The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 14:22
Zieliński to słaby trener. Mam nadzieje, że to info to jakaś kaczka dziennikarska. Pewno jakby przyszedł Zieliński piłkarzyki znowu by miały 3 godziny treningu i do galerii. Maaskant ma też ciekawą wizje prowadzenia zespołu natomiast Zieliński raczej jej nie posiada.
Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.11.2010, 14:38
Dziś na Orange Sport Info pojawiła się informacja, że Zieliński zostanie trenerem Widzewa
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2010, 14:56
Titto napisał(a):Wyświetl post
Zieliński to słaby trener. Mam nadzieje, że to info to jakaś kaczka dziennikarska. Pewno jakby przyszedł Zieliński piłkarzyki znowu by miały 3 godziny treningu i do galerii. Maaskant ma też ciekawą wizje prowadzenia zespołu natomiast Zieliński raczej jej nie posiada.
Po czym wnosisz, że to słaby trener? W zeszłym sezonie zrobił to, co Smudzie nie udało się przez 3 lata.
Słaba postawa na początku pucharów to moim zdaniem nie złe przygotowanie drużyny, tylko to samo co w przypadku Wisły, czyli osłabienie drużyny i brak godnych zastępców.

Czego by ten trener nie zrobił to i tak zostanie wg Was "wuefistą".A to określenie jest trochę niesprawiedliwe.

Jeśli o mnie chodzi to byłbym za zatrudnieniem Zielińskiego.Ale to na razie tylko spekulacje.

Nie jestem też za zwalnianiem Maaskanta, bo to teraz nic nie zmieni, a może i zaszkodzi(patrz: Polonia).Ile jest wart to dopiero dowiemy się na wiosnę.
Ostatnio edytowane przez sessegnon : 06.11.2010 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.11.2010, 15:01
szkoda że skwk wbija swoje 5 groszy...Maaskant mógł sie nie wypowiadać ale powiedział co myślał..nie zna klimatu jaki jest Polsce.
Wystarczy popatrzeć na wczorajszą wypowiedź o dopingu cRacovii-on jest holendrem in inaczej patrzy na stadioy niż Polscy trenerzy bądź Rumuni

Parę razy chwalił doping na R22

I jeżeli odejdzie Maaskant to za 2/3 lata wprowadzi jakiś klubik do LM zrobi fajny wynik a potem będzie trenował takie PSV i będziemy wspominać że on nas trenewał i było to niesamowite...i niech wróci...

taki casus Dana...
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2010, 15:11
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Popieram w 100%.
A ja nie, nie w 100%!

Generalnie Wolfy ma rację - jesteśmy przeciętną drużyną. ALE:

A) Nie do końca Basałaj jest temu wszystkiemu winien. Przyszedł w momencie gdy od dłuższego czasu:
1 - graliśmy padakę
2- nie mieliśmy dyrektora sportowego
3 - skautem number one był (jest ciągle?) Kapka Zdzisław
4 - brakowało też prezesa

Sprzedanie Marcelo było konieczne, Głowackiego może mniej ale uprzejmość wobec tak ważnej dla Wisły postaci chyba nie powinna być brana jako coś złego.

Zakupy Basałaj mógł jedynie klepnąć bądź nie. Sam nie był z nich zadowolony do końca. Trochę obwiniany jest za to, co zastał. Na plus poczytuję mu holenderskiego dyrektora, który powinien przygotować lepsze transfery i trenera wprowadzającego europejskie standardy.

B) Kupieni piłkarze
Nie są orłami, nie trzeba zamykać okien w pomieszczeniach, w których się gromadzą, bez obaw - nie wylecą! Ale przyszli wszyscy zbyt późno. Nie zdążyli się wkomponować w zespół (zresztą go przecież nie było). Wydaje mi się, że po przepracowaniu zimy mogą grać lepiej. Nie żeby jakiś cud miał się stać ale po prostu nie będzie już takich sytuacji, że piłka się od nich odbija pod nogi przeciwnika (jak przy czwartej bramce Lecha) i wielu innych wynikających z kompletnego niezgrania i złego przygotowania. Może też lepsze przygotowanie fizyczne sprawi, że będzie więcej ruchu, więcej możliwości gry piłką. Maaskant i tak osiągnął to, że człapią przez 90 minut a nie 60 jak wcześniej ale mam nadzieję, że będą biegać szybciej po zimie.

Bardzo podoba mi się natomiast to, że Maaskant nauczył ich lepszego poruszania się po boisku. To dzięki temu znacznie większa ilość "bezpańskich" piłek trafia do nas. Nie biegamy już tak beznadziejnie głupio za piłką jak wiosną. Może z czasem zaczniemy też wygrywać większość "przebitek" - to będzie znaczyło, że piłkarze poprawili koordynację i prędkość startową.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2010, 15:24
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Po czym wnosisz, że to słaby trener? W zeszłym sezonie zrobił to, co Smudzie nie udało się przez 3 lata.
Słaba postawa na początku pucharów to moim zdaniem nie złe przygotowanie drużyny, tylko to samo co w przypadku Wisły, czyli osłabienie drużyny i brak godnych zastępców.

Czego by ten trener nie zrobił to i tak zostanie wg Was "wuefistą".A to określenie jest trochę niesprawiedliwe.

Jeśli o mnie chodzi to byłbym za zatrudnieniem Zielińskiego.Ale to na razie tylko spekulacje.

Nie jestem też za zwalnianiem Maaskanta, bo to teraz nic nie zmieni, a może i zaszkodzi(patrz: Polonia).Ile jest wart to dopiero dowiemy się na wiosnę.
Co nie czyni z niego cudotwórcy. Gość miał zdecydowanie najlepszą drużynę w Polsce z takim składem pewno i Michniewicz zostałby Mistrzem Polski. Spójrz na początek sezonu i wyniki Lecha. Poza tym bardzo dziwne są wyniki osiągnięte przez Zielińskiego raz jego drużyna przegrywa ze Spartą Praga i o mały włos nie przegrywa z Interem Baku, aby potem wywalczyć awans do LE i wygrywa z Manchesterem City.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2010, 15:43
Zwolnienie Maaskanta w tym momencie to będzie równie mądry ruch jak sprzedanie Głowackiego w tym samym czasie co Marcelo. Ale niestety w Wiśle to możliwe
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 06.11.2010, 15:45
Tylko Zielińskiego nam brakuje, gościa, który nie potrafił nawet powiedzieć, co jest nie tak w Lechu.
Nikogo lepszego od Maaskanta nie znajdziemy na poczekaniu, a łapanie Zielińskiego, Ulatowskiego czy innego orła polskiej myśli szkoleniowej, to czysta głupota.
Zieliński wszedł do najsilniejszego klubu w Polsce i wygrał MP, przy dużej pomocy sędziów i kompletnie rozbitej Wiśle podczas rundy wiosennej. On w Lechu miał po prostu odpowiednich zawodników.
Któryś tam piłkarz Lecha po przejściu do Bytomia zdziwił się, jakie to ciężkie treningi w Polonii są.

Mam wielką nadzieję, że Cupiał i Basałaj mają olej pod czupryną i dadzą Maaskantowi przepracować przynajmniej do końca sezonu, dając realne wzmocnienia przynajmniej obrony w zimowym okienku.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.11.2010, 15:46
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wolfy napisał już wszystko. To nie Maaskant jest powodem słabej gry i problemów tej drużyny. Od dawna nie mamy już składu na granie skutecznej oraz efektownej piłki i żadna zmiana trenera tego nie skoryguje, bo są pewne ograniczenia, których żaden trener nie przeskoczy - są nimi możliwości danych piłkarzy.

Jak ktoś jest bardzo miernym pracownikiem, to zawsze takim będzie bez względu na pomysły i osobę szefa. Nie mamy klasowych obrońców, wybitnych pomocników, a w ataku od lat wybór de facto ogranicza się do chimerycznego Brożka.

Do Maaskanta można mieć pretensje o różne rzeczy (ot, choćby brak dobrego konceptu na wykorzystanie Riosa), ale nie o to, że nie jest cudotwórcą. Nikt nie jest.

Dlatego zamiana go na kolejnego przedstawiciela "polskiej mysli szkoleniowej" (bo teraz prawem "serii" pewnie tylko Polak wchodziłby w grę ) nie jest ruchem, który może pomóc drużynie.

Wiśle potrzeba innych zawodników, a nie kolejnego słabego trenera.
Nareszcie glos rozsadku. Od bardzo dawna gramy pyte. Po odejsciu Szymka wszystko sie posypalo. Nie ma kto kreowac gry. Zaden trener nic nie zdziala z tym skladem. Zreszta sam Maaskant dawno zakomunikowal Cupialowi ze z tym skladem na nic nie mozna liczyc.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 06.11.2010, 16:04
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wolfy napisał już wszystko. To nie Maaskant jest powodem słabej gry i problemów tej drużyny. .
Akurat od Ciebie należałoby wymagać chłodnego i obiektywnego, a przede wszystkim merytorycznego spojrzenia na to co się dzieje w Wiśle. Wolfy napisał trochę prawdy i trochę głupot. Dla mnie wolfy to trochę taka antyteza Maci0sa i zbymaka. W swym skwaszeniu i czarnowidztwie nie potrafi dostrzec nawet tych pozytywnych rzeczy.

Prawdą jest, że mamy rzeszę miernych, przepłaconych, wypalonych piłkarzy. Prawdą jest, że mamy przeciętnego prezesa, który moim zdaniem powinien zarabiać 1/10 tego otrzymuje z klubowej kasy i który w ciągu kilku miesięcy pokazał, że Wisła to za wysokie dla niego progi. Niemniej jednak krytykowanie Chaveza i Kirma i nazywanie ich frajerami jest żenujące, zwłaszcza przy jednoczesnym wychwalaniu Małeckiego - ,,piłkarza" który jest jednym z głównych winowajców kompromitacji Wisły w ostatnich 2 - latach, który rozwala atmosferę w drużynie i który piłkarsko prezentuje się bardzo kiepsko. Kirm jest jednym z 2 - 3 naszych najlepszych piłkarzy i powoli zaczyna pokazywać to na boisku. Nie wiem, czy przez całą rundę Małecki zagra takie 2 piłki jak Słoweniec w mec zu z Cracovią. Z kolei Chavez z meczu na mecz gra coraz lepiej i po obróbce taktycznej wydaje się, że może grać na poziomie Głowackiego, a do tego nie jest piłkarzem tak podatnym na kontuzje jak Arek.

Jeśli mamy budować nową Wisłę, to zróbmy to bez Małeckiego i Brożków. Oni już pokazali jak się przegrywa i że im to po prostu wisi. Sobolewski z uwagi na serce, które wkładał w grę powinien dostać jeszcze jeden kontrakt, ale na pozycji stopera, gdyż w środku pola już nie wyrabia kondycyjnie.

Maaskant powinien wyznaczyć grono piłkarzy do odstrzału. Należy spróbować na Jirsaku, Łobodzińskim i innych zarobić przynajmniej jakieś drobne, żeby nie by ło, że odchodzą za free. Jeśli Holender zostanie zwolniony, to będzie kompromitacji całego klubu i śmiem twierdzić, że jeszcze długo w Wiśle będzie panował chaos i przypadek.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.11.2010, 16:13
Pomijam że zwolnienie Maaskanta było by wielką głupotą, to zatrudnienie na jego miejsce Zielińskiego, to by był taki kretynizm że szkoda gadać.Chyba po raz drugi w życiu zaczął bym kibicować naszym przeciwnikom(dla dobra Wisły)

Zieliński to jest gość bez cienia charyzmy, dlatego słusznie wyleciał.Mistrzostwo mu Jop zdobył, LE załatwił przypadek czyli karne, co więcej - jak byk widać że grajki przy nim wybierały sobie mecze w których chciało im się grać.To nie przypadek że w grupie LE grali dobrze bądź bardzo dobrze a w lidze dostawali od największych ogórów.
Z nami będąc już na krawędzi tabeli, potraktowali mecz poważnie i widać było co z tego wynikło

A niestety boje się że jest to wariant całkiem realny.Basałaj ratując swoją dupę, przecież nie powie Bossowi że wywalił jego kasę w błoto, tylko obwini o wyniki Maaskanta.Jasna sprawa jak dla mnie.Jeśli Boss to kupi to możemy mieć Zielińskiego.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.11.2010, 16:15
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
A) Nie do końca Basałaj jest temu wszystkiemu winien. Przyszedł w momencie gdy od dłuższego czasu:
1 - graliśmy padakę
2- nie mieliśmy dyrektora sportowego
3 - skautem number one był (jest ciągle?) Kapka Zdzisław
Mieliśmy DS ( Jarosza ), ze "skautów" było dwóch trenerów - nieudaczników zatrudnionych jeszcze za Skorży.

tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Niemniej jednak krytykowanie Chaveza i Kirma i nazywanie ich frajerami jest żenujące, zwłaszcza przy jednoczesnym wychwalaniu Małeckiego - ,,piłkarza" który jest jednym z głównych winowajców kompromitacji Wisły w ostatnich 2 - latach, który rozwala atmosferę w drużynie i który piłkarsko prezentuje się bardzo kiepsko. Kirm jest jednym z 2 - 3 naszych najlepszych piłkarzy i powoli zaczyna pokazywać to na boisku. Nie wiem, czy przez całą rundę Małecki zagra takie 2 piłki jak Słoweniec w mec zu z Cracovią. Z kolei Chavez z meczu na mecz gra coraz lepiej i po obróbce taktycznej wydaje się, że może grać na poziomie Głowackiego, a do tego nie jest piłkarzem tak podatnym na kontuzje jak Arek.
Ooo tak. Kirm jest zajebisty, bo w meczu z najsłabszą drużyną ekstraklasy wyszyły mu dwie wrzutki. To, że przez ostatnie półtora roku gra przez większość czasu żenująco - no problem. Zagrał przeciętny mecz, zaliczył asystę - progres jest. Ale chyba tylko w Twojej wyobraźni.
Na podobnej zasadzie czekano na przebudzenie Łobodzińskiego ( ba - niektórzy do dziś czekają ).
"Przełamuje się" od półtorej roku. Dobre. W normalnym klubie już po pół roku takiego "przełamywania się" byłby albo poza klubem, albo w jego rezerwach.
A Chavez - cóż. Pewny, dynamiczny - nie jest. Delikatnie rzecz ujmując.

Ale fakt, na walkę o środek tabeli chłopaki są jak znalazł.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
A niestety boje się że jest to wariant całkiem realny.Basałaj ratując swoją dupę, przecież nie powie Bossowi że wywalił jego kasę w błoto, tylko obwini o wyniki Maaskanta.Jasna sprawa jak dla mnie.Jeśli Boss to kupi to możemy mieć Zielińskiego.
O tym samym myślałem. Proponuję odświeżyć sobie ostatni wywiad prezia, szczególnie fragment o Wiśle jako klubie, gdzie nieustannie jest presja wyniku. Już wtedy Basałaj zaczął przerzucanie odpowiedzialności, bo a nuż jeszcze parę pensji uda się wyciągnąć zanim wszystko spektakularnie pieprznie. Byle doczekać do zimy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.11.2010 o godz. 16:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 06.11.2010, 16:38
Bardziej liczę na to, że Stan XXL czy jakos tak, nawet nie podejmie rozmów z Zielińskim. Teraz nie mozemy zejść z obranej drogi i wracać do naszych trenerów. Temat zwolnienia Maaskanta, nawet nie powinien byc podejmowany. Mam wielką nadzieję że wypełni swój dwuletni kontrakt do ostatniego dnia, a później przedłuży go o następne lata.
Bardziej na dzisiaj mnie interesuje, czy jeśli nie daj Bóg stracimy szansę na mistrza, Maaskant potrafi zmobilizować naszych by grać do końca o miejsce "pucharowe", czy skończy się na totalnym odpuszczeniu przez nasze minimalistyczne gwiazdki.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2010, 16:47
Titto napisał(a):Wyświetl post
Co nie czyni z niego cudotwórcy. Gość miał zdecydowanie najlepszą drużynę w Polsce z takim składem pewno i Michniewicz zostałby Mistrzem Polski. Spójrz na początek sezonu i wyniki Lecha. Poza tym bardzo dziwne są wyniki osiągnięte przez Zielińskiego raz jego drużyna przegrywa ze Spartą Praga i o mały włos nie przegrywa z Interem Baku, aby potem wywalczyć awans do LE i wygrywa z Manchesterem City.
Ale to samo można powiedzieć o Smudzie.On też szczęśliwie wywalczył awans do fazy grupowej LE
A swoje kompromitacje też miał.Bodajże mecze z mołdawskim Tiraspolem i 2 porażki.

Oczywiście Zieliński żadnym cudotwórcą nie jest, ale można go uznać za solidnego trenera.Zresztą w każdym klubie, w którym pracował wyniki przemawiają za nim.

Osobiście wyżej cenię jego od Smudy.

Dobra koniec tego OT, bo adminki zaczną karać
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.11.2010, 17:07
Nie bede ukrywal ze wczoraj Maskant znow mnie zaskoczyl, wybaczcie mi ale ja nie rozumiem filozofii jego gry. Co mialy wniesc przeprowadzone zmiany? Rios za Brozka, co to da? Boukhari za Piotrka ta idee moze rozumiem ale dlaczego za Piotrka a nie za Paljica? po co Zuram na minute? Dlaczego w ogole zmiany tak pozno? Przeciez my oczekiwialismy zwyciestwa, a zmiany wygladaly tak jakbysmy nie chcieli przegrac, co najwyzej zremisowac :\
PS. Oczywiscie w dalszym ciagu nie jestem za zadnym zwolnieniem tylko poprostu nie rozumiem tej gry.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.11.2010, 17:27
WIELKI_CZŁOWIEK napisał(a):Wyświetl post
Rios za Brozka, co to da?
Paweł akurat sam poprosił o zmianę, łapały go skurcze i nie chciał osłabiać zespołu.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.11.2010, 17:32
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Nie wiem czy już było, ale ma nadzieję ze temat Zielinski w Wisle to tylko wyssana z palca bzdura.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.11.2010, 17:37
Jeżeli Paweł prosił o zmianę to chyba zrozumiała decyzja Maskanta że wprowadził Riosa bo to była nasza jedyna opcja na pozycje 9 Palica nie zmieniał bo może nie chciał kombinować z ustawieniem obrony a do tego Pietia mogł być zajechany grą w środku pola.
Chyba za bardzo się sugerujecie tym co pieprzy Kazek.
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.11.2010, 17:44
Tomgoo napisał(a):Wyświetl post
Paweł akurat sam poprosił o zmianę, łapały go skurcze i nie chciał osłabiać zespołu.
nie zebym ci nie wierzyl ale gdzie wyhaczyles takie info? Pytam dlatego ze Pawel calkiem nie zle wygladal i mialem wrazenie ze byl troche skrzywiony na decyzje o zmianie ale moze on zawsze tak wyglada ?
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 06.11.2010, 17:52
Robert to profesjonalista i bardzo dobry trener, jest na samym poczatku drogi do celow ktore mu wyznaczono... z kazdym dniem sposob dzialania i szukania roznych rozwiazan podoba mi sie coraz bardziej...widac ze szuka, analizuje, robi selekcje, sprawdza rozne warianty...ma silna osobowosc i duza inteligencje...to jest odpowiedni clzowiek do naszych obecnych mozliwosci - spokoj , systematyczna praca, dodatkowy material ludzki i ciagle podnoszenie poziomu sportowego druzyny to jest droga do wynikow...
woczraj to byl antyfutbol a przyczyna jest prostsza niz sie wydaje...spora czesc zawodnikow pozegna sie z Wisla w przerwie zimowej, nie kazdy zostawi serce i zdrowie dla Wisly i pojdzie w boj za trenera tylko po to aby w grudniu uslyszec dziekuje...jesli zrobimy kilka punktow jeszcze w tej rundzie to bedzie duzy sukces...zimowy renament bedzie dosyc smutny dla niektorych...

P.S. a Stowarzyszeniu Wisly Kraków w zwiazku z kilkoma działaniami zarzucam działanie na szkode klubu Wisly Kraków w znacznie wiekszym stopniu niz wyniki i praca pilkarzy oraz sztabu szkoleniowego !!!
Oficjalne wystapienie prezesa Stowarzenia kibiców przeciwko trenerowi wlasnej druzyny , ktory w zadnej chwili spedzonej w Krakowie nie zachowal sie ani nieprofesjonalnie ani nie niemoralnie zarowno w stosunku do klubu jak i jej kibiców...dlatego jako kibic Wisly Krakow żadam oficjalnych przeprosin dla trenera Bialej Gwiazdy za niczym nieuzasadniony atak na jego osobe...przez SKWK
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 06.11.2010, 18:19
Maaskant jest zły, ... bo Maaskant jasno powiedział, że większość zakupów dokonanych w tym okienku to niewypały. Kasa zarobiona na Arku Głowackim została wspaniale zainwestowana w dwie nadzieje bałkańskiej piłki - Bunozę i Jovanicia. Pierwszy ma wzrost, a drugi pewny chwyt. I to byłoby chyba na tyle jeśli chodzi o ich atuty. Odpowiedzialni za te transfery zaczęli przebierać nogami i rozpuszczać informacje o tym, że Maaskant się nie nadaje i nie potrafi wykrzesać maksimum umiejętności z tych ,,utalentowanych" piłkarzy.

Jeśli ktoś dyskredytuje Maaskanta, to po prostu nie powinien wypowiadać się o piłce. Owszem Holender popełnił kilka błędów, ale kto tego nie robi. Dokonywanie w trym momencie oceny szkoleniowca, który nawet nie przepracował jednego okresu przygotowawczego, który objął rozbitą i osłabioną drużynę, jest wręcz idiotyczne.

Za kasę, którą Wisła straciła na odprawy dla przedwcześnie zwolnionych szkoleniowców można byłoby zapewne kilku niezłych piłkarzy sprowadzić.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2010, 18:25
To nie SKWK "obsmarowało" Maaskanta, tylko personalnie: Robert Szymański. Ktory się pod tym podpisał.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2010, 18:30
Cytat:
Ooo tak. Kirm jest zajebisty, bo w meczu z najsłabszą drużyną ekstraklasy wyszyły mu dwie wrzutki. To, że przez ostatnie półtora roku gra przez większość czasu żenująco - no problem. Zagrał przeciętny mecz, zaliczył asystę - progres jest. Ale chyba tylko w Twojej wyobraźni.
Akurat Kirm od samego początku sezonu gra bardzo dobrze, więc stawianie go w jednym szeregu z Małeckim, Bunozą, Cikosem etc jest sporym nadużyciem.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 06.11.2010, 19:34
Witam.Martwią mnie coraz bardziej plotki, iż Maaskant zostanie zwolniony juz w trakcie rundy, w trakcie której został zatrudniony(sic!).Byłoby dowodem na to, iż za czasów BC już nic się nie zmieni i nie zbudujemy niczego od podstaw.W związku z ciągłym dyletanctwem naszego szefostwa miałbym gorący apel do Markusa lub Kota (ktorych teksty niezwykle cenię) lub kogoś kto czuje się na siłach o napisanie listu otwartego do BC lub Basałaja (wiele takich ciekawych popartych konstruktywnymi argumentami tekstow przewineło sie przez forum zapewne, niestety niezauwazone przez nikogo decyzyjnego).Listu o sytuacji w jakim znalazl sie klub oraz z zaproponowanymi kilkoma rozwiazaniami jak nalzealoby wyjsc z zaistnialej sytuacji.Miałbym nadzieję, ze list taki pozostawiony jako głowny na stronie wislakrakow.com byc moze zostalby zauwazony przez kogos z "góry" i ktos wzialby sobie do go do serca.Bo jezeli ktos znowu wpadnie na pomysl, ze dzisiejsze wyniki to tylko wina trenera, wiec nalezy go zmienic i stracic kolejne pare miesiecy i nic z tego nie wyniknie to ja nie widze szansy przy tym wlascicielu na jakikolwiek progres.gdyz to co sie dzieje od paru sezonow to jak dla mnie rownia pochyla w dół i jak ktos tego nie widzi jest po prostu ślepy.pozdrawiam
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.11.2010, 19:55
Ale nikt z Wisły nie powiedział ze Maaskant może być zwolniony. Tak naprawde komentujemy głupie ploty pismaków z faktu... Myśle ze Cupiał nauczył się czegoś po Petrescu i nie zrobi tego błędu po raz kolejny. Poza tym wątpie żeby był skłonny płacić na pewno duże odszkodowanie jeśli skąpi na porządne transfery od paru lat

Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.11.2010, 20:00
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Ale nikt z Wisły nie powiedział ze Maaskant może być zwolniony. Tak naprawde komentujemy głupie ploty pismaków z faktu... Myśle ze Cupiał nauczył się czegoś po Petrescu i nie zrobi tego błędu po raz kolejny. Poza tym wątpie żeby był skłonny płacić na pewno duże odszkodowanie jeśli skąpi na porządne transfery od paru lat
Dokładnie !!!! Maaskant ma 2 letni kontrakt i napewno nikt go nie zwolni do Czerwca... A ja powiem tylko tyle, że na wiosne zobaczymy prawdziwe oblicze pana Roberta.Moim zdaniem zresztą potrzeba nam jednego solidnego stopera który będzie walczył z Chavezem i Bunozą o skład.Chavez i Bunoza z meczu na mecz się ogrywają w naszej buracznej lidze i myśle że to jest ciekawa dwójka na najlepszą obrone w przyszłości w lidze.Do tego musimy znaleźć lewego obrońce i tu proponuje Sadloka.Jeden pomocnik w miare wszechstronny (odbiór i rozgrywanie) No i napastnik który nawiąże z Brożkiem twardą walke...no i oczywiście Grosicki na skrzydło lub inny dynamiczny i z wrzutką skrzydłowy.Krzysiu Mączyński wróci z ŁKS i będzie git
Ostatnio edytowane przez wiślak1906forever : 06.11.2010 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.11.2010, 20:04
Co do Maaskanta, to facet mógłby trochę pomyśleć i zastanowić się nad dopingiem kibiców Cracovii. Jeśli z ich gardeł słychać słowo "Wisła" czy "Małecki" to raczej reszta nie jest pochlebna, to takie oczywiste. No cóż palnął kwiatka, ale wybaczam.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 06.11.2010, 20:07
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Co do Maaskanta, to facet mógłby trochę pomyśleć i zastanowić się nad dopingiem kibiców Cracovii. Jeśli z ich gardeł słychać słowo "Wisła" czy "Małecki" to raczej reszta nie jest pochlebna, to takie oczywiste. No cóż palnął kwiatka, ale wybaczam.
Czy Ty jestes w stanie wylapac pojedyncze slowa w obcym jezyku (w dodatku zupelnie nieznanym) z ryczacego tlumu ?
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 06.11.2010, 20:25
Wiem, ze to plotki, ale w kazdej plotce jest jakies ziarno prawdy a tak na powaznie to chodziłoby mi o to, zeby Cupiała przed zwolnieniem nie odstraszała kwota jaką musiałby wypłacić, ale o to, żeby trener miał komfort pracy.Taki sam jaki Maaskant dał Pawełkowi a ten odwdzięcza sie nam taka gra(chociaz nie jestem zolennikiem przedluzania jego kontraktu.Uwazam, ze Wisła zasluguje na lepszego bramkarza).Poniewaz komfort psychiczny i zaufanie to bardzo, bardzo duzo.Chcialbym wiedziec, ze BC lub Basałaj powiedzieli mu słuchaj Robert masz ze Stanem 2 lata na zbudowanie druzyny i jesli ktos tu zostanie zwolniony to pilkarze, ktorzy twoim zdaniem nie nadaja sie do tej druzyny(czyt. nic nie wnosza, nie ma w nich checi walki, sa za slabi pilkarsko itd).BC juz dawno nie udzielil zadnego wywiadu i stad te nasze ciagle domysly co siedzi w jego glowie.Jezeli trener bedzie czul ze nie ma wsparcia zarzadu, kibicow bo presja wyniku jest tutaj tak wysoka to i on bedzie gorzej pracowal pod taka presja.Przeciez trzeba zrozumiec, ze on przyszedl do nas z innego kraju nie wiedzial nic o polskiej lidze i trzeba mu dac czas i przede wszystkim duzy kredyt zaufania na poznanie realiow, zawodnikow itd.Sam jestem emigrantem i tez zajelo mi troche zanim sie zainstalowalem w nowym otoczeniu, a on musi ogarnac duzo wiecej niz ja mialem na glowie pozdrawiam
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.11.2010, 21:03
Jak Cupiał zwolni Maaskanta w zimię to powiem jawnie i otwarcie, że jest idiotą. Bo inaczej tego nie możnaby nazwać. Przynajmniej z punktu widzenia okoliczności, w jakich Maaskant został zatrudniony. Zresztą zatrudnienie w klubie Holendrów to poważna obietnica budowania mocnej Wisły, więc Cupiał chyba ma jakąś tam świadomość, po co pion sportowy w ten a nie inny sposób jest ukształtowany.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów