|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Po drugie nie analizowałem składu słowaków wiem natomiast że Fornalik ukręcił z gówna bat i tym batem wywija już prawie 4 lata z sukcesami. Po trzecie.Jakie wyciągasz wnioski w moich wypowiedzi to juz twoja sprawa ja już kilka razy podkreślałem,że dorośli ludzie powinni umiec się dogadać a nie podpierdalać sobie zabawki . Tak jest cała masa trenerów o podobnym albo lepszym warsztacie wystarczy tylko na poszukiwania poświęcić trochę więcej niż trzy dni.Też mam dość karuzeli trenerskiej.Miałem jej dość już wcześniej ale wtedy stado klakierów całymi dniami miauczało że problemem jest trener i żadne argumenty o słabych piłkarzach do nich nie trafiały.Zmiana trenera miała być lekarstwem na nasze problemy.To z nich teraz mi się chce śmiać z tej ich hipokryzji ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
W Wiśle Fornalika już by nie było po takim sezonie . Nie wspominając o forum gdzie większość jojczyłaby , że Smutny Waldek nie potrafi wydobyć potencjału z graczy albo przesadził z treningami/ były za lekkie.Dlatego zróbmy cos odwrotnego od tego co zrobili działacze Piasta - wywalmy trenera . Następny na pewno będzie tym jedynym....
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 07.05.2021 o godz. 22:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie rozumiem po co kłócicie i obrażacie się na wzajem przecież kibicujemy jednemu klubowi... opanujcie się emocje!
I tak niestety nie mamy na nic wpływu... możemy jedynie kibicować i wspierać klub (jaki by on nie był). Jestem zwolennikiem rozliczenia z zawodnikami wszak właśnie są w trakcie zwalniania kolejnego trenera) a na boisku prezentują brak umiejętności i co gorsza brak odpowiedniej ambicji... Grają dla Wisły Kraków, a swoją grą obrażają historie naszego klubu (patrz coroczne popisy w Pucharze Polski czy 0:7 z Legią Warszawa)... W domniemanym konflikcie Hyballa - zawodnicy... stoje po stronie Hyballi ale nie dlatego, że uważam go za wybitnego trenera... a dlatego ze mam już dość postawy kopaczy vel wkładów do koszulek na boisku... Kompromitują siebie i co gorsza klub co roku swoją nędzną postawą na boisku! Przecież jęsli zostawimy obecnych zawodników to pamiętając poprzednie sezony czeka nas powtórka z rozrywki czyli m. in. łomot od jakiego klubu z trzeciej ligi i rozpaczliwa walka o utrzymanie... no i moje ulubione karuzela trenerska... Piłkarze mają trenować, a nie płakać w mediach, że nim źle i ciężko! Jeszcze rozumiem jakby wywiad był po zwolnieniu Hyballi lub odejściu zawodnika z klubu, a nie w trakcie sezonu... Tak samo Basha i jego zachowanie w internecie... co to mam być? Niech zajmie się powrotem do zdrowia, a potem grą w piłkę albowiem dawno już niczego nie pokazał na boisku w meczu ligowym... Chyba ze szpileczki w trenera to jakaś nowa piłkarska technika? Zarząd to osobna historia na której komentarz nawet nie mam siły... Chowanie głowy w piasek to nie jest rozwiązanie problemu... Poza tym pożegnanie Obidzińskiego też pozostawiało wiele do życzenia... Osobiście bardziej interesuje mnie jak Wisła Kraków bedzie wygladała pod okiem trenera Hyballi niż obecnymi zawodnikami tj. wkładami do koszulek, którym przeszkadza ciężki trening co 3 dni. Najsłabsi piłkarze niech odejdą, kibice nie będą za nimi płakać. Ciekawie gdzie wylądują, w jakich klubach nasze galaktyczne gwiazdy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jeśli ma być zmiana trenera to niech to będzie tylko Brosz.. nikogo innego nie widzę, w przeciwnym wypadku wyjebać tych płaczków co latają do gazet i nierobów i zostawić Hyballe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15599617 jeśli to prawda no to chyba już mamy jasność co do odejścia trenera. Ciekawe kto przyjdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
^^^ na wstępie zaznacze , ze nie neguje tego co bedzie , czy to prawda , czy nie prawda , bo nie wiem
jednak chcialbym zwrócić uwagę że dziennikarzol karcz , spisał to co się tu pisze na forum , nawet wnioski nie sa jego autorstwa taką mamy obecnie jakośc dziennikarstwa niestety , a duża część potem traktuje to jako prawdę objawioną to nie jest tak że on zrobił jakiś research i przedstawił nam nowe fakty, ba , on nawet nie dodał samodzielnie 2+2 , to wszsystko już było (rozkmina z ZDF , afera z bashą , wywiac z JCS) a dziennikarzol tylko to zebral do kupy w sumie powinien z wierszówki rzucić troche hajsem na domene twsd , albo chociaż opłacenie SSLa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez czaro : 08.05.2021 o godz. 09:58.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak bedzie w ZDFie pracowal to nie bedzie sie mogl rownoczesnie stawiac do pracy w Myslenicach(zakladam tam jakies zgrupowania). Brak stawienia sie do pracy jest wystarczajacym powodem do rozwiazanie umowy.
Z Krakowa do Moguncji jest 1000km, ciezko by dojezdzac ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
wow, od wielu lat na porzadku dziennym sa transmisje "na zywo" ze studia (Eurosport jako reguła, teraz w czasie pandemii raczej wszystkie inne stacje), a niektórym sie wydaje, ze 5 minutowe podsumowanie raz na 2-3 dni (przecież ZDF bedzie miało takich ekspertów kopę) będzie ze studia, a nie ze Skypa..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co nie zmienia faktu, że Hyballi na 99,9 procent nie będzie po sezonie. Teraz pytanie , który kolejny zawodnik udzieli szokującego wywiadu nt. trenera. Stawiam na Chucę. W końcu trzeba Hyballe dojechać w mediach bo wciąż za dużo osób jest przeciwna jego zwolnieniu ![]() Mam tylko nadzieję , że jak pozbędą się Hyballi to nie będzie gryzł się w język i opowie swoją wersję wydarzeń . Na razie mamy pierdy twitterowe, dziennikarskie "wiem ale nie powiem" , wywiad szrotu Silvy i zachowaie Bashy w necie. Czekam z niecierpliwością na wywiad z Hyballą bo mamy prawo usłyszeć wersję drugiej strony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jezeli faktycznie Hyballa odejdzie to pierwsza szramka na wizerunku tria za to jal sytuacja zostala rozegrana medialnie - straszny syf sie zrobil z niczego.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pierwszą szramą było odejście Piotra Obidzińskiego.
Jak widać Piotrki nie mają łatwo w Wiśle. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja się zastanawiam, jak to jest, że oni się jeszcze nie zaczęli żreć między sobą. Będzie jak z triumwiratem w Rzymie i tego porównania użyje Czerepach.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Z tego co ja słyszę, to mają spore różnice zdań w wielu kwestiach, ale po prostu trzymają fason i to chyba akurat dobrze. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z resztą to właśnie świadczy o tym że ukręcił z gówna bat.Sezon dzielil z Wdowczykiem.Został trenerem dopiero w 10 kolejce.
Hyballa nie chce pracować z tymi których ma tylko odrzuca kolejnych zawodników a nie wydaje mi się aby było nas stać na zatrudnienie graczy lepszych w takich ilościach |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Konstantin vassiljev o Fornaliku : " Zabrakło mi w tym wszystkim klasy ze strony trenera. Można podjąć każdą decyzję, ale należy przy tym szanować drugiego człowieka. A pan Fornalik do końca nie znalazł czasu na, choćby, chwilę rozmowy. Ten brak kontaktu zaszkodził i mnie i klubowi. Można było rozstać się wcześniej. Choćby od razu tuż po zesłaniu do trezerw, kiedy chciał mnie wypożyczyć jeden z klubów rosyjskiej pierwszej ligi. " Podsumowując: - Fornalik w pierwszy sezonie objął zespół we wrześniu - zacznie wcześniej niż Hyballa , wtedy był podział na grupy więc miał okazję zagrać większa liczę meczów , skończył sezon mają 1 pkt przewagi nad spadkowiczem, - odsunął od składu Vassiljeva , który sezon wcześniej był w top 3 najlepszych piłkarzy ligi, - piłkarze go krytykowali, chociażby Vassiljv czy niedawno Parzyszek - działacze Piasta stanęli po stronie trenera zostawiając go na kolejny sezon - wtedy zaczął kręcić z gówna bat jak to ująłeś Akurat Fornalik jest idealnym przykładem na to , że trenerowi trzeba dać czas i pozwolić układać zespół po swojemu. Sorry nie pykło.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 08.05.2021 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mniejsza z tym .Fornalika dałem jako przykład trenera u którego treningi nie są przesadnie ciężkie a i tak czy to Piast czy Ruch nie mieli problemów z wybieganiem meczów.Nie wiem co ci tu nie pykło |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
13. Lech Poznań 112,24 14. Lechia Gdańsk 111,45 15. Cracovia 110,48 16. Piast Gliwice 110,10 Moze jednak nie o bieganie w tej lidze chodzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Tylko o co? Ten, kto zna odpowiedź na to pytanie, poradzi sobie na stanowisku trenera Wisły. Brzmi nieźle, co?
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Po prostu na efekt pracy potrzeba czasu. Tylko tyle i aż tyle.
A w jakiej pracy wychodzi na dobre, jeżeli podwładni krytykują przełożonego, który nie ma "poparcia" góry? Zawsze zrobi się "burdel". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Niestety wszystko wskazuje, że Hybalii już nie ma na pokładzie. Nawet Skowronka bronili do ostatniej chwili, a tutaj mgliste opowieści o rozliczaniu. Zostaje po staremu nowy trener, jedna z najgorszych piłkarsko kard w lidze i zdziwienie, że będziemy walczyć o utrzymanie do końca sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeżeli Hyballa wyleci, to ja się tylko zastanawiam jaki trener-samobójca przyjdzie tu trenować:
1. od piłkarzy nie można wymagać, bo się obrażą 2. brak kasy na solidne wzmocnienia 3. kadra słaba lub bardzo słaba, 3 spadające drużyny, presja utrzymania 4. zerowy margines błędu, po paru słabszych meczach bardzo prawdopodobny wylot z klubu Ktoś, kto się tego podejmie, musi mieć jaja z tytanu. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Hubala ma. Przyszedł przed derbami Legią i Lechem. Utrzymał nas w lidze z palcem w nosie i teraz jest na niego sterowana przez klub nagonka medialna, bo jednemu z drugim leszczowi powiedział prawdę w oczy. Czy w zarządzie się naćpali?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Hyballa jest bezkompromisowy jeśli zarząd dobrze go prześwietlił ( ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
Rozumiem że ta słynna niemiecka szkoła da się zamknąć w jednym słowie: zapierdalać (jak to będzie po niemiecku?)? Jeśli tak to tradycyjnie w kontrze do piszących powyżej: czekam na Leszka Ojrzyńskiego. U niego też się zap..dala tylko będzie mniejszy szum wokół siebie robił. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Powtarzałem to już wielokrotnie:
Jeśli Hyballa zostanie odesłany, bo coś nie pykło, ale za to w jego miejsce przyjdzie: - ktoś tak samo konkretny, - kto nie będzie się cackał z primadonnami w składzie, - będzie budował skład oparty na tych, którzy chcą pracować, żeby osiągnąć coś wielkiego i - będzie miał decyzyjność co do pracy na treningach i ustalania składu oraz taktyki bez fochów kogokolwiek w tym klubie, to będzie przynajmniej widać jakąś konsekwencję w decyzjach zarządu. Jeśli Hyballa zostanie odesłany, bo coś nie pykło, ale za to w jego miejsce przyjdzie: - ktoś, kto będzie przyjacielem zarządu i primadonn w składzie, to choćby w pierwszej fazie wygrywał ze wszystkimi "siódemką", to będzie to oznaka braku konsekwencji i symptom powolnego staczania się Wisły bez wielkiej nadziei na przyszłość. Pozostanie powoli przygotowywać się do żałoby.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 08.05.2021 o godz. 12:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ojrzyński w Wiśle będzie oznaczać początek końca, nawet jeśli miałby pracować do +-grudnia.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|