The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 01:29
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jakby Brożek, Małecki albo Chavez trafili do bramki w 1 połowie z tych 100% sytuacji, to inna gra i inne komenatrze by były.
Jak dopełzniemy na jakimś sensownym miejscu do przerwy w rozgrywkach, to może coś z tego będzie.
A jaka byłaby gra i komentarze gdyby śniady żyd (falasz jeden kurna ) wykorzystał to co powinien był wykorzystać?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.11.2010, 01:33
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
To że walczyli to jeszcze gorzej bo świadczy tylko o tym że nie brak im ambicji tylko że trener nie potrafi zrobić z nich drużyny.
Ile Ty masz lat?Sory ale co Ty...w 2 miesiące, po przygotowaniach ze zgrai przeciętnych grajków chcesz drużynę?
Ja wszystko rozumiem ale tego nie rozumiem - czemu macie owsiki w dupie.Zrobienie różnicy to w .... roboty, tysiące powtórzeń.Czas cudotwórców skończył się być może chwilowo we Wrocławiu.Jak chcecie trenera z dobrymi numerami w komórce to nie ten czas.To Mourinho mówi dostając zajebiste zespoły i w cholere kasy na transfery - drugi rok to będzie ten rok

A tu w zespole z którego wyciśnięto ostatnie soki....po 2 miesiącach ludzie skreślają kolesia.To nie gra Wisły jest porażką tylko te pozbawione jakichkolwiek argumentów oczekiwania, szczególnie że na długo przed Maaskantem - kilka/naście osób grzecznie bądź mniej grzecznie, próbowała wytłumaczyć że będzie lipa, że tak się nie da.

Ogarnij Komiinku temat, popatrz za okno, na inne zespoły, inne ligi...przecież jest taka masa przykładów że to nie jest takie proste

Prawda jest taka że osaczanie Maaskanta(nie tu na forum ale w realu),powoduje to że to ma bardzo małe szanse powodzenia.Maaskant prawdopodobnie skończy jak Petrescu i wszyscy będziecie mieli zafundowany następny cyrk - ta sama lipa w składzie ale następny który za miesiąc będzie już zwalniany.
Nie wiem ile jeszcze razy można wkręcać się w tą samą rzecz...przeraża mnie to bo niestety forum jest takim wyznacznikiem tego co w rzeczywistości(przynajmniej w kwestiach piłkarskich), jak tu już jest jazda to w klubie pewnie jest podobna.
Jedno jest pewne - wynalazki nie s.......iły mi wielkiej radości po dzisiejszym meczu
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2010, 01:40
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe że w tym meczu RM zdecydował się na wystawienie dwóch ofensywnych pomocników, przy czym tym drugim obok Garguły był PiBrożek (a nie np: Rios, Wilk czy Jirsak). Podobno dlatego że chciał mieć po lewej stronie środka pola zawodnika lewonożnego. Oj kombinuje ten nasz Holender, kombinuje. A co z tego wychodzi to ....
Nasi ofensywni zawodnicy, poza przebłyskami, grają tak samo bezbarwnie, bez wyjątku. Garguła w 2 ostatnich meczach nie udowodnił, że jest lepszym wariantem od Boukhariego. Jirsak wtedy, kiedy grał, nie robił różnicy. Rios po kontuzji nie wrócił do łask i wydaje się, że zgasł, mimo, że grał niewiele i niby nie na swojej pozycji.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.11.2010, 01:50
Gramy padakę
Tylko, że dzisiaj wygraliśmy Derby a zwycięzców się nie sądzi (chociaż w tym wątku, faktycznie ich "sądzimy").

Nourdin, któremu wcześniej mówiono jakie Derby są dla nas ważne, bramkę dedykował nam, kibicom. Oddał wokółboiskowy Salut nam. Zwłaszcza, że byliśmy tam nieobecni ciałem.
Dajmy się mu nacieszyc.
I bądźmy dobrej myśli.

Ja, jestem. I nadal wierzę w "magię" upływającego i w tym kontekście sprzyjającego czasu.
Ostatnio edytowane przez yarow : 06.11.2010 o godz. 01:55.
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 06.11.2010, 02:42
To co dziś widziałem to kolejny tradycyjny już za kadencji pięknego Bogdana dramat i żal. Po tym meczu już nie mam żadnych złudzeń. Mamy drużynę na środek tabeli i trenera niedorajdę. Bo jak on to robi, że z meczu na mecz gramy coraz gorzej? Ja myslalem ostatnio, ze gorzej juz nie mozna?

O co my gramy, jeśli nie umiemy stworzyć zagrożenia nawet pod bramką Cracovii? To z kim my będziemy zasłużenie wygrywać? Z ŁKS Niecieczą? I na jakiej podstawie mamy być dobrej myśli? Liczyć na to, że od czasu do czasu nam coś wpadnie szczęściem, albo sędzia schrzani mecz na nasza korzyść jak z Lechią? Spójrzmy prawdzie w oczy: jest coraz gorzej.

Wywalamy tego niedojdę już teraz, czy czekamy na oklep od Legii?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.11.2010, 03:15
FooFighter napisał(a):Wyświetl post

Wywalamy tego niedojdę już teraz, czy czekamy na oklep od Legii?
Czekamy na oklep a nawet jakbyśmy go nie dostali to wszyscy krzyczymy - Maciej Skorża.Może to wykurzy tą pedalsko-ćpuńską-niedojde!
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 06.11.2010, 03:48
powiedzcie mi, złotouści, kogo Wy widzicie za Maaskanta Zielińskiego ? często się na tym forum nie wypowiadam, może dlatego że jestem spod Warszawy i nie do końca przez to czuję się pełnoprawnym kibicem Wisły, mi też się styl Wisły nie podoba, pewnie że bym wolał taką Wisłę jak za starego Kasperczaka ( np. 6:1 z Groclinem na wyjeździe, nie zapomnę ), ale naprawdę wolę tego Holendra niż każdego innego Polaka na tym miejscu, bo on jeśli nie grania w piłkę to nauczy tych piłkarzy profesjonalizmu, pokaże im, choć przez chwilę co w cywilizowanym świecie ( bo naszej ligi 'cywilizowaną' nie nazywam ) znaczy pracować kopiąc w piłkę, zaszczepi im pewne schematy, standardy których nasi piłkarze od Odry po Wisłę nie rozumieją, którym kilkanaście (kilkadziesiąt) tysięcy zł miesięcznie zabija ambicję
WPR
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.11.2010, 06:34
Petrescu- gdyby była szansa za darmo go wyciągnąć. Temu chłopowi bym zaufał i na miejscu Cupiała dałbym mu 10 milionów Euro na budowę drużyny.

To oczywiście marzenia, ale skoro był wymieniany jako kandydat na trenera Lecha. Niech przyjdzie i posprząta ten bałagan To co gramy to naprawdę piach.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.11.2010, 06:53
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Petrescu- gdyby była szansa za darmo go wyciągnąć. Temu chłopowi bym zaufał i na miejscu Cupiała dałbym mu 10 milionów Euro na budowę drużyny.

To oczywiście marzenia, ale skoro był wymieniany jako kandydat na trenera Lecha. Niech przyjdzie i posprząta ten bałagan To co gramy to naprawdę piach.
Skończcie z tym "na miejscu Cupiała dałbym"...
Cupiał ledwo uszedł z życiem przed chorobą - o czym niektórzy pewnie nie pamiętają i nie daje na Wisłę pieniędzy OD DAAAAWNAAAA!!!!!

Nie ma tu związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy chorobą i sponsoringiem.

Ale TF nie daje KASY!!!
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 06.11.2010, 07:26
Ogólnie plus dla Maaskanta za Piotrka Brożka. Moim zdaniem chłopak z czasem może dawać radę na pozycji defensywnego pomocnika bo grać w piłkę potrafi. Problem w tym, że do taktyki 4231 trzeba mieć naprawdę doskonałych zawodników z przodu. My mamy uważam kilku piłkarzy, którzy mogliby w tym systemie grać. Chwała Pawełkowi za ten mecz. Ta runda jest zdecydowanie jego.

Uważam, że optymalne ustawienie na Legię byłoby takie:
Pawełek
Cikos Chavez Bunoza Paljic
Sobol Pi.Brożek
Kirm Garguła A.Rios
Pa. Brożek

Małecki na ławkę- za wolny na przebojowego skrzydłowego, a Rios ma smykałkę do gry kombinacyjnej i o wiele większy talent do rozegrania piłki. Pi. Brożek ładnie by asekurował Riosa i ten nie musiałby tak ganiać jak po prawej stronie.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 06.11.2010, 08:12
Nie ogladalem wczorajszego meczu. Niech ktos mi powie czy styl gry poprawil sie od czasu zwolnienia Skorzy?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.11.2010, 08:14
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Nie ogladalem wczorajszego meczu. Niech ktos mi powie czy styl gry poprawil sie od czasu zwolnienia Skorzy?
Mysle ze nawet sie pogorszyl...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.11.2010, 08:19
Ja rozumiem takie teksty tydzień temu, ale teraz?
Pamietam derby gdzie z Żurawiem, Szymkiem, Frankiem i cała ekipa zremisowalismy po beznadziejnym meczu 0:0
nie stwarzajac w całym meczu jednej sytuacji
Derby to sa derby a aktualna sytuacja Cracovii mnie nie interesuje
Przecież taki Cabaj to też wczoraj mecz życia rozegrał, a druga taka obrona jak po strzale Brożka już mu sie nie zdarzy
Konkretny napastnik, skrzydłowy, dwóch obronców i na wiosne gra moze byc x-krotnie razy lepsza
Zmiana trenra to jest ostatnia rzecz jaka teraz klub potrzebuje

Cytat:
Mysle ze nawet sie pogorszyl...
Jak to był gorszy mecz niż ten w Sosnowcu to ja proponuje ogladanie nastepnego na trzeźwo
albo w okularach
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.11.2010, 08:28
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Maakant kompletnie nie czuje gry, jego zmiany są beznadziejne. zdjęcie Pawła, małecki na placu te decyzje to nieporozumienie i to nie pierwszy raz. Moim zdaniem to bardzo słaby trener przereklamowany. Nigdy w pierwszej kolejności nie winię trenera ale teraz mam poważne wątpliwości....
Dokladnie tez zwrocilem uwage na ten fakt w czasie gry i ten fakt każe mi wątpić w to, ze Maaskant jest dobrym trenerem.
To nie jest tak przeciez tak, ze nie mial kogos wpuscic, a zawodnikow do zmiany bylo do wyboru do kolory az ostatecznie zszedl jeden z lepszych zawodnikow, ktorzy mogl cos zrobic. Dobry trener to taki, ktory potrafi tak prowadzic druzyne zeby odmienic losy meczu. Zmiany Maaskanta wczoraj sie obronily ale to byl przeciez czysty przypadek.
Maaskant jest konserwatystą i to nie swiadczy o nim dobrze. Tluczemy bez sensu to ustawienie 4-3-3 czy tam 4-2-3-1, a mozna by sprobowac zagrac jednak do konca rundy 4-4-2 za nim przyjda te niby wzmocnienia (jesli to beda asy pokroju Boukhariego czy Branco to juz sie boje ).
Czemu mialo zluzyc wstawienie Piotra Brozka na nietypowej dla niego pozycji ? Chyba tylko pokazaniu wszystkim, ze nikt tam sie nie nadaja lepiej niz Boukhari, a ten sie nie nadaje. Dlaczego nie moze zagrac tam Rios ? Maaskant chyba ubzdural sobie, ze Andy jest srodkowym napastnikiem.
Maaskant powiedzial, ze efekty pracy trenera powinno byc widac po 10 tygodniach i efekty sa takie, ze gramy coraz gorzej, zaden zawodnika nie zrobil przy nim postepu. Zacznijmy od tego, że nasi gracze w ogóle nie biegają.

Wiadomo, ze do konca rundy trzeba poczekac ale ja bym w tym czasie sondowal rynek dostępnych trenerow.
Szczerze to bardziej bym wierzyl w takiego Fornalika niz w Holendra, zrazilem sie troche do zachodniej mysli szkoleniowej bo nie jest tak, ze kazdy kto tu przyjdzie z zachodu to bedzie Bogiem trenerki, a niektorzy tak
probuja Holendra traktowac. Przypominam, ze ten czlowiek nie mial wiec zadnych wynikow w Holandii.
Wisla to nie jest miejsce dla trenerow na dorobku. I przypomnijcie sobie czy Beenhakker byl taki swietny.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.11.2010, 09:07
Ciężko, ciężko oceniać trenera. Naprawdę dziwię się ludziom oczekującym nagłej metamorfozy stylu naszej gry. Dla mnie Maaskant zaczął od czegoś innego. Od próby zbudowania jakichkolwiek pozytywnych relacji pomiędzy zawodnikami. Jak dla mnie zaczął od cementowania drużyny. Jako doświadczony trener zapewne wie że dopóki nie będzie należytej chemii w drużynie to nie da się nic zbudować. Jakakolwiek poprawa gry czy dobre wyniki nie mają szans utrzymać się na dłuższą metę jeżeli są kwasy w szatni.
Chyba nikt nie ma wątpliwości że takowe były a to co do nas dociera to pewnie tylko wierzchołek góry. Widok radości naszych po ostatnim gwizdku była bezcenna. Ludzie dla których to pierwsze Derby ( tylko Kirm z tamtej grupy coś liznął z klimatu ) cieszyli się szczerze jak małe dzieci ( a równie dobrze mogli pomyśleć że to nic więcej jak wymęczona wygrana z totalnym outsiderem ligi ).

Jestem w stanie zaryzykować tezę że Maaskant po przyjściu tutaj zaczął zmieniać styl zespołu ( mecz z "Jagą" ). Potem chyba doszedł do wniosku o którym pisałem wyżej, najpierw robimy z ludzi drużynę a potem uczymy ją grać.

Podczas meczu narzekałem na brak zmian i teraz to podtrzymuję. Ale tak naprawdę to co my wiemy o tym dlaczego było tak a nie inaczej.? W C+ mówili że Maaskant celowo wystawił większość Polaków licząc na ich szczególne zaangażowanie w Derbach. Zobaczcie że poza obroną ( gdzie polaków nie mamy wcale ) to poza Kirmem całą pomoc i atak stanowili Polacy.

Tyle było gadania że Boukhari gra po znajomości. Cóż może do Maaskanta dotarły te opinie? Może ugiął się pod jakąś wywieraną presją i dlatego zagrał Garguła ( beznadziejnie zresztą ). Pisze o tym aby uświadomić niektórym że nagonka na trenera powoduje że może czuć się coraz bardziej niepewnie. Jakie są skutki braku pewności siebie w sporcie wiecie?

wislakrakow.com to największa strona o Wiśle a to forum gromadzi największą społeczność Jej fanów. Nie myślcie że to co się tu wypisuje nie dociera do klubu.

Co do Małeckiego. Może brak zmiany tego zawodnika był podyktowany głównie obawą o jego formę psychiczną?
Pomyślmy. Do Maaskanta nie docierał co debile krzyczą. Ale może ktoś mu podpowiedział że ściągnięcie Patryka w takim momencie to może się bardzo źle odbić na jego psychice. Może dlatego pozwolił mu dograć do końca?

Jeżeli Maaskanta zwolnią przed końcem sezonu to nikt mi nie wmówi że pod obecnymi rządami Wisła cokolwiek osiągnie.
Odpowiedz cytując
Maciek#10
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 06.11.2010, 09:38
Derby Krakowa wygrała Wisła, grając na stadionie cracovii. Chociaż słowa "grać" używam na wyrost. To był mecz na poziomie II ligi. Ten sezon jest dla Wisły ewidentnie stracony. Każdy chciał wzmocnić tą drużynę, ale jak to się odbyło? Najpierw do sezonu szykuje się 12 zawodników i to tych, którzy zawiedli w poprzednim sezonie. Nowi dochodzą powoli, każdy kolejny transfer jest coraz mniej przemyślany. Kasperczak nic sobie z tego nie robi - wychodzi z założenia, że (tak jak za swej pierwszej kadencji) piłkarze sami będą mu wygrywać mecze. Ale to już inne czasy. Zespół z Azerbejdżanu pokazuje, w którym miejscu jesteśmy, zostaje tylko liga. Już bez Kasperczaka. Kulawik prowadzi drużynę w dwóch meczach, według swojego pomysłu, by później Maaskant (co oczywiste), znów przewrócił ustawienie do góry nogami. Dyrektorem sportowym zostaje jego rodak, Stan valxx. Do zespołu dochodzą jeszcze kompletnie nieprzygotowani i niestety nie pasujący do stylu Wisły... No, może nie do stylu, bo styl jako taki został już dawno zatracony. W każdym razie mowa o Boukharim i Branco. W lidze dalsza mizeria, przebudzenie w meczu z Lechią, niezła gra w pucharze z Widzewem... Czyżby wszystko wracało na właściwe tory? Nie, Lech rozbija naszą drużynę (przez pierwsze 20 minut nie umiemy wyjść z połowy), a z cracovią mimo 3 punktów gra wygląda jeszcze gorzej. Nic tu się nie trzyma kupy. Nawet po zakończeniu meczu każdy cieszył się po swojemu, w innym języku, a bohater Wisły krzyczał "Allah akbar", czego raczej nie zaśpiewa wspólnie z naszymi kibicami.
Problemy? Drużyna nie miała czasu się zgrać i została rzucona od razu na mecze ligowe. Trener i większość zawodników mówi w innych językach, więc brakuje najwidoczniej POROZUMIENIA. Na dodatek, ci sami zawodnicy zawodzą, bo nadal w składzie Wisły największą rolę odgrywają Polacy. Bramki broni Polak (swoją drogą Pawełek przechodzi właśnie drogę "od zera do bohatera"), zdobywanie goli także biorą na siebie najczęściej "starzy" Wiślacy.
Co robić? Być może nie panikować, dać czas. Ale ja sugerowałbym jak najszybsze zatrudnienie Jacka Zielińskiego, bo przerwę zimową mamy długą i ten człowiek mógłby to wszystko uporządkować.
Da mihi castitatem et continentiam,
sed noli modo!
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2010, 09:59
No i co dalej twierdzicie że Maaskant taki dobry? Wczoraj zastanwiałem się co on wyprawia ze zmianami? Zmienia najlepszego na boisku Pawła Brożka, zdejmuje Piete zamiast Dragana który grał beznadziejnie, przecież Pieta może grać na obronie, ale to nie wszystko...najbardziej mnie denerwuje solista Małecki i te cepy, walnie długiej piłki do przodu, co to ma być? Czy to są standardy europejskie? Pan Maaskant woogle widzi jak padła bramka, po akcji po ziemi, żadnych piłek Bunozy na afere, to jest jakieś nieporozumienie. Kiedy Wisła stwarzała największe zagrożenie? Po prostopadłym podaniu, po zagraniach z pierwszej piłki, jak im ten Pan nie umie tego przekazać to jest słaby, bo to każdy widzi. Nie potrafi nawet krzyknąc do zawodników więcej ruchu bez piłki pokazywać się do gry, jedynie Paweł Brożek się ładnie wystawiał to on w nagrode go zdejmuje, a solistę gwiazdora Małeckiego trzyma. Nie wiem może nasi piłkarze są tacy tępi i nierozumieją co Maaskant do nich mówi, ale po tylu tygodniach oprócz farciarskiego zwycięstwa z nagorszą drużyną powinnien być jakiś styl, a tu nic nie ma! Zobaczymy jak co poniektórzy będą płakac jak nas Skorża zleje za tydzień, wtedy zobaczycie ile ten Maaskant jest wart...
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 06.11.2010 o godz. 10:05.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.11.2010, 10:23
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
No i co dalej twierdzicie że Maaskant taki dobry? Wczoraj zastanwiałem się co on wyprawia ze zmianami? Zmienia najlepszego na boisku Pawła Brożka, zdejmuje Piete zamiast Dragana który grał beznadziejnie, przecież Pieta może grać na obronie, ale to nie wszystko...najbardziej mnie denerwuje solista Małecki i te cepy, walnie długiej piłki do przodu, co to ma być? Czy to są standardy europejskie? Pan Maaskant woogle widzi jak padła bramka, po akcji po ziemi, żadnych piłek Bunozy na afere, to jest jakieś nieporozumienie. Kiedy Wisła stwarzała największe zagrożenie? Po prostopadłym podaniu, po zagraniach z pierwszej piłki, jak im ten Pan nie umie tego przekazać to jest słaby, bo to każdy widzi. Nie potrafi nawet krzyknąc do zawodników więcej ruchu bez piłki pokazywać się do gry, jedynie Paweł Brożek się ładnie wystawiał to on w nagrode go zdejmuje, a solistę gwiazdora Małeckiego trzyma. Nie wiem może nasi piłkarze są tacy tępi i nierozumieją co Maaskant do nich mówi, ale po tylu tygodniach oprócz farciarskiego zwycięstwa z nagorszą drużyną powinnien być jakiś styl, a tu nic nie ma! Zobaczymy jak co poniektórzy będą płakac jak nas Skorża zleje za tydzień, wtedy zobaczycie ile ten Maaskant jest wart...
Bunoza zagrał crosa do Kirma ten do Boukhariego tak padła bramka.
Paweł Brożek poprosił o zmianę.

Przypomnij sobie jak graliśmy za Skorży, za Petrescu... to samo długa piłka. Stylu to my już nie mamy od momentu kiedy odszedł od nas Kosa. Także naprawdę szybko się obudziliście.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.11.2010 o godz. 10:26.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2010, 10:27
ludzie co wy bredzicie!!! jak wy chcecie osiągnąć sukces jak wy już zwalniacie trenera;/;/
JAkby grala dryzyna tak jak teraz juz 2 czy 3 sezon to bym zrozumiał ale po 9 meczach ;/
Nie mamy piłkarzy na poziomie!! Czy wy tego nie widzicie Poza tym jakby nie było po ściągnięciu Pawła strzeliliśmy bramkę, a 2 opcja jak ktoś wcześniej stwierdził Paweł schodząc nie był zadowolony nie był zły był ZMĘCZONY.. widać po nim że źle się czuje grając sam z przodu.. jemu przydałby się w ataku ktoś pokroju Franka..
Dajcie przepracować Maskantowi okres przygotowawczy i dopiero oceniać go.. a jeśli zajmiemy kiepskie miejsce w lidze to może do pana prezesa dotrze że ładowanie kasy menedżerom którzy sprowadzają nam szrot się nie opłaca.. jest Stan Vackl czy jak mu tam liczę na niego..

przestańcie zwalniać robotników zanim zaczęli budowę domu bo wam szalunki się nie podobają...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.11.2010, 10:46
Nawet przy tak osłabionej Wiśle nie powinniśmy grać aż takiej padaki.
W Wiśle nie grają same Janusze. Coś nie jest tak. Piłkarze obijają się o siebie, nie wiedzą co grać.
Myślenie życzeniowe.
W Wiśle grają frajerzy. Gra Bunoza, gra Cikos, gra Pajlić, gra Chavez, gra Rios, gra Kirm, (nie) gra Jirsak.
W Wiśle grają gracze wypaleni. Gra Sobolewski, gra Żurawski, gra Boukhari, gra Garguła, grał Cleber.
Poza tym mamy Małeckiego i Brożka, którzy mogą być przydatni w dobrej drużynie, ale sami tego wózka nie pociągną.

Przestałeś wierzyć, że zimowy obóz przygotowawczy coś zmieni?
Jeżeli rozumiesz przez to, że Sobol nie odmłodnieje a ogóry nie nauczą się grać w piłkę, to masz rację. Bez wymiany większości ogniw nic się na lepsze nie zmieni.

Ale najlepiej żyć w świecie fantazji, w którym Wisła ma super piłkarzy i tylko trener ( który to już? ) sypie tej machinie piach w tryby. Otóż nie - Wisła to obecnie zespół piłkarskich emerytów i frajerów.

O co w ogóle to halo? Mamy skład na środek tabeli - jesteśmy w środku tabeli. Wszystko w jak najlepszym porządku. Pisałem o tym wcześniej, żadna filozofia. Nie ma Wielkiej Wisły, jest tylko udana wyprzedaż Basałaja.

To że walczyli to jeszcze gorzej bo świadczy tylko o tym że nie brak im ambicji tylko że trener nie potrafi zrobić z nich drużyny.
Nie brak im ambicji. Są po prostu słabi piłkarsko. Bardzo, bardzo słabi.
Ty oczekujesz, że ktoś z tych miernot zrobi nie tylko drużynę ( bo IMHO drużyną już są ), ale drużynę grającą ładną piłkę i walczącą o mistrzostwo. Innymi słowy - jesteś kompletnie oderwany od rzeczywistości.
Słabi piłkarze - grają słabo. O ile się orientuję, koszulka Wisły nie ma jakichś magicznych właściwości i jej założenie nie daje żadnych bonusów. Cikos w meczówce z Biała Gwiazdą nie dostanie +5 do ustawiania się i + 10 do myślenia, a Bunoza: +8 do wszystkiego poza wzrostem. Będą nadal tymi samymi słabymi piłkarzami, jedyna różnica - będą w....iać kogoś innego ( w tym akurat wypadku - mnie ).

Ale nie przejmuj się - będzie spoko. zbymak, koyoot i maci0s ukoją Twoje nerwy.

P.S. Acha, nawet gdyby jakimś cudem zainwestowano w skład, to i tak będzie potrzeba czasu na poukładanie go w drużynę. Może nawet być potrzebne więcej niż jedno okienko transferowe. To są prawdziwe efekty działań Basałaja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.11.2010 o godz. 11:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.11.2010, 10:55
dajcie ludzie Maaskantowi popracować w zimę z zespołem...wszyscy tu atakują za styl..a powiem Wam j*bie mnie styl liczą się 3 pkt i zwycięstwo z pejsami.

Branco i Boukhari są tutaj bo trzeba było ratować skład i jakkolwiek ich oceniamy oni uzupełniają kadrę->zwłaszcza Boukhari ma przebłyski

przyjdzie taki zieliński co on ulepi gdy ma 17 zawodników->nic
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.11.2010, 10:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Myślenie życzeniowe.
W Wiśle grają frajerzy. Gra Bunoza, gra Cikos, gra Pajlić, gra Chavez, gra Rios, gra Kirm, (nie) gra Jirsak.
W Wiśle grają gracze wypaleni. Gra Sobolewski, gra Boukhari, gra Garguła, grał Cleber.
Poza tym mamy Małeckiego i Brożka, którzy mogą być przydatni w dobrej drużynie, ale sami tego wózka nie pociągną.

Jeżeli rozumiesz przez to, że Sobol nie odmłodnieje a ogóry nie nauczą się grać w piłkę, to masz rację. Bez wymiany większości ogniw nic się na lepsze nie zmieni.

Ale najlepiej żyć w świecie fantazji, w którym Wisła ma super piłkarzy i tylko trener ( który to już? ) sypie tej machinie piach w tryby. Otóż nie - Wisła to obecnie zespół piłkarskich emerytów i frajerów.

O co w ogóle to halo? Mamy skład na środek tabeli - jesteśmy w środku tabeli. Wszystko w jak najlepszym porządku. Pisałem o tym wcześniej, żadna filozofia. Nie ma żadnej Wielkiej Wisły, jest tylko udana wyprzedaż Basałaja.
Popieram w 100%.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 06.11.2010, 10:59
Myślenie życzeniowe.
W Wiśle grają gracze wypaleni. Gra Sobolewski, gra Boukhari, gra Garguła, grał Cleber.

O co w ogóle to halo? Mamy skład na środek tabeli - jesteśmy w środku tabeli. Wszystko w jak najlepszym porządku. Pisałem o tym wcześniej, żadna filozofia. Nie ma żadnej Wielkiej Wisły, jest tylko udana wyprzedaż Basałaja.
Dobrze gada, polać mu.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.11.2010, 11:00
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
ludzie co wy bredzicie!!! jak wy chcecie osiągnąć sukces jak wy już zwalniacie trenera;/;/
JAkby grala dryzyna tak jak teraz juz 2 czy 3 sezon to bym zrozumiał ale po 9 meczach ;/
Nie mamy piłkarzy na poziomie!! Czy wy tego nie widzicie Poza tym jakby nie było po ściągnięciu Pawła strzeliliśmy bramkę, a 2 opcja jak ktoś wcześniej stwierdził Paweł schodząc nie był zadowolony nie był zły był ZMĘCZONY.. widać po nim że źle się czuje grając sam z przodu.. jemu przydałby się w ataku ktoś pokroju Franka..
Dajcie przepracować Maskantowi okres przygotowawczy i dopiero oceniać go.. a jeśli zajmiemy kiepskie miejsce w lidze to może do pana prezesa dotrze że ładowanie kasy menedżerom którzy sprowadzają nam szrot się nie opłaca.. jest Stan Vackl czy jak mu tam liczę na niego..

przestańcie zwalniać robotników zanim zaczęli budowę domu bo wam szalunki się nie podobają...
Zgadzam się w 100 % ale niektórych gości nie przekonasz. Oni uwielbiają narzekać , wylewać swoje żale na forum , to jest ich hobby, dla nich dzień bez krytyki na forum to dzień stracony . Swego czasu nie pasował im Skorża , później Kasperczak, teraz Maskant - im żaden trener nigdy nie będzie pasował . Dlaczego swego czasu Kasperczak odnosił sukcesy z Wisłą? Bo miał świetnych jak na nasze warunki piłkarzy , komfort pracy i zgraną drużynę która pracowała w takim składzie przez długi czas. Uważacie że zmiana trenera coś zmieni? Myślicie że Maskant każe piłkarzom stać w miejscu ? Grać długą piłką ? Wszyscy wiemy że Wisła nie gra tego co powinna i trener też doskonale o tym wie i robi wszystko żeby to poprawić. Potrzebujemy lepszych piłkarzy na niektórych pozycjach ! Którzy będą grać zespołowo a nie jak Patryk "sam wygram mecz" Małecki. Cupiał musi podjąć decyzję czy zainwestuje w najbliższych okienkach w tą drużyną bo skoro chce grać w LM jest to ku... konieczne! I nie może być tak że w jednym okienku kupi załóżmy 3 piłkarzy a w kolejnych okienkach będzie zaciskał pasa i powoli wyprzedawał drużynę . Musi regularnie wzmacniać drużynę w każdym okienku , oczywiście jeśli pojawi się świetna oferta dla którego z naszych piłkarzy to można z niej skorzystać ale tylko pod warunkiem że ściągnie się kogoś dobrego ,utalentowanego na jego miejsce! Wracając do Maskanta -dajmy mu przepracować okres przygotowawczy do rundy wiosennej i wtedy zobaczymy jaki z niego trener . Miejmy nadzieję że dostanie wzmocnienia jakie będzie chciał , dobrze drużynę przygotuje drużynę kondycyjnie a ta się zgra w sparingach .

Myślenie życzeniowe.
W Wiśle grają gracze wypaleni. Gra Sobolewski, gra Żurawski, gra Boukhari, gra Garguła, grał Cleber.

O co w ogóle to halo? Mamy skład na środek tabeli - jesteśmy w środku tabeli. Wszystko w jak najlepszym porządku. Pisałem o tym wcześniej, żadna filozofia. Nie ma Wielkiej Wisły, jest tylko udana wyprzedaż Basałaja.

Nie brak im ambicji. Są po prostu słabi piłkarsko. Bardzo, bardzo słabi.
Ty oczekujesz, że ktoś z tych miernot zrobi nie tylko drużynę ( bo IMHO drużyną już są ), ale drużynę grającą ładną piłkę i walczącą o mistrzostwo. Innymi słowy - jesteś kompletnie oderwany od rzeczywistości.
Słabi piłkarze - grają słabo. O ile się orientuję, koszulka Wisły nie ma jakichś magicznych właściwości i jej założenie nie daje żadnych bonusów. Cikos w meczówce z Biała Gwiazdą nie dostanie +5 do ustawiania się i + 10 do myślenia, a Bunoza: +8 do wszystkiego poza wzrostem. Będą nadal tymi samymi słabymi piłkarzami, jedyna różnica - będą w....iać kogoś innego ( w tym akurat wypadku - mnie ).

Ale nie przejmuj się - będzie spoko. zbymak, koyoot i maci0s ukoją Twoje nerwy.
Wyjątkowo się z Tobą zgadzam . Z tą różnica że po ostatnich występach z frajerów wykreśliłbym Chaveza i Kirma . Co do Małeckiego - on stara się ten wózek ciągnąć ale sam nie pociągnie i On to musi zrozumieć i czasami podać do kolegi a nie wszystko sam przez co ma same straty .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 06.11.2010 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.11.2010, 11:04
W nie których postach zmieniłbym nazwisko Maaskant na Petrescu przejrzał historię forum sprzed kilku lat i czytał to samo. Brak wyników, beznadziejne zmiany, głupie wypowiedzi. Określenie trenera zamiast 'rumuna' bodajże 'naćpany'. Krytycy, odpowiedzcie mi w końcu na pytanie, jakie zadałem po meczu z Lechem, podajcie choć jedno nazwisko trenera który miał sytuację jaką zastał Maaskant i osiągał świetne wyniki. Już są głosy o zatrudnianiu Zielińskiego, podajcie ligę na dorobku w której, jak w naszej, 90% stanowią rodzimi trenerzy. Skoro Zieliński jest dobry, niech idzie za granice, Francja, Niemcy, Hiszpania? Przecież jest dobry ma nas wprowadzić do Ligi Mistrzów więc czemu nie może prowadzić średnika we Włoszech? Może w Holandii się załapie bo jeżeli tam beztalencie Maaskant jest uważany za jednego ze zdolniejszych trenerów to nasze gwiazdy trenerki powinny od razu objąć Ajax, Alkmaar, PSV bo są przecież lepsi. A wspomnianego przez kogoś Fornalika na selekcjonera Oranje.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.11.2010, 11:04
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...346,1,727.html

Macie, proście dalej, może się doprosicie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2010, 11:11
No jeszcze nam tu WFisty brakuje.... x.X Dajcie Maaskantowi czas! Po przerwie zimowej będzie można go mniej więcej oceniać. To jego wina, że Małecki strzela z każdej pozycji zamiast podać? Jego, że nie potrafią wymienić 3 podań z pierwszej piłki? To on tą piłkę kopie? Nie!

Brożek Pa. - poprosił o zmianę. Ledwo oddychał...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 06.11.2010, 11:14
No szczerze to już wolę Maaskanta
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.11.2010, 11:16
Myślenie życzeniowe.

Wolfy rozwalasz system tym postem. Takie są fakty.
Dorzucę 5gr od siebie.
Byle komu dalibyście Wisłe z roku 2002/2003 i miałby solidne wyniki. Heniek jak się okazało cudotwórcą nie był. Miał dobry materiał i materiał ten grał życiową formę.
Teraz jak widzę tych zmieniających trenerów prezesów to rzygać mi się chce.
Wojciechowski - bladego pojęcia - byle tylko szum był.
Filipiak bredził takie bzdury wczoraj na temat "Złotego Chłopca" że żal było słuchać - Ulatowski miał team w Bełchatowie dlatego żarło.
Cupiał jak da sie wystawić do zmieni Maaskanta i kogo weźmiemy? Zielińskiego? Który też miał dobry team w Lechu? Bakero się nie wiodło w Polonii a w Lechu mu się wiedzie?

Ludzie są najważniejsi. Króla Złotego im dasz za trenera ale jak nie będą dobrymi ludźmi i piłkarzami to będzie można i Złotego Króla wyjebać i mówić że nie umie ustawić.
A co to ....a jest za filozofia pokazać grajkom jak się mają ustawiać
Trzeba mieć język do ludzi i ludzie mają umieć słuchać.
Jak u nas jest 8 języków w I składzie to po jakiemu ....a mają gadać? Esperanto? Kunta Kinte
Niech się ....a uczą polskiego, albo angielskiego będzie lepiej!!!! A jak nie to wypad!!!
Ja nie mam żadnych sentymentów to ludzi pokroju Bunoza, Cikos, Boukhari, Paljic, Pawełek, Rios, i nie bede dalej wymieniał. Brożki za staż i Sobolewski za zasługi i czerwoną kartkę z PAO mogą zostać.

Piłkarze obecnej kadry Wisły w przeważającej większości to miernoty, które wykpiwanemu tutaj swego czasu Frankowskiego mogą czyścić buty!!!

Trener nic nie jest winien. Utarło się w Polsce i w Atletico Madryt że nowy trener pomoże. A takiego WAŁA!!! Bez mąki piekarz chleba nie zrobi. I wszystkie komentarze a'a Wojciechowski w tonie zmany trenera...pooglądajcie trochę piłki prawdziwej. Jaka drużyna zmienia trenera w trakcie sezonu? Mam na myśli normalny klub.

Mistrza nie będzie w tym roku i dobrze, bo ta drużyna nie zasługuje. Jest czas aby dać ludziom pracować. Oddzielić ziarno od plew.
Nie pisać pierdół kogo kupić, tylko budować swoje. Na co jest ME? na to żeby wymogi licencyjne spełniać? To ja też tam pogram i tak nie dostanę się do I składu.

Przetrzyjcie oczy - nawet jakby mistrz był w zeszłym roku - to byłby malowany jak nigdy, bez podstaw. Teraz jest jeszcze gorzej i to nie wina trenera!!!

Trenerowi zdarza się powiedzieć jakiś banał, ale naprawde, facet kształcił się w kraju, który o piłce wie więcej niż my wspominając ekipy z lat 70tych.
Widzę tą pianę na pysku Engela, Gmocha, i innych kapłanów polskiej myśli trenerskiej.

Smuda - Bóg ponad wszystko. Miał materiał było dobrze. Jest słaba reprezentacja do której nie ma kogo nabrać - i jest pyta długa jak u gwiazdy porno.

TRENER JEST OK - TRZEBA GO ZOSTAWIĆ!!!!!
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.11.2010, 11:17
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Przypomnij sobie jak graliśmy za Skorży, za Petrescu... to samo długa piłka. Stylu to my już nie mamy od momentu kiedy odszedł od nas Kosa. Także naprawdę szybko się obudziliście.
Bo żeby grać stylowo trzeba mieć wybitnych grajków, a nie kilku wybieganych cudzoziemców, napastnika rokującego od 10 lat nie potrafiącego przyjąć do nogi piłki, starego walczaka który swą skuteczność zagubił już 2 lata temu i oprócz biegania tam i nazad i faulowania przeciwników (niektórzy go nazywają walczakiem) i młodego skrzydłowego który aspiruje do repry a nie potrafi dośrodkować piłki

Chciałbym aby w zimie zrobili z tego walczaka obrońcę! Na tej pozycji więcej by nam dał teraz Cantoro, z którym jednak kontraktu nie przedłużono.

Jechaliście rok po Łobodzińskim... macie Małeckiego

Prawda jest taka że z obcokrajowców zostać mogą tylko Bunoza, Paljić, Kirm i Boukhari, Rios... a z polskich graczy Pawełek, Kurto, Garguła, Łobodziński, Wilk, Boguski, Brożek, Żurawski... z czego kilku było by zmiennikami Do tego mogło by dojść 3-4 graczy z ME (jak to kiedyś Urban umiejętnie wsadzał do składu Rybusa, Borysiuka i kilku innych), ale to nawet nie jest kadra meczowa! Brakuje jeszcze 3-4 gości z jajami, którzy pociągneli by tą drużynę do walki w trudnych momentach i którzy we 3-4 wymieniając między sobą klepę potrafią rozklepać rywala. Myśla że Garguła, Kirm, Łobodziński czy Boguski potrafili by się dostosować do poziomu, a Brożkowi nie pozostawało by nic innego jak jedynie wykańczać akcje (tak jak to było kilka lat wstecz).
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 06.11.2010 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów