The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2010, 14:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Te "zwykłe przeoczenia" najczęściej dokonuja się kosztem Wisły. Nie wiem, masz wujka w Canal+ że tak ich bronisz? Już kiedyś nawet Skorża w jednym z programów w Canal+ kłócił sie o takie wybiórcze widzenie z tymi dwoma bubkami

Nie tylko Maciek S. Ostatnio Bartoszek tez w wielu sprawach sie z nimi nie zgadzal i widac bylo po reszcie osob ktore byly ze dziwnie sie czuja. Inna sprawa ze Bartoszek nie daje sobie w kasze dmuchac a nawet zgrywa lekkiego kozaka
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.10.2010, 15:10
Zgadza się. Bartoszek chyba miał odmienne zdanie od Twarowskiego dotyczące zachowania w Kielcach więc Twarowski, widać,że przez pewien czas ignorował trenera GKS-u. Śmieszne to trochę było tym bardziej,że Bartoszek w dupie miał ich zdanie

A zauważcie,że z Chavezem było ostro,bo C+ to pokazywał. Klatka po klatce, nadepną czy nie. Było to bardziej analizowane niż amatorski filmik z Smoleńska. O Vrdoljaku nic nie było to komisyje PZPN-u milczą Pewnie to przypadek,że taka cisza, Ale nie wiem czemu mnie to bawii Pan Sławek nam tu wytłumaczy

C+ zaczyna z tym towarzystwem wzajemnej adoracji być coraz bardziej ciężki do strawienia.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.10.2010 o godz. 15:18.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.10.2010, 15:20
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko Maciek S. Ostatnio Bartoszek tez w wielu sprawach sie z nimi nie zgadzal i widac bylo po reszcie osob ktore byly ze dziwnie sie czuja. Inna sprawa ze Bartoszek nie daje sobie w kasze dmuchac a nawet zgrywa lekkiego kozaka
Kozaka zgrywał, bo chciał zejść całym zespołem, wykorzystując w tym błąd sędziego.
Tam mu dobrze sugerowali, że przeciez jeszcze 10 minut do końca i można strzelić nie jedną bramkę.

co to za trener co nie gra do końca?

E: Niedługo jak nie gwizdną Ci karnego, to trener zbierze zespół i pojedzie do domu. Bez jaj, piłka to gra błędów.
E2 : FM : no tak, błędów sędziowskich też.Jeśli jesteś dobry, to błąd sędziego Ci nie przeszkodzi w wygraniu meczu, grasz do końca, do ostatniego gwizdka. Charakter i te sprawy.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 28.10.2010 o godz. 15:50.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.10.2010, 15:41
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj, piłka to gra błędów
oczywiście błędów sędziowskich
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.10.2010, 16:53
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się. Bartoszek chyba miał odmienne zdanie od Twarowskiego dotyczące zachowania w Kielcach więc Twarowski, widać,że przez pewien czas ignorował trenera GKS-u. Śmieszne to trochę było tym bardziej,że Bartoszek w dupie miał ich zdanie

A zauważcie,że z Chavezem było ostro,bo C+ to pokazywał. Klatka po klatce, nadepną czy nie. Było to bardziej analizowane niż amatorski filmik z Smoleńska. O Vrdoljaku nic nie było to komisyje PZPN-u milczą Pewnie to przypadek,że taka cisza, Ale nie wiem czemu mnie to bawii Pan Sławek nam tu wytłumaczy

C+ zaczyna z tym towarzystwem wzajemnej adoracji być coraz bardziej ciężki do strawienia.
tak samo ma się sprawa brutalnego faulu Arielka Borysiuka w meczu z Lechią. Jakoś afery nie zrobili o to. A ważne jest również to, że w przypadku Legionisty wiemy, że "stać go" na takie zagrania. A Chavez grał w pierwszym meczu, i od razu wykluczenie.

Ja już przywykłem. W każdym kraju, stołeczne kluby są traktowane nieco "łagodniej" w tych kwestiach. Takie życie.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.10.2010, 17:15
Co tym razem zrobił ten Vrdoljak ? Bo jak widzę jest nietykalny.

Najpierw nadepnął na rękę leżącego rywala:http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ka,1530881,812

Później odepchnął sędziego:http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...na,1536495,812

Dobrze napisał Białoński jakis czas temu:

Michał Białoński napisał(a):
Czyżby dla legionistów miały być specjalne zasady sędziowania, a dla innych piłkarzy już nie? Tymczasem to Vrdoljak zasługuje na czerwoną kartkę w co drugim meczu.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.10.2010, 17:55
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Pawełka tak motywuje kończący się kontrakt, to trzeba podpisywać z nim kontrakty roczne
Wtedy będzie miał pewność w bramce, bo trener na niego stawia, jak również motywację, by prezentować się jak najlepiej.
To mogłoby być lekarstwo tylko na jedną rundę więc lepiej pół roczne.
Odpowiedz cytując
majson
Member

Od: 12.2006

Stary 28.10.2010, 19:23
cfa napisał(a):Wyświetl post
To mogłoby być lekarstwo tylko na jedną rundę więc lepiej pół roczne.

Hehe dokładnie, półroczny wystarczy
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.10.2010, 21:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Te "zwykłe przeoczenia" najczęściej dokonuja się kosztem Wisły. Nie wiem, masz wujka w Canal+ że tak ich bronisz? Już kiedyś nawet Skorża w jednym z programów w Canal+ kłócił sie o takie wybiórcze widzenie z tymi dwoma bubkami

Ale jaki oni mają interes w tym, żeby Wisłę tłamsić?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.10.2010, 23:18
Just for fun.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 28.10.2010, 23:23
Dopieprzyliście się do tego kontraktu... Tzn. co wcześniej puszczał bramki specjalnie, bo i tak mu kasa leciała?
Idiotyzm. Na bramce się nie da "odpuszczać" i "starać się" specjalnie pod kontrakt. Mariusz po prostu dostał jasny sygnał od Maaskanta, ze jest nr 1, że Jovanic jest dobry i depcze mu po piętach... poza tym Kurdziel jest na prawdę dobrym trenerem bramkarzy i wie co robi, a to przynosi efekty.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.10.2010, 23:28
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Kiedys wyrocznią w C+ byl Wit Zelazko,dzis juz Wit Z ,ciekawe ,pamietacie tego Stepniewskeigo jak sedziowal bo cos kojarze ze to byl taki grubas ktory wygladal jakby mial na boisku wyzianac ducha ze zmeczenia

a co do C+ to jak ich cenie za profesjonalizm to coraz bardziej niepodoba mi sie doszukiwanie fauli naszych pilkarzy i wnikliwa ich analiza ,a poblazanie pilkarzom z Lazienowskiej.Borysiuk,Vdroljak -moze by ich faule poogladac sobie klatka po klatce ,co wy na to panowie cz C+?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.10.2010, 00:47
^

to chyba Rysiu Wójcik był
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.10.2010, 07:33
Kozaka zgrywał, bo chciał zejść całym zespołem, wykorzystując w tym błąd sędziego.
Tam mu dobrze sugerowali, że przeciez jeszcze 10 minut do końca i można strzelić nie jedną bramkę.

co to za trener co nie gra do końca?

Ja piszac o Jego kozaczeniu nie odnosilem sie do sytuacji z Kielc tylko do Jego sposobu rozmowy z Twarowskim i Smokowskim. Co do Kielc to tez uwazam ze troche go ponioslo, ale z drugiej strony widac ze On zyje tym zespolem i zareahowal wtedy bardzo emocjonalnie
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.10.2010, 10:14
Cytat:
Dopieprzyliście się do tego kontraktu... Tzn. co wcześniej puszczał bramki specjalnie, bo i tak mu kasa leciała?
Nie pisz glupot, nie specjalnie, sugerujemy ze brakowalo mu motywacji, stad proste bledy.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 29.10.2010, 10:42
Przeczytaj drugie zdanie z posta, który zacytowaleś.

Cytat:
Na bramce się nie da "odpuszczać" i "starać się" specjalnie pod kontrakt
I wiem, co piszę.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.10.2010, 11:20
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj drugie zdanie z posta, który zacytowaleś.

I wiem, co piszę.
jak to sie nie da...
Pawełek pokazuje ze sie da
brak motywacji = prsote bledy
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.10.2010, 11:25
przeciez nikt nie pisze o odpuszczaniu koncowka kontraktu = wieksza mobilizacja aby uzyskac lepsze warunki w przyszlym kontrakcie to mi sie wydaje oczywiste po za tym fala krytyki jaka spadla na Pawelka na pewno nie stawia go w dobrej pozycji do negocjacji
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.10.2010, 11:55
Moim zdaniem Pawelek dzisiaj broni lepiej bo mamy slabsza defensywe niz wczesniej..... teraz czuje gre od poczatku do konca a przy takim Glowackim Marcelo Cleberze Baszczynskim zbytnio sobie nie pogral jego slabosc polegala na tym ze nie potrafil sie skoncentrowac na malych szczegolach i z tego wynikaly czasem takie błędy. Mysle a raczej jestem pewien ze Maskant jest w 100% za pozostaniem Mariusza w Wisle ale jak bedzie to zobaczymy.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.10.2010, 12:19
dj_ibutti napisał(a):
Na bramce się nie da "odpuszczać" i "starać się" specjalnie pod kontrakt.
Ależ oczywiście, że można bardziej lub mniej przykładać się do wykonywanej pracy. Wszędzie, włącznie z rolą bramkarza.

Pawełek nieprzypadkowo zaczął lepiej bronić akurat wtedy, gdy musi myśleć o nowym kontrakcie.

Dlatego powiem z całą stanowczością: W Wiśle absolutnie nie powinno być miejsca dla nieprofesjonalnych piłkarzy, którzy dają z siebie wszystko dopiero gdy zaczyna im się kończyć umowa o pracę. W dodatku relatywnie słabiutkich, wobec których istnieje duże prawdopodobieństwo, że wkrótce znów zaczną sadzić "babole", ledwie poczują się zabezpieczeni finansowo. Nagradzanie Pawełka za taką postawę nowym kontraktem byłoby nieodpowiedzialną patologią.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.10.2010, 12:26
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ależ oczywiście, że można bardziej lub mniej przykładać się do wykonywanej pracy. Wszędzie, włącznie z rolą bramkarza.

Pawełek nieprzypadkowo zaczął lepiej bronić akurat wtedy, gdy musi myśleć o nowym kontrakcie.

Dlatego powiem z całą stanowczością: W Wiśle absolutnie nie powinno być miejsca dla nieprofesjonalnych piłkarzy, którzy dają z siebie wszystko dopiero gdy zaczyna im się kończyć umowa o pracę. W dodatku relatywnie słabiutkich, wobec których istnieje duże prawdopodobieństwo, że wkrótce znów zaczną sadzić "babole", ledwie poczują się zabezpieczeni finansowo. Nagradzanie Pawełka za taką postawę nowym kontraktem byłoby nieodpowiedzialną patologią.

hmmm jest duzo racji w tym co piszesz ale ja bym sie tak strasznie na sile Mariusza mimo wszystko nie pozbywal .....moze inaczej najpierw zakontraktowac kogos lepszego od Pawelka a pózniej.......
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 29.10.2010, 16:06
Markus napisał(a):Wyświetl post

Śmieszy jesteś, serio Z dnia na dzień coraz bardziej ...
Chyba burząc Twój światopogląd legnie w gruzach gdy Ci powiem, że nowy kontrakt już ma ...

Niektórzy widzę wykazują tu jakiekolwiek resztki zdrowego rozsądku pisząc o sytuacji w obronie czy trenerze. Brawo!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.10.2010, 16:11
skąd masz to info o kontrakcie Pawełka
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.10.2010, 16:24
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Śmieszy jesteś, serio Z dnia na dzień coraz bardziej ...
Chyba burząc Twój światopogląd legnie w gruzach gdy Ci powiem, że nowy kontrakt już ma ...

Niektórzy widzę wykazują tu jakiekolwiek resztki zdrowego rozsądku pisząc o sytuacji w obronie czy trenerze. Brawo!
Podaj więc datę kiedy została podpisana ta nowa umowa. Zapewne nie tylko ja chętnie ją poznam, wraz z uzasadnieniem, dlaczego klub w przeciwieństwie do innych przedłużanych kontraktów trzyma ją w tajemnicy.

Pawełek wiele razy w ciągu ostatnich lat pokazywał, jakie ma "profesjonalne" podejście do wykonywanych obowiązków, jak jest skoncentrowany na boisku i jaki z niego bramkarz. Mnie nie śmieszy zauważanie tego. Śmieszyć mnie może najwyżej nagradzanie tego kolejnym kontraktem w kontekście ewentualnej budowy coraz silniejszego, a nie ciągle tak samo wybrakowanego sportowo zespołu. I nie buduję swojego "światopoglądu" w tej sprawie tylko na ostatnim okresie czasu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2010, 16:40
Ludzie, My Ikera czy Buffona, w tej lidze za ch**a nie znajdziemy i nie stworzymy.

ale w końcu Markus otworzył mi oczy, wiem czemu w premier league zdarza się tyle baboli...

Żmijka - to może uchyl rąbka tajemnicy, jeśli coś wiesz
Przynajmmiej poczytamy o tym jutro w GW
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.10.2010 o godz. 16:45.

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 29.10.2010, 16:44
A czy ja Ci gdzieś napisałam o kontrakcie z Wisłą?

Możesz światpogląd budować nawet na bazie ostatnich 5 lat, ale budując go jedynie na tv/prasie/necie ect i tak dla mnie nie stanowisz żadnego wyznacznika.

I na tym zakończmy rozmowę, bo tradycyjnie nie ma to sensu. W sumie niepotrzebnie dałam się znów "sprowokować", powinnam już wiedziec że ie ma sesnu na forum zabierać głosu w jakiś poważniejszych sprawach, ale czasem głupia nie wytrzymuje.

pzdr
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.10.2010, 17:04
to jaki kontrakt masz na myśli
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2010, 17:10
no jak to jaki?

Pewnie jakiś Cypr, ciepło i miło + lepsze pieniądze i czysta karta u kibiców

E: a tutaj zonk, i Mario ląduje w POZwronkach*. Były by jajca
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.10.2010 o godz. 17:29.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.10.2010, 17:25
no jak to jaki?

Pewnie jakiś Cypr, ciepło i miło + lepsze pieniądze i czysta karta u kibiców
I chwała Bogu! Kwiatek, buzi i żegnaj Mario!
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 29.10.2010, 18:11
Wszystkim osobom oceniającym Mariusza Pawełka proponuje przypomnieć sobie WSZYSTKIE lata jego pobytu w Wiśle. Na początku był zmiennikiem Majdana, potem walczył o miejsce w składzie z Dolhą. W tym czasie, gdy stał między słupkami, nikt do niego pretensji nie miał, błędów nie popełniał. Potem przyszedł Skorża i po roku zaczęły się problemy z Mariuszem. Dlaczego? Ano postawię tezę, że przez ówczesnego trenera bramkarzy. ten sympatyczny pan odszedł z Wisły rok temu i widać już tego efekt - Pawełek znowu broni coraz pewniej, błędy praktycznie mu się nie zdarzają.
Osoba trenera bramkarzy może mieć bardzo duży wpływ na formę Mario. Jeden pan mu najwyraźniej nie posłużył, zresztą nie tylko jemu. Porozmawiajcie z osobami, które bywają na treningach Wisły i zapytajcie, jak wyglądały treningi rok temu, a jak wyglądają teraz.
A teraz zamiast najeżdżać na Mariusza przemyślcie, czy przypadkiem nie jest, kiedy nasz bramkarz zaczął popełniać błędy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów