|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Moje pytanie czy byłeś na Lechu jest o tyle istotne, że napisałeś "o burdelu zrobionym na wyjeździe". No więc pytam - byłeś, widziałeś czy opierasz się tylko na przekazie mediów? |
|
|
|
Guest
|
|
Mocno przerysowany tekst o Maaskancie dał mi odpowiedz na to co dzieje się w organizacji zwanej SKWK. Jeśli prezes tej organizacji broni ludzi o IQ zerowym i robi aferę z JEDNEGO zdanie wyrwanego z kontekstu jeszcze bardzo znacznie przeinaczonego to nasuwa się pytanie co ten człowiek ma w głowie. Trener Maaskant użył słów jeśli, SKWK przeinaczyło na "SKORO". Zabawne jest, że ten człowiek namawia wszystkich do prania brudów we własnych gronie wjeżdżając publicznie na Maaskanta.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.11.2010 o godz. 15:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Maszyniści mają taki a nie inny wizerunek bo w tej części Polski nie mają ŻADNEJ konkurencji i miasto najzwyczajniej ich wspiera ! A my co mamy od miasta ? Telebimy ktorych nie ma ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jakie ....a prawo? Mówisz o burdelu zrobionym, a przeciez nie wiesz czy on był tam zrobiony, bo ciebie przecież tam nie bylo...
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
A co mieli robić, uciekać gdy Lech podszedł pod nasz sektor? Tego byś chciał? Byłbyś dumny z bycia Wiślakiem widząc jak uciekamy przed kilkunastoma chłopami z poznania?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Masz wizerunek miasta: Tam zaplecze na stadionie jest obskurne w kiblach śmierdzi wieje i zimno... ale mówi sie ze to nowoczesny i piękny stadion, a u nas wizerunek masz taki: Stadion beee bo to źle tamto źle nie mające zadnego wplywu na komfort oglądania, chociaż wchodzi się jak do biurowca a nie do zsypu na śmieci jak tam...
Ostatnio edytowane przez regan : 05.11.2010 o godz. 15:16.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że SKWK musi mieć zawsze jakiś cel ataków. Chwilowo był spokój, ale przecież z kimś trzeba wojować
![]() Natomiast jak im się nie spodobały słowa Maaskanta to niech z nim pogadają i sobie t wyjaśnią zamiast tworzyć paszkwile na stronie,
Ostatnio edytowane przez tofik : 05.11.2010 o godz. 15:20.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W całym tekście na stronie SKWK chodzi przede wszystkim o brak jedności w naszym klubie. Skoro nawet kibice nie potrafią stanąć murem za swoimi braćmi po szalu... Zobaczcie na Poznań - jaki obraz wyłania się po meczu z Lechem? Krakowska dzicz wpuszczona na poznańskie salony! Nikt nie wspomina o tragicznej organizacji meczu, o żenującym zachowaniu ochrony, o butelkach rzucanych ne sektory Wiślaków - Lech, dzięki swoim działaniom "to nie my" się wybielił! Wszyscy za to mówią o próbie podpalenia stadionu przez naszych kibiców! Czy Wam to nie daje do myślenia? Dajecie się nabierać na sztuczki Poznaniaków...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Paradoksalnie, ja, piknik z daleka lepiej chyba rozumiem argumenty SKWK niż kibice sprzed komputera z Krakowa i okolic. Dla mnie każdy wyjazd na mecz do Krakowa (rzadko bo rzadko,ale jednak) to taki wyjazd Wiślaków do Poznania i domyślam się, ile trzeba czasu, energii poświęcić żeby taki wyjazd zorganizować. A chyba SKWK organizuje wyjazdy? Na dodatek tłuszcza z Poznania przechodzi sobie przez ochronę jak chce, a Wisła dostaje zakaz za tak naprawdę nie wiadomo co. A po przyjeździe z Poznania kibice Wisły słyszą od kolegów po szalu,że mają Iq poniżej zera i to chyba od tych co na meczu nie byli, a od trenera mało dyplomatyczne słowa. Wk... się i to mocno. Po prostu. Po ludzku.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Okazuje się ze wiekszosc twierdzi trener ma moralne prawo do psucia wizerunku kibiców(wkoncu chyba rozumiem Kaczynskiego )... ale z drugiej strony nie dziwie sie temu... Jak kibiców przychodziło kiedys komplet 15 tysiecy na jakimś meczu a w mediach pisali widzów: 8 tys i klub miał to w dupie...
Ostatnio edytowane przez regan : 05.11.2010 o godz. 15:28.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nastepny ....a... tłumaczone w setkach postów... urwał się z choinki...
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Mam nadzieję, że Maaskant oprócz gładkich gadek o mistrzostwie i mało dyplomatycznych tekstach o kibicach swojej drużyny itp. dzisiaj wystawi taki skład i taką taktykę obierze, że rozjedziemy najsłabszą ekipę w lidze.
Ostatnio edytowane przez yoda79 : 05.11.2010 o godz. 15:37.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1q2 - Wyraził sie negatywnie, to wystarczy... Jak mamy dbać o wizerunek ma sie wypowiadać w superlatywach a jesli chce kręcić nosem to za kulisami... bo to uderza w wizerunek, o ktorym tu pisze po raz piętnasty, jak teogo nie rozumiecie to nie piszcie nic o marketingu, w innych tematach bo wychodzi wasza kompetencja w tej sprawie i już groteska się z tego robi...
Ostatnio edytowane przez regan : 05.11.2010 o godz. 15:48.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
regan...a tak w ogóle to co on złego powiedział?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Zawsze zastanawiały mnie motywy działania SKWK.
Gdzieś chodziły słuchy, że Cupiałowi nie za bardzo się Maaskant podoba... podobnie było z Kasperczakiem kiedy też Cupiał był lekko mówiąc niechętny. O dziwo zwolnienie Kasperczaka było poprzedzone kilkoma ostrymi tekstami pod jego adresem napisanymi przez SKWK. Delikatnie mówiąc czy aby te teksty nie mają na celu sprawić aby kibice przyjeli łagodniej decyzje o przyszłym zwolnieniu Roberta ? Cieżko uwierzyć że afera z powodu jednego PRZEISTOCZONEGO zdania nie ma swojego celu. Być może jest to naciągana teoria, według mnie szykowany jest grunt pod zwolnienie Maaskanta.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.11.2010 o godz. 15:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niezależnie od tego, co Maskant wystawi i jaki wynik osiągnie Wisła, to nie zmieni to faktu, że trener ma się prawo wypowiadać. Możesz sobie te wypowiedzi komentować jeśli chcesz ale nie możesz mu tego prawa odmawiać. Na tym polega demokracja.
A co do wolności wypowiedzi (czy wolnego kraju) to nic nie jest dane raz na zawsze. W wieku XX przez więcej lat panowała cenzura niż wolność wypowiedzi. W XXI wcale nie musi być inaczej, nie ma jednym słowem gwarancji. |
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Panowie , sam fakt że koledzy z SKWK , którzy potrafią z jednego zdania - wyciągniętego z kontekstu całej wypowiedzi zrobić aferę świadczy o tym że osoby odpowiedzialne za kreowanie tak absurdalnych oskarżeń w stosunku do trenera nie powinny się znajdować na takich stanowiskach. Ile nie zrobiły , jakich zasług nie mają , uprawiają one swoją małą wojenkę , propagandę , i w imie swoich spatrzonych poglądów , zamieszczając takie artykuły na stronie SKWK generują problemy które dzielą kibiców Białej Gwiazdy. Taka prawda i co byście tu nie napisali , Wasza dyskusja jest idealnym argumentem na moją tezę.
Fajnie że było nas tam 2100 osób , fajnie że świetnie dopingowaliśmy , ale frajersko że daliśmy się sprowokować Amice , bo wszyscy na tym cierpimy . Zauważcie że nikt w mediach nie napisał że Lech jest tak samo winny . W naszym "ustroju piłkarskim" zawsze jest winna Wisła . Jakoś jak Lech u nas ( 1:4 ) rozwalał ogrodzenia nikt im kar nie dał ... dlatego SKWK powinno uczulać naszych kibiców jak się zachowywać na wyjazdach aby wizerunek naszego klubu nie tracił , nawet gdy jesteśmy prowokowani.. Jednak oni wolą rozpoczynać jakies konflikty z dupy i się mądrzyć , ich sparwa zresztą . Ja w akcie bezsilności mogę tylko dalej być kibicem Białej Gwiazdy który zwyczajnie się wkuriwa w głębi duszy na takie bezsensowne zachowania... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak pracujesz gdzies u kogos, to masz prawo dbac o dobry wizerunek jego firmy, nie ma tu demokracji... Ciekawe czemu Ochalika zwolnili w polowie roku
Ostatnio edytowane przez regan : 05.11.2010 o godz. 15:55.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
U nas w klubie dba się o wizerunek raczej kiepsko choć od czasu gdy nie mieliśmy ani prezesa ani dyrektora sportowego i był jeden czeski film trochę się zmieniło na korzyść. Ale to inny temat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 05.11.2010 o godz. 16:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Było pewnie pytanie o to że nie będzie naszych i była odpowiedź że będzie ich brakowało ale JEŚLI przeskrobali to kara jest słuszna.Prosta i normalna odpowiedź trenera Żadnego srania we własne gniazdo i tym podobnych rzeczy a robicie afere jak gw po meczu z Lechem. tyle z mojej strony - mam nadzieje że około 21.53, temat umrze śmiercią naturalną ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie wierzę w zwolnienie Maaskanta.
To tak jakby ktoś kazał Kubicy maluchem ścigać się z Ferrari i jeszcze pytać dlaczego nie wygrał. Nikogo nie podejrzewam o taką głupotę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Artykuł na stronie SKWK nie jest jak podkreślono stanowiskiem SKWK tylko pana Roberta Szymańskiego prywatną opinią. Ja się z nią osobiście nie zgadzam i uważam, że Wisła ma większe problemy niż jedno zdanie, które trener wypowiedział na konferencji prasowej odpowiadając na czyjeś pytanie. Agresja autora artykułu może świadczyć bądź o frustracji (tu nie byłbym zdziwiony, bo z mediów wynika, że Lech cacy a Wisła be) bądź - jeśli zostało to napisane na zimno - o przygotowaniu koziołka ofiarnego. Jeśli frustracja to ciekawe, że jej obiektem nie są służby Lecha bądź media tylko trener własnego klubu, a jeśli przygotowanie koziołka ofiarnego, to.... (ech lepiej już niech to Wolfy napisze skoro chce monopol na czarnowidzenie)
No i nadzieja 1q2 jest moją nadzieją ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
brawo, kto nastepny to pojmie?
![]()
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
To forum słynie z ludzi, którzy wypowiadają się o rzeczach, z którymi mają styczność tylko dzięki C+. Apeluję:
1. Jeśli nie byłeś w Poznaniu - nie wypowiadaj się. Na podstawie czego chcesz ocenić sytuację, która tam miała miejsce? Z tego co wiem, w C+ nie pokazano zdarzenia. Byłem na piętrze i widziałem tylko małą część "zadymy stulecia", o której piszecie WY - sympatycy w kapciach. 2. Jeśli jeden z drugim ma w "d" SKWK, niech pochwali się swoimi osiągnięciami na rzecz ABG. Teraz napiszę Wam jaki macie problem: Wiadomości podawane w mediach przyjmujecie jako PRAWDĘ OBJAWIONĄ i kodujecie w głowach jako niepodważalny fakt. Na fali nagonki, która panuje w tym kraju wobec środowiska kibicowskiego KAŻDE wydarzenie związane z kibicami jest hiperbolizowane. Przykro, że klub nie stoi z kibicami w jednym szeregu. Z ludźmi, którzy zajmują się oprawami, dopingują, jeżdżą za Wisłą na drugi koniec Polski. Nie chodzi mi w tym momencie, aby klub szedł w zaparte i dementował informacje o "zwarciu", które miało miejsce. Klub powinien uderzyć w Amikę, PZPN i głoszone kłamstwa. 23 godziny spędziłem w pociągu stojąc lub siedząc na dupie pomiędzy przedziałami i mam prawo do wypowiadania się na temat, który mnie dotyczy. Osoby, które w Poznaniu były nieobecne zapraszam do tematu piłkarskiego Cracovia-Wisła. Tam możecie profesorować o taktyce i personaliach, znawcy wszechrzeczy. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Jeśli klub został zobowiązany przez Komisję Ligi do pokrycia strat na trybunie dla gości (które zrobiły ufoludki), to rozumiem, że pójdziesz do Basałaja i dasz mu chociaż od siebie 20 zł na to?![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|