|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja nie wiem jak niektórzy mogą mówić o jakimś stylu czy płynności podań. Co z tego klepania na 20-30 metrze od własnej bramki jak z tego nie wyn ika absolutnie nic. Każda formacja jest ustawiona za daleko od siebie. Obrońcy względem siebie i pomoc względem Brożka który stoi sam w polu karnym ale na mecz dwa podania dostaje. Jak się gra 4-5-1 to ten ofensywny pomocnik ma być wysunięty i wybiegany, a nie tak jak Bukhari w defensywie sie nie udziela, a jak my mamy piłkę to stoi koło Clebera.
Niektórzy piszą że plusy to integracja (nauka języka, obiady itp.) oraz przebywanie w klubie do 16. Owszem jest to plus, ale to powinno być w jakimś regulaminie klubowym, by było zawsze nie zależnie od trenera który w danym momencie prowadzi klub. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Po pierwsze potrzebuje zawodników, którzy potrafią grać. Po drugie musi mieć czas na solidne przygotowania. Jeśli w klubie chciano wyników doraźnych, bez zmian i budowy czegoś lepszego na przyszłość, to nie należało sobie zawracać głowy trenerem z Holandii. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Pierwsza podstawowa rzecza do zrobienia jest zmiana ustawinia z 4-5-1 (bo to wcale nie jest zadne 4-3-3 jak to uwielbia Maaskant mowic) na 4-4-2...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ludzie mamy szrot nie piłkarzy co nam da zmiana trenera!!
Nie chce się powtarzać ale trzeba podziękować zarządowi za okienko transferowe.. a przede wszystkim za transfery do klubu.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
63.5
Może Amica była na 15 ale też było wiadomo że nie oleją nas jak Bełchatowa czy innych ogórków. Że się na nas zepną. Że zagrają z nami jak z Juve. Injacowi wyszedł strzał życia. Rozpierdalanie jeszcze teraz sztabu trenerskiego to kretynizm. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Napisales ze potrzebuje zawodnikow ,ktorzy potrafia grac to ja sie pytam po co on sciagnal kebaba ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
||
Wy wszyscy chcecie wyników, sukcesów w europejskich pucharach... A ja się pytam: JAK? Kto przyszedł za Żurawskiego (tego z dawnych czasów)? Frankowskiego? Szymkowiaka? Głowackiego? Kosowskiego? Zieńczuka? I tak się cieszcie, że poziom ligi spadł. Bo już dawno bylibyśmy takim średniakiem jak teraz jesteśmy.
Widać jego rękę? A kto przygotowywał piłkarzy do sezonu? Maaskant czy Kasperczak? Zawodnicy SĄ DO D..Y. Przeczytaj mój poprzedni post w tym temacie. Jedynie w czym masz racje to z faworyzowaniem Kebaba. Powód: złączenie dwóch postów
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 31.10.2010 o godz. 20:21.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Teraz skupiamy się na kolejnym meczu w Krakowie. Lech jest innym zespołem niż Cracovia, mamy lepszą drużynę niż ona, więc powinniśmy wygrać - stwierdził trener krakowian.
Maaskand odniósł się także do wyjazdowych porażek Wisły - "Biała Gwiazda" przegrała bowiem aż cztery z sześciu potyczek poza swoim stadionem. - Wiem, że jeśli chcesz być mistrzem, to musisz wygrywać na wyjeździe. Pamiętajmy jednak, że graliśmy w Bełchatowie, Białymstoku czy Poznaniu. Teraz będzie łatwiej - zakończył Holender. I to jest idiotyczna wypowiedz trenera. Bo gralismy wg. niego z odbrymi to moglismy przegrac. Teraz bedzie lepiej bo gramy ze slabszymi. A mnie sie zawsze wydawalo ze walczy sie o to zeby wyrywac z kazdym... Wypwoiedzi w stylu ze mamy lepszy zespol nic zakonni to powinnismy wygrac tez sa smieszne. Wiec po co w ogole grac sezon Lepiej porownac przed sezonem sklady druzyn i wtedy podzielic miejsca... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
63 popraw swój post, bo mało co można zrozumieć.
Kiedyś przegraliśmy z Lechem 1:4 u siebie i jakoś zdobyliśmy mistrza, więc trenera się oceni za całą rundę, poczekajmy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ok zgadzam sie ale moim zdaniem zle ustawia druzyne i zle podejmuje decyzje o zmianach.Zawodnikow mamy jakich mamy ale nie przesadzajmy i wcale ich nie bronie ..... 8meczy Maskanta w lidze : porazki: 3 remisy:3 zwyciestwa: 2 Moje zdanie jest takie ze za te liczby nie tylko odpowiadaja piłkarze.
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 31.10.2010 o godz. 20:31.
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Przecież Lech biegał 2 razy szybciej od naszych zawodników.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mają jeszcze jedną rzecz - drużynę |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Mam wrażenie że Wisła się dzisiaj do niczego nie nadaje. Na ofensywę ciężko postawić bo jak dla mnie zawodnicy są mocno przeciętni. Umiejętności indywidualne, gra bez piłki nawyki wynikająca ze zgrania, tego poprostu brak. Dodatkowo przy niezgranej obronie która gra głęboko, powstają duże luki między formacjami, bo taki Wilk z Sobolem zamiast zgarniać drugie piłki, często byli za daleko od rywali bo asekurowali obronę.To samo na bokach, skrzydłowy jak stracił piłkę to boczny obrońca był za daleko aby od razu przerwać atak. Kiedy rywal był cofnięty to jakoś to wyglądało, natomiast przy zespole wyżej i agresywniej atakującym każdy zawodnik musi być w ruchu i potrafić tą piłką grać. Z tym jest problem. Na defensywę też ciężko postawić gdyż jest sporo błędów i nie zawsze tylko obrońców. Peszko przy drugiej bramce na zamach wziął dwóch zawodników, przy trzeciej głupi faul Wilka, pierwsza bramka wynikała właśnie z tego że mocno się cofnęliśmy, owszem Injacowi wyszedł niesamowity strzał ale nie było nikogo kto by do niego doskoczył bo Sobol i Wilk byli pod obroną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szkoda że nikt nic nie pisał na początku sezonu o tym jak nasz wspaniały Basałaj zorał klub. Spraowdził pomyje z niemiec, holandii i trenera który coś próbuje zrobić ale mu niewychodzi. Tu trzeba kogoś kto zna realia Polskiej piłki, wie że Polski piłkarz to leń i nic się z nim nie da zrobić, że w klubie panuje bajzel i choas. Nie widać żadnych perspektyw, najgorsze to że Rios, Kebab, Cikos, Żurawski, Pawełek, Pieta, Chavez, Branco, Cleber zostaną tu jeszcze przez 7 miesięcy, na wykupienie Riosa nie ma kasy, pozostali zbyt słabi, na nowych też nie ma, więc ja się pytam jaka jest koncepcja, pomału spuszczać klub czy jak? Kto będzie grał na obronie? Czy Pan Basałaj, Maaskant, Vlax mogli by wyjść z honorem i przekazać jakąś koncepcje, bo to jest już żal. Powiedziałby nie ma kasy i każdy z nas wiedziałby na czym stoi. Mydlenie oczu Maaskantem, marnowanie na niego kasy, w Wisła to nie jest klub do nauki dla trenera. Skoro ma takich graczy i nic nie potrafo wskurać to myślicie że nagle nasz trener dostanie lepszych? Spalony facet co dobrze wygląda na zdjęciu. Taki Kulawik oddany Wiśle podjrzewam zrobiłby więcej....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Turcy 10 lat temu tez sie pytali "po co nam trenerzy z zagranicy?!" ...
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ja mam gdzieś skąd jest trener, może być i z Gabonu albo Bangladeszu-ważne żeby miał pomysł na grę. Maaskant tego nie ma. Słaby trener + słabi w większości piłkarze = obecna Wisła.
Mam nadzieję,że się podniesiemy jeszcze w tym sezonie. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Taki GKS Bełchatów zwycięstwa z lepszymi drużynami traktuje jako sukces. Piłkarsko mniej więcej nasz poziom - może i mamy droższych piłkarzy, ale to w większości frajerzy. Po prostu trzeba wziąć poprawkę na to, gdzie na mapie futbolowej jesteśmy po tej $%&@#j "ofensywie transferowej". Jesteśmy chłopcami do bicia, marzy nam się środek tabeli, jedyne trofeum w naszym zasięgu to Puchar Polski.
Tyle, że w tym czasie powoli zmieniał się target forum i głos pokemonów zwyczajnie przeważał.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.10.2010 o godz. 20:44.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Weź mnie nie osłabiaj, ty masz pojęcie o piłce? Takie Glatasaray wygrało Puchar Uefa, grał tam Jardel, to było ponad 10 lat temu, tak nie mieli pieniędzy na boiska treningowe, ale na zwodników mieli, do tego reprezentacja zajeła 3 miejsce na MŚ i to też zasługa zagranicznego trenera... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przestancie z ta Turcja bo niema czego porównywac i nie na temat
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Maaskant, more points, less talkativeness - please
![]() ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html I wg. mnie zaczyna dziać się coś na plus. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dobra, a jak można "mądrze" ustawić "głupiego" zawodnika? Rozważmy to na przykładzie Bunozy i Cikosa, którzy są piłkarskimi miernotami grającymi na poziomie spadku z ligi. Więc? Jak "mądrze" ustawić piłkarskich dyletantów, gości na bakier z taktyką, z beznadziejnymi umiejętnościami czysto piłkarskimi?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|