wyrowanae i kazdy moze wygrac!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Bede na meczu jak zwykle chciałbym by zagrali tak jak z Lechią dużo bramek fajna atmosfera na stadionie o to przecież chodzi wynik jaki będzie zobaczymy w 90 min bo WISŁA to my !!!!!!!!!!! nie możemy zaprezętować sie tak jak ze Śląskiem ma być miazga na maxa
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|