The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2009, 22:04
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
To my chyba inne mecze ogladlismy.Ogólnie mecz w naszym wykonaniu nie był zły, a momentami to było przezajebiscie.Niektóre akcje były jak z Camp Nou...
Chyba tak. Możesz mi powiedzieć co Ci się w tym meczu podobało?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.08.2009, 22:50
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Chyba tak. Możesz mi powiedzieć co Ci się w tym meczu podobało?
Co mi się podobało?
Podobały mi się fragmenty naszej gry- w zasadzie cały mecz z wyjątkiem środkowego fragmentu drugiej połowy, gdzie była masa błędów wynikająca z rozluznienia zespolu, czy zbytnej nonszalacji.
Co mi się podobało?Gra Cantoro (nareszcie), gra na jeden kontakt wykonywana na na bardzo dużej szybkosci, gra kombinacyjna przed polem karnym na dużej szybkosci, ustawianie się piłkarzy i dobra gra taktyczna, dryblingi Małeckiego, bardzo pewna gra w obronie.
Nareszcie nie ma długich wykopywań na napastników z pominięciem środka pola tylko fajne rozgrywanie piłki w ataku pozycyjnym.

Cudów po tym meczu też nie oczekiwałem, bo trzon drużyny powyjeżdzał na zgrupowania, co mogło trochę wybić z rytmu.Nie podobała mi się z kolei gra Kirma.Oprócz asysty zanotował dużo strat i niedokładnych podań.

LUDZIE!NIE JESTEŚMY ****A BARCELONĄ CZY MANU!!!!!

Z mojej strony koniec tematu.Tak jak napisał Dj_ibutii , ludziom od tego dobrobytu się w głowach po.......iło.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.08.2009, 22:01
. Zamiast wpuścić np. Mączyńskiego to wchodzi Jop.. ludzie kto to widział..
a jak myslisz, kto bedzie gral jak Glowa i Marcelo połapią kartki, a połapią napewno. Bedzie grac Jop ktory musi sie zgrywac z drugim srodkowym, bo zadne inne pozycje nie wymagaja takiego zrozumienia jak dwóch srodkowych obronców. Dzis to nie wychodziło bo Jop dobrze łapał na spalone a Marcelo przysypiał przy tych sytuacjach. Musi go ogrywać, nie ma wyjscia
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.08.2009, 12:26
A... Zamiast wpuścić np. Mączyńskiego to wchodzi Jop.. ludzie kto to widział.. ...
A potem przyszedłby mecz w którym Jop na boisko by wyjść musiał i plulibyście się, że Jop (nieograny) robi babole. Jak ja lubię ludzi, którzy chcieliby mieć ciastko i zjeść ciastko. Zrozumcie, że "Mąka" mógłby od początku wejść na boisko tylko jakby (odpukać) nasza sytuacja kadrowa stała się totalnie katastrofalna. Biorąc pod uwagę wszystkie możliwości przesunięć z innej pozycji i zawodników, którzy wrócą po kontuzji, Mączyński jest 7 lub 8 w kolejce do pozycji na środku pomocy! A Jop jest 3 w kolejce na pozycję środkowego obrońcy i musi(!) być stale "pod parą".

FredzIo napisał(a):Wyświetl post
A nie pomyślałeś, że ten 18-19 latek jest zbyt kiepski, żeby grać w drużynie Mistrza Polski? Dlaczego ma dostawać szanse? Ze względu na wiek, na który nie ma wpływu? Czy ze względu na umiejętności? Co z tego, że jemu coś da to 5 minut, skoro i tak nie wskoczy do pierwszej drużyny. Jirsak w przypadku kontuzji, bądź pauzy któregoś z piłkarzy, od razu wskoczy do składu i musi mieć zachowany rytm meczowy. Chociaż te 15-30 minut.
Dawanie szansy młodym piłkarzom jest jak najbardziej OK. Ale jeżeli młodzi piłkarze chujowo grają w piłke nożną, to nie zasługują na gre. Proste i logiczne. Masz przykłady młodych piłkarzy, którzy grają w drużynie. Ćwielong, Małecki i Marcelo. Przecież Skorża ich wystawia nie dlatego, że są młodzi, tylko dlatego, że są lepsi od pozostałych.
Dodam tylko jeszcze, że my naprawdę nie mamy żadnego zawodnika w przedziale 18-20 lat (w ataku), który zasługiwałby na dawanie mu szansy gry w pierwszej drużynie. Nie może być tak, że gra się w Ekstraklasie "za wiek". Młodzi mają wiedzieć, że na to trzeba zapracować.

mic napisał(a):Wyświetl post
Mecz tragedia, dobrej gry bylo moze z 15 min. Skutecznosc tragiczna, powinny pasc jeszcze z 3-4 bramki. Grali aby wygrac, a najlepiej zeby jeszcze sie nie zmeczyc. Jakby mogli to przechodzilyby caly mecz.

Kirm - pomimo swietnej asysty tragedia. Zadnego wykonczenia akcji. Brakowalo w jego grze kropki nad 'i'. Ale jest nadzieja, bo widac ze potrafi sie ustawic i pomyslowo zagrac
Cebanu - dwa dziecinne bledy, wynikajace chyba z tremy, ale na Boga, nie jest to nastolatek. Dwa obronione strzaly, ale dwa idealnie w niego, a mimo to z tym drugim (z wolnego) mial klopoty. Mam nadzieje ze Pawelek zagra w nastepnym meczu.
Jop - A po co on ? Mimo to ladne wyciagniecie pilki w polu karnym
Alvarez - bardzo dobry w defensywie, w ataku tragedia. Wrzuca pike tam gdzie poleci.
Mauro - w cholere strat.
Łobo - poza asysta niewidoczny

Oby najmniej takich meczow.

Sedzia - niech idzie sedziowac szachy, bo przy najmniejszym kontakcie z graczem Belchatowa gwiazdal faule.
mic: zapomniałeś tylko jeszcze dopisać "Skorża do dymisji".

To jest liga, punkty dostaje się za wygraną, nie za "wrażenia artystyczne" czy liczbę najwyższych zwycięstw w sezonie, to raz. Pewnie, że fajnie byłoby, gdyby nasi grali na maksa przez 90 minut, ale fajnie byłoby też mieć do tego 20 gotowych do gry i w miarę równorzędnych zawodników.
A po drugie Bełchatów to nie "ogórki" i zapewniam Cię, że z wysokości trybuny było to dzisiaj widać i nasi naprawdę musieli się napracować, by ich powieźć wyraźnie i nie dać im "dojść do głosu".

A to co uprawiasz nazywa się "chorobliwe malkontenctwo", bo Twoje oceny niejednego zawodnika są z d..y wzięte, nie dość, że widzisz same negatywy, to jeszcze mijasz się z tym co się naprawdę działo na boisku. Z kimś kto opisuje mecz jakby oglądał obraz z telewizora odbity w krzywym zwierciadle to nawet nie chce się dyskutować.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.08.2009, 21:52
Ładnie wygląda czyste konto z tyłu, w tym wypadku Ilie spisał się dobrze chciałbym go zobaczyć w następnym meczu, czy już ochłonie i będzie spokojniej łapał niektóre piłki.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.08.2009, 22:03
Dobry wynik. Bez straconego gola, no i jakoś nam idzie w tym Sosnowcu, kto by się spodziewal Ale troche dziwi mnie, że na takie spotkanie Skorża boi się wystawić Jirsaka, tylko zgranego Cantoro. Jak nie teraz to kiedy ? Trochę szkoda go. Mógłby np na wypożyczeniu w jakimś słabszym zespole grać pełne spotkania co kolejke i się rozwinąć. A Jop pod koniec ? Może jakaś kontuzja Głowy ? Bo chyba nie zmęczenie w 3 kolejce ?
..
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.08.2009, 22:07
tofik napisał(a):Wyświetl post
Dobry wynik. Bez straconego gola, no i jakoś nam idzie w tym Sosnowcu, kto by się spodziewal Ale troche dziwi mnie, że na takie spotkanie Skorża boi się wystawić Jirsaka, tylko zgranego Cantoro. Jak nie teraz to kiedy ? Trochę szkoda go. Mógłby np na wypożyczeniu w jakimś słabszym zespole grać pełne spotkania co kolejke i się rozwinąć. A Jop pod koniec ? Może jakaś kontuzja Głowy ? Bo chyba nie zmęczenie w 3 kolejce ?
Dokładnie tak. Ja z tego co nasz trener robi to wnioskuję, że jak się wykuruje Garguła to będzie siedział na ławie, bo i tak będziemy grać dwoma defensywnymi pomocnikami. Więc za kogo niby mialby wskoczyć do składu?
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.08.2009, 22:46
Skorża podejrzewam, że widzi, że Jirsak przez swoje nikłe warunki fizyczne nie daje rady zdominować środka pola, powalczyć o piłkę w środku, przejąć inicjatywy. Dlatego wpuszcza go na podmęczonego przeciwnika kiedy wynik jest ustawiony i Wisła gra z kontry. Widać nie ma zaufania do Czecha.

Kto ma inicjatywę w środku pola ten najczęśćiej wygrywa spotkanie.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 15.08.2009 o godz. 22:53.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.08.2009, 22:53
Colin napisał(a):Wyświetl post
Skorża podejrzewam, że widzi, że Jirsak przes swoje nikłe warunki fizyczne nie daje rady zdominować środka pola, powalczyć o piłkę w środku, przejąć inicjatywy. Dlatego wpuszcza go na podmęczonego przeciwnika kiedy wynik jest ustawiony i Wisła gra z kontry. Widać nie ma zaufania do Czecha.

Kto ma inicjatywę w środku pola ten najczęśćiej wygrywa spotkanie.
A Iniesta z Xavim mają po 2 metry... To jest piłka nożna, a nie siłowanie na łapę. Moim zdaniem jak tak uważa, to robi błąd
..
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.08.2009, 23:44
A Iniesta z Xavim mają po 2 metry... To jest piłka nożna, a nie siłowanie na łapę. Moim zdaniem jak tak uważa, to robi błąd
Jirsak już wiele razy pokazał, że nie potrafi powalczyć w środku pola, czy utrzymać przy piłce pod presją a tego się też wymaga od środkowego pomocnika. Xavi i Inesta mają mimo wszystko lepszą posturę od Jirsaka, lepszą technikę czyli skuteczniej potrafią się utrzymać przy piłce przy aktywnym kryciu ze strony przeciwnika. Poza tym cała gra Barcelony sprawia, że poszczególnym zawodnikom łatwiej się utrzymać przy piłce. Gra Barcelony przypomina "system naczyń połączonych". Tutaj akurat popieram Skorżę. Wolę widzieć od początku w środku Sobola z Diazem albo Cantoro.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Mało Słodyczy
Member

Od: 12.2007

Stary 16.08.2009, 00:21
Co do meczu - mogło być dużo dużo wyżej. Zgadzam się z mic'iem odnośnie braku skuteczności i braku zaangażowania w niektórych momentach. GKS pozwalał nam na bardzo wiele, sytuacji było multum, a nie wszystkie wykorzystane. Momentami bardzo ładna gra, momentami totalna beznadzieja, ale nei wymagajmy od naszych grajków by odstawiali stadiony świata przez 90 minut.

Co do transparentu - myślę, że bardzo krzywdzący. I nie mówię tu o sytuacjach losowych, gdy ktoś coś gdzieś i nie może być na meczu, a normalnie by był. Już nieraz był poruszany temat klasyfikacji kibiców i poraz kolejny ma to miejsce.

Nie, nie jeżdzę do Sosnowca.
Nie, nie dlatego, że nie mam pieniędzy.
Nie, nie dlatego, że mi mamusia nie pozwoliła.
Ani nawet nie dlatego, że pochorowały mi się dzieci [których swoją drogą nie mam]

Z bardzo prostej przyczyny - nie każdy może wygospodarować sobie cały dzień wolnego na rozrywke. Co innego 3h w krakowie, a co innego pół, lub cały dzień.

Czy jestem kibicem sukcesu?
Mając 18 lat pamiętam mecze Wisły gdy telefoniki jeszcze nie było.
I w porządku - kibiców sukcesu nie ma, ale nie ma też tych którzy zapier*alają na Wisłę czasami kilkakrotnie dłużej niż co poniektórzy autorzy transparentu.
Rozumiem bulwers, że na Legii czy Ickach jest komplet a na słabych przeciwnikach ciężko było zapełnić pół stadionu na R22. Ale nadal te pół stadionu przychodziło - i nie powiecie mi i nigdy nie wmówicie, że wszyscy Ci którzy chodzą na R22 na każdy mecz, jeżdżą teraz do Sosnowca.

Transparentu nie biorę do siebie bo mnie nie dotyczy, drażni mnie jednak hipokryzja i transparent odczytywany tylko i wyłącznie na jednej, najbardziej prymitywnej płaszczyźnie.
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.08.2009, 20:30
Piekne HSV! Az chcialoby sie tam znalezć . . .

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2009, 20:44
No jak do tej pory to sie ilie wykazuje jak junior mlodszy
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.08.2009, 20:52
Co w końcu z tą kasą za transfer Uche ,potwierdził to Mielcarski bo mi transmisje wtedy przerwało ? ;/
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.08.2009, 20:54
Transparent na trybunach panowie i panie....niestety smutna prawda:(
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.08.2009, 20:55
airborne4009 napisał(a):Wyświetl post
No niezle nam pojechali

A co do meczu to oby taka gra trwala jak najdluzej. Wazne ze jest agresja,presing i Broziu sie odblokowal
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.08.2009, 23:13
Co do transparentu to moim zdaniem był po prostu głupi ,i tyle. A te "$"-ki to już w ogóle nie wiem... przepraszam co miały oznaczać Żal mi autora i "pomysło"dawcy. (p.s. byłem w Sosnowcu)
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.08.2009, 23:23
Na koncert Madonny się chyba powybierali...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2009, 20:54
Nasi jak tylko zaliczą kompromitację w pucharach, to im od razu motywacja do gry rośnie. Jak po Dynamie za Kasperczaka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.08.2009, 20:57
A Ilie jakis taki strasznie zagubiony...
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.08.2009, 21:15
Coś siadła gra i głupie błędy ;/ Alvarez ma słabe dośrodkowania...
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.08.2009, 21:35
Wchodzi Jop, no cholera mnie weźmie zaraz!
Po kiego grzyba Jop skoro można wpuścić Burligę czy Mąkę
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 15.08.2009, 21:36
Jop ?!?!? Przy 3:0 ?!?! Ja pier.... Czemu nie np Burliga ?

Ten sedzia to jest jakis walniety i to ostro...
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2009, 21:36
ojojoj widze ze Marcelo i Jop nie sa zgrani. Jopik zaklada offside'a a Marcelo sie zagapil, bylo cieplo przez chwile.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 15.08.2009, 21:43
Niestety, w normalnych zespolach przy tym wyniku wchodza juniorzy zeby sie ogrywac, u nas wchodzi 30-letni Jop...
Po co nam tyle druzyn juniorskich?
Ostatnio edytowane przez Maciuś : 15.08.2009 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.08.2009, 21:45
1:0 - Głowacki (Karny - cała sytuacja)
http://www.mediafire.com/?wmuyytnm5ne

2:0 - Brożek
http://www.mediafire.com/?i0no3jznvnn

3:0 - Marcelo
http://www.mediafire.com/?kmmzmwziwlu

Nieuznany gol Marcelo
http://www.mediafire.com/?nz5vj1juizy
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2009, 21:47
Nie zapominaj, ze Skorza musi utrzymywacnajwazniejszych zmiennikow w rytmie meczowym. Jak wiesz w tym seoznie nie ma ani europejskich pucharow ani pucharu ekstraklasy wiec praktycznie zostaje tylko liga i PP w pozniejszym terminie zeby uzywac jokerow.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.08.2009, 21:52
No i gra. 3 pkt priorytet.
Reszta nieważna.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2009, 21:54
Zauwazyliscie ze Sapela przy kazdej Bramce stal jak kolek i patrzyl co sie dzieje jak zwykly widz?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.08.2009, 21:58
Wszystko OK ,tylko po co ten Jop :(
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów