The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2010, 09:30
Minęło już 10 dni na składanie protestów do wyboru najkorzystniejszej oferty na budowę zaplecza trybuny północnej.
Ma ktoś jakieś informacje, czy wpłynął jakiś protest? Bo niezawodny ZIKIT jak zwykle nie poinformował o tym.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2010, 09:52
Telebimy to taka "wisienka na torcie". Tylko u nas cały tort jest specyficzny.. Jednak to kiedy zostanie zamontowany telebim nie jest sprawą priorytetową. Oby tylko wybrali nowoczesny model i chyba wszyscy będą zadowoleni.

Ważne natomiast, aby jak najszybciej zaczęli (i skończyli) wykańczać trybunę północną. Oby tylko nie okazało się, że znowu będą jakieś protesty, odwołania etc. Mam nadzieję, że nic takiego nie będzie miało miejsca i jeszcze w tym miesiącu zabiorą się do pracy.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.11.2010, 10:24
Tymczasem na trybunie zachodniej, na górnym piętrze zamontowano już wszystkie krzesełka.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.11.2010, 10:26
Paradoksalnie, to że unieważnili ten przetarg, to lepiej dla nas. W przeciwnym przypadku dostalibyśmy jakieś tandetne ekraniki, które sobie Obtułowicz zamarzył i zrobił pod nie konstrukcje...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 03.11.2010, 10:37
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.11.2010, 10:40
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Paradoksalnie, to że unieważnili ten przetarg, to lepiej dla nas. W przeciwnym przypadku dostalibyśmy jakieś tandetne ekraniki, które sobie Obtułowicz zamarzył i zrobił pod nie konstrukcje...
A teraz to niby co dostaniemy,jak nie tandetne ekraniki od Obtułowicza? Zmienił się projektant? . jasno podali że tylko nie będzie wymogu co do systemu sterowania - reszta -na dzisiaj- zostaje bez zmian
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.11.2010, 10:55
Słyszałem, że mają zmienić też kryteria dotyczące jasności diod... poczekajmy na nowy przetarg, to się dowiemy.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.11.2010, 10:58
A ja mam pytanie co do trybuny zachodniej... Czy stanowiska komentatorów będą znajdować się na samej górze pod tym daszkiem ?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 03.11.2010, 11:04
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem, że mają zmienić też kryteria dotyczące jasności diod... poczekajmy na nowy przetarg, to się dowiemy.
Mogliby zmienić wielkość pixela z 25mm do 20mm, które są obecnie standardem. Zwiększyłoby to automatycznie rozdzielczość ekranu.
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
A ja mam pytanie co do trybuny zachodniej... Czy stanowiska komentatorów będą znajdować się na samej górze pod tym daszkiem ?
Tak, pomieszczenia Z409 i Z429
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.11.2010, 12:17
a ja się pytam gdzie jest odpowiedź na interpelację... Czy też miłościwie nam panujący doszedł do wniosku, że przeczeka do wyborów, interpelacje się przedawnią (aczkolwiek tu nie mam pewności - w Sejmie jest dyskontynuacja prac, jak jest w samorządzie pewny nie jestem)... Leń cholerny.

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 03.11.2010, 14:34
A po co ma odpowiadać na interpelacje. Radny je zadający został wyautowany. Kibice Wisły uciszeni. On prawie pewny kolejnej prezydentury- żyć nie umierać
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 03.11.2010 o godz. 17:58.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.11.2010, 16:53
Jako, że kibice Wisły nie są zdolni wprowadzić do Rady Miasta jednego swojego przedstawiciela a nawet jakiegokolwiek sympatyka Wisły to nikt się z nimi nie zamierza liczyć. Pozostaje więc, tylko jęczenie na forum.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 03.11.2010, 18:04
To tak jak w życiu. Wszyscy płaczą że korupcja, ustawione przetargi , wały, łapówy dla lekarzy.A jak ktoś zaczyna czyścić tą stajnie, łapać czy podsłuchiwać cwaniaków to na klaśniecie mediów ci sami płaczący krzyczą że demokracja zagrożona a wogóle to styl nieodpowiedni ehhhhh....sorry za offtop
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.11.2010, 08:59
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
A po co ma odpowiadać na interpelacje. Radny je zadający został wyautowany. Kibice Wisły uciszeni. On prawie pewny kolejnej prezydentury- żyć nie umierać
A co szkodzi, by pytali kibice? Jeśli tylko pytania będą o sprawy będące informacjami publicznymi, to KAŻDY ma prawo pytać w trybie ustawy o dostępie do informacji publicznej.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 04.11.2010, 09:33
it napisał(a):Wyświetl post
A co szkodzi, by pytali kibice? Jeśli tylko pytania będą o sprawy będące informacjami publicznymi, to KAŻDY ma prawo pytać w trybie ustawy o dostępie do informacji publicznej.

A.....nie ma sprawy pytaj.Każdy ma prawo,tyle tylko że od roku kiedy walczymy o stadion nikomu się nie chciało i jakoś nie chce mi się wierzyć że się nagle zechce
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Stary 04.11.2010, 13:45
Ja o tym wiem i nawet kiedyś korzystałem.
Zaznaczam tylko, że brak radnego dbającego o nasze interesy nie oznacza jeszcze, że nic nie można zrobić.

A to czy się komuś będzie chciało, to inna sprawa.
Odpowiedz cytując
bomber85
Member

Od: 09.2010

Stary 05.11.2010, 11:56
Montuja krzesełka na dolnym pietrze trybuny Moze na legie beda zamontowane juz wszystkie krzesełka i bedzie to juz miało porządny wyglad
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Stary 05.11.2010, 13:31
michelangelo10 napisał(a):Wyświetl post
A co możesz zrobić? Złożyć intepelację, zgłosić wniosek, poprawkę do budżetu, przygotować projekt uchwały? Raczej nie... możesz napisać pismo i tyle! Pismem nie dasz kasy na stadion czy halę ani nie załatwisz nic więcej. Tu nie chodzi o samo napisanie, ale o realne przełożenie na władzę, która coś daje lub zabiera. Radny tworzy przepisy, głosuje budżet i wnioskuje o inwestycję ze środków publicznych. Ty możesz wyłożyć swoją prywatną kasę, więc jak masz to kup proszę telebimy bo klub czeka na miasto a w mieście rzadzą układy i jak ich nie masz to nic nie załatwisz. Gdzie Ty żyjesz i ile masz lat? Możesz się obrażać na rzeczywistość i zmienić piaskownicę na inną ale ona taka jest i albo masz wpływ na to albo pisz dalej. Prezydent może przeczyta i odpowie jak Cie zna i masz wejście do niego oraz będzie się z Tobą liczył lub miał w tym interes albo będzie musiał, a w innym przypadku zostaniesz potraktowany na poziomie pewnej pani bardzo brutalnie. Kto zgłosił i dał kasę na budowę stadionu i hali? Pewnie Św. Mikołaj w odpowiedzi na list. Jak ktoś wierzy w mikołaja to niech pisze listy i czeka...
a przez takie podejście nie mamy całego stadionu, który się buduje 6 lat a oni mają gotowy po roku, nie mamy hali a oni będą mieć 2! To wynika z tego że lepiej piszą listy czy mają większe przełożenie? A jak jesteś Mikołajem to pomoż nam!
Nie wiem czy pisałeś do mnie, ale jeśli tak, to trafiłeś kulą w płot.
Jeśli sądzisz, że interpelacja spowoduje, że kasy będzie więcej na stadion, to gratuluję wiedzy.
Jeśli sądzisz, że pojedynczy radny biorąc udział w tworzeniu prawa czy głosowaniu budżetu, ma realny wpływ na ich treść to gratuluję wiedzy (Darek O. nieraz pisał jak wyglądały głosowania...). Tak samo jeśli chodzi o "układy". Pojedynczy radny (o ile większość jest stabilna i nie trzeba kupować głosów) ma niewiele większą siłę przebicia niż Kazik spod budki z piwem.
Jeśli sądzisz, że prezydent odpowie na zapytanie w trybie ustawy o dostępie do informacji tylko wtedy, gdy mnie zna, to gratuluję wiedzy. Przetestowane osobiście, łącznie z naganą na urzędnika, który nie odpowiedział w wymaganym terminie.

A na koniec - mój pierwszy post w tym wątku był odpowiedzią na tekst Arapaho, który uważa, że wobec wykasowania D.O. kibice będą uciszeni. A wcale nie muszą być. Oczywiście pod warunkiem, że będzie im się chciało.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 05.11.2010, 17:02
Sprecyzuje it - uważam że nie będą ale są uciszeni. Uciszony jest D.O który jako kibic własciwie jedyny który coś działał (nie umniejszam zasług SKWK ale jako że wyszła sprawa treningu noworocznego to być może niewiele mogli zrobić), a nikt inny nic nie zrobi- tego jestem pewien
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 07.11.2010, 13:12
Jak to co? Jęzor, daszek przed trybuną zachodnią stanowiący hall wejściowy.

Co do postępów - deja vu, jak w przypadku trybuny wschodniej. Zachodnia gotowa będzie na czerwiec/lipiec 2011.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.11.2010, 16:30
Nie wiem jak wam, ale mnie to przypomina wejście na dworzec kolejowy jak np w Olsztynie.... dziadostwo!

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.11.2010, 16:45
Poczekajcie do skończenia danych elementów.
Za pół roku przeczytamy pewnie, że jednak fajnie, ładnie to wygląda.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.11.2010, 16:47
Na zachodniej będzie jakoś inaczej niż na wschodniej? Bo oglądając zdjęcia z oficjalnej na dwóch ostatnich fotach widać, że ta przestrzeń pod daszkiem będzie zabudowana, coś jak w skyboxach. Co tam dokładnie będzie?
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.11.2010, 16:48
chyba stanowiska komentatorskie
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 07.11.2010, 17:22
Stronę wcześniej macie rzut kondygnacji +4, czyli tej pod daszkiem
Będą tam pomieszczenia dla komentatorów, studia TV, pomieszczenie speakera, pomieszczenie dowodzenia stadionem, platformy kamer i zaplecze dla ludzi tam obecnych - toalety, bufet.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.11.2010, 17:29
Ja tam na tych rysunkach nic nie widzę, dużo kresek i cyferek, a nie widzę żeby to gdzieś było ładnie i przejrzyście opisane więc dziękuję za odpowiedz.
Jeszcze jedno pytanie. Czy pomieszczenia dla klubu, czyli biura i inne pomieszczenia będą na zachodniej? Bo wcześniej ktoś pisał o tym, że to wszystko będzie na wschodniej co dla mnie jest nieporozumieniem.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 07.11.2010, 17:31
Ponoć będą, na kondygnacji +3, którą przeprojektowano względem pierwotnego projektu, gdzie miała w całości stanowić zaplecze dla dziennikarzy, które poza EURO nie będzie potrzebne w takiej wielkości. Doprojektowano tam biura kosztem przestrzeni mediów.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 07.11.2010, 18:26
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
J......

Co do postępów - deja vu, jak w przypadku trybuny wschodniej. Zachodnia gotowa będzie na czerwiec/lipiec 2011.
Nie no trochę przesadzasz.Jest góra 3 miesiące roboty- nawet przy takim ślimaczym tempie. Krzesełka skończą w 2 tygodnie.Szklenie to max 3-4 tygodnie.Podłogi,malowanie,łazienki,windy,wykończe nie instalacji i uruchomienia -dłużej niż 2-3 miesiące to byłoby już zboczenie
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 07.11.2010, 18:39
wiesz, w wypadku trybuny wschodniej wydawało mi się tak samo, gdy kończyli szklenie elewacji.
Krzesełka, dach - to zrobiono szybciej niż na trybunie wschodniej.
Wnętrza trybuny wschodniej "gotowe" względem wykończeniówki były chyba ponad 2 miesiące wcześniej, zanim zamontowano monitoring i kołowroty.
Instalacji IT na trybunie zachodniej jest nieporównywalnie więcej niż na trybunie wschodniej, do tego całość instalacji (w tym monitoringu, który tymczasowo kontrolowany jest na wschodniej) trzeba będzie przenieść i spiąć na zachodnią.
Stawiam, że trybuna zachodnia do użytku w obecnym sezonie gotowa nie będzie, podobnie północna, gdzie na razie brak informacji o protestach/podpisaniu umowy na budowę zaplecza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów