|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mnie to co dziś zobaczyłem poprostu wbiło w fotel. I szybkość i wytrzymałość, powrót do obrony w 9 na pełnym gazie, a później wypad z kontrą. Idzie im to jak zaprogramowanym, a zrobić tyle sprintów w meczu to trzeba cudotwórce.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
No i oszukali Paragwaj bo nie było spalonego przy golu ;/
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Paragwaj obrabowany z bramki, Valdez nie był na spalonym, ani nie przyjął piłki ręką. Kolejny sędziowski wielbłąd.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
co Wy mówicie. Spalony był bo ten drugi kolo był na spalonym i brał udział w akcji absorbując obrońce z czego wynikła korzyść (Valdez został sam). Zeby sedzia mogl nie odgwizdac tamten drugi wogole nie powinien sie ruszac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Niestety,nie masz racji,w tym wypadku spalonego absolutnie nie wolno bylo gwizdac, walczacy o pilke drugi Paragwajczyk pilki nie dotknal,i tylko to sie liczy...
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie wiem, wydaje mi się ze liczy sie intencja, to ze nie dotknal nie ma znaczenia.... Wazne ze wykonal ruch w kierunku pilki...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kibicuję Hiszpanii z przekonania oraz z chęci wywalenia Niemców z turnieju(na to większe szanse maja Hiszpanie) ale muszę przyznać że spalonego absolutnie nie było. Bardzo dużo tych błędów jak na jeden turniej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
o rany, jak na razie to na ten mecz patrzeć nie idzie. Parę takich spotkań i nic nie uchroni przed wpadnięciem w jakieś uzależnienie.
No , karny, może coś ruszy ? edytka: Może drugi karny też strzelający skopie? Niezłe jaja, powtórka. I nic, dalej nic.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 03.07.2010 o godz. 20:48.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Anuluje posta.
Co wyprawiają bramkarze to się w głowie nie mieści! ![]()
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 03.07.2010 o godz. 20:48.
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Oooooooo grubo nie mam pytań
![]() Ciekawie się robi w tym meczu |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
2 karne 2 nie strzelone ja pierniczę
co za mecz !![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ta powtorka karnego to byla bzdura - w nieslusznie nieuznanych golach wiec 1:1
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Żadna bzdura za szybko wbiegli to powtarzamy
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dla Paragwaju też powinna być powtórka karnego, bo wbiegło dwóch obrońców hiszpańskich..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Niestety kolejny skandal sedziowski na MS...bramka Paragwaju zdobyta prawidlowa, brak powtorki karnego dla Paragwaju(2 pilkarzy Hiszpanii wbieglo za wczesnie w pole karne)...pozostanie ogromny niesmak, bo tacy mistrzowie potrzebuja pomocy sedziego, zeby wygrywac. Mam nadzieje, ze Niemcy rozjada Hiszpanow i to podobnie, jak Anglie i Argentyne, a patrzac na gre Mistrzow Europy jest to bardzo prawdopodobne. Szpakowski i Lubanski bija wszelkie rekordy stronniczosci. Oni wogole znaja sie na pilce? Gadaja takie bzdury...Paragwaj ma swietnych pilkarzy, a nie takich inwalidow, jakich my obecnie mamy w kadrze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dopiero od 68 minuty Hiszpanie się połapali, że nie przejdą tego muru i zaczynają grać w dziada by Paragwajczyków podmęczyć. Czy tylko im starczy czasu i sił?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Co za akcja. Zanim piłka wpadła do bramki to odbiła się 3 razy od słupka
![]() ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
piękna bramka, ale to wyczekiwanie gdzie ta piłka poleci po drugim słupku bezcenne
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale końcówka. Ramos jak kiedyś Szarmach - wsadza łeb , gdzie inni by się stopę bali przyłożyć. Tym razem zabolało, nadzieja, że nic w oko nie będzie, bo strasznie wyglądało
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale farciarze z tych Hiszpanow. Z taka gra Mistrzow Europy Niemcy pykna ich bez problemu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a Szpaku się prze podniecał tą Hiszpanią ... żenada ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Europa - Ameryka Południowa 3-1
![]() Dobrze że Hiszpanie wygrali, mecz z Niemcami będzie ciekawy. Teraz stawiam na Hiszpanów z Niemcami. (Szkoda że zagrają już w półfinale) A co do Paragwaju. Widać różnicę między Paragwajem a Chile. Paragwaj grał "siermiężny" defensywny dobry taktycznie futbol i napędził trochę stracha Hiszpanom za to (tak chwalone przez niektórych na forum) Chile przegrało mecz już w I połowie z Brazylią próbując grać otwarty futbol czyli typowe lamusy futbolowe. To Paragwaj jest taktycznie wyraźnie lepszy od Chile. A co do kontrowersji Panowie, jeszcze się nie przyzwyczailiście do pomyłek sędziowskich na MŚ? Widać tak musi być, ja je "pomijam" przy oglądaniu i mam spokój.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.07.2010 o godz. 21:42.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zgadzam się z przedmówcami powyżej, by być w pełni sprawiedliwym to jeszcze się karny należał dla Hiszpanów po dobitce ich drugiego karnego za faul na Fabregasie.
Tak długo, jak nie będzie elektronicznej kontroli położenia piłki i powtórek wideo tak długo drukarzom z FIFA ujdzie wszystko. Jak widać każdy wynik można wysterować. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak mi się przypomniał artykuł z przed paru dni.
http://www.pilka.pl/kleska-europy-na-mundialu Nie mów hop póki nie przeskoczysz, bo zanosi się na to, że całe podium zajmą europejczycy... Ameryka Płd miała 4 reprezentacje, a do półfinału wszedł tylko Urugwaj i to jeszcze fuksem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ale ta Hiszpania jest słaba, oglądanie ich to katorga...
Mają farta, że trafiła im się banalna droga do półfinału. Inna sprawa, ze Paragwaj dzisiaj skrzywdzili, raz, ze nie uznali gola, a dwa, ze przy karnym Cardozo zawodnicy za wczesnie wbiegli w pole karne i powinna byc powtorka. Pierwszy raz w życiu będę kibicował Niemcom - lepsi oni niż pedałki z Hiszpanii ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Karnego dla Hiszpanow by nie bylo, gdyby sedzia nakazal powtorzyc karny dla Paragwaju. Przypominam tez o nieuznanej bramce dla Paragwaju, ktora tez zmienilaby mecz. 2 pierwsze bledy spodowaly nastepne...i te 2 bledy byly kluczowe dla przebiegu spotkania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Szkoda Paragwaju.
Hiszpania z taką grą dostanie baty od Niemców nie mniejsze niż dzisiaj Argentyna, a w miniony weekend Anglia. Hm.. a może Urugwaj wszystkich pogodzi? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do błędów to nie wiem jak powinno się interpretować przepis gdy 2 zawodników jest obok siebie - piłka de facto leci do obydwu, natomiast uderza ją ten co na spalonym nie był. Pewnie błąd sędziego ale bez powtórek to tak niewielkie błędy są notoryczne. Karny dla Paragwaju - faktycznie powinna być powtórka Karny dla Hiszpanii - jak dla mnie paranoja.Gdyby takie karne powtarzano to musieli by powtarzać ich 9 na 10 Do tego ewidentny faul bramkarza. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|