|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
- Przybyliśmy tu wiedząc, że będzie to ostatnia szansa dla Lecha, żeby wrócić do gry o mistrzostwo. Właśnie dlatego postawiłem na Wilka i Sobolewskiego w środku pomocy. Staraliśmy się grać blisko siebie i czekać na momenty, kiedy mogliśmy skontrować - mówił po meczu z Lechem trener Wisły, Robert Maaskant.
Staraliśmy się grać blisko siebie i czekać na kontry.... Trener drużyny aspirującej do walki o mistrzostwo (już chyba nie..), na mecz z rywalem, który zbiera od wszystkich oklep w ostatnim czasie, ustawia zespół tak jakbyśmy grali z Barceloną... Dajcie spokój, ja wiem, że to nie on ściągnął nam tych piłkarzy, pozbył się obrony i to nie on przygotowywał zespół latem. Ale do cholery jasnej... W tej śmiesznej lidze wystarczy pressing, a nie chowanie się za podwójną gardą i liczenie na kontry i nieskuteczność rywala. Kto dzis oddaje pole gry rywalowi ten dostaje wpie***l. Kuchenki chciały wygrać i widać to było od pierwszego gwizdka. Oklep zasłużony i Maaskant nie jest tu bez winy. Decyzje personalne pomijam, chodzi mi głównie o grę w 1 połowie, gdzie wyglądaliśmy jak Wisła Skorży na Camp Nou. Weszliśmy w ten mecz jak beniaminek ligi, grający z ekipą gromiącą rywali różnicą kilku bramek i takim też wynikiem ten mecz zakończyliśmy. O miejscach wyższych niż 6-10 z takim nastawieniem zapomnijmy. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Nie mniej jednak MAASKANT - BOUKHARI OUT and where is Junior Diaz
Ostatnio edytowane przez kot : 01.11.2010 o godz. 03:23.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeszcze większą abstrakcją w Wiśle od dawna, jest atak pozycyjny.Pomysł zagrania szybką kontrą bardzo dobry, natomiast wykonanie fatalne
ps. czy jakimś obciachem była gra z kontry Interu w finale LM z Bayernem
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 31.10.2010 o godz. 23:53.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
No tak pomijając ten mecz (wazny mecz) Garguła będzie grał i wlasnie tu mam pretensje do Maskanta . Gargula wszedl w mecz w 57 min gdyby zaczal od poczatku moze zagral by lepiej niewiadomo ale wiadomo bylo ze Boukhari zagra slabo.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
On jest ślepy czy głupi? Czy może lubi żartować? Długo jeszcze będę musiał słuchać tego zakłamanego buca? Marzy mi się trener męzczyzna, który potrafi uczciwie i szczerze przyznać że zawaliliśmy mecz lub jesteśmy za słabi. Niech powie, ze nie ma kim grac. Czy tak do końca będzie pier... takie farmazony? To jest prymitywne i naciągane okłamywanie kibiców. On myśli, ze nikt nie widzi co się tutaj dzieje? A może ta gadka szmatka jest skierowana do zarządu? Coś w stylu "Idziemy na mistrza, mistrza, majstera tylko kurcze ajajaj co za pecha dzisiaj mieliśmy/sędzia nam nie sprzyjał/graliśmy na wyjezdzie ale spokojnie Panie Bogusiu wszystko gra! Niech mnie tylko Pan nie wywala! No proszę! Będzie majster obiecuję!". ŻENADA |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Maaskant na 99% dokończy ten sezon, a przynajmniej rundę (mówi się o baaaaaaaardzo wysokim odszkodowaniu w kontrakcie Holendra).
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja bym to widział tak:
-zatrudniamy: asystenta trenera, II trenera, psychologa, lekarza, fizjologa, dietetyka, masażystów. -rozbudowujemy sztab o wyżej wymienionych oraz trenera drugiej drużyny, w tym wypadku trenera MESY. -I trener, trener MESY oraz dyrektor sportowy pracują nad transferami i ogólnymi wytycznymi dla treningów. W takiej sytuacji I trener nie jest niańką dla piłkarzy - mogą sobie chlać, zażerać się w McDonaldach itd. Trenera interesuje jedynie to, żeby byli gotowi na 90 minut grania w piłkę na normalnym, profesjonalnym poziomie. Jeżeli nie są, to takim cipskom dziękujemy i przesuwamy do II drużyny, jeśli nie dają się zreformować, to wypierdalamy ich na dobre. Piłkarze mają do dyspozycji cały sztab ludzi - psychologa, dietetyka, fizjologa itd. Pod ich okiem są w stanie spokojnie się przygotować na mecze. I trener zajmuje się taktyką, selekcją i rozpracowaniem rywala. Obserwowani powinni być też chłopcy z MESY - wyróżniający się przez miesiąc, trafiają w nagrodę do kadry meczowej I drużyny na ostatni mecz w miesiącu. Niech widzą, że zapieprz ma sens. Jeżeli się spiszą w meczu lub po prostu mają predyspozycję - zostają z I drużyną. Warto by było żeby także właściciel i prezes jasno określilii, czego wymagają. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Ps. najlepiej na oficjalnej zatytułowali przegraną : W Poznaniu bez punktów ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 01.11.2010 o godz. 04:08.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Żeby była jasność: nie wyrażam się źle o Maaskancie jako trenerze. Nie oceniam na razie jego fachu tylko to co z sobą reprezentuje i co mówi. To nie jego wina, że ma kadrę ogórków kiszonych tylko działaczy. Niech mi tylko nie ściemnia, że wszystko jest dobrze, bo kłamstwa i cynizmu kibic nie lubi, ooooj baaardzo nie lubi.
P.S. I nie lubi jeszcze kebabów. Nie trawi, nie je, nie przełyka! Precz z tym świnstwem! Proszę kibicowi który płaci za danie jakim jest mecz nie wciskać tureckich kebabów, już lepsze (o ironio! ) nasze pierogi leniwe.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Widze, ze niektore osoby sa za stosowaniem podwojnych standardow...tzn. polski szkoleniowiec(podobno ulomny w stosunku do mysli szkoleniowej zachodniej) ma miec wyniki odrazu, a dobry(wedle niektorych) trener z zagranicy(ktory kosi olbrzymie pieniadze) ma czas i moze spokojnie pracowac(niezaleznie od kolejnych blamazow). Hmm, cos tutaj jest nie tak, bo powinno byc raczej odwrotnie...tj. cudow oczekujemy po wspanialym, dobrze zarabiajacym trenerze zagranicznym.
Chyba juz nie ma watpliwosci, ze jezeli za tydzien nie bedzie 3 pkt z Cracovia, to Maaskant bedzie na wylocie. To jest absolutnie najgorsza druzyna w lidze i jesli tu nie bedzie zwyciestwa, to ja nie wiem...kiepska komedia. Ostatni dzwonek panie Robercie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Maaskant zaklął rzeczywistość, pewnie to miało sens, żeby wycisnąć jak najwięcej.Dziś można powiedzieć że to się nie powiodło i pewnie przyjdzie mu za to zapłacić. Z drugiej strony mówienie prosto z mostu u nas się nie sprawdza.Ktoś kto by pojechał po bandzie, od razu byłby na cenzurowanym ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o jechanie po bandzie, to pytaj odpowiedzialnych za transfery. Niech się w tej kwestii Bogdan ze Zdziskiem i resztą bandy tłumaczą. Ja żądam tylko, skoro jestem płacącym za bilety kibicem żeby mi nikt nie wciskał bezczelnie kitu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Do czego zmierzam - to co robisz Ty, co robią inni kibice: szukacie kozła ofiarnego. Nawet jeśli uznajecie, że obecny skład to skandal a działania Prezesa - sabotaż, to wciąż przewija się motyw "można było ugrać więcej". Jasne, można było przy dużym farcie uciułać cztery - sześć punktów więcej. Radzę jednak spojrzeć na całość globalnie - co by to zmieniło? Jest bardzo źle, nie ma potencjału do poprawy. Mamy dwóch piłkarzy na poziomie - Brożka i Małeckiego. Jeszcze niedawno przyatakowano mnie o kebaba - no bo jak można nie widzieć, że to gracz z innej bajki. Teraz Ci sami goście ( m.in. flamengista i Marszałek ) po nim jadą. Znów - spójrzmy realnie na pewne sprawy: to jest gość który może być przydatny jeśli drużyna jest pod grą, bo czasem coś zagra niekonwencjonalnego. Poza tym jednak jest spasiony i bez formy - dlatego właśnie do nas przyszedł, dlatego go do nas puścili. Wzięliśmy go, bo nasza kadra jest żałośnie słaba gdy chodzi o kreatywnych pomocników... Czasem warto skupić się na chorobie, a nie tylko objawach. P.S. Przykład pierwszy z brzegu - Kulawik. Powiedział co myśli o niektórych miernotach w naszym składzie, to chcieliście go żywcem zeżreć. A "Kula" to przecież świetny piłkarz, potrafi poznać frajera, wie z kogo nic raczej nie będzie. Pomylił się? Nie - wyszło na jego, Cikos to miernota.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.11.2010 o godz. 03:15.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak najdalej od polityki i więcej nie trzeba by się zrozumieć.
Wydrukować i przybić na monitorze cytowane zdanie.Piłka ma sporą dozę przypadku - oprócz przypadkowości samej gry, dochodzi przypadkowe sędziowanie, ale mimo tego wszystkiego , w dłuższym okresie, wygrywa ten co lepiej gra.Jak się nie pofarci to nie wygra się wszystkiego ale wygra tyle by nie mieć wątpliwości że to dobry zespół. Trochę szczęścia i wywieźlibyśmy punkt z Białegostoku, trzy ze Śląskiem, jeden z Górnikiem i też jeden dziś. 21 punktów-3 miejsce w tabeli, wszyscy by stwierdzili - świetna sprawa.Trener to geniusz.Inny scenariusz.Śląsk wygrywa z nami, co mógł zrobić jak pokazały powtórki, Lechia nas niszczy, zamiast 15 punktów, mamy 11 i jesteśmy zdecydowanie pod kreską - tragedia. A tak na prawdę czy 21 czy 11 czy tak jak mamy - 15 - to nie zmienia stanu rzeczy.Jesteśmy tylko konkretną jak na ligę nazwą i niczym innym.Niestety ale to można porównać do parchów.Oni nie mają marki ale nie dość że starali się wzmacniać a nie osłabiać jak my, to też rzeczywistość ich wyprostowała i też mogli przynajmniej zremisować z Legią, powinni wygra z Bytomiem ale co z tego.Ok mieli by te 4 punkty więcej, byli by dalej od spadku ale to nie zmieniło by sytuacji że grają fatalnie Jak dla mnie ta sytuacja powinna być impulsem, nie do zmiany trenera, bo to jest kolejnym żałosnym manewrem, mającym tylko za zadanie zaciemnić obraz ale impulsem do tego by nie popełniać znów tego samego błędu, zrozumieć że to nie trener jest do dupy, tylko drużynę mamy do dupy i to nie Boukhari jest przeszkoda, tylko niemoc całej 11 jest tą przeszkodą. Nie iść na skróty, tylko dać wolną rękę ekipie która teraz u nas jest.Nie chodzi tu o wielkie miliony bo ich nie będzie, ale o niezbędne minimum które jest konieczne byśmy znów wrócili do gry. Powód: B jak Bytom;)
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.11.2010 o godz. 03:43.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Well, nie widzę za bardzo sensu trzymania Maaskanta i jeżeli jego zwolnienie nie będzie kosztowało kroci i jest jakiś inny trener na oku należałoby mu dać szansę
Po prostu Maaskanta nie bronią wyniki w innych klubach.Jaki trener? Petrescu? ![]() Jednak to co prezentował Petrescu chyba zdecydowanie bardziej pasowało do naszej rzeczywistości. Maaskant nie miał wyników gdzie indziej i teraz go też te wyniki nie bronią... Niestety Bakero chyba nie będzie lepszy. Chociaż Janas pokazuje, że Bakero nie był chyba złym trenerem. Jak ja bym chciał Petrescu, prędzej czy później byśmy wrócili na nasze należyte miejsce.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 01.11.2010 o godz. 07:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A ja sie pytam kiedy nasz treneiro przestanie opowiadac bajki i tym podobne dziwne spostrzezenia
Moze najzwyzsza pora wziasc i przeprosic kibicow za to co sie dzieje Moze najwyzsza pora wkoncu cos zmienic A nie tylko pierd... o mistrzostwie i ciagle tych samych bledach... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Rozumiem argumenty zwolenników Holendra, to,że obronę rozwalono dokumentnie i sprowadzono skład drewna,ale nic nie usprawiedliwia:
1. Wystawianie gracza bez formy, z nadwagą, nic nie dającego drużynie już któryś mecz z rzędu (Boukhari zachowywał się na boisku śmiesznie,szkoda tylko,że gra w Wiśle) 2. Taktyki z dzidą na Brożka i przepaści między Pawłem a pomocnikami - ewidentny błąd taktyczny 3. Skoro drewno w obronie uczymy SCHEMATÓW jak się zachować w określonej sytuacji 4. Kompletnie nietrafione zmiany. Tak naprawdę nie ma argumentów na tak dla człowieka który 2 miesiące jest z drużyną. Aha - skoro wprowadził 2 treningi dziennie i pobyt w klubie do 16 jakieś efekty chyba być powinny. Obecnie Wisła leży - od góry do dołu - i mam nadzieję,że pan Cupiał przejrzy na oczy i zimą doczekamy się małej rewolucji w składzie. A jak mecze do końca rundy będą podobne do tego z Lechem nad nowym trenerem też być może powinien pomyśleć. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Panowie...
chcecie zwalniać Maaskanta? W poprzednim sezonie nasza ofensywa była dramatyczna, tyle, że mieliśmy kapitalną defensywę, która nie dość, że broniła, to jeszcze strzeliła około 10 bramek w sezonie. Teraz kiedy defensywy nie ma, niektórzy twierdzą, że mamy lepszy atak. I postaw się tu na miejscu Maaskanta... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Zajechane dziewczynki zwolnią go jak Petrescu i po ptokach. Ale Cupiał przecież kocha Wisłę ... ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Tak zwolnijmy Maaskanta , wolny jest przecież Ulatowski , Michniewicz , a może nawet Majewskiego udało by się wyciągnąć z pzpnu! Nie nie jest stracone .
zwalnianie trenerów w trakcie sezonu nigdy nie przynosiło nam nic dobrego , gdyby chociaz nasz obecny trener , przygotowywał drużynę do rundy , to można mieć do niego naprawde duże pretensje , ale tak rzucony na głęboką wodę , nie znając specyfiki polskiej piłki po prostu się spalił . Jeśli jednak dotrzyma na stołku do końca rundy , a w zimie pójdą za tym jakieś rozsądne kroki w klubie to może nie skończymy tego sezonu w drugiej 8 . Celem na wiosne powinno byc zdobycie PP za wszelką cenę , a lidze ogrywanie zespołu , licząć się z porażkami . Bo jednak bądzmy szczerzy , na mistrzostwo w tym sezonie mamy bardzo małe szans , tak 10% . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedno pytanie do osób uważających, że głównym winowajcą obecnej sytuacji jest Maaskant, z czym się osobiście nie zgadzam.
Kto za Maaskanta? No właśnie. I tyle w tym temacie |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Polityka transferowa naszego klubu to kosmos. Choćby człowiek nie wiem jak szukał jakichkolwiek logicznych jej podstaw, to i tak nie znajdzie. To jedna strona medalu, szalenie istotna, ale nie jedyna.
Druga strona to trener. Nie wolno nam Go całkowicie wybielać, ani usprawiedliwiać. Są bowiem sprawy, na które może i powinien mieć bezpośredni wpływ, nawet mając takich, a nie innych zawodników. 1. Uważam, że po tylu tygodniach wspólnych treningów (w tym dwie przerwy na reprę), drużyna powinna mieć jakikolwiek pomysł na grę. Nie ma. Co innego bowiem mieć pomysł, ale nie potrafić go zrealizować przez brak wykonawców na odpowiednim poziomie, a co innego takowego pomysłu nie mieć w ogóle. U nas zachodzi zjawisko nr. 2. 2. Motywacja zawodników. Maaskant twierdził, że motywacja jest jego najlepszą stroną. Powieście mnie, ale ja tego na boisku nie widzę. Wczoraj nasi zagrali tak, jakby im wynik zwisał kalafiorem. Zresztą, nie tylko wczoraj. 3. Skład na mecz. Może ja się na trenerce nie znam, ale wystawianie co mecz innego składu, to dla mnie strzał w kolano. Zwłaszcza, jeśli chodzi o blok defensywny. Kiedy i kto z kim mają się zgrać? O wystawianiu z uporem maniaka Kebaba pisać już nie będę... 4. Brak widocznych postępów w grze. Ja bowiem takich nie widzę. Ani obrona nie gra lepiej, ani pomoc, ani atak. Może trochę lepiej operują piłką. Ale nie chcę mi się wierzyć, że to jest max ich możliwości. Po prostu nie chce. Czy Robert potrafi wyciągnąć z nich więcej? Może by i się jeszcze kilka sprawa znalazło, na które bezpośredni wpływ ma trener, a których nie można usprawiedliwiać jakością posiadanych zawodników. Chociaż i tak uważam, że jeśli chodzi o naszą ligę, skład mamy na pierwszą "piątkę" tabeli. Z naciskiem na dolną granicę tej "piątki".. Wyniki i postępy naszej drużyny pod wodzą Roberta uważam za wysoce nie zadowalające. Oczywiście, jestem absolutnym przeciwnikiem zwalniania Roberta z klubu. Mimo, że nie mam o Nim szczególnie wysokiego zdania (proszę mi podać jakiekolwiek powody, abym je zmienił), to uważam, że powinien dostać w zimie kilka bardzo dobrych transferów oraz możliwość przepracowania okresu przygotowawczego z zawodnikami. Dopiero na wiosnę będzie można obiektywnie ocenić fachowość naszego trenera i stopień jego przydatności w klubie. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Jest w tym pewna logika (odzyskanie jak największej ilości kasy zainwestowanej przez Cupiała), a efekty tej polityki jakie są każdy widzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie koniecznie powinno się widzieć zmiany na lepsze willow. Skoro od 3 lat ja żadnego pomysłu na grę nie widzę, to dlaczego nagle z tymi samymi kopaczami miałby się ten pomysł znaleźć w 2 miesiące. Przecież to są ukształtowani piłkarze z pewnymi złymi nawykami i tego się już nie zmieni. Potrzeba wzmocnień, piłkarzy pasujących do stylu gry trenera. Takich, którzy w ciemno wiedza jak się ustawić, atakować, kryć. Po prostu w kadrze jest za dużo piłkarskich analfabetów, a ci coś potrafiący już dawno zostali sprzedani :/
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.11.2010 o godz. 10:01.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|