The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2022, 11:59
Powiedz jaką miał po 11 i Gula i Brzęczek bo dalej udajesz głupiego.

I ja nie bronię Hyballi, bo tego nie potrzebuje, bronić to się powinny władzę klubu, bo wyniki ich raczej nie bronią.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.05.2022, 12:28
A dlaczego po 11?Poza tym ja Brzęczka nie bronię ale chyba nawet 11 kolejek nie rozegrał.A jak po 11 to może Skowronka dodajmy do porównania?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 06.05.2022, 12:35
https://weszlo.com/2022/05/06/prasa-...ek-zostaniemy/

Jarek już całkiem odleciał. Wszystko idealnie, wszystko super, wszystko pięknie, a w rzeczywistości po 3,5 roku jeden wielki burdel, cyrk na kółkach.

Dla mnie ten zarząd coraz bardziej przypomina Vanne Ly i tych przebierańców.

To może należy zmienić nazwę stadionu na: ,,Stadion Wisły Kraków imienia Jurka Brzęczka, braci Błaszczykowskich, Jarka Królewskiego i Tomka Jażdżyńskiego".

A co? Kuba z Jarkiem już dawno odlecieli w absurdzie własnej nieomylności na sam szczyt błazenady.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.05.2022, 15:41
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ten zarząd coraz bardziej przypomina Vanne Ly i tych przebierańców.
I to mówi wiele o tobie. Nawet tej lepszej wersji, kiedy nie piszesz o ubeckich spiskach i fejkowej pandemii.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.05.2022, 15:03
Być może mamy progres i Jarek wydedukował że transferami "a nuż się uda" nic nie osiągniemy ? Bądźmy dobrej myśli może sobie jakiś algorytm napisze do tego i w przyszłości będzie lepiej wszak biznes umie robić, szkoda tylko że nie wydedukował wcześniej że z pustego to i salomon nie naleje, mam na myśli skład osobowy drużyny.
Dlatego warto by go zapytać czy w Synerise też zatrudnia ludzi odrzuconych przez inne firmy bo się nie nadawali do tej roboty lub może dawno wypalonych przed emeryturą co nam funduje w Wiśle czy może szuka najlepszych dostępnych na rynku i płaci im odpowiednie pieniądze.
Grunt że teraz nam dali Brozia w skautingu na otarcie łez - buahahaha / przez łzy
Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to lepiej milczeć taka złota myśl dla Jarosła.
Powód: Brożek
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 06.05.2022 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.05.2022, 11:36
https://weszlo.com/2022/05/07/wisla-...blaszczykowski

ten link niczym filmiki aNouca powinien sie znalezc w kazdym temacie
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.05.2022, 11:56
Filmiki nie są moje, gwoli ścisłości. Ja tylko wrzucam linki, żeby miały lepsze wyświetlenia.

A wracając do tematu, najważniejsze z tekstu:

Cytat:
Jeśli weźmiemy łączną tabelę za okres od 1 stycznia 2019 roku do dziś, to wychodzi nam na to, że Wisła Kraków jest najsłabiej punktującym zespołem z grona drużyn, które były w Ekstraklasie przez te wszystkie sezony.

Wisła najsłabiej punktującym zespołem w polskiej lidze. I to jest, kvrwa, przerażające!

Oraz:

Cytat:
W Wiśle zastanawiające jest to, że mimo zwiększających się możliwości finansowych, klub ten zdobywa tyle samo lub mniej punktów.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 07.05.2022, 13:53
Gdybyśmy się cudem utrzymali, można byłoby ogłosić wielką wiktorię trenera Brzęczka i awansować go na super dyrektora sportowego. Nie dlatego, że jest taki mądry i doświadczony, ale dlatego, że Błaszczykowski nie ośmieliłby się go ruszyć i respektowałby jego kompetencję, a my nie bylibyśmy skazani na trenera Brzęczka oraz sam Brzęczek pewnie zachowywałby się kulturalnie w stosunku do nowych wynalazków. Ja zresztą od początku rządów trio obstawiałem taki scenariusz, a nie Brzęczka trenera.

aNouc napisał(a):Wyświetl post
Filmiki nie są moje, gwoli ścisłości. Ja tylko wrzucam linki, żeby miały lepsze wyświetlenia.
To, proszę, przestań to robić. Ktoś już Ci tłumaczył, że jest to uwłaczające dla autorów tych filmów i Twojej inteligencji. Jest to spam, do tego nieskuteczny. Śmiecisz na forum, a wyświetleniom nie pomagasz.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.05.2022, 16:44
aNouc napisał(a):Wyświetl post

A wracając do tematu, najważniejsze z tekstu:
ciekawsze sa raporty finansowe
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 07.05.2022, 12:13
To raczej logiczne że punktujemy najgorzej, skoro co sezon ledwo udaje nam się utrzymać. Dopóki nie zostaną zatrudnieni fachowcy w miejsce obecnych pracowników dopóty nic się nie zmieni.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.05.2022, 13:34
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
To raczej logiczne że punktujemy najgorzej, skoro co sezon ledwo udaje nam się utrzymać. Dopóki nie zostaną zatrudnieni fachowcy w miejsce obecnych pracowników dopóty nic się nie zmieni.
W klubie podobno tworzą nowy dział skautingu zbudowany z fachowców najwyższych lotów. Już w lecie kolejny zaciąg szrotu.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.05.2022, 12:32
Ostatnich 3 trenerów Wisły i ich osiągnięcia po odejściu:

Artur Skowronek - Zagłębie Sosnowiec, 24 mecze ze średnią punktów 1,29 na mecz
Peter Hyballa - trudno tu mówić o jakichkolwiek osiągnięciach, powinien w tym czasie raczej zaliczyć turnus w psychiatryku
Adrian Gula - sprawa zbyt świeża, jak nas "wytrenował" chyba wszyscy widzieli, pewnie coś sobie znajdzie w lecie

To zestawienie pokazuje, że nie tylko katastrofalne błędy zostały popełnione odnośnie sprowadzanego, piłkarskiego szrotu, ale przede wszystkim zatrudniani byli TRAGICZNI trenerzy. Jak to do kupy miało zadziałać To był przepis na sportową równię pochyłą Wisły.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 07.05.2022, 12:41
Dodajmy, SWIADOMA rownia pochyla. Zanizanie poziomu sportowego przez zarzad bylo SWIADOME!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.05.2022, 21:03
Gratulacje dla trio oraz specjalne dla figuranta Dawida Błaszczykowskiego. Przejebaliście parę lat ratowania klubu.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.05.2022, 21:20
Niby tak, ale z drugiej strony gdyby nie oni, to byśmy siedzieli gdzieś tam w 4 lidze i każdy by już o Wiśle zapomniał. Stalibyśmy się drugim Hutnikiem. Kolejki miliarderów do przejęcia Wisły nie ma i nie było. I raczej nie będzie.

Więc tak, popełnili masę błędów, ale mimo wszystko gdyby nie trio, to bylibyśmy w jeszcze gorszym położeniu. W zasadzie w piłkarskim niebycie. Coś za coś.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.05.2022, 21:25
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Niby tak, ale z drugiej strony gdyby nie oni, to byśmy siedzieli gdzieś tam w 4 lidze i każdy by już o Wiśle zapomniał.
Po upadłości pewnie Kwiecień by nas wział. Teraz byśmy pewnie robili awans do 1 ligi ale na zdrowych zasadach, z profesjonalną organizacją.

Zamiast tego mamy spadek do 1 ligi z patologiczną organizacją i toksycznymi, chorymi układami w klubie, w którym nikt normalny nie będzie chciał pracować.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.05.2022, 21:31
Cos za cos ,4 lata temu nas uratowano i kupiono czas ktory został absolutnie zmarnowany.Kazdy dzien i miesiac zmarnowany.
Lecimy z ligi z myślą ze wcale szybko mozemy do niej nie wrócić,bo obecne uklady to patologia a nie klub piłkarski i nie da sie na tym nic budować.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.05.2022, 21:38
Kwiecień to mógł nas brać zamiast Trio, to mu rura zmiękła, więc robienie z niego ratownika dla Wisły to mrzonki.

Natomiast TRIO trzeba oceniać osobno a nie jako całość. Królewski Jażdżyński u swojej działce zrobili kawał roboty. Przyczyną obecnego syfu jest działka sportowa za którą odpowiada Błaszczykowski. On przedłużył Skowronka, on zwolnił Hyballe, on zatrudnił Gule. On doprowadził do szamba w szatni, on na to nie reagował przez całą rundę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.05.2022, 21:42
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Kwiecień to mógł nas brać zamiast Trio, to mu rura zmiękła, więc robienie z niego ratownika dla Wisły to mrzonki.

Natomiast TRIO trzeba oceniać osobno a nie jako całość. Królewski Jażdżyński u swojej działce zrobili kawał roboty. Przyczyną obecnego syfu jest działka sportowa za którą odpowiada Błaszczykowski. On przedłużył Skowronka, on zwolnił Hyballe, on zatrudnił Gule. On doprowadził do szamba w szatni, on na to nie reagował przez całą rundę.
wyjątkowo się zgadzam

Zastanawiam się tylko, na kogo znowu Kuba zrzuci winę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 08.05.2022, 11:48
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Kwiecien nie wzial Wisly przez dlugi, ale przez sytuacje z kibolami. Pora to powiedziec wprost.
Polska, XXI w.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
wyjątkowo się zgadzam

Jest takie powiedzenie, żeby z rodziną i przyjaciółmi nie robić interesów, bo albo nie wyjdzie interes, albo straci się rodzinę i przyjaciół.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 11.05.2022, 10:34
Istotne jest to, na co idą pieniądze i czy są mądrze wydawane. Nie mam pewności, czy deklarowana poprawa finansów skutkowała zwiększeniem budżetu na pion sportowy, a nawet jeśli, to efekt oglądacie na boisku.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 12.05.2022, 14:42
Wbiłem sobie Wisła Kraków w KRS, bo przypomniałem sobie, że u nas zimą były zmiany w akcjonariacie, które przeszły bez echa. Co jakiś czas sobie sprawdzam.

Jest p. Róg z Orlenu, członek Zarządu, którego przyjęliśmy w zamian za sponsoring Orlenu na koszulkach, ale o tym pisaliście.

W podmiotach powiązanych wyskoczył mi już tylko jeden Pan z dawnego Rakowa, w Fundacji Wisły Kraków. Ostatnim razem, jak sprawdzałem, było chyba więcej tych ludzi.

Okazuje się, że od trzech lat TS ma spółkę Wisła Sport Development, której prezesem jest Arek Głowacki. Ktoś wie, jaka w praktyce jest rola tej spółki? Działalność prowadzona jest zresztą przez spółkę komandytową, w której uczestniczą pp. Ziętara, Łanoszka, Maraszewski (z Dematec, sponsora drużyny piłkarskiej), Szydłowski (z Dasta Invest, sponsora drużyny piłkarskiej)

Przy okazji: co to jest i czym się zajmuje spółka Wisła Kraków s. z o.o.? Niejaki Józef Neć ma w niej 100% udziałów, w zarządzie są Robert Neć i Konrad Neć, w radzie Seweryn Brodowski, Marian Neć i Józef Neć.

PS Nasz dawny znajomy Nortbert Bernatzky, który naprawdę nazywał się Norbert Bernacki, zmienił nazwisko na Buchmann. Pięknie brzmi. Ciekawe, z jakiego kraju ze wschodu był Jorg Loser.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.05.2022, 15:05
Wisła Kraków Sp. z o.o. nie ma (oprócz nazwy) nic wspólnego ze sportem ani żadnym z podmiotów TS/SA.

O reszcie już się tutaj produkowałem kiedyś. Najprościej, wbrew pozorom, po prostu przeczytać dokładnie sprawozdania.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.05.2022, 17:21
czaro napisał(a):Wyświetl post
PS Nasz dawny znajomy Nortbert Bernatzky, który naprawdę nazywał się Norbert Bernacki, zmienił nazwisko na Buchmann. Pięknie brzmi. Ciekawe, z jakiego kraju ze wschodu był Jorg Loser.
A jego nowa firma ma siedzibę dwa kroki od (byłej) kancelarii Marzeny. Zbieg okoliczności pewnie

Ech, stare czasy...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 12.05.2022, 15:24
Ok, ok. To poszukam w temacie albo rzeczywiście zerknę
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 07.05.2022, 21:43
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Pełna zgoda. Co do kwietnia chciał poczekać na IV ligę i wtedy łyknąć klub bez długów.

Szkoda całego projektu i tej karuzeli. Mam nadzieję, że bracia B zostaną odsunięci od decyzji sportowych.

Bardzo się zastanawiam kto stoi za transferem Poletanovicia bo to był jedyny sensowny nasz ruch od dawna.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.05.2022, 21:44
Cytat:
A ma jeszcze na kogo? Z poza klubu to wiadomo, że na sędziów.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.05.2022, 21:45
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A ma jeszcze na kogo? Z poza klubu to wiadomo, że na sędziów.
Powie, że kibice wywierali zbyt dużą presję
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.05.2022, 21:48
Brat Blaszczykowskiego musi wypier*****, a Kuba musi zrozumiec ze byl swietnym pilkarzem ale nosa do zarzadzania w pilce nie ma wogole.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 07.05.2022, 22:15
Kwiecien nie wzial Wisly przez dlugi, ale przez sytuacje z kibolami. Pora to powiedziec wprost.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów