The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2010, 09:39
Szlak mnie zara trafi zauważyłem że wszyscy na forum to zawodowi trenerzy którzy lubia krytykować. Jak nie masz osiagnieci w polsce i masz zero pojecia o trenerce to krytykuj po pewnym okresi po roku dwóch bo tyle trzeba czasu by cos było naprawde widać. Powiem wam jeszcz Maskanta na rękach bedziecie nosić zobaczycie moze nie w tym sezonie i nastepnym moze tez nie ale za 3 lata jak wytrwa Wisła bedzie nie do ruszenia. Samjestem trenerem A-klasowej druzyny i mam jakieś pojecie o tym. Trener nie jest wstanie zbudowac druzyny w dwa miesiaca w szczególnosci jak mu cała obrona sie rozsypała na dobre wiec trzeba układac klocki dajcie czas i przestacie sie czepiac Holendra. A ci co sie czepiają Bunozy,Łobodzińskiego,Pawełka, to zagrajcie za nich jak nie to spadówka o trenerea gra tym co ma wiec zaden inny trener wiecej nie wyciagnie w takim czasie. Chyba ze mamy wroci do gry piłka na Afere moze brożek chytnie ale potem sie nie dziwcie ze Pucharów nie ma niech naucza sie abcadła piłkarskiego od Holendra. Dajcie mu czas do stycznia 2012
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.10.2010, 10:00
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale Maaskant gowno zdziała...poprostu jest a miękki i tyle...tu trzeba trenera z jajami jak Petrescu...ktory powie naszym gwiazdeczkom "nie podoba się to wyp... na trybuny".... tylko to przyniesie rezultat
Niektórzy mają chyba problem z oddzieleniem warunków panujących w szarej strefie lub światku przestępczym od legalnego biznesu. Tutaj każdy zakłada, że piłkarzom chce się pracować - a jeśli piłkarz nie przykłada się do swoich obowiązków, to można go sprzedać lub ew. podciągnąć do odp. z kodeksu pracy (ale czy można tego nie wiem - zależy czy kp znajduje tu zastosowanie).

Wisła Kraków to nie jest Wisła Oświęcim, tu nikt nikogo nie będzie tresował, do niczego zmuszał, dręczył i mordował. Im nie jest potrzebny Hans Frank tylko ambitny trener, który zachęci ich do pracy i pokaże, że mogą wygrywać.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.10.2010, 10:25
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy mają chyba problem z oddzieleniem warunków panujących w szarej strefie lub światku przestępczym od legalnego biznesu. Tutaj każdy zakłada, że piłkarzom chce się pracować - a jeśli piłkarz nie przykłada się do swoich obowiązków, to można go sprzedać lub ew. podciągnąć do odp. z kodeksu pracy (ale czy można tego nie wiem - zależy czy kp znajduje tu zastosowanie).

Wisła Kraków to nie jest Wisła Oświęcim, tu nikt nikogo nie będzie tresował, do niczego zmuszał, dręczył i mordował. Im nie jest potrzebny Hans Frank tylko ambitny trener, który zachęci ich do pracy i pokaże, że mogą wygrywać.

Bingo, celne spostrzezenie i to z odrobina humoru. Podoba mi sie ten wpis
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.10.2010, 10:42
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post

Jest w tym trochę racji. Obecnie dla nas najlepszy trener to taki, który nie będzie zbytnio bratał się z piłkarzami i dokręci śrubę kiedy zajdzie potrzeba. Nie będzie jednak wrzucał wszystkich do jednego wora z obciążeniami treningowymi jak to robił Petrescu. Może gdyby stosował zindywidualizowane obciążenia dla zawodników być może trenerem Wisły byłby do dziś i bylibyśmy w zupełnie innym miejscu. Skoro Małecki chwali treningi u Maaskanta mimo, że są ciężkie, ale urozmaicone to o czymś to świadczy. Jednak do pełni szczęścia brakuje jeszcze trenera od przygotowania zamiast Bahra i może trenera bramkarzy [ Kurdziela zostawić i mógłby się oczyć pod jego okiem ].
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.10.2010, 12:11
Przypominam, że to nie jest temat o Pawełku, tylko trenerze Maaskaancie. Proszę zatem trzymać się sedna wątku i nie rozmywać.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 31.10.2010, 19:17
Mam mieszane uczucia. Maaskanta należałoby dziś zmieszać z błotem, problem w tym że zmiana szkoleniowca nic nie da, skoro nie ma piłkarzy.

Jednak faktem jest, że obecnie - jednak po ładnych paru meczach - należy zadawać pytania o efekty pracy naszego szkoleniowca.

Więc podstawowe pytanie brzmi: po co ćwiczymy ofensywną grę przez ostatnie parę meczy, próbujemy prowadzić atak pozycyjny skoro na Amikę wychodzimy jak stara, dobra Gieksa Bobo Kaczmarka. Czyli murujemy środek pola i dzida do przodu, a nóż jedyny nasz napastnik coś ustrzeli.

To się nie mogło udać. W dodatku takie ustawienie, zamiast poprawić naszą grę obronną dramatycznie ją pogorszyło. Między ofensywną trójką Brożek-Kirm-Małecki a resztą zespołu zrobiła się koszmarna dziura, dzięki czemu Amika tak skutecznie grała pressingiem i rozgrywała akcje ofensywne.

Co na boisku robił Boukhari? Na planszy Canal+ ustawiony był jako ofensywny pomocnik, charakterystyczny dla taktyki 4-5-1. Pal sześć, że wcześniej nigdy za Maaskanta tak nie graliśmy. Problem w tym, że Marokańczyk znalazł sobie na boisku nową pozycję - obersopera (nowatorstwo na skalę światową), pozorującego asekurację naszej dwójki defensywnych pomocników. Albo Marokańczyk całkowicie zwariował, albo Maaskant. Bo Panowie rozumieją się chyba dobrze. Boukhari nie łączył pomocy z atakiem i dlatego nasza gra w pierwszej połowie nie istniała.

Do tej pory łudziłem się, że głównym problemem jest brak dobrych piłkarzy (szczególnie w obronie), bo trener jest może nie zachwycający, ale jakieś postępy robi. Dzisiaj nie jestem już takim optymistą. Maaskant ma u mnie pierwszy, duży minus.

Pytanie teraz, co zrobi Maaskant. Czy wróci do ćwiczonej od paru tygodni taktyki, czy zacznie znowu eksperymentować. Jeśli to drugie, to znaczy że jesteśmy w najczarniejszej d.pie od czasów przyjścia Bogusława Cupiała do naszego klubu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.10.2010, 19:18
Podtrzymuję to, co pisałem w topicu o meczu z Amiką- tylko Gepetto potrafił cuda z drewna. Fidiasz też był zajebisty tylko miał dużo lepszy materiał...
Powód: zamiast pisać z małej, lepiej pisz... Amika
Ostatnio edytowane przez flamengista : 31.10.2010 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 31.10.2010, 19:21
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
(...)
Porównajcie składy ekip przed nami w tabeli - Jagi, Korony czy Bełchatowa a potem narzekajcie. Owszem, drewna dużo w składzie,ale bez przesady. Facet nie ma pomysłu na grę drużyny.
Oprócz tego co napisał Flamengista o Boukharim dodam sytuację, gdy chciał zamiast Clebera wybijać piłkę spod bramki... Ludzie, o o co tu chodzi?
Ostatnio edytowane przez flamengista : 31.10.2010 o godz. 19:49.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.10.2010, 19:28
Dla mnie jest sprawa prosta. Maaskant tylko do końca rundy niech trenuje (bo i tak o nic nie gramy), a w między czasie szukamy nowego trenera. Ja już nie mogę patrzeć jak on tę drużyne ustawia, że między Brożkiem i kolejnym zawodnikiem w pomocy jest z kilometrowa dziura. W dodatku ciągle gra kolega z dawnych lat, mimo że co mecz schodzi będąc najsłabszy na boisku.

Mam tylko nadzieje że dzialacze nie przestraszą się tym że zagraniczny trener okazał się niewypałem i dalej będą szukać za granicą. Niech jednym złym trenerem nie robią sobie alibi że z zagranicy juz był i nic nie pokazał. Teraz mają sporo czasu by znaleść kogoś nowego, bardziej przemyśleć wybór i wziąść kogoś kto będzie pasował stylem pracy pod obecnął kadre.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.10.2010, 19:28
Piłkarzy mamy takich, że pierwszą piatkę powinni osiągnąć bez trenera. Pytam się jeszcze raz czego gość, który nigdy nie zdobył mistrzostwa, nigdy nie zagrał w reprezentacji, ani w pucharach może nauczyć o piłce nożnej Radka Sobolewskiego czy Pawła Brożka? Im szybciej wyleci tym lepiej, bo zaraz okaże się, że Cracovia jest też dla nas za mocna i Legia tak samo i nagle obudzimy się w strefie spadkowej. Ta drużyna nie ma żadnego pomysłu na grę. Ma tłustego Marokańczyka, bramkarza z psychiką mojej siostry i trenera rowerzystę, który zostawił drużynę ( na całe jej szczęście) na ostatnim miejscu w tabeli i przyjechał do Polski ogolić z kasy kilku frajerów.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 31.10.2010 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 31.10.2010, 19:34
że zacytuję klasyka: oddddppppierd...olcie się od Maaskanta!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 31.10.2010, 19:36
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
że zacytuję klasyka: oddddppppierd...olcie się od Maaskanta!
Podaj argumenty które świadczyłyby o tym,że to dobry trener.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.10.2010, 19:38
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
1.Jest Holendrem a oni mają wyższy poziom piłki niż my
2.Jest medialny, nie to co jarek Kaczyński
3.A kto inny?

Aha i jeszcze
4.Ma fajny rower
5.Wygrał z Lechią 5:2
Ostatnio edytowane przez carpenter : 31.10.2010 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 31.10.2010, 19:40
Argumenty za tym że to zły trener:
1. Brak wizji
2. Przywiązanie do nazwisk
3. Brak szybkiej reakcji na wydarzenia na boisku
4. Niekonsekwencja (w ustawieniu - raz 2 DM, raz 1)
5. Przyzwolenie na gre z 15metrowa dziurą miedzy N a srodkowym pomocnikiem
6. zaden argument ale popatrzcie na wyniki NAC Breda
7. Nie zmienil atmosfery w zespole, dalej jest machanie lapami i obrazanie sie
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.10.2010, 19:41
Ja w obronie kolegi KIBICA...
Thomas Alva Edison nie wynalazł by żarówki bez niesamowitego umysłu...
Tak samo Robert Maaskant nie zrobi drużyny bez zawodników o odpowiednim poziomie
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.10.2010, 19:41
podbijam!

Może jest to trener z zachodu, ale na widzę w grze Wisły nawet 5% poprawy odkąd przyszedł. Nie oczekuję cudów. Ale jakąś poprawę jakości powinno być widać. A tu nic.
I jeszcze notoryczne wystawianie Boukhariego w pierwszym składzie. Na kolesiostwo nie powinno być przyzwolenia.

Fakty są też takie, że wyniki Maskaanta w Holandii też nie powalają na kolana. A gdzie jest teraz liga holenderska w Europie to chyba wszyscy wiemy. To już nie lata 90te.

PS: choć to że mamy słabych piłkarzy też nie jest bez znaczenia.
Ostatnio edytowane przez Proud : 31.10.2010 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.10.2010, 19:42
4. zwiększenie liczby treningów do 2 dziennie
5. przebywanie w klubie do 16
6. zwykła pierdoła jak próba integrowania zawodników (wyjazd do zakopca, przy byle śniadaniu)

ktoś poda dodatkowe?
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 31.10.2010, 19:43
wiślak1906forever napisał(a):Wyświetl post
Ja w obronie kolegi KIBICA...
Thomas Alva Edison nie wynalazł by żarówki bez niesamowitego umysłu...
Tak samo Robert Maaskant nie zrobi drużyny bez zawodników o odpowiednim poziomie
A co za sztuka mieć w kadrze samych reprezentantów jak Kasperczak za pierwszej kadencji i zdobywać mistrzostwa?
Czekam na argumenty,ale jakoś ich nie widać.
Widać niektóym wystarczy elokwencja i dobry PR Holendra.
WiślakMyślenice jakie to ma przełożenie na wydarzenia na boisku?
Nr 6 to zwykły PR.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 31.10.2010, 19:46
A co za sztuka mieć w kadrze samych reprezentantów jak Kasperczak za pierwszej kadencji i zdobywać mistrzostwa?
Czekam na argumenty,ale jakoś ich nie widać.
Widać niektóym wystarczy elokwencja i dobry PR Holendra.
WiślakMyślenice jakie to ma przełożenie na wydarzenia na boisku?
Nr 6 to zwykły PR.
Widze że nie ma sensu...
Ok jest hujowym trenerem
A Poznań to piękne miasto pełne fascynujących ludzi
aha jeszcze Amica to nie lech <ok>
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 31.10.2010, 19:48
Widze że nie ma sensu...
Ok jest hujowym trenerem
A Poznań to piękne miasto pełne fascynujących ludzi
aha jeszcze Amica to nie lech <ok>
Słuchaj dyskutujmy jak kibice jednej drużyny - pokaż mi co poprawił Maaskant w grze zespołu po Kulawiku?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 31.10.2010, 19:48
[QUOTE=Proud;1001980]podbijam!

Może jest to trener z zachodu, ale na widzę w grze Wisły nawet 5% poprawy odkąd przyszedł.
Naprawdę?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.10.2010, 19:49
Dla mnie Maaskant przegral mecz przed .....meczem.
Ustawil zespol pod przeciwnika czyli zagral praktycznie 2 czxysto defensywnymi pomocnikami i ofensywnym Boukharim ktory gral przed Cleberem, wiec co my moglismy zrobic
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.10.2010, 19:49
Zwalniać trenera, nie uważacie, że to już...hm, było ? Przecież taka strategia się nie sprawdza. Jaki to ma sens ?
Wam chyba zależy, by Wisła była słaba. Inaczej dalibyście trenerowi przynajmniej rok czasu zanim zaczniecie go rozliczać z wyników.

Zamiast winić trenera, może odpowiedzcie sobie na pytanie dlaczego niezależnie od trenera nie potrafimy wygrać z Lechem i Legią ? Czyli dwoma drużynami, które jako tako regularnie grają w tej lidze w piłkę. To przypadek? No chyba to nie takie proste, że winny jest trener. Raczej mentalnie i piłkarsko słabi kopacze.
Ostatnio edytowane przez tofik : 31.10.2010 o godz. 19:56.
..
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.10.2010, 19:50
Nie bede sie powtarzal...wystarczy spojrzec na wyniki Maaskanta w poprzednich klubach i na ilosc tych zespolow, ktore prowadzil(2 czy 3 razy spuscil kolejne druzyny z ligi). Sory, ale zatrudniajmy dobrych trenerow(nie mowie o szkoleniowcach PSV czy Ajaxu, ale jest wielu sredniakow w lidze holenderskiej)...
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Większe posiadanie piłki momentami, płynność podań...atmosfera (widać gołym okiem)...
Wiem co powiesz te momenty to około 0,17 setnych meczu ale trudno coś zrobić z takimi zawodnikami i to jeszcze w trakcie rozgrywek
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Myślę, że gdyby np. Tomek Kulawik został na stanowisku pierwszego trenera pewnie nie mielibyśmy dziś mniej punktów w ligowej tabeli.

To ja się pytam, po co nam trener z Holandii?

Niby ma budować drużynę, ale nie ma z czego jej budować. To jest bez sensu.
Dodatkowo swoimi osiągnięciami upewnia mnie w przekonaniu, że jakby miał z czego zbudować, to nie i tak by nie zbudował.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 31.10.2010, 19:53
tofik napisał(a):Wyświetl post
Zwalniać trenera, nie uważacie, że to już...hm, było ? Przecież taka strategia się nie sprawdza. Jaki to ma sens ?
Wam chyba zależy, by Wisła była słaba. Inaczej dalibyście trenerowi przynajmniej rok czasu zanim zaczniecie go rozliczać z wyników.
Spoko Tofik,ale Ciebie naprawdę nie niepokoi to co wyrabia Maaskant?
Miał trochę czasu a gra wygląda nadal słabo, jak nie bardzo słabo.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.10.2010, 19:55
Większe posiadanie piłki momentami, płynność podań...atmosfera (widać gołym okiem)...
Wiem co powiesz te momenty to około 0,17 setnych meczu ale trudno coś zrobić z takimi zawodnikami i to jeszcze w trakcie rozgrywek

niby tak ale ....ze zmianami ewidentnie nie trafil a to blad trenera ustawienie tez troche dziwne brozek to nie jest typ napastnika ktory gra sam w przodzie niewiem juz sam co o tym wszystkim myslec ....
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.10.2010, 19:56
Napewno polski szkoleniowiec polecial by na ryj po takich wynikach jakie notuje Holender.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.10.2010, 20:03
Ale prawda jest taka.
Teraz sie mowi ze Maaskant nie przepracowal z zespolem okresu przygotowawczego dlatego zespol tak gra.
W zimie beda transfery to bedzie gadka ze przepracowal z zespolem ten okres ale zawodnicy musza sie zgrac.
Nie uwierez w to ze mamy az tak slaby zespol i pilkarzy zeby tak kaleczyc gre,zajmowac 8 miejsce w lidze i dostawac takie becki od 15 badz co badz druzyny w lidze,niewazne ze to Amica ale ta wlasnie Amice potrafili ograywac byle ciecie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów