The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2011, 22:11
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak sędzia praktycznie podarował Podbeskidziu dwie bramki, to chyba lekka przesada jak na międzynarodowego arbitra.
NO I CO Z TEGO To były karne, czy wolne z 35m?
Dobra, podarował im te dwa wolne.
Ale teraz zapomnij o tym, włącz sobie ten filmik. Na nim nie ma pokazanych fauli, same sytuacje bramkowe.
Powiedz mi jak oceniasz zachowanie naszych zawodników. Czy była tam agresja, czy ustawienie było dobre, ilu zawodników wyskoczyło do piłki?
http://www.youtube.com/watch?v=RkhmHxx065g
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.03.2011, 23:09
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
NO I CO Z TEGO To były karne, czy wolne z 35m?
Dobra, podarował im te dwa wolne.
Ale teraz zapomnij o tym, włącz sobie ten filmik. Na nim nie ma pokazanych fauli, same sytuacje bramkowe.
Powiedz mi jak oceniasz zachowanie naszych zawodników. Czy była tam agresja, czy ustawienie było dobre, ilu zawodników wyskoczyło do piłki?
http://www.youtube.com/watch?v=RkhmHxx065g
A teraz dopisz do tego faul na naszym bramkarzu przy 1 bramce.
Nie pisze, że przegraliśmy tylko przez sędziego, ale on też miał w tym udział niemały.
W naszych sercach nie ma litości.
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.03.2011, 23:26
A teraz dopisz do tego faul na naszym bramkarzu przy 1 bramce.
Nie pisze, że przegraliśmy tylko przez sędziego, ale on też miał w tym udział niemały.
A był faul? Ja pewności nie mam, bo transmisja pozostawia wiele do życzenia, ale wydaje mi się, że Pareiko nie miał piłki w rękach.
Może sędzia miał udział, ale wg mnie mały. To nie były podyktowane karne, czy wolne z 20m, jakie my mieliśmy w 1 połowie. Przy takiej bierności obrony w stałych fragmentach gry, to my w pucharach możemy powalczyć co najwyżej z Levadią.
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.03.2011, 23:49
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Przy takiej bierności obrony w stałych fragmentach gry, to my w pucharach możemy powalczyć co najwyżej z Levadią.
bardzo śmieszne...
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.03.2011, 23:10
Jak sędzia praktycznie podarował Podbeskidziu dwie bramki, to chyba lekka przesada jak na międzynarodowego arbitra.

Akurat podarunki sędziów z Warszawy dla rywali Wisły nie powinny nas zaskakiwać...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.03.2011, 22:42
Przeje... ten mecz stałymi fragmentami w obronie, każdy śmierdział bramką dla Bielska. Z kolei my nie stwarzaliśmy z naszych zagrożenia, poza strzałem Sivakowa. Dobra zmiana Łoba widać że uwierzył w siebie w końcu nie miał się czego bać bo graliśmy z ogórkami ( bez obrazy) byłem w szoku widząc jego kiwki na które nie pozwala sobie w meczach ligowych, Łobo nie bój się Czekam na remont obrony po sezonie bo Cikos i Bunoza to nieporozumienie. Aktualnie Chavez lepszy od Jaliensa. Panowie będzie dobrze zimny prysznic dla kopaczy i Maaskanta który razem ze Staszkiem daje radę.
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.03.2011, 22:49
Mi chyba wciąż za bardzo ciąży ta porażka by zabierać głos i roztrącać co było złe i czemu znowu frajersko przegrywamy mecz z o wiele słabszym przeciwnikiem :(

Gratuluję drużynie Podbeskidzia, zaangażowania i determinacji. Oni będą to zwycięstwo pamiętać, a my dopiszemy kolejną już wtopę pucharową...
What's new?

a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.03.2011, 23:15
Szczerze mówiąc to większym zaskoczeniem dla mnie byłoby gdybyśmy awansowali, niż fakt, że przegraliśmy. Życie, nowy trener, nowy zarząd, nowi piłkarze, fatum wciąż te samo. Gdzie więc leży przyczyna? Jedyny czynnik, który nie uległ zmianie to kibice...abstrakcja? Może i tak, ale jak i gdzie szukać logiki po kolejnym przegranym meczu. Na ile wyceniona jest cała drużyna Podbeskidzia+stadion? Czy kwota odstępnego za Małeckiego lub Meliksona nie jest wyższa? Jakich więc nakładów potrzebujemy by sprostać byle komu? Ile milionów Euro musimy wydać? Można się obrażać, ale z perspektywy Wisły nasz przeciwnik był nikim. Tak jak Wisła jest nikim dla Realu Madryt, czy Arsenalu itp.

Ze swojej strony chciałem przekazać szanowne "won" "gargule - twoja gra to mierny poziom, a zaangażowanie poniżej krytyki. Ucz się od Gołosia leniu.
Jaapowy
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 18.03.2011, 00:12
jest powtórka ostatniego meczu teraz na tvp sport, właśnie zakończyła się pierwsza połowa
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.03.2011, 00:25
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.03.2011, 02:25
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Tez sie nad tym zastanawialem, mi sie wydawalo ze Pareiko mial juz pilke w rekach i juz w rak mu wybil, a nie jak mowili w transmisji ze wyplul. Choc to mozna zobaczyc po ogladniejciu kilku powtorek, a ze bylo to tak szybkie i duze zamieszanie, to ciezko bylo sedziemu to zobaczyc...
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.03.2011, 00:37
Na Riosa zwalajcie a nie na błędy sędziego. Sędzia akurat mnie zdziwił i sędziował dobrze
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.03.2011, 01:02
Tak to jest nie dobilismy ich na 3 do jajka to sie zemściło.

No coz nie zgodze sie z ich trenerem ze byli lepsi sportowo,mysmy mogli spokojnie awans wywalczyc ale jak zwykle w PP dajemy dupy.
Musimy zmienic podejscie ,bo nie ma juz tak ze zespoly grajac na R22 chca stracic jak najmniej bramek.Teraz chca sie pokazac i atakują (!) wiem ,wiem-to nie do pomyslenia

moze za rok......
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.03.2011, 11:22
czemu błąd trenera?
przecież nie wpuścił żadnych ogórów, tylko zawodników, którzy ocierają się o pierwszy skład...
miał Genkowa i Meliksona trzymać do samego końca

śmieszna teza!

Podbeskidzie nic nie grało, tylko wykorzystało dwa stałe fragmenty gry
tyle o meczu, nie róbcie z niego tragedii, było minęło
arti
Guest

Stary 18.03.2011, 12:10
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
czemu błąd trenera?
przecież nie wpuścił żadnych ogórów, tylko zawodników, którzy ocierają się o pierwszy skład...
miał Genkowa i Meliksona trzymać do samego końca
śmieszna teza!
Podbeskidzie nic nie grało, tylko wykorzystało dwa stałe fragmenty gry
tyle o meczu, nie róbcie z niego tragedii, było minęło
Jak życie pokazało trzeba było trzymać pierwszy skład do momentu ostatecznego skasowania PBB.
Nie ogóry mówisz? Żuraw i Garguła to w tej chwili tylko nazwiska.
Łobo raduje nas swoją obecnością w Wiśle już całe 3 lata (!) i co z tego (choć akurat nie mówię o tym konkretnym meczu)?
Oczywiście że nie ma tragedii... Tragedie to są w Japonii czy w Libii, my po prostu po raz kolejny dostaliśmy w dupsko od teoretycznie słabszego rywala, ale to już norma.
Ostatnio edytowane przez arti : 18.03.2011 o godz. 12:16.
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.03.2011, 12:39
Ale panowie tak na spokojne w pucharach krajowych tak jest. Nie tylko my tak odpadamy.. z rok temu to było jak Real odpadł z 3 ligowcem w pucharze Króla? Było minęło.. I tak wg mnie najwięcej pretensji trzeba mieć o 1 mecz bo to było na NASZYM stadionie na NASZYM R22. Tam się nie przegrywa z nikim I myślę że warto by było wspomnieć naszym grajkom jaką serię meczów bez porażki mieliśmy nie tak dawno na R22 <chyba to była 2 w Europie. po Chelsea passa meczów bez porażki>

crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.03.2011, 12:43
Całe 5 lat w rozgrywkach ligowych
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.03.2011, 13:14
a tu na rozluźnienie dla tych co tak jadą po Riosie:

http://www.youtube.com/watch?v=ZSLi8...layer_embedded

Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 01.03.2011, 22:28
hehe dokładnie słaby mecz w wykonaniu Wiślaków, nałeży się ostra bura i muszą wyciągnąc wnioski. Tyle. Zdarza się...

Teraz są komentarze w stylu degradacja i "Koniec Wielkiej WIsły" a zaraz zaczną się analizy forumwych eksteprtów, dopiero będzie ciekawie.

Trochę zluzujcie.
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.03.2011, 23:42
A co miał na lini bramkowej klęknąć i modlić się żeby gość z Podbeskidzia nie trafił do pustaka?
TYLKO WISŁA!
Zubert_Wisla
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.03.2011, 22:33
Sartre napisał(a):Wyświetl post
No panowie, co Wy?
Powiedział, co wiedział przypomnij sobie z 2-0 na 3-2 na Widzewem a póxniej napinaj na forum...
Osobiście lepsi pomocnicy o Sivakova graja chyba na A-klasowych klepiskach, Rios miał dostać szanse, dostał i się "pokazał". To że odpadamy jest "jeszcze" do przyjęcia, nie do przyjęcia jest fakt po jakiej grze i jak frajersko straconych bramkach... Na plus wg mnie Pareiko, Bunoza(za pierwsza połowe) i mimo wszystko Łobodziński który był dosyć aktywny.
Ostatnio edytowane przez Zubert_Wisla : 16.03.2011 o godz. 23:07.
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.03.2011, 22:30
willow napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem tylko tyle, że Maaskantowi za zmiany, jakich dokonał, należy się siarczysty kop w du...ę.
Nie Maaskantowi tym tym Asą które weszły... Znowu zabrakło serducha...

Gargułe pierwszy raz widziałem w TV jak rozmawiał z sędzią po meczu.
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 16.03.2011, 22:31
JohnyTS napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś mi imię.i nazwisko komentatora, osobiście mu zaj*e !?
W sumie to nie wiem, Jońca albo Zawadzki. Ale zaj*bać to powinno się naszym gwiazdeczkom za ten kabaret.
Panowie, nie ma co na gorąco się produkować. Wyjdźcie na spacer, na papierosa, na osiedle, na ławke na piwo, do dziewczyny. Szkoda klawiatury na pisanie o dzisiejszej postawie naszych piłkarzyn
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.03.2011, 22:32
JohnyTS napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś mi imię.i nazwisko komentatora, osobiście mu zaj*e !?
Michał Zawacki z... Poznania (kibic Lecha).
Wisła Kraków
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.03.2011, 01:08
pabloo napisał(a):Wyświetl post
Brawo dla Podbeskidzia. Az wstyd ze taka drużyna jak Wisła reprezentować nas będzie w pucharach kolejny blamaż sie zapowiada
Przecież Ty jesteś z Podbeskidzia.. głupka robisz tylko z samego siebie. Wygrajcie ligę to sobie zagracie w pucharach i nie doprowadzicie do blamażu, po co ta zazdrość?
Awansujcie najpierw do Ekstraklasy..
Co do meczu to aż dziw bierze że oni są całkiem inni w lidze a inni byli w meczach z Podbeskidziem. Ja nie wiem czy to nakaz z góry od Maskaanta czy co.. Parę dni temu ostrzeliwali Ruch czy Widzew a dzisiaj jak dzieci we mgle z anonimowym Podbeskidziem.. a mimo tak słabej postawy był bliski awans. Szkoda niewykorzystanej sytuacji Riosa, chociaż sędzia też swoje dołożył. Nonszalancja i oczekiwanie na koniec meczu, zamiast dobić leżącego + dziwne zmiany Maskaanta jakby też miał w świadomości że to już koniec meczu.
I nigdy więcej meczów w TVP Sport, Ci kolesie nie znają nazwisk piłkarzy, mylą ludzi, albo Mały ogrywa dwóch piłkarzy przed polem karnym i po chwili pokazują jakieś trybuny czy powtórkę.. i ta stronniczość, po golach dla Podbeskidzia o mało co się nie spuścił

Ostatnio edytowane przez CH. : 17.03.2011 o godz. 01:16.
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.03.2011, 01:12
pabloo napisał(a):Wyświetl post
Brawo dla Podbeskidzia. Az wstyd ze taka drużyna jak Wisła reprezentować nas będzie w pucharach kolejny blamaż sie zapowiada
Wstyd to będzie, jak zostaniecie w I lidze. Wraz z pasiastymi będziecie mieli najwspanialsze stadiony i największe mniemanie o sobie.

Może nie awansujemy do pucharów i oszczędzimy Ci dyskomfortu. Napisz do Basałaja podanie, na pewno to rozpaczy.

Przepraszam wszystkich za takie wycieczki, no ale bez jaj...
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.03.2011, 15:53
Nie uwierzycie.. Borski sędzią meczu z Polonią Bytom.
Polonia Warszawa kiedyś odsunęła danego sędziego od swoich meczów.
Swoją droga ciekawe ma CV na wikipedii.. nie zapominajmy o konflikcie z Piechniczkiem.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 17.03.2011 o godz. 16:00.
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 17.03.2011, 15:55
No i co z tego?
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.03.2011, 19:00
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
No i co z tego?
To z tego, że używając eufemizmów ten facet nam przegrał wczorajsze zawody. Skoro raz był do tego zdolny, to stać go na powtórkę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
westersyl
Guest

Stary 17.03.2011, 16:01
Polonia Warszawa kiedyś odsunęła danego sędziego od swoich meczów.
Swoją droga ciekawe ma CV na wikipedii.. nie zapominajmy o konflikcie z Piechniczkiem.
Borski ma 7 k 'fanów' na fejsie:
http://www.facebook.com/search.php?q=Macin%20Borski&init=quick&tas=0.19237 839513240262#!/group.php?gid=154871784543213
Musiał ostro ich przekręcić skoro aż tak daleko to zaszło

No i nie pier** żeby nie winić sędziego bo to co on wyprawiał to śmiech na sali. Nie może być tak że nas wywałkował i jeszcze nikt nie ma do niego pretensji.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.03.2011 o godz. 16:25.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów