The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2010, 12:24
A najgorsze, że nie widać kogoś, kto mógłby tych Kliczków pokonać w najbliższej przyszłości. Oczywiście kibicuję Adamkowi, ale będzie ciężko...

A jak sobie pomyślę jakie ciekawe były walki w kategorii ciężkiej kilka lat temu... oby wróciły te czasy...
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.10.2010, 23:35
"Shannon Briggs, który przebywa w szpitalu w Hamburgu nie jest podobno w najlepszym stanie. Briggs ma złamania kości pod oba oczami oraz wstrząs mózgu."

I tak sie skonczyło przyjmowanie całej masy ciosów Kliczki !
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 18.10.2010, 14:47

źródło: interia.pl

Amerykański bokser Shannon Briggs, który mocno ucierpiał w sobotniej przegranej walce z Witalijem Kliczką o mistrzostwo świata WBC w wadze ciężkiej, czeka na operację na oddziale intensywnej terapii szpitala w Hamburgu.

Według niemieckich mediów, Briggs doznał wstrząsu mózgu, ma złamany nos i kości pod oczami oraz uraz mięśnia ramienia. Jeden z dzienników podał, że po walce bokser zasłabł w toalecie.

Sporo krytycznych słów padło pod adresem brytyjskiego sędziego Iana Johna-Lewisa, który nie przerwał jednostronnego pojedynku.
czytaj dalej

- Nie rozumiem, dlaczego potyczka toczyła się na pełnym dystansie, skoro Briggs otrzymał tak wiele uderzeń - powiedział były mistrz Europy zawodowców i dawny rywal Przemysława Salety Niemiec Luan Krasniqi.

- Gdyby Shannon był moim zawodnikiem, nie pozwoliłbym mu dłużej rywalizować niż dziesięć rund. Efekt przyjętych ciosów jest taki, że prawdopodobnie już nigdy nie będzie tym samym Briggsem - przyznał szkoleniowiec Kliczki Fritz Sdunek.

Oberwało się też trenerowi pokonanego boksera Hermanowi Caceido, który najwyraźniej zapomniał rzucić ręcznik na ring.

W sobotni wieczór w Hamburgu broniący tytułu Kliczko wyprowadził ponad 700 ciosów, z których 300 doszło celu. Amerykański pretendent był znacznie mniej skuteczny - 316/73. Ukrainiec wygrał w obecności 14,5 tysiąca kibiców (przed telewizorami było 13,3 mln) na punkty 120:107, 120:107, 120:105.

Nieźle poobijany jest Briggs, widać że chłop jest twardy bo mimo takich ciosów nie poddał walki. Jednak nie wiadomo czy nie przypłaci tego pojedynku swoim zdrowiem...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.11.2010, 15:46
Już za tydzień:

Cytat:
November 13, 2010
M.E.N. Arena, Manchester, England
David Haye vs Audley Harrison

Trzymamy kciuki za Audley'a
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.11.2010, 16:22
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Już za tydzień:

Trzymamy kciuki za Audley'a
wiadomo gdzie transmisja?
I
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 06.11.2010, 16:57
Ja się nastawiam na transmisję on-line jak zwykle - ostatnia walka Kliczki miała świetną jakość i nic nie rwało.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 12.11.2010, 22:54
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
wiadomo gdzie transmisja?

Polsat Sport, sobota od 20.

Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.11.2010, 21:10
Koledzy wie ktoś o której planowo ma wejsc na ring Harrison z tą dziewczyną?
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.11.2010, 21:51
Koło 23. <10>
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.11.2010, 23:25
jaja sobie robią z boksu
to ma być walka o mistrzostwo?z takim bokserem jak Harrison?
kto to ....a jest ten Harrison, czlowiek bal sie wyprowadzic cios
ciekawe czy Haye bedzie mial jaja i zawalczy z kims z trojki Adamek, Vladimir, Witalij
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 13.11.2010 o godz. 23:32.

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.11.2010, 23:26
Holyfield by więcej zdziałał w tej walce.
A Harrisona by teraz nawet Andrew pokonał z jedną ręką zawiązaną.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 13.11.2010, 23:52
Faktycznie kpina :/ ....a siedziałem od 20:00, te wcześniejsze walki były 100x ciekawsze niż Harrisona.

O 3 nad ranem walczy Packman ale nie chce mi się czekać.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 14.11.2010, 08:29
Porażka jakaś. Jak ta dziewczyna z warkoczykami może walczyć z takim kelnerem w obronie pasa? Komedia...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 14.11.2010, 09:37
Cytat:
Manny Pacquiao (52 zwycięstwa, 3 porażki, 2 remisy) na gali bokserskiej w Dallas po niesamowitym boju pokonał na punkty Antonio Margarito (38 zwycięstw, 7 porażek). Dwóch wielkich wojowników na oczach 70,000 widzów oglądających walkę na żywo oraz przez wielomilionową publicznością zgromadzoną przed telewizorami dało niesamowity pokaz boksu. Jego stawką był tytuł federacji WBC w wadze do 154 funtów.
Cytat:
Pojedynek trwał pełne 12 rund i o jej wyniku musieli zadecydować sędziowie punktowi. Punktowali oni: 120-108; 120-108; 119-109; - wszyscy dla Pacquiao. To był pokaz wspaniałego boksu na najwyższym poziomie i brawa należały się obu pięściarzom.
Wygląda że w nocy było ciekawie, trzeba poszperać po necie i oglądnąć.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.11.2010, 09:39
aktualnie na polsacie sport leci powtorka tej walki. Ale jest juz 11 runda. Mimo to warto wlaczyc i zobaczyc jak rozwalony jest Margarito- masakra
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 14.11.2010, 12:51
śmierdzi ta walka coraz bardziej
Cytat:
- Postawiłem dużo pieniędzy na zwycięstwo w trzecim starciu, podobnie jak wielu moich przyjaciół i członków rodziny. Nie chciałem ich zawieść, kończąc to wcześniej - powiedział "Hayemaker", który wczoraj na gali w Manchesterze po raz drugi obronił mistrzowski pas World Boxing Association. Nie jest wykluczone, że w swoim kolejnym występie David Haye zmierzy się z którymś z braci Kliczko - czempionów trzech pozostałych federacji.
przecież Harrison oddał 1 celny cios, ktoś tutaj się obłowił
Odpowiedz cytując
artek1906
Member

Od: 03.2009

Stary 14.11.2010, 17:17
Haye już dosyć długo nie walczył z kimś dobrym od czasu Valueva.
Adamek miałby szanse.
"Mocy przybywa, nie ma co ukrywać"

"... i gdyby nie Ona świat mógłby się zatrzymać..."
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 14.11.2010, 17:48
Walka Haye - Harrison to zeczywiscie zart! Adamek takze zakontraktowal sobie kelnera na nastepna walke, jednak kelner Adamka nie boi sie bic a wrecz lubi bijatyki. Mysle ze Adamek mialby wielkie szanse z Hayem. 9 grudnia w Newark bedzie kolejna wygrana i mam nadzieje ze nastepna walka bedzie warta wyjazdu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.11.2010, 17:48
Świetna walka Pacquaio - Margarito. Meksykaniec to jakiś buldożer nieważne ile go Pacman lał to on szedł do przodu Stąd twarz miał taką sklepaną po walce.
Jak ktoś nie oglądał to polecam w internecie poszukać i obejrzeć.

Co teraz pozostaje dla Pacmana ? Chyba tylko Mayeweather może mu się przeciwstawić, ale czy dojdzie do takiej walki ? Wątpię by FM chciał ryzykować swój rekord dla kolejnych milionów. Bo on jest i tak obrzydliwie bogaty. A kocha się przechwalać jaki to jest zajebisty i niepokonany.
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.11.2010 o godz. 17:52.
..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.11.2010, 18:49
Ten Haye to jakiś clown... Nie dość, że wynajmuje kelnera, to czeka z pobiciem go do 3 rundy bo postawił kasę na KO akurat wtedy... Przecież to przyznanie się do ustawienia walki! Nie da się z tym nic zrobić?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.11.2010, 16:59
Skandalu ciąg dalszy:

http://www.bokser.org/content/2010/1...3348/index.jsp

przecież ta walka została ewidentnie ustawiona. Oczywiście Haye'owi nic nie grozi, a należałaby mu się długoletnia dyskwalifikacja. Tyle, że w ciężkiej posucha na przyzwoitych pięściarzy...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.11.2010, 14:13
Wiadomości ze świata:

Cytat:
W Helsinkach Carl Froch pokonał na punkty Artura Abrahama, a w Las Vegas Juan Manuel Marquez wygrał przez techniczny nokaut z Michaelem Katsidisem

W Helsinkach miała się lać krew, bo spotkało się dwóch najmocniej bijących uczestników turnieju SuperSix w kategorii superśredniej, który wchodzi właśnie w decydującą fazę. Stawką był wakujący tytuł WBC, należący wcześniej do Frocha. Walka nie miała zdecydowanego faworyta, wielu zwolenników miał Abraham, Ormianin z niemieckim paszportem, były czempion IBF w wadze średniej.

Obaj mają nokautujące uderzenie, lubią się w ringu bić, więc oczekiwanie na krwawe, emocjonujące widowisko było uzasadnione. Tym razem jednak Froch pokazał, że wie na czym polega techniczny boks i do czego służy lewy prosty. „Król Abraham" nie był w stanie nic zrobić i został wypunktowany bezlitośnie (120:108, 120:108, 119:109).

W półfinałach SuperSix (marzec 2011) Froch zmierzy się z Jamajczykiem Glenem Johnsonem, natomiast niepokonany w tym turnieju Amerykanin Andre Ward walczyć będzie z Abrahamem.
Zupełnie inną temperaturę niż chłodne starcie Frocha z Abrahamem miał pojedynek Marqueza z Katsidisem. 37. letni Meksykanin Juan Manuel Marquez potwierdził, że zasługuje na czwarte miejsce w klasyfikacji bez podziału na kategorie wagowe po tym co pokazał w MGM Grand w Las Vegas. Marquez, król kategorii lekkiej, mistrz świata organizacji WBA i WBO, posiadacz cenionego pasa magazynu The Ring zdobywał mistrzowskie tytuły w trzech różnych kategoriach wagowych, wygrywał z wielkimi gwiazdami światowego boksu. Z dwóch walk, które stoczył z Manny'm Pacquiao pierwszą zremisował, drugą przegrał niejednogłośnie i teraz chce bić się z nim po raz trzeci.

Aby jednak o tym marzyć musiał pokonać znacznie młodszego Australijczyka mieszkającego w Tajlandii, mistrza interim organizacji WBO. Katsidis miesiąc wcześniej stracił brata, popularnego w Australii dżokeja. Wydawało się, że zrezygnuje z tego pojedynku, ale nie przerwał zgrupowania i postanowił walczyć, dla siebie i dla nieżyjącego brata.

Walczył jak wielki wojownik i niewiele zabrakło, by wygrał przed czasem. W trzeciej rundzie trafił Marqueza lewym sierpowym, ten padł na deski i Katsidis stanął przed życiową szansę. Ruszył do przodu, ale nie zmusił do poddania Meksykanina. Od czwartej rundy do ósmej trwała nieprawdopodobna wojna, nieczęsto oglądana na bokserskich rngach. Australijczyk stawiał wszystko na jedną kartę, a Marquez kontrował wściekle atakującego rywala często bijąc na korpus, szczególnie pod jego prawy łokieć.
Kiedy wychodzili do 9. rundy trener Marqueza, Nacho Beristain powiedział: On już nie ma sił, skończ go !. Kilkadziesiąt sekund później prawy podbródkowy Meksykanina wstrząsnął Australijczykiem. To był sygnał do zdecydowanego ataku dla mistrza świata, który zadał w tym niepełnym starciu 36 ciosów, a Katsidis zaledwie 7.

Kiedy sędzia ringowy Kenny Bayless ratując Katsidisa przed niechybnym nokautem przerwał tę wojnę na 46 sekund przed końcem 9. rundy ten nie protestował, był krańcowo wyczerpany. Ale to co pokazali z Marquezem na pewno zasługuje na miano walki 2010 roku.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.12.2010, 09:29
Zupełnie mi jakoś wyleciało że jutro jest walka. ...

Cytat:
Tomasz Adamek o jutrzejszej walce w Newark z Vinnym Maddalone’emm, mocnym Amerykaninem włoskiego pochodzenia, i swojej amerykańskiej przyszłości

Rz: Już ponad rok upłynął od pana pierwszego pojedynku w wadze ciężkiej. Dobrze się pan czuje w swojej nowej skórze?

Tomasz Adamek: Trudno mi sobie wyobrazić, że nie tak dawno walczyłem w limicie 79 kg, w wadze półciężkiej.

Teraz ważę 20 kg więcej i wreszcie czuję się normalnie. Wtedy tylko patrzyłem na jedzenie, dziś to przyjemność.

Zmienił pan kategorię i trenera. Jest pan lepszym pięściarzem?

Nie mnie to oceniać. Na pewno czuję się silniejszy i co ważne, nie straciłem przy tym szybkości. Każda zmiana niesie za sobą coś nowego, jest wyzwaniem, a ja wciąż chcę się rozwijać. Roger Bloodworth nie zmienia mnie na siłę, tylko ulepsza. I mówi, że to, co zajęło mu z Andrzejem Gołotą siedem lat, zrobiliśmy w kilkanaście miesięcy. Lepiej się ruszam w ringu. Nie przyjmuję już tylu ciosów na blok, tylko staram się ich unikać.

Nie myśli pan, by zmierzyć się teraz z Albertem Sosnowskim, który był przecież mistrzem Europy...

Nie chcę się bić z Polakami. Wolę z kimś obcym, to lepsze rozwiązanie.

Jutro wyjdzie pan do ringu, by walczyć z Vinnym Maddalone’em. Dariusz Michalczewski mówił, że takie walki, w tym terminie, są po to, by zarobić na podatki.

Nikogo nie lekceważę. Maddalone to twardy facet i zrobi wszystko, by mnie pokonać. Jest silny, zawzięty i nie lubi się cofać. To nie będzie łatwa walka. To Amerykanin włoskiego pochodzenia. Ma swoją wierną publiczność, która przyjdzie dla niego do Prudential Center. To też miało duże znaczenie przy wyborze przeciwnika. Ani Jason Estrada, ani Michael Grant, z którymi walczyłem wcześniej, nie mieli swoich kibiców.

Jak pan zamierza pokonać rywala – sprytem, techniką, szybkością?

On, gdy atakuje, pochyla głowę do przodu, więc będę go prostował ciosami podbródkowymi. Myślę, że moja szybkość będzie mieć decydujące znaczenie. Amerykanin dąży do walki w półdystansie, gdzie szuka swojej szansy na zwycięstwo. Jak jest blisko, bije potężnymi cepami z obu rąk. Ja mu na to nie pozwolę, będzie miał duży problem, by do mnie podejść. Mogę zapewnić, że na wojnę z nim się nie wybieram, to nie ma sensu. Głowę trzeba szanować.

Walka z jednym z braci Kliczko jest realna?

Nie wcześniej niż pod koniec przyszłego roku. Nie wiem, który z nich będzie wtedy moim rywalem. Władymir jest szybszy, ale unika ostrych wymian. Witalij jest gorszy technicznie, ale silniejszy fizycznie i twardszy. Nie wykluczam, że aby się z nimi zmierzyć, będę musiał pojechać do Niemiec.

A do Polski walczyć się pan nie wybiera?

Bardzo prawdopodobne, że 9 kwietnia stoczę pojedynek w katowickim Spodku. Hala jest zarezerwowana, tak samo jak Prudential Center w Newark na 19 kwietnia.

A kto będzie pana przeciwnikiem?

Najpierw muszę pokonać w czwartek Maddalone’a, a później przyjdzie czas na konkrety. Jeśli dojdzie do walki w Polsce, to być może moim rywalem będzie Roy Jones junior. Wiem, że taki wybór wzbudzi kontrowersje, ale to przecież ośmiokrotny mistrz świata.

W grę wchodzi jeszcze kilku pięściarzy, m.in. Samuel Peter. Chętny do walki ze mną jest też Jean Marc Mormeck.

A gdyby to zależało tylko od pana, kogo by pan wybrał?

Nic się nie zmieniło, chcę zostać mistrzem świata wagi ciężkiej, a przy tym dobrze zarobić, więc wychodzi na to, że wcześniej czy później będę się bił z urzędującym czempionem. I nie ma znaczenia, kto nim będzie.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.12.2010, 23:54
http://tswisla.pl/boks_a_diablo_wlod..._rekawicy.html
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.12.2010, 14:10
Gdzie obejrzę dzisiejszą walkę Adamka? i o której :/ tylko, nie mówicie. że HBO...

edit już mam 4 rano na Polsacie

Ps niech już będzie post,będzie wiadomo gdzie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.12.2010, 21:06
o ktorej bedzie Adamek walczyl? bo gala sie o 4 zaczyna ale walka pewnie pozniej?
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.12.2010, 21:09
kondzio7 napisał(a):Wyświetl post
o ktorej bedzie Adamek walczyl? bo gala sie o 4 zaczyna ale walka pewnie pozniej?
O ile dobrze usłyszałem to gala zaczyna się o 1:00.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.12.2010, 21:36
Gala się zaczyna o północy, a początek walki Adamka będzie między 3.45 a 4.15
http://www.prucenter.com/default.asp?id=87&objId=833
http://www.bokser.org/content/2010/1...3747/index.jsp
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 10.12.2010, 04:52
no i za chwile walka Adamka. Ciekawy jestem co pokaze amerykanski Wloch. Jakos sie nie moge przekonac do kibicowania Adamkowi. Dla Goloty - jak bylem jeszcze w Polsce - moglem wstawac o 5 rano (nawet jak seryjnie przegrywal) a do Adamka jakos sie nie moge przekonac. Zobaczymy, za chwile walka Wiec tak: pierwsze trzy rundy dla Adamka; tanczy i obija Wlocha jak chce. Wloch nie ma ani uderzenia ani szybkosci. Po prostu pochyla glowe i idzie do przodu. Ciezko sie zorientowac w jego taktyce. 5 runda i koniec walki. Rywal Adamka dramatycznie slaby.
Ostatnio edytowane przez RAF : 10.12.2010 o godz. 05:14.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.12.2010, 08:44
Cytat:
Tomasz Adamek pokonał przez techniczny nokaut w piątej rundzie Amerykanina Vinny'ego Maddalone'a w walce w wadze ciężkiej na gali bokserskiej w Newark. .
Trzeba obejrzeć powtórkę bo to w końcu pierwsze KO w wadze ciężkiej
Ostatnio edytowane przez Kocur : 10.12.2010 o godz. 08:48.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów