|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Tak jak w temacie czyli wszystko: koncerty, spotkania, stare płytki, pytania, pomoce.
Wiem że podobny temat jest na kibice.net ale niech to miejsce będzie bardziej kameralne. Oczywiście wrzucanie nowych płytek na torrenta ,rapidshare'a itp. jest wysoce niewskazane. To zaczynam: Pyt. 1 : Wiadomo coś o jakiś najbliższych koncertach w Krk Pyt. 2 : Płytka stara jak świat tak więc prosiłbym o wrzucenie Głosu Słowiańskiej Dumy vol.1 Pozdrawiam ! |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
z pewnością wszystkiego się tutaj dowiesz :]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Pytanie moje brzmi - czy Oi! jest bardziej skinheadowskie czy punkowskie? i dlaczego ?
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Zaczęło się od modsów, przyszedł czas na skinhead ( słynne "the spirit of '69"), pod koniec kolejnej dekady pojawia się punk. Wszystkiemu temu towarzyszyła oczw muzyka, od "zapożyczonych" z Jamajki (a konkretniej - od jamajskich brytyjczyków) ska, reagge i dub po "domowej roboty" oi! skończywszy. Oczywiście napisałem w wielkim skrócie, myślę że zaraz do dysputy podłączy się Król Banicji i temat się rozkręci to wejdziemy bardziej w detale. Pzdr |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
skinhead: ![]() punk: ![]() natomiast Oi składa się ze stylów punków oraz skinheadów. Noszą oni dżinsy, najczęściej podwijane, glany, cockney'e, bądź martensy często z białymi sznurowadłami zawiązanymi w tak zwaną "drabinkę", kurtki "Harringtonki", najczęściej czarne, białe i wiśniowe, skórzane paski z ćwiekami, koszulki polo, szelki t-shirty z hasłami Oi! oraz wszelkie ubrania firm: Lonsdale, Fred Perry. Nie można jednoznacznie określić mody Oi!, gdyż każdy może się różnić w doborze ubrań. Każdy z tego "schematu" wybiera to co mu odpowiada tworząc własny, oryginalny i niepowtarzalny styl. Powód: błędy w obrazkach :P
Ostatnio edytowane przez pysio : 16.12.2008 o godz. 15:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
, także bywa z tym wszystkim różnie w praktyce, ja szczerze tego troche nie ogarniam ale dla mnie akurat jest mniej ważne hehe, fajnie by było jakby ktoś to wszystko usystematyzował |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
miłej lektury: Spirit of 69 _ George Marshall.doc
![]() I nie ma co patrze na to teraz, bo teraz wszystko jest wymieszane i zdarzają się nawet "agenci", którzy noszą harringtona do dresów |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wiem, że miałem bo byłem na nim, ale nie wszystkie koncerty są tak nagłaśniane i czasami można jakies wydarzenie przeoczyć, szczególnie jeśli chodzi o mniej znane kapele.
A tak na marginesie to poraz kolejny się okazało że można wszędzie robić koncerty tylko nie w lochnesie. Pomijając już ochronę która przypierdalała się o wszystko to kończenie całego koncertu o 21.45 to jest lekkie nieporozumienie. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ciekawy temat. Kilka latek temu dość często jeździłem na koncerty nawet do Krakowa (mieszkałem prawie 300 km stąd). Dla mnie nie zapomniana Punkowa Orkiestra Świątecznej Pomocy w 1998: Bunkier, Zielone Żabki.... To były czasy.
Mam pytanie: ma ktoś jakikolwiek namiar na płytę Fate pt "Tworzę i niszczę"? ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
http://www.sendspace.pl/file/YQBToG93/
albo(gdyby pierwszy link nie działał) http://odsiebie.com/pokaz/512373---c6a8.html http://rapidshare.com/files/14442485..._I_NISZCZE.rar |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie mozna rowniez zapomniec ze Barbie kosztuje 19.99 USD, ale w zestawie z Kenem wychodzi taniej! PS. Ubierz se Ptysiu z kremem miniowke w krate i bedziesz Szkot! ![]()
Boia chi molla !
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|