|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ja Kur*a nie rozumiem jednego skoro nasi rozbili młody Lech to czemu kur*a nasi Mlodzi nie graja
![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Chociaż ich nie lubie to szczerze gratuluje
Jesli wyjda z takiej grupy - a wtej sytuacji trzebaby być ostatnim frajerem, żeby nie wyjść To bedzie to najlepszy wystep polskiej drużyny w pucharach w XXI wieku Jedyne co smuci to moga na tym jechac tak ja my jechalismy na 02/03 i zdominowac lige na kilka ladnych lat |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wygrali...ale to ciągle Amica
Rustin dupa jesteś ,a nie kibic. Sympatyk futbolu jesteś, jakby Wisełka sprzedała własną tradycję i połączyła siły z Comarchem,pierwszy byś leciał a mecz ,bo sukces w końcu,nie?
Ostatnio edytowane przez slaskWKSslask : 04.11.2010 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Nie ma sensu narzekać, bo ten mecz się drugi raz nie odbędzie. Dziś wygrali, za parę dni mogą dostać w dupę od Ruchu i będzie, że to zmęczenie. A Ty mi tutaj wyjeżdżasz od razu z porównywaniem Wisły do jakiegoś klubu, który niedługo będzie jeździł na mecze do Wodzisławia. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
pamietam taki mecz 6 lat temu z nimi, jak Źieńczuk strzelił w 78 a potem w 88 Frankowski i w 92 Kłos z woleja utrzymał dwupunktową przewage nad Legią... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Walczysz do upadłego = wygrywasz!!!! ![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Parafrazujac Siare z Kilera..... "mają rozmach sk...ny"....
Tak czy inaczej trzeba im pogratulować pomimo animozji klubowych, tymi wygranymi tworzą historię polskiej piłki tak jak kiedyś Wisła z Schalke, Parmą, Lazio itd.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, że to nie temat na coś takiego, ale...
Cleber nie może już grać w piłkę... http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24208 ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
bridgeburner, nie truj. Lech jeśli, nie daj (i tutaj wstawiamy osobiste bóstwo), wyjdzie z grupy, zagra w 1/16 finału LE. Wisła natomiast w sezonie 2002/2003 grała z Lazio w, zadziw się, 1/8 finału PUEFA. A z tego co mnie uczyli lata temu w szkole, rok 2003, bo wtedy się potykaliśmy z Lazio zawiera się w zbiorze oznaczonym jako XXI w.
Więc jeszcze ciut ciut im do tego najlepszego występu brakuje i mam nadzieję, że nigdy nie wyrównają tego. A wcale nie musimy pisać o Lechu. W mediach mówią też, że taka Borussia Dortmund to polski klub bo ma 3 Polaków w składzie. Podobnie Karpaty Lwów chyba grają w LE, a Lwów zawsze polski :] Spójrzcie na wszystko pod innym kątem. PS. Skoro Lech wypompował się na MC to teraz tradycyjnie wpieprzy w lidze. Yay! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cleber nie może grać w piłkę
5. listopada 2010, 02:19 Rany boskie! Doktor Emmet Brown naprawdę istnieje! Gdzie można kupić czasoprzestrzennego DeLoreana? A Clebera owszem szkoda, ale też miał swoje lata i długo by nie pograł. Szkoda, że w taki sposób żegna się z piłką :/
Ostatnio edytowane przez Bialix : 04.11.2010 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Otóż to..w większości tych 'przypadków', Amica zrobiła dużo, by się zdarzyły.Fartem to można nazwać sytuację gdzie zespół nic nie gra i coś tam ' z dupy' wpada. 3 zajebiste strzały w 2 meczach i 3 gole...Oczywiście że im się to już prędko nie zdarzy ale jak nam ma się to zdarzyć jak my praktycznie w ogóle nie strzelamy zza pola karnego a jeśli już to jest to parodia strzału. Ta ich wygrana to oczywiście zaciemnia obraz, bo wiadomo że i tak dzieli ich od MC różnica przynajmniej 2 klas, ale jest zajebiście prestiżowa.Takimi wygranymi buduje się atmosferę i pewność w grze.No i Kuchenki trzepią kasę - 3 mecze u siebie i pewnie już spokojnie zgarneli tyle co my za Marcelo.Tak więc widać że można zarabiać duży pieniądz bez LM i bez pozbywania się najlepszych zawodników. Powód: nie ten cytat
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.11.2010 o godz. 22:50.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tutaj racja... tylko w naszym przypadku jest troche inaczeji głównie wygląda to tak... walczysz jak nigdy przegrywasz jak zawsze-> przykład Panathinaikos, ale fakt faktem, ze grają bez kompleksów, i mają tą determinację, czyli poprostu ludzi z charakterem... u nas Brożek rozłoży ręce, Małecki się zakiwa straci i o.......i Cikosa, albo piotrka Brozka i takie u nas granie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby nie było, to w starciu z MC wyszli na zero. Tam 1-3 u się 3-1. Razem 4-4 i jakoś nie odstawali poziomem od nich. A fart może trwać bardzo długo.
Przydałoby się, żeby Juve coś pograło z Lechem, bo oni mają 4 remisy. Jakby tak pocisnęli Lecha i remis z MC, to będą mieli 8. MC pewnie rozbije Red Bulla to z remisem z Juve będą mieli 11 pkt. Lech musi wpieprzyć wszystko, nie ma rady, choć przy remisie z Salzburgiem zdecydują bezpośrednie mecze z Juve, co przy remisie i zakładanej porażce da im 3. miejsce. Trzymam kciuki za taki obrót sprawy. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cale szczescie ze sa ustalone juz dawno ceny na mecz zJuve, bo pewnie cos za min 150zl by szly. Co do meczu, a nie ma co pisac
Co ciekawe, dopiero teraz zaczynaja sie schody w grupie, mecz z Juve juz wiadomo ze bedzie ostry i napewno nikt nudzic sie nie bedzie. Co do debiuti Bakero, jestem w 100% przekonany ze to pilkarze dla siebie grali a nie wykonywali polecenia Hiszpana, chyba jacys powazni menedzerowie byli na trybunach skoro Stilic naginal jakby dopalaczy sie najadl. Ekipa z Man City to jak to angole, pajace z wielkimi brzuchami, zachlanymi palami i cale dwa razy sie odezwali, na poczatku i po bramce, gdzies ok 400-500 ich bylo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a Lewandowski znów zniweczył wysiłek kolegów
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=O8s7hyEzgLY - Posluchajcie Koltonia
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No
Fajnie co nie? Też się cieszę kreseqŻyją tym komentarzem chłopaki |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A ja im szczerze gratuluje. Nie ma co sie oszukiwac na dzien dzisiejszy sa klase wyzej od Wisly pod wzgledem sportowym i organizacyjnym. Dzisiaj zapomniałem o całej niechęci do Lecha i cieszylem sie z wygranej bo to w koncu polski klub i dobrze ze, gdzies w Europie ktos uslyszy ze jest taki kraj jak Polska i w pilke grac tez potrafi. Mam nadzieje ze pan Cupiał pozazdrości panu Rutkowskiemu sukcesów i pójdzie po rozum do głowy i Wisła stanie się profesjonalnym klubem gdzie zespół się buduje a nie wyprzedaje sprowadzając szrot 3 kategorii. Amen
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wynik Lecha robi wrażenie. Jakby tego było mało Juve robi wszystko żeby z grupy nie wyjść. Lechowi może wystarczyć remis z Juve lub RBS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem i rozumiem, to była taka ironia odnośnie tego, jak paru forumowych napinaczy odpowiedziało na moje posty wcześniej.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak bardzo wysoko jest organizacyjnie rozwiniętym klubikiem,że nie potrafili kupić nikogo do ataku poza emerytem Wichniarkiem i drewnem Tschibambą. Cupiał zasdrościł Rutkowskiemu, czego przepraszam? Niektórym ładnie się mózg lasuje, bo wypisują nieprawdopodobne brednie.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kuchenni maja szczescie bo te wielkie firmy Juve i City akurat przezywaja problemy i nie tworza zgranych zespołow.I to jest idealny moment dla Amiki aby to wykorzystac.Pozatym dla nich gra w Lidze Europejskiej to zaden cel i wyróznienie ,dla Amikowców odwrotnie.
Wbrew pozorom to Salzburg moze byc dla nich najciezszy bo to marketingowo nie ten kaliber co pozostali rywale grupowi a nazwa juz tak nie powoduje 3 krotnie wiekszej determinacjii. no coz na razie maja szczescie ,ale tez cos graja ,zobaczymy jescze pare kolejek im zostało. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Meczu nie oglądałem więc się nie wypowiadam, co do jego przebiegu i ewentualnego farta Amiki. O wyniku dowiedziałem się na schodach od sąsiada i myślałem, że robi sobie ze mnie jaja. Jednak, jak zajrzałem na livescore'a, to szczena mi opadła. Tu nie ma co gadać, że fart, że strzał życia itp. itd. Należy pokornie zobaczyć w jakim składzie wystąpił Manchester: Silva, Adebayor, Wright - Phillips, Kompany, Vieira - każdy z nich byłby gwiazdą w każdej lidze. Każdy z nich jest w stanie sam wygrać mecz, a już bankowo z polską drużyną. Ten sam Manchester pokonał między innymi Chelsea. Być może i Amica przegrałaby kolejnych 8 spotkań, to jednak dziś mają absolutnie prawo do świętowania. Klepnęli nas, klepnęli Manchester - jest, co celebrować. A klub? Mogą raczej już liczyć miliony za bilety w fazie pucharowej oraz za sprzedanych grajków. W niedzielę z kolei czeka ich pewnie porażka lub remis po bezbarwnym meczu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No tak niby jest fajnie, Lech to potęga i takie tam, ale:
- Odejdzie Stlilic (a już od dawna mówi i chce) - Odejdzie Kriviec ( ta chwila nadejdzie bardzo szybko, bo facet naprawdę na to zasługuje) i się sypnie pomoc - Odejdzie Peszko (przecież już przed tym sezonem chciał uciekać) i sie sypną skrzydła - Odejdzie Arboleda (negocjuje właśnie nowy kontrakt i jak donoszą media chce 500 000 euro netto rocznie, co ciekawe takie pieniądze chce mu dać Legia) - Odejdzie Bosacki ( coś w stylu transfer za zasługi jak w przypadku Głowackiego żeby na koniec sobie gdzieś zarobił te 2 miliony euro) i się sypnie obrona No i Lech będzie miał problem. A po tym jak zastępowali Rengifo, Murawskiego, Lewandowskiego widać że to nie problem zrobić sukces ale potem go utrzymać na tym samym poziomie. Wynniki w lidze też pokazują że większość kadry daje wprost do zrozumienia że oni w Lechu grac już nie chcą. Teraz tylko chcą się wypromować w pucharach i wyjazd do innej ligi. Przykład Arboledy który chce 500 tys euro netto dobitnie wskazuje że nie chce podpisać nowej umowy, a przecież w Niemczech, Francji nie mówiąc nawet o Rosji to on dostanie 2 lub 3 ray tyle. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 05.11.2010 o godz. 06:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Powiem Wam, ze jak tu wejdzie ktos z kibicow Lecha i przeczyta ten lament to będzie miał nie mniejszą radochę niż po golach z City - ch.j, że kompromitujecie siebie ale głownie to kompromitujecie kibiców Wisly jako całość.
pucharowych zeby przebierac w jakis sensownych ofertach. Peszko moze ale i tak mial odejsc - juz maja Kielba. Arboleda moze. Bosacki juz byl zagranicą i się sparzył więc razcej nigdzie się nie wybiera. ![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|