The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2010, 23:21
Nikt go nie uwielbia, strzelił bramkę i ma swoje 5 minut.
Nie popadaj w paranoje...
Odpowiedz cytując
kolasa333
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 05.11.2010, 23:22
tylko wisla
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.11.2010, 23:44
moim zdaniem Paweł to jedyny zawodnik, który trzyma poziom. To jak walczy jako osamotniony napastnik z przeciwnikami wzbudza mój podziw. Twardy, nieustępliwy robi co może i bardzo często wygrywa piłki, które potem odgrywa z zegarmistrzowską precyzją. Wróżę mu przyszłość w jednej z zachodnich lig
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2010, 01:41
krzywy napisał(a):Wyświetl post
moim zdaniem Paweł to jedyny zawodnik, który trzyma poziom. To jak walczy jako osamotniony napastnik z przeciwnikami wzbudza mój podziw. Twardy, nieustępliwy robi co może i bardzo często wygrywa piłki, które potem odgrywa z zegarmistrzowską precyzją. Wróżę mu przyszłość w jednej z zachodnich lig
Paweł walczy, ale tylko w meczach na szczycie.
W reszcie to sobie bimba.
I to strasznie wkurza.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2010, 02:25
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Weźcie nie róbcie jaj z tym Pawełkiem. Nic do gościa nie mam ale on jest po prostu przeciętny. Pykać to on sobie może w jakimś ligowym średniaku ale nie w Wiśle, bo to nie ten poziom
Nic do niego nie masz, ale po każdym meczu ligowym go krytykujesz? Jak dla mnie to Mariusz jest takim Twoim kozłem ofiarnym i najbardziej cieszy Cię, jak puści jakiegoś babola, bo wtedy możesz wejść na forum i ponarzekać " spójrzcie jaki błąd, czyli miałem racje, to beznadziejny bramkarz"

Tak z ciekawości sprawdziłem, co pisałeś po poprzednich meczach Wisły i bingo, jazdy na Mariusza:

Po meczu z Lechem:
"Już kiedyś pisałem, że Pawełek jest po prostu przeciętny i ponad to co obecnie prezentuje już nigdy się nie wybije. Moim zdaniem piłka na 1-1 jak najbardziej do obronienia."

Po meczu z Górnikiem:
"Ja oczekuję jednej rzeczy. Niech sobie chłopak podpisze kontrakt z jakimiś kebabami. Dorobi sobie kaski i w końcu opuści Wisłę. " (dyskusja o Mariuszu Pawełku)

Mam szukać dalej?

Co do meczu, to cieszy zwycięstwo, a nie gra Ale już przed sezonem przepowiedziałem, że z tej mąki chleba nie będzie. Martwi mnie coraz bardziej Robert i jego nietrafione, spóźnione zmiany, oraz brak młodzieży w zespole, choć ci ostatni powinni już teraz stopniowo dostawać szanse pokazania się w pierwszym zespole.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2010, 13:03
Nie wiedziałem, że nasz trenejro został twarzą strony w tle

Odpowiedz cytując
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.11.2010, 14:22
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=8OqGdRzpcDo
Jak dobrze że Polacy podbiegli do naszego Kebaba i cieszyli się ze zwycięstwa
Ciekawe co by było jakby Brożek strzelił gola?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 06.11.2010, 14:52
B. ładny gol Krzyska Maczynskiego
narazie 2-1 dla ŁKS-u w meczu z Sandecją
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.11.2010, 15:03
Może skończycie obrażać naszego zawodnika określeniem "kebab" Tak ciężko jest napisać Nordin, Nordi itp.

Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.11.2010, 15:12
kotyrek napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, jak ***** się zachowali. Jak by Polak strzelił to wszyscy polaczki by pobiegli.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2010, 15:17
Weźcie nie róbcie jaj z tym Pawełkiem. Nic do gościa nie mam ale on jest po prostu przeciętny. Pykać to on sobie może w jakimś ligowym średniaku ale nie w Wiśle, bo to nie ten poziom.
Nic do gościa nie masz? A to dobre! Bo przeglądajc twoje posty po każdym meczu Wisły, skupiasz się tylko na jednym zawodniku. Oto przypkłady:

Po meczu z Lechem:
"Już kiedyś pisałem, że Pawełek jest po prostu przeciętny i ponad to co obecnie prezentuje już nigdy się nie wybije. Moim zdaniem piłka na 1-1 jak najbardziej do obronienia."

Po meczu z Górnikiem:
"Ja oczekuję jednej rzeczy. Niech sobie chłopak podpisze kontrakt z jakimiś kebabami. Dorobi sobie kaski i w końcu opuści Wisłę." ( o Mariuszu Pawełku)

Znalazłeś sobie kozła ofiarnego i co mecz po nim jedziesz, nawet nie wiesz jak się cieszę, że po meczu z Cracovią nie masz nic do zarzucenia Mariuszowi.

P.S
Usuńcie to jeszcze raz to się w...
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.11.2010, 15:27
Ja nie wiem czy kogoś tu zwyczajnie popier___o czy poprostu poprzewracało się tylko w dupie? Pawełek to nie Van der Sar. Umówmy się! Nie broni tak samo, nie jest tyle wart, a przedewszystkim nie zarabia tyle co Holender

Oczekujecie od zwykłego polskiego bramkarza interwencji, których się nawet w Lidze Mistrzów nie ogląda!

Pewnie Brożek powinien mieć skuteczność Eto, Małecki mieć kiwkę jak Ronaldo, a Bunoza czyścić przedpole jak Vidić

ZEJDŹCIE NA ZIEMIE!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.11.2010, 16:05
Mamba napisał(a):Wyświetl post
Może skończycie obrażać naszego zawodnika określeniem "kebab" Tak ciężko jest napisać Nordin, Nordi itp.
zgadzam się. Trochę szacunku.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.11.2010, 16:25
jak myślicie, kogo pożegnamy niebawem? Jirsak, Łobodziński?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.11.2010, 17:29
Ładna bramka Mąki, ale poza tym to na tle Sandecji tak się nie za bardzo zaprezentował. Chaotyczny był, mało konkretów z jego gry wynikało, okresami zupełnie niewidoczny.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2010, 17:58
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, że tak. Ponadto fajnie by było jakbyśmy pozbyli się Paljcia, Bunoze, Boukhariego(?), Jovanicia i zastąpimy ich jakimś piłkarzami dobrej klasy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2010, 18:01
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
Wypadałoby obydwu,
..
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2010, 18:04
Najwyższy czas pożegnać Maleckiego. To priorytet, jeśli chcemy zbudować drużynę w pełni znaczenia tego słowa.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.11.2010, 19:18
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Nic do gościa nie masz? A to dobre! Bo przeglądajc twoje posty po każdym meczu Wisły, skupiasz się tylko na jednym zawodniku. Oto przypkłady:

Po meczu z Lechem:

Po meczu z Górnikiem:
"Ja oczekuję jednej rzeczy. Niech sobie chłopak podpisze kontrakt z jakimiś kebabami. Dorobi sobie kaski i w końcu opuści Wisłę." ( o Mariuszu Pawełku)

Znalazłeś sobie kozła ofiarnego i co mecz po nim jedziesz, nawet nie wiesz jak się cieszę, że po meczu z Cracovią nie masz nic do zarzucenia Mariuszowi.

P.S
Usuńcie to jeszcze raz to się w...
Ale Ty jesteś człowieku.... Nic do niego nie mam jako do człowieka, szanuje go jak każdego Wiślaka, a skoro już jest zawodnikiem Wisły, to chyba mam prawo wypowiedzieć się na temat gry jaką prezentuje.

Żyj sobie dalej w świecie, że Mariusz jest super goalkeeperem i sraj w gacie przy każdym strzale na naszą bramkę. Jeszcze na początku sezonu całe forum po nim jechało, a teraz kiedy udało mu się parę razy złapać piłkę, to robicie z niego wielkiego super wywalonego w kosmos bramkarza. A tak dla przypomnienia:
Ruch - Wisła 2-0 - bramka na 2-0 błąd Mariusza
Bełchatów - Wisła 1-1 bramka na 1-0 błąd
Górnik - Wisła 1-0 bramka na 1-0 błąd
Wisła - Lechia 5-2 bramka na 4-2 błąd (sam się nawet przyznał)
Po prostu mam dość zastanawiania się przed każdym spotkaniem, czy tym razem Pawełek zagra dobrze, czy uraczy mnie babolem.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 06.11.2010 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
Rafee
Member

Od: 06.2006

Stary 06.11.2010, 20:14
Kowalski chyba "zaszalał" wieczorem http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0595933450.jpg
(lewy dolny róg zdjęcia)
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.11.2010, 20:17
Rafee napisał(a):Wyświetl post
Kowalski chyba "zaszalał" wieczorem http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0595933450.jpg
(lewy dolny róg zdjęcia)
Nie . On po prostu chciał trafić na stronę mistrz drugiego planu

Ale Ty jesteś człowieku.... Nic do niego nie mam jako do człowieka, szanuje go jak każdego Wiślaka, a skoro już jest zawodnikiem Wisły, to chyba mam prawo wypowiedzieć się na temat gry jaką prezentuje.

Żyj sobie dalej w świecie, że Mariusz jest super goalkeeperem i sraj w gacie przy każdym strzale na naszą bramkę. Jeszcze na początku sezonu całe forum po nim jechało, a teraz kiedy udało mu się parę razy złapać piłkę, to robicie z niego wielkiego super wywalonego w kosmos bramkarza. A tak dla przypomnienia:
Ruch - Wisła 2-0 - bramka na 2-0 błąd Mariusza
Bełchatów - Wisła 1-1 bramka na 1-0 błąd
Górnik - Wisła 1-0 bramka na 1-0 błąd

Wisła - Lechia 5-2 bramka na 4-2 błąd (sam się nawet przyznał)
Po prostu mam dość zastanawiania się przed każdym spotkaniem, czy tym razem Pawełek zagra dobrze, czy uraczy mnie babolem.
Człowieku Ty jesteś chyba pomylony , może jeszcze każda bramka stracona przez Wisłę jest po błędzie Pawełka? Pawełek przy trzech bramkach które podałeś nie popełnił żadnego błędu ale widocznie brakuje Ci argumentów i musiałeś zmienić nieco fakty . Przy 4 bramce Mariusz mógł się lepiej zachować ale obrońcy w tej sytuacji znacznie gorzej się zachowali. Pawełek w tym sezonie broni bardzo dobrze , niektórym na forum widocznie to nie za bardzo pasuje bo ich ulubiony cel ataków ostatnio dobrze się spisuje i nie mogą go zmieszać z błotem i zwyzywać . Mariusz jest dobrym bramkarzem , ma wysokie umiejętności ale ma problemy z psychiką właśnie przez taki obrzucanie go gównem za każdy błąd który może zdarzyć się każdemu bramkarzowi !
Ostatnio edytowane przez fanfan : 06.11.2010 o godz. 20:37.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.11.2010, 20:23
Ja Wam powiem jedno

Allah Akbar

Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.11.2010, 21:35
Wisla zacznie dobrze grac w pilke jak w jej skladzie nie bedzie juz zadnego Polaka. moze i nasi "zagraniczniacy" sa slabi ale mentalnie przewyzszaja polaczkow o lata swietlne.
Ostatnio edytowane przez max TS : 06.11.2010 o godz. 22:31.
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2010, 22:15
max TS napisał(a):Wyświetl post
wisla zacznie dobrze grac w pilke jak w jej skladzie nie bedzie juz zadnego Polaka. moze i nasi "zagraniczniacy" sa slabi ale mentalnie przewyzszaja polaczkow o lata swietlne.
zgadzam się
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.11.2010, 22:30
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Człowieku Ty jesteś chyba pomylony , może jeszcze każda bramka stracona przez Wisłę jest po błędzie Pawełka? Pawełek przy trzech bramkach które podałeś nie popełnił żadnego błędu ale widocznie brakuje Ci argumentów i musiałeś zmienić nieco fakty . Przy 4 bramce Mariusz mógł się lepiej zachować ale obrońcy w tej sytuacji znacznie gorzej się zachowali. Pawełek w tym sezonie broni bardzo dobrze , niektórym na forum widocznie to nie za bardzo pasuje bo ich ulubiony cel ataków ostatnio dobrze się spisuje i nie mogą go zmieszać z błotem i zwyzywać . Mariusz jest dobrym bramkarzem , ma wysokie umiejętności ale ma problemy z psychiką właśnie przez taki obrzucanie go gównem za każdy błąd który może zdarzyć się każdemu bramkarzowi !
Kolega nie jest pomylony tylko obiektywnie ocenił stracone przez nas gole. W każdej z wymienionych sytuacji Mariusz popełnił błędy (mniejsze lub większe). W Chorzowie to był "wielbłąd" jak mawiał Łazarek. Nie zmienia to faktu, że w tym sezonie Pawełek gra lepiej niż w latach poprzednich (choćby wczoraj bardzo dobry występ). Czy to wystarcza, by przedłużyć z nim kontrakt? Wg mnie nie - ale to subiektywna opinia i zgadzać się z nią nie musisz.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 06.11.2010, 22:31
Jeżeli ma być wyprzedaż to ja osobiście zacząłbym od Małeckiego. Nawet nie chce mi się oceniać jego umiejętności/możliwości piłkarskich. Raz gra lepiej, raz gorzej, czasami nawet zdarzy mu się zagrać bardzo dobrze. Ja po prostu nie chcę w Wiśle człowieka który w każdym meczu wyzywa innego piłkarza(y) Wisły jak ostatnią szmatę. Sam gra jak ostatnia pokraka ( niestety ale wczoraj tak było) a ma pretensje do całego świata. Kiedyś dostałem bana za to, że nazwałem Małego burakiem. Dlaczego on jeszcze nie dostał bana na grę w Wiśle skoro w każdym meczu traktuje innych graczy swojej drużyny jak wrogie ścierwo? Wczorajsze pretensje do Żurawia w meczu, w którym Małecki spierd... chyba każdą piłkę którą posiadał ....
Nawet gdyby osiągnął poziom Messiego nie chcę go w tej drużynie. Niestety granica między walecznością a osiedlową agresją jest bardzo płynna.
Co do sytuacji po golu Boukhariego (słynna już radość cząstkowa że tak powiem) jeżeli by to faktycznie nie był przypadek ( a ciągle mam nadzieję że tak jest) to patrząc na to co się dzieje coraz bardziej zaczynam zastanawiać się czy jedynym ratunkiem dla Wisły nie jest aby sprzedanie wszystkich - słownie wszystkich- w piz..u i z pełną świadomością straconego sezonu tworzenie drużyny od nowa.

I taki mały edit: ktoś napisał że jak będą takie jaja u nas w klubie chyba pójdzie na odwyk od Wisły. Szczerze to po przeczytaniu listu o Maaskancie plus po ewentualnym wywaleniu Maaskanta i ewentualnym zatrudnieniu kogoś pokroju Zielińskiego czy innego Ulatowskiego zacznę się zastanawiać nad tym samym. Nie, to nie wyniki mnie przerażają.Jestem kibicem Wisły od ponad 20 lat. Kibicowałem Wiśle w II lidze, przeżywałem niejedną porażkę. Różnych działaczy, trenerów i inne osoby związane z Wisłą musiałem "przełykać" mentalnie ale to co się teraz wyprawia wokół mojego kluby zaczyna powodować odruch wymiotny. Wiem kiedyś bywało gorzej - bywały sprzedawane mecze itd. Tylko, że może ja byłem bardziej naiwny. Coraz bardziej zaczyna mi się wydawać, że my kibice jesteśmy tylko po to żeby zostawiać kasę. Zaczynam mieć wrażenie, że jesteśmy traktowani jak banda idiotów.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 06.11.2010 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.11.2010, 00:04
Słuszna uwaga, z bramki cieszyli się:
Chavez
Paljic
Rios
Bunoza
Boukhari
Cikos
Kirm
7/7 obcokrajowców

co w tym czasie robili:
Małecki
Sobolewski
Żurawski ?

Szkoda, że są podziały...

A tak w ogóle czy Małecki wie co to jest taktyka? Jego jedyna wizja gry to "dawaj mi tu piłkę, ale już!" potem głowa na dół i patrzy tylko na swoje buty, biegnie byle do przodu a na końcu oddaje strzał tam gdzie mu akurat wyjdzie. ja rozumiem że przy Maaskancie ciężko mówic cokolwiek o taktyce ale co kurva robi Małecki?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.11.2010, 00:40
royalmichael napisał(a):Wyświetl post

A tak w ogóle czy Małecki wie co to jest taktyka? Jego jedyna wizja gry to "dawaj mi tu piłkę, ale już!" potem głowa na dół i patrzy tylko na swoje buty, biegnie byle do przodu a na końcu oddaje strzał tam gdzie mu akurat wyjdzie. ja rozumiem że przy Maaskancie ciężko mówic cokolwiek o taktyce ale co kurva robi Małecki?
W pewnym momencie dobiega do dwóch lub trzech rywali, robi zwrot do środka, przekłada piłkę na lewą nogę i wykopuje w trybuny. Przecież to nie może być spontaniczne zawsze, więc chyba wie co to jest taktyka.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.11.2010, 09:32
fanfan napisał(a):Wyświetl post

Masz inną opinie to nie obrażaj od razu. Bramkarz jest od tego, żeby czasem naprawiać błędy obrońców. Nie mam zamiaru się z tobą kłócić i wymieniać Ci co Pawełek zrobił źle, bo i tak będziesz go wielbił dalej. Zastanów się tylko i policz sobie ile bramek od początku swojej gry w Wiśle zawalił Pawełek i ile mógł zawalić, gdyby nie jakieś cudowne szczęście lub pomoc obrońców. Ja mam inne wymagania co do niego. Dla Ciebie jest Bogiem jeżeli złapie parę piłek lecących w niego. OK.
Całe szczęście klub chyba podziela moją opinię i nie spieszy się z zaoferowaniem mu nowego kontraktu.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 07.11.2010 o godz. 09:36.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów