|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Ja się pokuszę o stwierdzenie, że jakbyśmy mieli ruchliwego napastnika, jak Turgeman, to byśmy się utrzymali i całkiem inna by była ocena Brzęczka. Aha - zgadzam się absolutnie co do Fazlagica. Ten chłopak nie umie grać w piłkę i jestem zaskoczony, że tak długo Brzęczek dochodził do tego wniosku. Zachowanie Fazlagica w obronie (szczególnie gdy idzie kontra przeciwnika) to jest jakiś absolutny skandal, on nie ma pojęcia jak się ustawić, kiedy doskoczyć do przeciwnika. BTW taka z tego spadku korzyść, że się na forum odzywają starzy bywalcy ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To dorzuce to co dalem w watku statystyka bo tu tez pasuje
Frekwencja ![]() 90minut nie podalo frekwnecji meczy Radomia-Piast stad Radomiak 16 meczy. Jak widac dominowal Lech ktory w to 10 meczy mial 7. Wisla jest z druga frekwencja na stadionie a druga od konca w tabeli. Kibice nie zawiedli. A teraz efektywnosc wydawania pieniedzy czyli koszt 1 pkt w stosunku do budzetu W obu tabelach na zielono pucharowicze na czerwono spadkowicze. Na poczatek zestawienie budzetow ![]() tak dla niektorych moze byc niespodzianka ze Wisla miala 6 budzet w lidze..... A koszt 1 pkt? ![]() i tu nie ma niespodzianki. Wisla z kosztem 1 pkt zajmuje takie miejsce jak w tabeli po sezonie. Warta miala najnizszy budzet i koszt 1 pkt byl ok. 4.5 nizszy niz Wisly No i tabela ekstraklasy od momentu gdy nasze trio objelo stery(od 1 stycznia 2019 ) ![]() Wisla zdobyla najmniej punktow z druzyn ktore caly czas gral w ekstraklasie!! Strata do przedostatniej druzyny wynosi 24 pkt (przez 3.5 sezonu)[/QUOTE] |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
część dziennikarzoli to zwykle urewki , i chyba kazdy kto łączy kropki to widzi , najpierw zakrapiane przyjecia u marzenki , a teraz wiatr wieje z innej strony , to od razu wazelinka idzie, to sa najlepsze tradycje GK jeszcze z czasów stanu wojennego
no tak , faktycznie , kuba zaprezentował odwage cywilną niesamowitą , ryzykował jak widać sporo: ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kurz opadł, światełka w tunelu nie widać.
Spadek jest jak najbardziej zasłużony i jest skutkiem zarządzania klubem. Ze zdumieniem czytam, że wszystko jest OK, tylko ta strona sportowa do poprawy. Niestety, ale moim zdaniem prawie wszystko jest do poprawy. Zacznijmy od planowania strategicznego. W zasadzie przez całą wiosnę wiadomo było, że spadek jest realny. Mecz z Wisłą Płock był prawie miesiąc temu. Najpierw słyszymy, że nie ma planu na I ligę. Wczoraj usłyszeliśmy do prezesa trochę banałów. Od trenera, że ma uszykowane transfery na ekstraklasę Przypomnę od meczu z Wisłą Płock minęło prawie miesiąc. Pion sportowy. Napisano już wszystko. Tu w zasadzie wszyscy są do wymiany. Za całokształt. Mniej legend i rodziny, więcej profesjonalizmu. Sfera mentalna i duch drużyny z charakterem. Upadła po słynnej cieszynce jednego z właścicieli i ambitnych twitach drugiego. Przy okazji wiosną wyjaśniono legendarny wręcz wpływ na mental drużyny jednej z legend. Organizacja meczów i stosunek do kibiców. W klubie w którym właścicielem jest polski Elon Musk kibice przepychają się o miejsca, bo system sprzedaży biletów jest, żeby użyć popularnego od wczoraj słowa zaj... Catering. Nie kupuje tego, że nic się nie da poprawić bo umowa. Takie tłumaczenia to do przedszkola. Polityka medialna. Jeżeli jej symbolem jest przepychanka jednego z właścicieli o to kto kiedyś tam kopał piłkę a kto nie, czy praca po godzinach na twiterze drugiego, to ja dziękuje. Już lepszy był Cupiał ze swoimi dwoma wywiadami przez kilkanaście lat. Po stronie sukcesów. Pewnie spłata części długów i sklep. Trudno ocenić inne działania np. akademię. Wiśle potrzeba nowego impulsu, nawet w ramach starego układu właścicielskiego (innego zresztą na razie nie widać). Jaki piłkarz przyjdzie do zespołu na którym ciąży odium porażki ? Którego trener wygrał jeden z kilkunastu meczów. I który na dodatek płacić za dużo nie będzie. Jak długo będzie trwał entuzjazm kibiców/akcjonariuszy widzących, że w klubie nie ma żadnych zmian i widoków na poprawę ? Jaki będzie stosunek sponsorów ? Jaki będzie stosunek właściciela stadionu do nowej rzeczywistości ? Swoją drogą nadchodzi czas weryfikacji owych osławionych "poprawionych stosunków z miastem". Czy ktoś wie w którym kierunku płynie okręt ? A nie czekaj, dowiemy się na konferencji za klika tygodni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Ja cały czas nie wiem, czy Błaszczykowski wyszedł i ot tak powiedział wszystko, co mu przyszło do głowy, a co rymuje się ze słowem "odpowiedzialność", jak uczeń przed dyrektorem, kiedy bardziej nabroi i coś powiedzieć trzeba, czy może mówił na serio.
Jakie konsekwencje przyjdzie mu ponieść? Dołoży z własnych do budżetu transferowego? Żadne inne konsekwencje nie przychodzą mi do głowy, chyba że będzie biczował się, jak ten mnich z Kodu da Vinci. Byłby to ładny gest, ale szkodliwy i niepotrzebny. Niech on te pieniądze lepiej przeznaczy na własne dzieci albo potrzebujących, bo w klubie razem z bratem te pieniądze zmarnują.
Wczoraj napisałem tak:
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A stało na przeszkodzie napisać przepraszam tydzień temu wszystkim kibicom Wisły na świecie, a wczoraj przeprosić tych kibicujących i wspierających na stadionie? Patrząc na powyższe statystyki władze dały dupy na niewyobrażalną skalę i to że po tygodniu raczyli nieśmiało się do tego przyznać niewiele zmienia w sytuacji. Sytuację zmieni tylko zmiana zachowania i postępowania, a nie okrągłe słówka skierowane wyraźnie w stronę jednej trybuny. Tak jakby innych kibiców nie było.
Panie Bartosz Karcz. Odwagę to trzeba mieć żeby rozliczyć rodzinę za to do czego doprowadziła, siebie rozliczyć. Więc nie wchodź pan bez wazeliny, bo teraz nie czas na pieszczoty... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
Wisła Kraków to jajiec ni ma by po pierwszym sezonie podziekowac tym przebierańcom na stanowiskach wlascicielskich?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jestem pewien, co chciałeś powiedzieć, ale cytowany przez Ciebie post to był żart, co nawet wyjaśniłem w nawiasie.
Jeśli zaś chodzi o Ćwiąkałę, to w tekstach/nagraniach, które widziałem wypowiada się raczej przytomnie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem jak nasze legendy, ale wielu zainteresowanych kibiców odpowie Ci, że astra to jest opel.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
no raczej niezbyt przytomnie skoro Kownacki wylądował w polskiej ESA a Piątek najlepsze już ma raczej za sobą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No spoko, ale przesłanie mojego posta nie odnosiło się i nie zależało od pozycji Ćwiąkały.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak dla mnie Kuba skompromitował się wczoraj swym występem. To że zjebał było wiadomo po meczu z Płockiem u nas. Za co dostał brawa -nie wiem. Jako zawodnik i człowiek jest niesamowity i uwielbiany , ale jako współwłaściciel klubu tragedia. Drugi raz dokłada swoją cegłę do upadku Naszej Wisły. Jedyne wyjście na dziś to znalezienie prezesa i dyrektora sportowego z kompetencjami i podziękowanie Brzęczkowi, Sobolewskiemu, Kmiecikowi oraz swemu bratu. Odciąć się grubą kreską i zacząć tworzyć klub przez duże K od solidnych fundamentów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Jak dla mnie to aktualna sytuacja związana ze spadkiem niczego panów właścicieli nie nauczy.
Nadal będą mieszali herbatę bez dodawania cukru sądząc, że od samego mieszania stanie się słodsza. Nie widzę żadnych perspektyw dla Wisły z tym składem decyzyjnym na czele. Jedyny ratunek to pozyskanie ogarniętego nowego właściciela, który zatrudni profesjonalne osoby do pionu sportowego (dyrektor sportowym trener, sztab) ze środkami na realizację ich planów i menedżera z prawdziwego zdarzenia. Kibice zawsze wesprą takie działania. Pozostanie trio w takiej konfiguracji i z taką decyzyjnością będzie skazywaniem się na kiszenie w coraz gorszej atmosferze i z każdym rokiem będzie coraz gorzej. To, że mamy słabych, niezmotywowanych piłkarzy, słaby sztab, słabego trenera (kolejnego) to nie powód spadku, ale skutek słabości struktur - ryba psuje się od głowy, a ta głową jest na dzisiaj Trio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Takie rozwiązanie byłoby optymalne. Kuba Błaszczykowski jest jedynie właścicielem i twarzą projektu(m. in. wiarygodność i przekonywanie swoją osobą kolejnych podmiotów do sponsoringu), a lejce przekazać profesjonalistom. Wybrać dobrego prezesa(ani rodzina, ani znajomy, a człowiek który ma jakieś osiągnięcia, doświadczenie, wykształcenie i chęci), a ten niech sobie zatrudni dyrektora sportowego jakiego chce, a ten dyrektor niech wybierze trenera. Problem jedynie taki że Ci ludzie mają olbrzymie ego, a do tego kompleksy, więc nic takiego się nie wydarzy. Wojowanie z całym światem i tworzenie swojego obozu to natura tej rodziny(dobrali sobie też Pottera i Jażdżyńskiego który wczoraj totalnie się skompromitował).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Mamy za właścicieli pajaców. Trzy lata walki o utrzymanie zakończone "sukcesem" a oni teraz będą wyciągać wnioski i konsekwencje, nie to są jakieś jaja. W tej chwili nie jesteśmy wiarygodnym podmiotem biznesowo po tym co się stało, nie będzie nowych umów sponsorskich, będzie trzeba sięgnąć kolejny raz do kieszeni kibica jakieś akcje czy cegiełki. Ich nie stać na utrzymanie klubu obawiam się nawet w I lidze, ta kadra była budowana z totalnej łapanki i takie są efekty. Trio egzotyczne niech sprzeda, odda klub w inne ręce bo każdy widzi że kolejny następny dzień ich rządów prowadzi do całkowitego upadku marki.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Myślę, że obecnie nie ustawi się kolejka chętnych. Raczej będą cierpliwie czekać żebysmy upadli jeszcze niżej, wezmą to wtedy za bezcen. Naszą obecną sytuację finansową raczej nie można uznać za uregulowaną. Ciekawe czy nie czekają nas jeszcze jakieś przeboje z licencją na grę w 1. lidze
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wczoraj Jakub jak to ma w zwyczaju poszedł pod publiczkę. Zastosował takie typowe sztuczki, które stosował przez ostatnie trzy lata, no ale jest niestety głównym winnym spadku.
Piękne hasełka po trzech latach błazenady są nie na miejscu. Teraz wiesz jak naprawić sytuację? Przez trzy lata nie wiedziałeś i nagle teraz wiesz? Bez komentarza. Teraz wszystko wychodzi. Jacy nieudolni ludzie przejęli Wisłę. Ludzie strasznie małostkowi, skompromitowani, którzy wszędzie szukają spisków. Jażdżyński miał być wymarzonym intelektualistą, okazał się nadętym bufonem, któremu słoma z butów wychodzi. Zmarnowaliście potencjał Wisły, zmarnowaliście trzy lata. Układ rodzinny + przyjaciele ważniejsi od Wisły - tak najkrócej można opisać trzy lata. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś odważny i pogrąży obecny układ. Wtedy może być trzęsienie ziemi w Krakowie. Dla dobra Wisły Jakub Błaszczykowski musi odejść. Nazwali cię legendą, okazałeś się grabarzem.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 22.05.2022 o godz. 17:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Kiedyś obowiązywało powiedzenie:
-Per aspera ad astra - przez trudy do gwiazd Teraz w Wiśle powinno obowiązywać odwrotne: - Per astra ad aspera - przez gwiazdy do kłopotów |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kuba jaki jest taki jest, ale intelektem na pewno przewyższa typowego sebixa z C, więc wiedzial, że przemówienie trafi do ich serc. Zajebał, dobre chłopaki połechtane, swój chłop, dobry przekaz leci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Potrzebny jest ogarnięty gość na stanowisko dyrektora sportowego. Ktoś kto już się sprawdził, ma doświadczenie a nie dopiero się będzie uczył. Gość który ogarnie Klub od strony sportowej. Od strony organizacyjno-prawnej dobrze to działało, finanse ok, zadłużenie się zmniejszało. Wynik sportowy nas rozłożył. Prezesa można zostawić, to i tak tylko funkcja reprezentacyjna, ani nic nie zyebał ani nic nie zrobił ekstra, no bo co niby miał zrobić. Podpisuje papiery, ustawia się do zdjęć, coś powie od czasu do czasu. Trenera ma wybrać dyrektor sportowy, a nie Kuba Wujek czy Prezes. I cokolwiek by się działo trenera może zwolnic tenże dyrektor sportowy a nie Kuba Wujek itd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
no to (kolejny raz nawiazujac do kultowego wywiadu z obim) pozostaje chyba tylko KEMPES
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czy są jakieś zmiany na lepsze w klubie świadczyć będzie reakcja klubu na bijatykę na sektorze D na ostatnim meczu. Czy devillsi a wcześniej sharki mogą wkraczać z sektora C na sektor D bez reakcji ochrony. Czy ktoś zostanie ukarany?.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Obstawiam, że nikt nie będzie ukarany.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale o co wam chodzi?Chcieliście przeprosin to dostaliście i to nie w formie tweeta czy oświadczenia na oficjalnej stronie tylko na żywo na stadionie.Chcieliście żeby się kajał no to się kajał.Chcieliście go jebać,sam się zjebał.Wyszedł z nory tak jak się tego niektórzy domagali.
Ja mimo wszystko zamiast tego wolał bym usłyszeć jaki mają plan na najbliższy sezon-dwa bo my kibice mogliśmy się czarować do meczu z Radomiakiem że uda się utrzymać ale oni to powinni już od dwóch miesięcy układać scenariusz na wypadek s.......enia się z ekstraklasy.Można było kazać Brzęczkowi układać listę zawodników nie tylko na następny sezon w najwyższej lidze ale i na wszelki wypadek przygotować listę takich na pierwszą ligę.Poszukiwania dyrektora sportowego powinny trwać już od momentu zwolnienia Pasiecznego a może i nawet wcześniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja Brzęczka nie bronię.Już pisałem że nie jest to mój wymarzony trener.Cały czas mam nadzieję że zwycięży u niego chłodna kalkulacja i mając na uwadze że wciąż może wiele stracić odejdzie.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wątpię w jego chłodną kalkulację, bo to chyba obok Probierza najlepszy przykład napompowanego medialnie i przereklamowanego trenera w na całej karuzeli trenerskiej. Niestety nie liczę również na chłodną kalkulację ze strony Właścicieli i Zarządu więc zapewne misja budowania drużyny do rozgrywek 1.ligi zostanie powierzona Jurkowi. Nie jestem profesjonalnym piłkarzem ale dla mnie osobiście byłoby to demotywujące słuchać oczekiwań od trenera, który właśnie z hukiem spuścił klub, bo gdzie tu de facto upatrywać autorytetu w trenerze?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
To że trener po spadku zostaje nie będzie żadnym nowym zjawiskiem, szczególnie w obliczu tego że podnosi się multum innych czynników decydujących o spadku. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|