|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mierzejewski to sredni pilkarz? Chyba sobie zartujesz.
Mierzejewski ciagnie cala gre Polonii i zdecydowanie wyroznia sie w lidze. Swietny technicznie, szybki. Gra przeciez w reprezentacji. 4 bramki w 13 meczach plus kilka asyst. To nie jest dobry wynik skrzydlowego? |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Co do reszty se zgadzam, przydalby sie Wisle |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Samo to że gra, może rzeczywiście nie. Ale to, że grywał na poziomie Murawskiego, Obraniaka, Matuszczyka czy nawet Błaszczykowskiego, już jest jakimś wyznacznikiem. Mierzej jest przecież aktualnie głównym kandydatem na środkowego ofensywnego pomocnika dla naszej reprezentacji...
Szkoda mi go strasznie, że utknął w stajni Wojciechowskiego, bo zasługuje na taki klub jak Eintracht jak mało w tej lidze. P.s. Oczywiście suma transferowa z kosmosu, ale w zainteresowanie Eintrachtu jestem skłonny uwierzyć. W końcu było nie było nasza trójca z Dortmundu robiła jesienią ładną reklamę polskiemu rynkowi.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 08.01.2011 o godz. 15:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
tekstem Wojciechowskiego przekroczylismy granice absurdu mowiac o kwotach na polskich kopaczy... ktos mu daje 4 mln euro a on ta propozycje odrzuca i jakas dziennikarzyna pisze to na swoich stronach a do tego sie pod tym podpisuje... juz nie wim kto glupszy JW czy autor swietny technicznie ten kraj jest chory![]()
LECHIA GDAŃSK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dajcie spokój, chyba nie wierzycie w te 4 miliony euro. Mierzejewski jest dobry, na naszą ligę genialny. Dobra technika, kiwka, strzał, dośrodkowanie. Ale 4 miliony euro... ludzie. Błaszczykowski błyszczał w pucharach i reprezentacji, a w lidze był totalna gwiazdą, żeby go Borussia kupiła za 3 mln euro. Lewandowski co prawda 4 mln, ale też król strzelców, gole w reprezentacji. Zupełnie inna sprawa, że Eintracht od naprawdę długiego czasu nie kupił gracza za zbliżone pieniądze. I nagle mieliby dać 4 za kota w worku? Trzeba mieć nasrane w głowie żeby w to uwierzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
dokładnie gra przecież w reprezentacji...hahaha to akurat obecnie nie jest jakąś rekomendacją....
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi się że nie otrzymał takiej oferty. Zacznijmy od tego. Podbijanie na 5 milionów? herezje, herezje...
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mierzejewski ciagnie gre Polonii ile bez jaj, 4 miliony Ojro ? Nie ma szans. Mysle ze gdyby dostali 2 albo 2,5 to by sprzedali go w 10 sekund.
PS: Przeglad Sportowy informuje ze Legia w styczniu nikogo nie kupi, czeka do zakonczenia okienka na zachodzie i bedzie starala sie z lapanki zebrac zawodnikow ktorych nikt juz nie chce, a ktorzy maja karte w lapie ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Ale z tego co wiem to bramki nie sa glownym zadaniem dla skrzydlowego. Cytat:
Oczywiscie, ze 4 mln sa niemozliwe, ale ja chce tylko zwalczyc teorie, ze to sredni pilkarz. Na pewno tak nie jest. Teraz to chyba najepszy pilkarz ekstraklasy. |
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chwila, chwila. Jeszcze jakiś czas temu były płacze (głównie chłopaków z Wronek), że Peszko odchodzi za pół darmo czyli 500 tys. euro, a spokojnie mogliby go sprzedać za 2,5-3 mln euro. Jeśli taki Peszko miałby kosztować 3 mln euro tu nie widzę przeszkody czemu Mierzej miałby kosztować mniej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Myślał że złapał Pana Boga za nogi... Będzie na kogo gwizdać. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Oj Adasiu idź do Lecha idź my cię ty ładnie przywitamy Dolha w wersji 2.0 ulepszonej i poprawionej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W Turcji jest bardzo duży wzrost gospodarczy wiec i klubom sie dobrze powodzi to ich stac na nasze gwiazdeczki.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.01.2011 o godz. 19:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zarobki Wołąkiewicza są na poziomie drugiej ligi tureckiej, czy środka tabeli ligi cypryjskiej, sądzę, że Baszczu w Grecji też więcej w swoim Atromitosie zarabia. Ja rozumiem, że weszlo teraz rzuciło nowy "problem" na tapetę, ale prawda jest taka, że w innych ligach anomalia zarobkowe piłkarzy są na kilkukrotnie większym poziomie niż te u nas. Taka jest brutalna prawda, wszędzie na świecie piłkarze zarabiają kosmiczne pieniądze w stosunku do włożonej pracy i jedna Polska tego problemu nie zmieni - a jeśli będzie próbować to zmieniać metodą, że nie będziemy po prostu płacić, stoczy się w futbolowy dół jeszcze bardziej. Jedyne, co może zmienić ten problem na szerszą skalę, to sporego kalibru inwestycje w szkolenie młodych, wyprodukowanie niezbyt wysokim kosztem większej ILOŚCI choćby podobnej lub ciut lepszej klasy piłkarzy, których mamy obecnie. Ale to jest proces długofalowy, a o czymś takim jak długofalowy proces rozwoju polska piłka jeszcze w swej historii nie słyszała, stąd trudno się spodziewać, że w najbliższych latach tematem się zainteresuje.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 10.01.2011 o godz. 16:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
weszlo.com napisał(a):
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Bo Peszko gral w Amice a Mierzej gra w DiscoPolo
? Normalnie towar i innej półki Nie rozumiem tez co Wy tak naskakujecie na tego Mierzejewskiego. Chlopak ma wszystko czego potrzeba by byc w przyszlosci czolowym zawodnikiem reprezentacji. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
W moim odczuciu skoro Paweł Brożek poszedł za ponad 2mln E, to Mierzejewski też jest wart 2mln. Dla mnie obecnie jest najlepszym ligowcem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
no tak ale jakby Eintracht dawał chociaż 1 mln to myślę że Wojciechowski powinien sam go na lotnisko zawieźć i jeszcze buzi na dowidzenia dać
gdyby był normalny rzecz jasna....tak to Mierzejewski pogra jeszcze z 2 lata w Poloni i się wypali i będzie za późno na transfer....![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Wart jest tyle ile ktoś zapłaci. Chętnych brak. Prezes JW może sobie nawet i 25mln powiedzieć za niego. A i tak kupisz go za tyle ile ty dasz, a prezes weźmie. Na pewno jest to jeden z lepszych piłkarzy jakich w ogóle mamy, ale niech zagra co najmniej ze 2 sezony to będziemy go "wyceniać" ;-)
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe jest natomiast, że Grzelak ma się pojawić w poniedziałek w Białymstoku, a Grosik nie chce wcale odchodzić
![]() Czyżby Jaga miała być królem polowania? http://goool.pl/aktualnoci/ekstrakla...sicki-nie.html Spojrzeli na transfermarkt, gdzie jest bańka, więc myślą że jest bańkę warty. Dla mnie spokojnie Mierzej jest warty 3 mln euro. Jak tylko pojawił się w Disco to powiedziałem, że będą za niego duże pieniądze, choć widziałem już wcześniej w Płocku, że się chłopak wyróżniał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Właśnie Grosicki gra na Ambra Cup i się opieprza, widać że nie chce kontuzji złapać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mierzejewski to na pewno jeden z najlepszych obecnie piłkarzy w Ekstraklasie, ale w odróżnieniu od Peszki, Brożka:
- nie pokazał się w pucharach (o Brożka zaczeli coraz głośniej pytać po tym sezonie w grupie Pucharu Uefa, gdzie chyba 4 bramki wcisnął, Peszko wyróżniał się w Amice w LE) - nie gra w klubie, który w ostatnich latach przeprowadzał głośne (jak na Polskę) transfery z klubu opiewające na 2-4 mln euro. Gra w Poloni, która znajduje się obecnie w środku tabeli i nie ma takiej "renomy" w Europie jak Wisła, czy Amica. Więc jak może być wart dla zachodniego klubu choćby 2 mln euro? Wg. mnie to śmiech, że za Grosickiego jakiś turecki klub daje max. 1 mln euro, a o Mierzejewskim JW ściemnia że odrzuca 4 milionowe oferty.. Turcy zawsze przepłacają, a Niemcy nigdy specjalnie nie szastają pieniędzmi, szczególnie wchodząc w takie ryzykowne rynki jak Polska, więc gdzie tu logika? JW może sobie gadać głupoty, ale w tej chwili Mierzejewski nie jest wart więcej niż Grosicki. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|