|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Krytykowałem trenera za przegrany awans w Sosnowcu i kompromitację z Puszczą, a także za początek tego sezonu ale w tym meczu zagrał bardzo dobrze! Oby tak grał częściej!
Nie rozumiem tego czepiania się na siłę. To chyba dobrze ze zrobił zmiany w składzie, które w tym meczu zaprocentowały... Litości, wygraliśmy w imponującym wymiarze 5:1... Lodu na głowę... Po takim czemu chcecie zwalniać trenera? Czy wam na głowę coś spadło? Nie mówię, że Sobolewski jest bogiem trenerskim ale zwalnianie trenera po 5:1 to jest ciężka przesada... Przecież zrobimy z siebie pośmiewisko... Kto normalny będzie chciał do nas przyjść na trenera, jeśli po wyniku 5:1 zwalniamy trenera... Zastanówcie się... Tym meczem trener zyskał w moich oczach. Teraz jest kwestia czy to był tylko incydent czy może jakiś nowy trend... Oby to drugie. Mam nadzieję, że tym meczem trener pokazał, że wreszcie zaczął wyciągać wnioski... Nie zmienia bowiem tego, że sezon zaczęliśmy słabo i teraz trzeba ogarnąć się i iść w górę tabeli! Wszystkie ręce na pokład i lecimy z tym tematem. Zobaczymy jak będzie w kolejnych meczach... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Aha, to ile meczów teraz musi przegrać Sobol, żeby ta magiczna osłonka 5:1 przeciw zwolnieniu, przestała działać?
Sobol wyciąga wnioski więc zrobił zmiany w składzie. Mianowicie tak jak mówił, że Uryga, Sapała, Carbo muszą być powoli wprowadzani do składu, po kontuzje, bo niezgrany z zespołem, tak wpuszcza ich od pierwszej minuty. To nie tylko sa zmiany ale też brak konsekwencji i łamanie swoich zasad. Po prostu postawił na jedną kartę wszystko i jeśli ktoś nie był skompromitowany we wczesniejszych meczach to wpuszcza tych ludzi na boisko - tak samo jak Baenę. Sobol jest do wyjebania i tyle. Nie tylko za te 6 kolejek, ale za brak awansu w tamtym sezonie (głównie za to). ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Serio uważacie, że po 5:1 z Arką jest dobry moment na zwolnienie Sobolewskiego?
Widać, że piłkarze (przynajmniej niektórzy) mocno za nim stoją. Chyba głupio byłoby znowu namieszać przed dość ważnym meczem z Miedzią? (Żeby było modnie, porównałbym to do zmiany defensywnego zawodnika przed stałym fragmentem gry przeciwnika). ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Radosław Sobolewski nie jest w Wiśle od wczoraj. Myślę, że można spojrzeć na jego dokonania tak, jak nauczyciel spogląda na ucznia w klasie i ocenić od 1 do 6.
1. Wiosna 2021/2022 jako asystent Brzęczka - spadek z ekstraklasy - ocena - 1 - brak realizacji celu 2. Jesień 2022/2023 jako asystent Brzęczka i jako samodzielny trener 10 miejsce w tabeli - ocena 2 - brak realizacji celu 3. Wiosna 2022/2023 jako samodzielny trener - 5 za serię zwycięstw, niektóre były pewne i przekonujące, inne szczęśliwe, 2 za mecze z czołówką, za kluczowe mecze z Sosnowcem i Puszczą - średnia za wiosnę - 3,5 - brak realizacji celu 4. Początek sezonu 2023/2024. Poszczególne mecze: Górnik Łęczna - 4 Polonia Warszawa - 3 Stal Rzeszów - 2 GKS Tychy - 2 Odra Opole - 2 Arka Gdynia - 5. 4+3+2+2+2+5=18. 18:6=3. Średnia 3.0 1+2+3,5+3=9,5 9,5:4=2,375 Łączna ocena: 2,375 ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dziwi, ze nikt nie bierze pod uwage jednej opcji. Sobol wylatuje, co zostalo zakomunikowane druzynie i Sobolowi juz przed wczorajszym meczem
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
5:1 uchroni go pewnie przed zwolnieniem nawet po w.......u z Miedzią, Sobolewski wyleci jak sytuacja stanie się dramatyczna. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Wg meczyki.pl sobolewski zostaje. Hańba każdemu kto się do tego przyczynił. Kolejny sezon również spędzimy w I lidze wiec można zacząć ogrywać rodzine ramireza. Żenada. Jedyne wyjście dla tych odrealnionych typów to mniejsza frekwencja. Inaczej będą robic z Wisły dalej pośmiewisko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Jak pozostałe mecze zagrają z podobnym zaangażowaniem to kupuję karnet na wiosnę. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Ustalono zmianę trenera, zakomunikowano piłkarzom, że w następnym meczu już będzie jakiś Hiszpan (na przykład) i powiedziano: kończymy strajk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dziwi mnie, że ktoś na poważnie potraktował info jakiegoś dziennikarza o tarciach pomiędzy drużyną i Sobolem, tym bardziej, że artykuł wyglądał jak prasówka z naszego forum.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety pewnei zostanie Sobol to wygralismy 5:1. Na wiosne wygralismy7 meczy z rzedu i jak sie skonczylo wiemy.
Mysle, ze ten mecz to anomalia i zaraz wrocimy do Sobolowania. Jak zostanie nici z awansu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Arka była wczoraj beznadziejna, nie wiem na ile w tym zasługi Wisły - bo przede wszystkim świnka nie wykazała się niezbędną w meczu z nami agresywnością. Wobec tego nasze Hiszpany grały to, co lubią.
Ja bym mimo wszystko Sobolenkę pogonił - chłop żyje w swoim świecie, czego dał wyraz na konferencji prasowej. Poza tym Colley czy Eneko na LO - to nie jest coś, co wypracowałby w okresie przygotowawczym...To są warianty awaryjne. On tak naprawdę nic nie wypracował. Pytanie tylko - czy JK podjął już jakieś konkretne ruchy przed dzisiejszym spotkaniem - jeżeli nie, to jesteśmy w dupie. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Też mi się wydaje, że już ustalono warunki z nowym trenerem i dziś komunikat. Stąd tekst, że mecz z Arką nie będzie miał wplywu na decyzję. Czyli zmiana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Według mnie, jeśli JK nosi się z zamiarem zmiany trenera, to po meczu z Miedzią, w przerwie na reprezentację.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, dlatego władze chcą zobaczyć jeszcze mecz w piątek. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Zgadzam się, trener zapewne jest już jakiś dograny i teraz jest kwestia domykania sztabu szkoleniowego. Mecz w Legnicy (zakładam, że przegrany) będzie gwoździem do trumny Sobolewskiego i mam nadzieję całej bandy "legend" w klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jakby faktycznie kogoś mieli, to dzień po meczu z Opolem by był komunikat, że Sobol wylatuje i by sobie dogadywali z kandydatami przez ten tydzień czy nawet dwa. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Teraz niech każdy kolejny mecz będzie meczem o wszystko dla sztabu i piłkarzy. Tylko tak można cokolwiek w tej lidze ugrać. Coś mi jednak podpowiada że Sobolewski urwał się że stryczka i jeszcze scenariusz tej rundy nas zaskoczy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ktoś wystawienie na lewej obronie Satru-cośtam uznaje za przemyślany ruch Sobola to gratuluję i polecam jeszcze raz obejrzeć jak padła bramka dla Arki.Tylko dlatego że po 30 minucie Gdynianie przestali w ogóle walczyć zawdzięczamy że nie poszły kolejne akcje tą stroną boiska. Łobodziński to jednak taki sam papudrok jak Sobol....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
w poniedzialek nasi światli przywodcy mieli zdecydowac co z sobolem
mamy 22:18 , czy bylo jakies oswiadczenie ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ja Wam panowie mówię, że ta sytuacja z Komarem to była ustawka żeby nie dać żadnego info o koszulce ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
https://www.meczyki.pl/newsy/wisla-k...-news/219628-n
Uprzedził mnie pomeran. Jeszcze w tym roku na Reymonta nie byłem i raczej prędko nie zawitam... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli zero zdziwienia.
Butny Sobolenka pozostaje na trenerskim stolcu. Szkoda strzępić ryja. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten mecz to byla anomalia raczej. Podobnie jak 7 wygranych z rzedu na wiosne. Zaraz wrocimy do swojego poziomu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Arka też nie ma trenera tylko parodystę, wiec w takim wypadku wygrywa drużyna z lepszym składem. To wyjaśnia wynik.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Sobolewski zostaje: https://www.goal.pl/1-liga/wisla-kra...sobolewskiego/ zmiany trenera nie będzie. Rzekomo nie ma lepszego kandydata na ten moment do wzięcia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wygraliśmy bo Arka nic nie grała. Wtedy my umiemy ładnie klepać, a jak dojdzie skuteczność to wpadają 3-4 gole, tym razem nawet 5. A gdyby Goku strzelił połowę tego co miał to i 7 czy 8 do 1 by było.
To stały schemat póki co. Gdy przeciwnik straszy nasi mają lęk w oczach a obrona gubi się jak dzieci. Pytanie jest jedno. Czy ten mecz cokolwiek zmieni, czy przestaną się bać i zbuduje się drużyna od teraz. Moim zdaniem nie. Ten mecz traktuje tak samo jak wszystko to co się już działo wcześniej. My już potrafiliśmy mieć serie 7 zwycięstw po to żeby później się skompromitować z ZS i Puszcza. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tutaj naprawdę ciężko być optymistą - skoro taka "strategia" daje 100% skuteczności przeciwko Wiśle. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wymarzonym kandydatem kibiców jest Daniel Myśliwiec.....dobra przyznawać się po kolei kto marzy o Myśliwcu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
I tak wątpię, że dociągnie do końca roku.
Tylko dlaczego to wszystko kosztem Wisły? |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|