|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To są po prostu posty "byleby się przy.pier.dolić". Szukanie dziury w całym. Mam wrażenie, że pewne osoby posikałyby się ze szczęścia, gdyby Smuda jakiś mecz przegrał, wtedy można będzie go "zmiażdżyć" na forum wypisując swoje mądrości na temat trenerki/podejścia do zawodników/wypowiedzi/taktyki, całe szczęście ta chora grupa jest coraz węższa.
Drozd napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Drozd, przypominasz mi dwóch moich znajomych właścicieli firm. Obydwóch jeszcze kilka lat temu byli na podobnym poziomie rozwoju swoich działalności. Tak się stało, że prędzej czy później każdy wygrał jakiś gruby przetarg na roboty budowlane. Pierwszy postanowił pójść na ciosem i skoro wygrał taką "mocną" robotę to nakupił sprzętu, pozatrudniał ludzi, roboty wykonał i od tego czasu konsekwentnie co 6 miesięcy zmienia manager`a bo myśli, że skoro wygrał raz to jest już hiper przedsiębiorcą a każdy kolejny manager jest do bani bo nie umie załatwić takiego kontraktu. Ciągłe zwalnianie, zatrudnianie nowych ludzi doprowadziło go do sytuacji, że jest gorzej niż przed owym złotym strzałem. Drugi kolega, dwa - trzy lata później też wygrał dobry przetarg ale nie nakupował sprzętu, zatrudnił ludzi na czas budowy na kontrakcie i teraz spokojnie prowadzi stabilną działalność bez presji, że nie ma na wypłaty do 10-tego i nie chałturzy po budowach.
Ty jesteś dla mnie idealnym odzwierciedleniem przykładu numer 1. Robimy wynik ponad stan więc zakładasz, że już zawsze tak będzie. Przypominam Ci, że Wisła aktualnie nie ma pieniędzy. Nasza kadra powstała bazując głównie na wymaganiach finansowych zawodników a nie na ich umiejętnościach. Maaskant też zrobił wynik ponad stan w pierwszym roku i jak się to skończyło wszyscy wiemy. Twoje działanie to nic innego jak droga ku ponownemu przeinwestowaniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
To kolega parabolą przysadził. Czy ja wymagam od Smudy żeby nakupił sprzętu, pozatrudniał ludzi? Nie ! Ja wymagam, żeby będąc trenerem drużyny na drugim miejscu w tabeli mającej pięć punktów przewagi nad trzecią, miał na celu walkę o pierwsze miejsce, a nie pieprzył coś o trzech punktach których mu brakuje do gwarantowanego miejsca ósmego. Nie wiem jak można tego nie rozumieć ... Ale zadowoleni z "ciepłej wody w kranie" może tak po prostu mają.... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Tak , nie wiem jak MOŻESZ tego nie rozumieć.... Myślisz , że jego ambicją jest to żeby nie spaść? ogarnij... Specjalnie tak gada bo nie chce pompować balonu ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
A co byście mówili na jego miejscu, jeśli mimo jego nadziej na napastnika chociażby i kompletnym braku zmienników na większości pozycji, klub nie sprowadził ( lub wypożyczył jak Smuda sugerował) nikogo więcej ?
Smuda przyznał przecież, że Cupiał chce mistrza, tylko trzeba mierzyć siły na zamiary. Biedniejsza Legia kupiła co jej brakowało a chyba sam Smuda ma ograniczoną wiarę w swoje własne cuda, które przecież nie będą trwać wiecznie, bo wiadomo powszechnie, że ilość paliwa określa długość drogi a na oparach nawet cudotwórcy mają swój limit i tyle.
Ostatnio edytowane przez kot : 24.02.2014 o godz. 19:23.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 24.02.2014 o godz. 21:20.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Drozd, przecież to co Smuda powiedział to gra psychologiczna. Wreszcie coś mądrego.
W stylu Jose. Trzyma rękę na pulsie i dozuje pewność siebie swoich zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd ma po prostu braki w rozumieniu tekstu, kolega mu przytoczył pełną wypowiedź Smudy, a on dalej swoje.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ludzie to dzięki Smudzie przyszedł Stilic, jeden i drugi Brożek, Dudka, przy powiedzmy porównywalnej kadrze w zeszłym sezonie mieliśmy 28 PUNKTÓW Czy Wy jesteście ślepi.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie wiem
. Czy ja słowem wspomniałem o merytorycznych zasługach Franciszka? Jeżeli to miała być z jego strony drwina, to w porządku. Jednak odebrałem to inaczej stąd mój niepokój. Jakiego balonu? Cała psychologia sportu polega na "pompowaniu balonu" i podtrzymywaniu wiary, że ów nie pęknie. Chyba, że rozmawiamy o tych dla których najważniejszy jest udział czy utrzymanie...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.02.2014 o godz. 20:19.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Każdy balon kiedyś pęknie i jest z tego nieszczęście. Twoi starzy o tym wiedzą. Smuda też, więc nie owija w bawełnę. Niech mobilizuje piłkarzy w szatni i na treningach, a w mediach niech chłodzi głowy takim Drozdom. Tyle na ten temat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby ktoś we wrześniu powiedział że będziemy w lutym tu gdzie jesteśmy to też by było pitolenie o balonach. A ile punktów uciekło frajersko? Więc z tekstem Smudy, że w każdym kolejnym meczu walczymy o 3 pkt nie da się nie zgodzić. Dlaczego tego nikt nie nazywa pompowaniem balona? No i zasadnicza sprawa mistrzostwo, a LM to dwie całkiem inne bajki. O ile na mistrzostwo jak najbardziej mamy szanse, to o grupie LM nie ma co wspominać. Moich starych jasiu to zostaw w spokoju, a jak nie rozumiesz o czym mowa to zamilcz. Mam nadzieje, że Głowa, Brożek czy Garguła sami poczują krew i nie będą słuchać pitolenia Franciszka. Tyle na ten temat.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.02.2014 o godz. 21:54.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tacy jak Ty ,udawadniają słuszność takich a nie innych słów Smudy.Wiadomośc dla mediów,to wiadomośc dla mediów,to co mówia w szatni,to jest to, co mówia w szatni.Prawda pozostaje w drużynie,a tacy jak Ty,rozpowszechniają swoje teorie na podstawie wiadomosci z mediów....Sukces osiągnięty.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
A faktycznie już się zespół szykuje do walki o tytuł. Oby !!
Pewność siebie wynika z ostatniego doświadczenia. Dlatego po pierwszym zwycięstwie na wyjeździe i wygranych derbach pojawia się naturalnie. Trener powinien to wykorzystać żeby drużyna uwierzyła w siebie na dłużej, żeby jeden mecz który nie wyjdzie nie spowodował powrotu do trzęsienia portkami. Widzę że kwieciste porównania się niektórych wciąż trzymają, ale co ma piernik do wiatraka ![]() ps. zrozum że nie pisałem o Holendrze ... bo z nim akurat zrobiliśmy mistrzostwo, mimo że wielu biadoliło tak jak dzisiaj.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 25.02.2014 o godz. 11:58.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wczoraj byl 1 na 1 z Glowackim na C+
akurat wpadlem na fragment gdzie Roslon pyta Arka o relacje z trenerem itd Glowa jednoznacznie odopowiedzial ze to wlasnie Smuda dodal pewnosci siebie chlopakom,pokazal ze mozna cos ugrac. jak dla mnie to Smuda jest autorem tego gdzie dzis jest Wisla. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale za trenera mieliśmy sabotażystę. Który z drużyną która wyszła z grupy LE zajął w lidze które miejsce. Nie pamiętam nawet. Więc snucie przewidywań co do naszego potencjału na podstawie dwóch sezonów zmarnowanych przez motywatora to właśnie brak fachowości o którym wspomniałem.
Oczywiście, że brak wyników na wyjazdach to efekt braku przekonania o swoich umiejętnościach. Dlatego po strzeleniu bramki oddawaliśmy pole na tyle, że zwykle bramkę traciliśmy. Smuda dobrze o tym wie... dlatego się asekuruje,co moim zdaniem jest błędem. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Abstrahując to pewność siebie na wyjeździe nie jest czymś co ustala się za pomocą dekretu. BTW, przypomniało mi się jak czytałem książkę o I Wojnie Światowej na zachodzie. Spora część Francuskiego dowództwa uważało, że żołnierzom brakuje pewności siebie i trzeba im ją dać biczem. W tym widzieli przyczyny porażki a nie w tym, że puszczanie szturmu piechoty po otwartym terenie wprost pod karabiny maszynowe po prostu nie ma sensu.
Ostatnio edytowane przez Viper : 25.02.2014 o godz. 10:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak zawodnik ma kondycje,szybkość to i wierzy w siebie i w swoje umiejętności (pierwsza wygrana od dawna na wyjeździe w Gliwicach)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.02.2014 o godz. 11:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Każdy z Nas marzy o Mistrzostwie w tym sezonie , Smuda też ale trzeba mierzyć siły na zamiary . Legia jest w tym sezonie wg mnie poza naszym i nie tylko naszym zasięgiem , nie widzę w Polsce drużyny która w tym sezonie mogłaby dogonić ją i nawiązać równorzędną walkę o to Mistrzostwo . Oczywiście to jest sport i różne sytuacje mają miejsce dlatego trzeba ściskać kciuki za jak najlepszy wynik ale będąc realistą to miejsce na podium będzie dla nas w tym sezonie bardzo dobrym wynikiem w obecnej sytuacji i to powinien być nasz podstawowy cel . Rozumiem ,że po ostatnich dwóch zwycięstwach humory dopisują ale nie ma sensu zbytnio napalać się na Mistrzostwo w tym sezonie bo później będzie tylko wielkie rozczarowanie a zawsze lepiej być miło zaskoczonym
![]()
Ostatnio edytowane przez fanfan : 25.02.2014 o godz. 12:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Bardzo dobrze, że Smuda nie pompuje balonika. Na dzień dzisiejszy gramy ponad stan i wydaje mi się, że jeśli nasi nie stwierdzą naglę, że już wróciła "stara Wisła" i mogą lać wszystkich to będzie ok. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo, ale co jest do stracenia? Dlaczego niby mamy nie lać wszystkich? U siebie już lejemy ...
Na końcówkę do gry będzie Boguś, który jest naszym asem w rękawie .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
No cóż, jak Smuda Gargułę naprawił to i może z Bogusiem się uda ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Smuda źle wpływa na piłkarzy których zaletą jest szybkość i start do piłki. Jego przygotowania wyraźnie zaszkodziły Małeckiemu, Sarkiemu, Brożkowi i Guerierowi. Miejmy nadzieję że Brożek i Guerier dojdą do siebie, bo na razie to wygląda kiepsko.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Brożek Brożkiem ale nie napisałeś który. Moim zdaniem Piotrek jeśli chodzi o start do piłki i szybkość prezentuje się naprawdę bardzo dobrze w tej rundzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Oni są w słabej formie nie można wszystkiego zwalać na Smudę, z 12 piłkarzy zrobił niezłą drużynę, w drugiej połowie nawet nie miał kogo wpuścić. Ba musiał wystawić Stjepanovica na PP żeby jakoś skompletować jedenastkę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Masz rację z Piotrkiem - jemu Smuda posłużył, zresztą tak jak większości drużyny. Miałem na myśli Pawła
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem to są przede wszystkim wahania formy, z craxą Brożek źle nie biegał, Donald też nie - tylko z nim jest taki problem, że nie potrafi się normalnie ustawić w trakcie meczu, ogólnie jest taki zagubiony... Choć wiadomo możliwe, ze Smuda u nich nie wstrzelił się z przygotowaniem i trzeba będzie poczekać jeszcze parę meczów, żeby wskoczyli na normalne obroty... ale tak to jest jak ma się jedną 11 do grania i praktycznie zero zmienników.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|