The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2010, 11:50
mhl_pl napisał(a):Wyświetl post
I zdobywając dwa mistrzostwa Polski. A teraz to raczej cięzko nam sie będzie załapac do europejskich pucharów.
Odpowiadałem tylko na twierdzenie że nasz były trener dał nam dużo radości. Nie przeczę, dał. Ale wywołał też zgoła inne odczucia i to w meczach, które u każdego kibica mają szczególną wagę. Przegrał pierwsze derby po powrocie Pasów do ekstraklasy, przegrał z mistrzem Estonii w momencie gdy o upragnioną Ligę Mistrzów było łatwiej niż kiedykolwiek, bodaj pięciokrotnie przegrał z Legią i nie chodzi tu tylko o ligowe porażki, ale przegrał finały Pucharu i Superpucharu Polski. To za jego kadencji doznaliśmy upokarzającej przegranej 1:4 z Lechem na Reymonta, odpadając później z nimi z Pucharu Polski by w końcu podobnie jak z Legią przegrać mecz o Superpuchar. Macieja Skorżę trzeba oceniać obiektywnie. Były mistrzostwa Polski, triumfy z Beitarem i Barceloną, kolejne wygrane z ligowymi średniakami, ale gdy przychodziło Wiśle mierzyć się z przeciwnikami trudniejszymi, nad wyraz często musieliśmy przełykać gorycz porażki.

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.11.2010, 11:52
Legia prezentuje się lepiej mając słabszych piłkarzy. Skorża szybciej poukładał drużynę, gdyż jest Polakiem. Z tym, że ze Skorżą Legia pewnej granicy nie przeskoczy, co nie zmienia faktu, iż obecnie grają na tyle przyzwoicie, aby nas pokonać. Na polską ligę wystarczy solidna obrona, pressing i stałe fragmenty gry. Legia gra dobrze w obronie, gdyż cały zespół umiejętnie gra w tym elemencie. Oprócz Astiza w defensywie Legii grają piłkarskie półprodukty, które i tak są lepsze od Bunozy, Cikosa czy Paljicia.

Mecz z kategorii takich, w których wszystko się może zdarzyć.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.11.2010, 12:32
tormenthor - Powiedz mi jakich to lepszych pilkarzy ma Wisla Pewnie chodzi o asy z obrony albo tego co wrzucac potrafi 1 na 30 pilek ? Bez jaj Sklady sa bardzo bardzo podobne chociaz...no ok nie bede brnac w ten temat

Widze drugi kolega mowi ze nigdy nie bedzie czul sie gorszy od Warszawiakow. Normalnie jakies przekonanie wyzszosci nad reszta ? Mowimy nie o Tobie tylko o Wisle Krakow a prawda jest taka ze graja mega pyte a Legia gra pyte. Roznica mala ale jest.

Licze na 3 punkty albo chociaz na remis. Przegrana to bedzie porazka. Mam prawo tak myslec po tym co Wisla pokazala z Cracovia i co Legia pokazala z Jaga. Zobaczymy co z tego bedzie.

Kibice powinni dac Wisle powera to pewne
Ostatnio edytowane przez kreseq : 07.11.2010 o godz. 12:46.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.11.2010, 12:56
kreseq mam do ciebie pytanie jaką przewidujesz 11 Legii na piątek?
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.11.2010, 13:02
Legia prezentuje się lepiej mając słabszych piłkarzy......

no toś dowalił
Nie będę się już pastwił nad wzmocnieniami Zdzisia i Basałajka, dodam tylko,że cała nasza linia obrony zarabia tyle co sam Manu
Ostatnio edytowane przez wiśnia : 07.11.2010 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.11.2010, 13:07
Bez Rzeznika i pewnie Komorowskiego, za nich pewnie koks Wawrzyniak i mozliwe ze Jedza.Nie mamy wiecej obroncow W obronie mamy taki wysyp kontuzji ze nie mam pojecia jak to bedzie wygladalo. Reszta pewnie tak samo jak z Jaga chociaz ja bym Szalachowskiego zamienil na mimo wszystko Paczka.
Brakuje nam obroncow i mimo wszystko napastnikow wiec zagramy 1 z przodu znaczy sie Kucharczykiem. Mezenga nie sprawdza sie w taktyce z jednym napastnikiem. Skorza mogly zadziwic wszystkich i zagrac 2 napadziorami, ale nie oszukujmy sie, na wyjezdzie z Wisla takie cos nie moze sie pojawic, nie teraz gdy nie gramy w ogole takim systemem co mecz.
Mamy tak przewidywalny sklad w pomocy i ataku ze tutaj nie ma prawa byc niespodzianek co innego obrona; nekana kontuzjami i brakami wydaje sie byc niewiadoma

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 07.11.2010, 13:07
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Legia prezentuje się lepiej mając słabszych piłkarzy......

no toś dowalił
Nie będę się już pastwił nad naszymi wzmocnieniami Zdzisia i Basałajka, dodam tylko,że cała nasza linia obrony zarabia tyle co sam Manu
Pp pierwsze to ile ktos zarbia nic nie znaczy.
A po drugie to co z tego, że Manu zarabia duzo(?) jak gra chyba najgorzej z wszystkich pomocników Legii.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.11.2010, 13:09
Nie spodziewałem się tego co napiszę, ale porównująć składy po raz pierwszy od wielu lat wypada napisać, że na chwilę obecną mamy solidniejszego bramkarza

Obrona na korzyść Legii - niestety nasze Bunozy i Cikose to dramat i poziom dolnych rejonów tabeli a Paljic solidnie gra tylko z zespołami pokroju Górnika Zabrze.

Pomoc - tu chyba również przewaga Legii. Vrdoljak (dobrze piszę?) plus Iwański czy Radovic wydają się na ten czas w lepszej formie niż Sobol, Garguła czy Kirm (choć na jego dwa, trzy decydujące podania w meczu można liczyć).

Atak to wg mnie nasza mocniejsza strona - co by o Brożku nie pisać na naszą ligę jest to świetny napastnik, widać u niego poprawę gry, swoje szanse ostatnio zmienia na gole.

Nieco lepiej ogólnie prezentuje się Legia (stałe fragmenty gry), jednak gramy na Reymonta co powinno zrównoważyć siłę zespołów. Remis.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Stary 07.11.2010, 13:15
Donki napisał(a):Wyświetl post
Pp pierwsze to ile ktos zarbia nic nie znaczy.
A po drugie to co z tego, że Manu zarabia duzo(?) jak gra chyba najgorzej z wszystkich pomocników Legii.

Dobry piłkarz zarabia dobrze, słaby słabo.
Jeśli dla ciebie Manu gra zle, to nie mam pytań.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.11.2010, 13:17
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Pomoc - tu chyba również przewaga Legii. Vrdoljak (dobrze piszę?) plus Iwański czy Radovic wydają się na ten czas w lepszej formie niż Sobol, Garguła czy Kirm (choć na jego dwa, trzy decydujące podania w meczu można liczyć).

Atak to wg mnie nasza mocniejsza strona - co by o Brożku nie pisać na naszą ligę jest to świetny napastnik, widać u niego poprawę gry, swoje szanse ostatnio zmienia na gole.

Nieco lepiej ogólnie prezentuje się Legia (stałe fragmenty gry), jednak gramy na Reymonta co powinno zrównoważyć siłę zespołów. Remis.
Z tą przewagą Legii w pomocy bym nie przesadzał. Iwański jest słaby - nie czarujmy się. Wychodzą mu jedynie pojedyncze zagrania. Radović też nie grzeszy inteligencją na boisku. Sądzę, że nasz środek pola będzie wyglądał lepiej niż u stołecznych.

Zapomniałeś kolego, że naszym dwunastym zawodnikiem są kibice. Grając przy R22 po prostu musimy to wygrać. Mam jednak nadzieję, że sędzia nie okaże się stronniczy, a mecz zakończy się wynikiem, powiedzmy, 2:1 dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 07.11.2010 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 07.11.2010, 13:21
Ludzie oświećcie mnie bom ciemny.Jaki Brożek, jaka dobra gra?Gra mega kupę tak jak reszta i moim zdaniem powinien odejść w zimie.!!
Nie pamiętam jego dobrego meczu w Wiśle

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2010, 13:23
Zaproponuj mi w takim razie jednego zawodnika z polskiej ligi, który w taktyce z jedym napastnikiem poradzi sobie lepiej niż Paweł. Oświeć mnie bom ciemny.
Paweł gra dobrze od kilku meczów, wyraźnie czuje się pewniej na boisku co przekłada się na gole. Gdyby jeszcze koledzy pomocnicy potrafili mu stworzyć więcej okazji...

Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Z tą przewagą Legii w pomocy bym nie przesadzał. Iwański jest słaby - nie czarujmy się. Wychodzą mu jedynie pojedyncze zagrania. Radović też nie grzeszy inteligencją na boisku. Sądzę, że nasz środek pola będzie wyglądał lepiej niż u stołecznych.

Zapomniałeś kolego, że naszym dwunastym zawodnikiem są kibice. Grając przy R22 po prostu musimy to wygrać. Mam jednak nadzieję, że sędzia nie okaże się stronniczy, a mecz zakończy się wynikiem, powiedzmy, 2:1 dla Wisły.
Radovic gra w tej rundzie bardzo dobrze, Iwański ma przebłyski , Vrdoljak również prezentuje się bardzo dobrze. Porównaj to z naszymi asami...

I nie zapomniałem, że gramy na Reymonta - właśnie dlatego liczę na remis a nie wtopę
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 07.11.2010 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 07.11.2010, 13:28
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Dobry piłkarz zarabia dobrze, słaby słabo.
Jeśli dla ciebie Manu gra zle, to nie mam pytań.
Czy taki Marcelo zarabiał dużo ? Nie, a był słaby ?
Pan Łobodzinski zarabia duzo i co

Tak Manu dla mnie jest słaby.

A czy ktos z Legionistów mogłby Mi powiedziec ile ten Manu ma asyst ?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.11.2010, 13:30
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Bez Rzeznika i pewnie Komorowskiego, za nich pewnie koks Wawrzyniak i mozliwe ze Jedza.Nie mamy wiecej obroncow W obronie mamy taki wysyp kontuzji ze nie mam pojecia jak to bedzie wygladalo. Reszta pewnie tak samo jak z Jaga chociaz ja bym Szalachowskiego zamienil na mimo wszystko Paczka.
Brakuje nam obroncow i mimo wszystko napastnikow wiec zagramy 1 z przodu znaczy sie Kucharczykiem. Mezenga nie sprawdza sie w taktyce z jednym napastnikiem. Skorza mogly zadziwic wszystkich i zagrac 2 napadziorami, ale nie oszukujmy sie, na wyjezdzie z Wisla takie cos nie moze sie pojawic, nie teraz gdy nie gramy w ogole takim systemem co mecz.
Mamy tak przewidywalny sklad w pomocy i ataku ze tutaj nie ma prawa byc niespodzianek co innego obrona; nekana kontuzjami i brakami wydaje sie byc niewiadoma
Tym bardziej, że Maciuś to nie jest trener, który lubi zaskakiwać.
Chociaż mógłby ustawić Mezengę jako napastnika, a Kucharczyka na pozycji Radovica z meczu z Jagą. Rado jako zawodnik prawonożny ustawiony na lewej stronie mógłby schodzić do środka i robić miejsce dla Kiełbowicza.

Jeśli chodzi o Wisłę, to jestem pełen obaw. Trudno jest u nas znaleźć zawodnika, który prezentowałby dobrą formę. Małecki może mieć syndrom przemotywowania i grać z myślą: "bierz piłkę i wpieriod". Kirm jest człowiekiem zagadką. Jeżeli znajdzie się w dobrym miejscu i czasie i podejmie dobrą decyzję (mecz z Lechią) potrafi wiele zdziałać. Ale przede wszystkim musi mieć wsparcie kolegów. Bez tego jest bezproduktywny.
O obronie nie ma co dużo elaborować. Istny spacer po linie.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 07.11.2010, 13:39
Przypuszczalne składy obu drużyn:

Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.11.2010, 13:42
Donki napisał(a):Wyświetl post
Czy taki Marcelo zarabiał dużo ? Nie, a był słaby ?
Pan Łobodzinski zarabia duzo i co

Tak Manu dla mnie jest słaby.

A czy ktos z Legionistów mogłby Mi powiedziec ile ten Manu ma asyst ?
Ale co ty masz z tym ile ktoś zarabia? Kolega wisnia odniósł się do tego kto jest lepszy a nie do tego kto więcej zarabia, więc chcąc mu odpowiedzieć powinieneś napisać: Garguła jest lepszy od ... ponieważ ... itd. Poza tym skąd ty wiesz ile zarabiają gracze Legii a ile Wisły?
Dla mnie jak teraz nie wygrają z Wisłą to już chyba nigdy bo takiego kabaretu jaki oglądałem w derbach Krakowa to moje oczy dawno nie widziały.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.11.2010, 13:44
Raczej zagramy Garguła Boukhari Sobol. Jaki jest sens 2 DP wystawiac u siebie ? Żaden z nich nie potrafi grać do przodu i nie istniejemy w ataku, a defensywa i tak coś zjebie jak to ma w zwyczaju. Lepiej postawić na ruch w środku i liczyć, że może z jedna akcja wyjdzie
Ja wiem, że jestesmy słabi, ale nie ma drużyn niepokonanych i każdy może z każdym wygrać więc nie ma się co Legii bać.
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.11.2010 o godz. 13:47.
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.11.2010, 13:49
Mamy lepszego bramkarza, więc wygramy ale :

z Lechem w pupe
Cracovia zwycięstwo
więc pasuje remis typowe waleczne 0-0 no ewentualnie 1-0 0-1 innego wyniku się nie spodziwam.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Christofor
Member

Od: 02.2009

Stary 07.11.2010, 13:51
Z całym szacunkiem, ale jeśli zagramy tak jak w derbach, to legioniści nas rozniosą w drobny mak.

Pocieszam się jedną myśla jednak - chyba tak słabo jak w piątek to już nie da się zagrać
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.11.2010, 13:51
orientuje sie ktoś ile jest biletów na mecz jeszcze i czy w piątek była by szansa jeszcze kupić<przed meczem> na którąś z E
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 07.11.2010, 13:56
Christofor napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem, ale jeśli zagramy tak jak w derbach, to legioniści nas rozniosą w drobny mak.

Pocieszam się jedną myśla jednak - chyba tak słabo jak w piątek to już nie da się zagrać
Z całym szacunkiem, ale powtarzalność nie jest domeną drużyn w pl lidze
Zresztą derby to derby. Nie sugerowałbym się tym co graliśmy tak do końca.
..
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.11.2010, 13:59
Wynik meczu zależęć będzie od kierunku wiatru i przypadku w wykonaniu Wisły oczywiście ( Allach Agbar ), bowiem jeszcze nigdy nie widziałem zespołu, który po 3 miesiącach treningów z trenerem, nie potrafi wykonać choćby jednego jego założenia taktycznego. Gdy trener nakazuje grę po ziemi, to piłkarze grają wysokie dzidy na olbrzyma Małeckiego, Kirma, Brożka, Gargułę czy Riosa . Gdy trener nakazuje pokazywanie się do piłki, to piłkarze w większości chowają się pod trawą. Gdy trener nakazuje grę kombinacyjną na jeden kontakt, to piłkarze grają w kóleczko i holowanie piłki aż do jej straty.

Mógłbym tak dalej wymieniać, ale bardziej interesuje mnie dlaczego tak się dzieje

1. trener nigdy ich nie instruuje o takich sprawach i ćwiczy z nimi coś zupełnie odwrotnego, czyli abstrakcję, którą potem skrupulatnie grają w meczach
2. brak znajomosci języków, powoduje , że każdy piłkarz otrzymuje inną instrukcję od trenera i powstaje na boisku chaos, który obserwujemy co mecz
3. piłkarze są aż tak tępi umysłowo i i niezdolni piłkarsko, że zadania wymagane przez trenera są dla nich nieosiągalne do wykonania.
4. potrzeba więcej czasu aby zespół nie tylko zgrał się ze sobą , ale zrozumiał podstawowe zasady wymagane przez trenera, , że po ziemi to znaczy nie w niebo, że na jeden kontakt to znaczy ty do mnie a ja do niego, że wychodzenie na wolną pozycję, nie grozi wyrzuceniem z klubu itd. itp.
5. część piłkarzy wykonuje krecią robotę i czeka na usunięcie z klubu trenera

Jak myślicie, która odpowiedź jest prawidłowa, bo jakoś nie mogę uwierzyć, aby po 3 miesiącach nie potrafić wykonać choćby najmniejszego polecenia trenera i wszystko wykonywać w meczach odwrotnie niż na treningach, gdyż nawet 11 słoni potrafiłoby zespołowo czegoś się nauczyć w ramach współpracy nad swoim przetrwaniem a jednak 11 ludzi nie zawsze musi mieć te same cele, jak historia człowieka dowodzi

Ps. ciekawe czy pokarani przez Skorżę jego obecni piłkarze, oddadzą mu w Krakowie, czy też wyleczyli się z obstrukcji na stałe i wyłącznie będą dla innych przykładem na jej istnienie
Ostatnio edytowane przez kot : 07.11.2010 o godz. 15:49.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.11.2010, 14:01
kot : obastawiam 3 i 5
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 07.11.2010, 14:01
tofik napisał(a):Wyświetl post
Raczej zagramy Garguła Boukhari Sobol. Jaki jest sens 2 DP wystawiac u siebie ?
Nawet Real gra dwoma DMF.
Później jedziecie po Sobolu że nie daje rady. Można grać jednym DMF jak druzyna jest w gazie i wszyscy są wybiegani np. Barca gra jednym DMF tyle że cała 11 potrafi zamordować drużynę pressingiem Xavi i Iniesta też zapieprzają a u nas co Kebab bedzie człapał to samo Guła który gra z każdym meczem coraz słabiej.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 07.11.2010, 14:02
Tym bardziej sam Garguła sobie nie da rady przeciwko 2 DM, znowu nie bedziemy mieli argumentow w ataku jak z Lechem. Zastanow sie.
..
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 07.11.2010, 14:17
tofik napisał(a):Wyświetl post
Tym bardziej sam Garguła sobie nie da rady przeciwko 2 DM, znowu nie bedziemy mieli argumentow w ataku jak z Lechem. Zastanow sie.
Wiem o co ci chodzi ale to jest samobójstwo i skonczy się wynikiem 2-5 a może nawet nie uda sie strzelić nic.
Ja tam wole nawet taką gre jak z Lechem i może cos sie uda ugrać a ty chcesz zagrać jak Argentyna Maradony.
Podobna sytuacja była na Widzewie tam Kula zagrał defensywnie i sie opłaciło. Wiem że nie jest to ładne dla oka ale nie mamy innego wyjscia obecnie.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 07.11.2010 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
Undertaker
Banita

Od: 10.2010

Stary 07.11.2010, 14:45
Po pierwsze to w środku grać będą Vrdolijak i będący w życiowej formie Borysiuk, który z Jagą był najlepszy na boisku. Po drugie Radović od kilku meczy znajduje się w świetnej formie i jako jeden z nielicznych w tej lidze potrafi zakręcić obrońcami jak dziećmi. Astiz z Komorowskim z meczu na mecz wyglądają coraz lepiej i naprawdę dobrze się rozumieją i świetnie skracają pole gry. Legia ma przeciętnych bocznych obrońców, ale i tak Jędrzejczyk jest lepszy od Cikosa, a Kiełbowicz od Palijca. W ataku na pewno więcej do zaoferowania ma Wisła, ale to tylko w ilości. Ktoś tam się pytał ile asyst ma Manu. Ogólnie 3 (2 w lidze i 1 w PP). Zresztą takie porównania to sobie można darować szczególnie w naszej lidze gdzie o wszystkim decyduje głównie przypadek. Wystarczy, że drużyna zapieprza po boisku i to wystarczy do zwycięstwa, a Legia w przeciwieństwie do Wisły to robi.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 07.11.2010, 14:53
Ktoś wie jak wygląda sytuacja z Komorowski? Podobno kopnął zawodnika bez piłki w 94 minucie. Być może też nie zagra.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 07.11.2010, 15:06
Manu jest słabiutki, ciągle sie potyka, przewraca, taki bolid formuły jeden bez hamulców i słabym zawieszeniem, dośrodkowania też nie ma. Nawet jak ma dużo miejsca to i tak często kiksuje. Strzału też nie ma, a jak ma to niecelny Oglądałem co prawda tylko 4 mecze z jego udziałem (2 w PP i 2 w lidze). Ten gość ma tylko szybkość i siłe. Ale nie powiem, czasami mu coś wyjdzie, szczególnie jak WYPRZEDZI obronce. Gość co rok notował 2 asysty na sezon, mimo że grał bardzo dużo, więc w polskiej lidze zrobi ich troche więcej i tylko dzięki szybkości, bo mamy tak wolnych obroncow w tej lidze że wolniutki, starusienki Frankowski strzela gole na zawołanie, a z jego formy gdy był w Wiśle został tylko instynkt, przegląd pola i podcinka. Z resztą gole to i nam Kazachowie czy Azerzy strzelają, nie wspominając o Estonczykach

Radovic jest duzo lepszy - gdyby miał lepsze wykonczenie akcji, to byłby to czołowy strzelający pomocnik w lidze. Tylko przypomnijcie sobie kiedy Legia grała bardzo dobrze, to było kilka lat temu (06/07) i miał wtedy 8 asyst i 6 goli, potem Legia grała słabiej i on także więc miał 6 asyst, 4, 2 a potem na ławie siedział. Teraz ma 1 asyste i 2 gole grając mniej niż Manu (i jest młodszy). Manu to taki odpad z Portugalii bo go tam nie chcieli, kto by stamtąd do Polski przyjeżdzał? Już wolą Cypr. Porównując z Legie z Wisłą wypadamy słabiej szczególnie w obronie i pomocy, tak jak poprzednicy napisali.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 07.11.2010 o godz. 15:20.

Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.11.2010, 16:03
A mnie się zdaje, że my gramy tak jak przeciwnik. Skoro Cracovia grała dno, to my też. Lechia gra szybko to i my szybko z nimi zagraliśmy. Z Lechem, no gdyby nie ten gol Injaca a potem Kriwca pewnie byśmy wygrali. Tak mi to właśnie wygląda, że kopiujemy styl i tempo gry rywala.

Legia jest dobra, powoli się rozkręca. Wygrała z Jagą, czyli są podbudowani. Jeśli moja teoria o imitowaniu przeciwnika się sprawdzi, to jestem spokojny o wynik. Nasze grajki potrafią kopać piłeczkę, bo nie wierzę, że 5:2 z Lechią było kupione czy po prostu Lechia odpuściła. Brakuje kogoś, kto tym szarpnie z poziomu bioska. Żuraw może sobie gadać z Maaskantem w szatni jak mają grać. Sobolewski nie budzi już niestety takiego autorytetu jak powinien. Brożka nikt nie słucha, bo niby na jakiej podstawie, Garguła nie ma siły przebicia. Po prostu nie mamy lidera drużyny, kogoś, kto by rzeczowo, krótko a dobitnie o.......ił kolegów. I tyle
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów