|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Powiedz jaką miał po 11 i Gula i Brzęczek bo dalej udajesz głupiego.
I ja nie bronię Hyballi, bo tego nie potrzebuje, bronić to się powinny władzę klubu, bo wyniki ich raczej nie bronią. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A dlaczego po 11?Poza tym ja Brzęczka nie bronię ale chyba nawet 11 kolejek nie rozegrał.A jak po 11 to może Skowronka dodajmy do porównania?
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
https://weszlo.com/2022/05/06/prasa-...ek-zostaniemy/
Jarek już całkiem odleciał. Wszystko idealnie, wszystko super, wszystko pięknie, a w rzeczywistości po 3,5 roku jeden wielki burdel, cyrk na kółkach. Dla mnie ten zarząd coraz bardziej przypomina Vanne Ly i tych przebierańców. To może należy zmienić nazwę stadionu na: ,,Stadion Wisły Kraków imienia Jurka Brzęczka, braci Błaszczykowskich, Jarka Królewskiego i Tomka Jażdżyńskiego". A co? Kuba z Jarkiem już dawno odlecieli w absurdzie własnej nieomylności na sam szczyt błazenady. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
I to mówi wiele o tobie. Nawet tej lepszej wersji, kiedy nie piszesz o ubeckich spiskach i fejkowej pandemii.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Być może mamy progres i Jarek wydedukował że transferami "a nuż się uda" nic nie osiągniemy ? Bądźmy dobrej myśli może sobie jakiś algorytm napisze do tego i w przyszłości będzie lepiej wszak biznes umie robić, szkoda tylko że nie wydedukował wcześniej że z pustego to i salomon nie naleje, mam na myśli skład osobowy drużyny.
Dlatego warto by go zapytać czy w Synerise też zatrudnia ludzi odrzuconych przez inne firmy bo się nie nadawali do tej roboty lub może dawno wypalonych przed emeryturą co nam funduje w Wiśle czy może szuka najlepszych dostępnych na rynku i płaci im odpowiednie pieniądze. Grunt że teraz nam dali Brozia w skautingu na otarcie łez - buahahaha / przez łzy Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to lepiej milczeć taka złota myśl dla Jarosła. Powód: Brożek
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 06.05.2022 o godz. 15:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
https://weszlo.com/2022/05/07/wisla-...blaszczykowski
ten link niczym filmiki aNouca powinien sie znalezc w kazdym temacie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Filmiki nie są moje, gwoli ścisłości. Ja tylko wrzucam linki, żeby miały lepsze wyświetlenia.
A wracając do tematu, najważniejsze z tekstu: Cytat:
Wisła najsłabiej punktującym zespołem w polskiej lidze. I to jest, kvrwa, przerażające! Oraz: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdybyśmy się cudem utrzymali, można byłoby ogłosić wielką wiktorię trenera Brzęczka i awansować go na super dyrektora sportowego. Nie dlatego, że jest taki mądry i doświadczony, ale dlatego, że Błaszczykowski nie ośmieliłby się go ruszyć i respektowałby jego kompetencję, a my nie bylibyśmy skazani na trenera Brzęczka oraz sam Brzęczek pewnie zachowywałby się kulturalnie w stosunku do nowych wynalazków. Ja zresztą od początku rządów trio obstawiałem taki scenariusz, a nie Brzęczka trenera.
To, proszę, przestań to robić. Ktoś już Ci tłumaczył, że jest to uwłaczające dla autorów tych filmów i Twojej inteligencji. Jest to spam, do tego nieskuteczny. Śmiecisz na forum, a wyświetleniom nie pomagasz. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
To raczej logiczne że punktujemy najgorzej, skoro co sezon ledwo udaje nam się utrzymać. Dopóki nie zostaną zatrudnieni fachowcy w miejsce obecnych pracowników dopóty nic się nie zmieni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
W klubie podobno tworzą nowy dział skautingu zbudowany z fachowców najwyższych lotów. Już w lecie kolejny zaciąg szrotu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ostatnich 3 trenerów Wisły i ich osiągnięcia po odejściu:
Artur Skowronek - Zagłębie Sosnowiec, 24 mecze ze średnią punktów 1,29 na mecz Peter Hyballa - trudno tu mówić o jakichkolwiek osiągnięciach, powinien w tym czasie raczej zaliczyć turnus w psychiatryku Adrian Gula - sprawa zbyt świeża, jak nas "wytrenował" chyba wszyscy widzieli, pewnie coś sobie znajdzie w lecie To zestawienie pokazuje, że nie tylko katastrofalne błędy zostały popełnione odnośnie sprowadzanego, piłkarskiego szrotu, ale przede wszystkim zatrudniani byli TRAGICZNI trenerzy. Jak to do kupy miało zadziałać ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Dodajmy, SWIADOMA rownia pochyla. Zanizanie poziomu sportowego przez zarzad bylo SWIADOME!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gratulacje dla trio oraz specjalne dla figuranta Dawida Błaszczykowskiego. Przejebaliście parę lat ratowania klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Niby tak, ale z drugiej strony gdyby nie oni, to byśmy siedzieli gdzieś tam w 4 lidze i każdy by już o Wiśle zapomniał. Stalibyśmy się drugim Hutnikiem. Kolejki miliarderów do przejęcia Wisły nie ma i nie było. I raczej nie będzie.
Więc tak, popełnili masę błędów, ale mimo wszystko gdyby nie trio, to bylibyśmy w jeszcze gorszym położeniu. W zasadzie w piłkarskim niebycie. Coś za coś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Zamiast tego mamy spadek do 1 ligi z patologiczną organizacją i toksycznymi, chorymi układami w klubie, w którym nikt normalny nie będzie chciał pracować. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cos za cos ,4 lata temu nas uratowano i kupiono czas ktory został absolutnie zmarnowany.Kazdy dzien i miesiac zmarnowany.
Lecimy z ligi z myślą ze wcale szybko mozemy do niej nie wrócić,bo obecne uklady to patologia a nie klub piłkarski i nie da sie na tym nic budować. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kwiecień to mógł nas brać zamiast Trio, to mu rura zmiękła, więc robienie z niego ratownika dla Wisły to mrzonki.
Natomiast TRIO trzeba oceniać osobno a nie jako całość. Królewski Jażdżyński u swojej działce zrobili kawał roboty. Przyczyną obecnego syfu jest działka sportowa za którą odpowiada Błaszczykowski. On przedłużył Skowronka, on zwolnił Hyballe, on zatrudnił Gule. On doprowadził do szamba w szatni, on na to nie reagował przez całą rundę. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Zastanawiam się tylko, na kogo znowu Kuba zrzuci winę |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jest takie powiedzenie, żeby z rodziną i przyjaciółmi nie robić interesów, bo albo nie wyjdzie interes, albo straci się rodzinę i przyjaciół. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Istotne jest to, na co idą pieniądze i czy są mądrze wydawane. Nie mam pewności, czy deklarowana poprawa finansów skutkowała zwiększeniem budżetu na pion sportowy, a nawet jeśli, to efekt oglądacie na boisku.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wbiłem sobie Wisła Kraków w KRS, bo przypomniałem sobie, że u nas zimą były zmiany w akcjonariacie, które przeszły bez echa. Co jakiś czas sobie sprawdzam.
Jest p. Róg z Orlenu, członek Zarządu, którego przyjęliśmy w zamian za sponsoring Orlenu na koszulkach, ale o tym pisaliście. W podmiotach powiązanych wyskoczył mi już tylko jeden Pan z dawnego Rakowa, w Fundacji Wisły Kraków. Ostatnim razem, jak sprawdzałem, było chyba więcej tych ludzi. Okazuje się, że od trzech lat TS ma spółkę Wisła Sport Development, której prezesem jest Arek Głowacki. Ktoś wie, jaka w praktyce jest rola tej spółki? Działalność prowadzona jest zresztą przez spółkę komandytową, w której uczestniczą pp. Ziętara, Łanoszka, Maraszewski (z Dematec, sponsora drużyny piłkarskiej), Szydłowski (z Dasta Invest, sponsora drużyny piłkarskiej) Przy okazji: co to jest i czym się zajmuje spółka Wisła Kraków s. z o.o.? Niejaki Józef Neć ma w niej 100% udziałów, w zarządzie są Robert Neć i Konrad Neć, w radzie Seweryn Brodowski, Marian Neć i Józef Neć. PS Nasz dawny znajomy Nortbert Bernatzky, który naprawdę nazywał się Norbert Bernacki, zmienił nazwisko na Buchmann. Pięknie brzmi. Ciekawe, z jakiego kraju ze wschodu był Jorg Loser. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wisła Kraków Sp. z o.o. nie ma (oprócz nazwy) nic wspólnego ze sportem ani żadnym z podmiotów TS/SA.
O reszcie już się tutaj produkowałem kiedyś. Najprościej, wbrew pozorom, po prostu przeczytać dokładnie sprawozdania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() Ech, stare czasy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, ok. To poszukam w temacie albo rzeczywiście zerknę
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Szkoda całego projektu i tej karuzeli. Mam nadzieję, że bracia B zostaną odsunięci od decyzji sportowych. Bardzo się zastanawiam kto stoi za transferem Poletanovicia bo to był jedyny sensowny nasz ruch od dawna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Powie, że kibice wywierali zbyt dużą presję
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Brat Blaszczykowskiego musi wypier*****, a Kuba musi zrozumiec ze byl swietnym pilkarzem ale nosa do zarzadzania w pilce nie ma wogole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Kwiecien nie wzial Wisly przez dlugi, ale przez sytuacje z kibolami. Pora to powiedziec wprost.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|