The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2009, 23:19
Prawda jest taka, że ten sezon się skończył. Przynajmniej dla mnie. Po czymś takim chłopaki mogą spadać sobie nawet do I ligi, mnie już nic nie ruszy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 22.07.2009, 23:24
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że ten sezon się skończył. Przynajmniej dla mnie. Po czymś takim chłopaki mogą spadać sobie nawet do I ligi, mnie już nic nie ruszy.
mam takie same odczucia.. nic mnie już nie ruszy, dlatego jestem już pogodzony z odejściem kilku dotychczasowych kluczowych graczy!
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.07.2009, 23:23
Oho. Już wszyscy zwalniają Skorżę. No, super.

Wysyp płaczek na tym forum sięgnął zenitu. Weźcie się czasem puknijcie w łeb, życie będzie piękniejsze.

Co się stało, to się już kuchnia nie odstanie i wasze utyskiwania nic nie zmienią. Teraz tylko pozostało nam dopingować z całych sił zespół w Sosnowcu. Kropka.
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.07.2009, 23:47
Watts napisał(a):Wyświetl post
Oho. Już wszyscy zwalniają Skorżę. No, super.

Wysyp płaczek na tym forum sięgnął zenitu.
Nie. Albo i może sięgnął. Ale to jak już ktoś powiedział wcześniej "piłkarzy u nas traktuje sie jak gwiazdy, teraz Wisła nie ma żadnego stylu, jak za czasów Henia lub Petrescu. Skorży brak jaj"

Czekamy na Smude.
Ostatnio edytowane przez Robert_wislak : 22.07.2009 o godz. 23:51.

Wisła
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2009, 23:52
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post
Nie. Albo i może sięgnął. Ale to jak już ktoś powiedział wcześniej "piłkarzy u nas traktuje sie jak gwiazdy, teraz Wisła nie ma żadnego stylu, jak za czasów Henia lub Petrescu. Skorży brak jaj"

Czekamy na Smude.
Też mi się coś tak wydaje że znowu ten folksdojcz będzie trenerem Wisły. Oby nie i najlepiej żeby Skorża został.
Co do meczu to znowu szmata Pawełka :/
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.07.2009, 23:53
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post

Czekamy na Smude.
To ja chyba jednak wole brak stylu niz to co bylo za Petrescu. kick and run!

ps. z tym Smuda mow za siebie (chyba, ze masz rozdwojenie jaźni).

edit:

Pysio - Ja rowniez chcialbym 'obcokrajowca, z prawdziwego zdarzenia', ale obawiam sie, ze jest to niemozliwe. Dlatego wole stan obecny niz jakiego wirtuoza pokroju Smudy, Michniewicza czy Lenczyka.
Ostatnio edytowane przez tylko_na_kilka_dni : 22.07.2009 o godz. 23:56.
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.07.2009, 23:24
Ei ziomek, spójrz na to że Dan starał się im wpoić trweningi na światowym poziomie, wszyscy narzekali, a on biegał równo z nimi, ćwiczyłi wykonywał te same ćwiczenia
jak Błaszczu pojechał do Niemiec to szybko złapał kontuzje
na treningach piłkarzy w tym kraju nie robi się nic, żeby się nie zmęczyli, a jak ktoś wyjeżdża na zachód to narzeka na intensywność treningów, jedyny Dan starał się im pokazać jak to się robi w wielkiej piłce...
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 22.07.2009, 23:25
Maciej Skorza polegl ze sprzedawcami sera, ktorzy skrzykuja sie po pracy i se trenuja. Jego wyrafinowany system 1-4-5-1 moglby zafunkcjonowac, gdyby Levadia strzelila samoboja, ale niestety... Moze za rok z S.Marino w systemie 1-6-3-1

Proponuje, zeby zespol zwrocil koszta wyjazdu 425 kibicom, za zwyczajne nabicie ludzi w butelke. Skorza niech jedzie od razu do domu, do wawy. Najwieksza kompromitacja polskiej pilki!
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
emjot
Senior Member

Stary 22.07.2009, 23:28
fragment wywiadu dla poniedziałkowego DP z Brożkiem Pawłem
Dopiero po strzeleniu gola przez Levadię (w Sosnowcu) uwierzyliśmy że Estończycy mogą zrobić nam krzywdę
to tyle w kwestii rzekomej mega determinacji przed meczami z Estończykami

ja nie mam żadnych złudzeń że panowie piłkarze zlekceważyli zupełnie Levadię
i dostali(śmy) wszyscy po dupach
nie wiem kto jest temu winien: kopacze, Janas - który niby rozpracował Levadię, no to ****a ich rozpracował , Skorża, Wilczek ...
nie wiem

wiem jedno
za tą bumelkę muszą odpowiedzieć nie tylko trenerzy
ale także kopacze
nie chce się, ma się przerośnięte ego
wyp... do kopalni, do tesco albo ch. wie gdzie gdzie przemęczający się na jednym treningu dziennie panowie kopacze zobaczą jak wygląda prawdziwe życie....

ps. pysio wy....... ten idiotyczny swój podpis. Z jajami to powinni być kopacze którzy wobec swojej fuszerki powinni zrezygnować przynajmniej z 1/3 swoich poborów.... przecież tak kochają Wisłę...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.07.2009, 01:21
emjot napisał(a):Wyświetl post
fragment wywiadu dla poniedziałkowego DP z Brożkiem Pawłem
Dopiero po strzeleniu gola przez Levadię (w Sosnowcu) uwierzyliśmy że Estończycy mogą zrobić nam krzywdę
to tyle w kwestii rzekomej mega determinacji przed meczami z Estończykami

ja nie mam żadnych złudzeń że panowie piłkarze zlekceważyli zupełnie Levadię
i dostali(śmy) wszyscy po dupach
nie wiem kto jest temu winien: kopacze, Janas - który niby rozpracował Levadię, no to ****a ich rozpracował , Skorża, Wilczek ...
nie wiem

Niestety tego sie mozna bylo obawiac

Ze oni pomysla ze sa zajebisci i przejda ta Levadie dlubiac jednoczenie w nosie

Juz pewnie mysleli o Olimiakosoe w IV rundzie ,a tu k**** zonk

Boli
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
pysio
Banita

a najgorsze w tym wszystkim jest to.. że już jutro nasi grajkowie znowu wyjdą na lekki trening pomeczowy, na zdjęciach zobaczymy uśmiechnięte twarze piłkarzy, później profesjonalna odnowa biologiczna, znowu uśmiechy na twarzach i żarciki..

człowieka krew zalewa, a oni się tylko uśmiechają!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Cytat:
Proponuje, zeby zespol zwrocil koszta wyjazdu 425 kibicom, za zwyczajne nabicie ludzi w butelke.
Kibic sukcesu?
Co ty myslisz ze kibic to jezdzi za druzyna tylko pwtedy jak jest midzio i zawsze wygrywa?! Wez sie ogarnij
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.07.2009, 23:48
Widze, ze juz odezwali sie "eksperci", ktorzy zwalniaja Skorze(po 2 MP...) . Bogu dzieki, ze to tylko jacys forumowi frustraci. W kazdym normalnym kraju, daje sie zwykle trenerowie popracowac te 3-4 lata, a Skorza zaczyna dopiero 3 rok pracy z Wisla i juz jakie sukcesy.

P. S - A potem bedzie placz tych samych, kiedy zwolnia Skorze i przyjdzie jakis nieudacznik(najpewniej Smuda, ktory kiedy ostatni raz zdobyl MP ?), ktory zakonczy sezon na 8 miejscu .

Do dymisji napewno Wilczek i Bednarz. Jak wogole mozna bylo nie zakontraktowac Nurkovica? Mlody, perspektywiczny, niedrogi.
schneider
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 22.07.2009, 23:52
A najbardziej mnie denerwuje to, że te s****ysyny szukają winy wszędzie, tylko nie u siebie. To chyba jakas cecha narodowa. Wszystko be, tylko ja cacy. No ****a, jeszcze nigdy nie słyszalem, żeby jakiś skórokop powiedział, że po prostu drużyna jest słaba, tylko zawsze pech, za gorąco, za zimno, padał deszcz, w deszczu się ciężej atakuje i 100 innych powodów. Po prostu byliśmy słabsi i nie mieliśmy ambicji. I nie widzę tutaj powodów, dla których można dziś śpiewać "Nic się nie stało". Stało się i to dużo. Skompromitowaliśmy się jak nikt inny, to chyba największy blamaż polskiej drużyny w pucharach (nie mówcie mi o Cracovii czy Lechu, bo jakim wtedy drużyny składem dysponowały, a jakim my, poza tym to Intertoto, zupełnie co innego). Zamiast "nic się nie stało" powinni dostać porządny w........

A co do Skorży, to pomimo, że na pewno popełnił kilka błędów, to uważam, że jest jednym z najlepszych fachowców w Polsce i powinien zostac na swoim miejscu.
Ostatnio edytowane przez schneider : 22.07.2009 o godz. 23:54.
pysio
Banita

Stary 22.07.2009, 23:53
Smuda nieudacznik?

a kto w zeszłym roku w Pucharach Europejskich najdalej zajechał ze słabiutkim Lechem bez ławki rezerwowych?

właśnie ten nieudacznik..

Nie, że popieram jego jako kandydata na stanowisko trenera Wisły (bo tak nie jest, bo chcę obcokrajowca, z prawdziwego zdarzenia), ale obrażać człowieka, który bądź co bądź coś osiągnął w Polskiej piłce jest nie na miejscu...
pysio
Banita

Stary 22.07.2009, 23:55
"kick and run" jest obecnie w lidze mistrzów, a my w ciemnej dupie...
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.07.2009, 23:56
Nie wiem gdzie jest wina . Dupy dali wszyscy ale zwolnienie Skorży tuż przed starem ligi to będzie tragedia.
Jebać LM teraz mistrzostwo jest ważne i zbudowanie solidnej drużyny.
Boję się jednak ,że może być kiepsko jak zacznie się wyprzedaż już i tak wybrakowanej kadry ;/
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 23.07.2009, 00:12
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem gdzie jest wina . Dupy dali wszyscy ale zwolnienie Skorży tuż przed starem ligi to będzie tragedia.
Jebać LM teraz mistrzostwo jest ważne i zbudowanie solidnej drużyny.
Boję się jednak ,że może być kiepsko jak zacznie się wyprzedaż już i tak wybrakowanej kadry ;/
Przepraszam, ale takiego bełkotu już dawno nie czytałem.

Po pierwsze, tragedia już się stała. Większej być nie może. To prawdopodobnie najczarniejszy dzień w historii klubu, a już z pewnością w erze Tele-foniki.

Po drugie - po co mistrzostwo z tym samym składem, skoro ci ludzie już raz sromotnie zawiedli. A niektórzy nie raz, a nawet kilka razy (taki Arek Głowacki przeżył Valerengę, Dinamo i teraz Levadię! - ma chłop pecha). Nie dają żadnej gwarancji, że za rok nie będzie podobnie. Więc na kij nam Mistrzostwo? Po to, by się kolejny raz kompromitować?

Po trzecie - piszesz o zbudowaniu solidnej drużyny. Zgodzę się, tylko że ta obecna solidna nie jest. Wniosek? Trzeba budować nową drużynę, a ten sezon spisać na straty bo i tak już jest on przegrany.

Po czwarte - bałem się wyprzedaży, ale szczerze powiedziawszy jeśli Brożek jest wypalony to niech idzie. Nie wiem, czy on coś tej Wiśle jeszcze może dać.

Po piąte - jeśli odpadliśmy, a zakładano grę w Lidze Europejskiej, to znaczy że są finansowe straty i musimy je załatać sprzedażą piłkarzy. Więc to nie "widzimisię" Cupiała, a finansowa konieczność.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
emjot
Senior Member

Stary 23.07.2009, 00:34
Przepraszam, ale takiego bełkotu już dawno nie czytałem.

Po pierwsze, tragedia już się stała. Większej być nie może. To prawdopodobnie najczarniejszy dzień w historii klubu, a już z pewnością w erze Tele-foniki.

Po drugie - po co mistrzostwo z tym samym składem, skoro ci ludzie już raz sromotnie zawiedli. A niektórzy nie raz, a nawet kilka razy (taki Arek Głowacki przeżył Valerengę, Dinamo i teraz Levadię! - ma chłop pecha). Nie dają żadnej gwarancji, że za rok nie będzie podobnie. Więc na kij nam Mistrzostwo? Po to, by się kolejny raz kompromitować?

Po trzecie - piszesz o zbudowaniu solidnej drużyny. Zgodzę się, tylko że ta obecna solidna nie jest. Wniosek? Trzeba budować nową drużynę, a ten sezon spisać na straty bo i tak już jest on przegrany.

Po czwarte - bałem się wyprzedaży, ale szczerze powiedziawszy jeśli Brożek jest wypalony to niech idzie. Nie wiem, czy on coś tej Wiśle jeszcze może dać.

Po piąte - jeśli odpadliśmy, a zakładano grę w Lidze Europejskiej, to znaczy że są finansowe straty i musimy je załatać sprzedażą piłkarzy. Więc to nie "widzimisię" Cupiała, a finansowa konieczność.
nie zarzucaj innym pisania bzdur skoro sam piszesz ... hmmmm podobnie
1. epatowanie czarnymi dniami, egzaltacja jest śmieszna a i bezsensowna. W Historii Wisły, tej 103 letniej, nie tej 10 letniej były gorsze czarne dni: ot choćby spadki do II ligi, ot choćby śmierć Skrynkowicza, ot choćby wejście do pionu ubeckiego, czy niesławne 0-6 z CWKS L. Dalej szukać czy wystarczy?
Co do 10 letnich czarnych dni to większą katastrofą była Valarenga i Tbilisi. Wystarczy porównać piłkarzy którzy wtedy grali a grają teraz. Uważasz że Brożek i Jirsak są lepsi od Szymkowiaka, Żurawskiego i Frankowskiego Levadia też dramatycznie nie odbiega poziomem od Tblilisi czy Oslo...
po drugie, trzecie i tp. skoro uważasz że nie ma sensu grać o mistrzostwo to może zajmij się kibicowaniem skokom z wieży albo innym tego typu sportom. Mniej stresu, mniej nerwów. Zdrowszy będziesz.
Sezon spisany na straty no no ciekawe podejście. A nie ma czasem do wygrania MP, PP, Superpucharu i PE Że co że to popierdółka... że się nie opłaca męczyć Takie myślenie grajków, sztabu stoi u źródła wczorajszej kompromitacji....
co do wypalenia Brożka Brożek przede wszystkim ma Mistrzostwo świata w lekceważeniu rywali, a nie w wypaleniu. Kolega nie wierzy. No to proszę: DP z poniedziałku:

jasne jak słonce.
5. Problem z budżetem może się pojawić w nowym roku. Bo chyba do końca roku budżet był zaplanowany. No to luną Marcelo gdziekolwiek i a kasa pójdzie na przeżycie.... a grać będzie Jop, może Czekaj... choć jak przyjdzie Smuda to Czekaj nawet trybun nie powącha
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
LS
Member

Stary 23.07.2009, 09:32
To prawdopodobnie najczarniejszy dzień w historii klubu, a już z pewnością w erze Tele-foniki.

Dla mnie najczarniejszy był w '93 gdy pewna grupa kopaczy sprzedała własne odbyty.
'95 i mikrofalówka za cyrk na Ślęzie to też był czarniejszy dzień.

Ci którzy zaczęli chodzić na Wisłę wcześniej pewnie też by coś jeszcze dopisali.

Jak każdy mam doła ale nie mam zamiaru podcinać sobie żył.
For_FuN_
Senior Member

Stary 23.07.2009, 00:01
Oceniam jedynie ostatnie "osiagniecia" Smudy i powody, dla ktorych rozstano sie z nim w Lechu. Po drugie...ile spotkan wygral Lech w fazie grupowej P. UEFA i pozniej(o ile dobrze pamietam to na 6 ostatnich spotkan, 1 zwyciestwo ?)? Nie robmy sobie jaj i nie przeceniajmy "wyczynow" tej druzyny.Po trzecie...Skorza do fazy grupowej P. UEFA wprowadzil slabiutka Amice. Nasz trener to najbardziej utytulowany szkoleniowec ostatnich kilku lat, takie sa fakty.

Jesli pilkarze wygraja powiedzmy 12 spotkan w rundzie jesiennej i zremisuja 3, to w jakims stopniu zrekompensuja ten blamaz.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 23.07.2009 o godz. 00:03.
schneider
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 23.07.2009, 00:11
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Po trzecie...Skorza do fazy grupowej P. UEFA wprowadzil slabiutka Amice.
Po wielce wyrównanym dwumeczu z łotewskim zespołem Ventspils. Było 1:0 i 1:1.
emjot
Senior Member

Stary 23.07.2009, 00:05
pysio idź już spać. I przestań wypisywać swoje debilizmy.
pysio
Banita

Stary 23.07.2009, 00:08
emjot napisał(a):Wyświetl post
pysio idź już spać. I przestań wypisywać swoje debilizmy.
przepraszam, już nie będę miał odmiennego zdania niż większość forumowiczów!

Maciej Skorża jest super fachowcem!

dobranoc
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 23.07.2009, 05:55
Wisły w europejskich pucharach już nie ma, więc temat lepiej zamknąć, bo i tak nic ciekawego procz placzu i szukania winy sie tu nie pojawi
T-omek
Member

Od: 03.2005

Stary 23.07.2009, 06:15
Jaki WSTYD !!! Wisła osiągneła dno absolutne. Najgorsze jest to, że znajdują się osoby które bronią trenera i piłkarzy. Poklepujcie ich po plecach i piszcie bzdury, że się nic nie stało i że za rok będzie lepiej. Normalnie śmiech na sali. Dla osób które ośmielają sie skrytykować tą cudowną drużynę i sztab szkoleniowy, jedno zdanie - "jest super, jest super więc o co wam chodzi...".

P.S. Nie martwcie się odbijemy sobie to wszystko na boiskach w Wodzisławiu i Bytomiu.
Denethor
Senior Member

Stary 23.07.2009, 07:39
T-omek napisał(a):Wyświetl post

P.S. Nie martwcie się odbijemy sobie to wszystko na boiskach w Wodzisławiu i Bytomiu.
Tego nie byłbym taki pewien...
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.07.2009, 07:41
Po tej porażce, to i tak w Wiśle za dużych zmian nie będzie. Niby co? Zwolnić trenera? I co później? Smuda nie chce chwilowo pałać się trenowaniem drużyn, to za Skorżę kto ma przyjść? Czesiek Michniewicz? Wolnego. Bednarz ma polecieć? Przecież pół forum by się tylko z tego ucieszyło. Kaźmierski powinien odejść - to wręcz wskazane. Cała drużyna znajdzie się na liście transferowej? No i kto ich kupi? Paweł Brożek jak się nie weźmie w garść i nie będzie harował jak za trzech to o Fulhamah i innych to sobie będzie mógł pomarzyć. Ćwielonga nikt nie kupi, bo jak się nie wykorzystuje setek to szkoda pieniędzy. Zastanawiam się, co BC ma na myśli mówiąc budowanie nowej drużyny? Przecież jak my nawet wychowanków nie mamy, nie mówiąc już o tym cholernym skautingu i wypatrywaniu młodych zawodników.

63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.07.2009, 07:52
Bardzo dobry komentarz w "Rzepie"

Cytat:
Jeśli chodzi o upokorzenia naszych klubów w Europie, doszliśmy właśnie do ściany.

Oczywiście, zawsze może się zdarzyć, że mistrz Polski odpadnie w pierwszej rundzie, a nie w drugiej jak Wisła, z kimś z San Marino, a nie Estonii, ale co to za różnica. Nic już nie będzie uwierało sumienia mocniej niż wstyd w Tallinie.

Najlepsza polska drużyna ostatnich lat żegna Europę już w lipcu. Akurat w tym sezonie, gdy Michel Platini otworzył szerzej drzwi do Ligi Mistrzów. A nam się przecież zawsze wydawało, że polskie kluby w LM nie grają, bo bogaci się zamknęli we własnym gronie. Nieważne, że między tych bogatych wciskali się już tacy giganci jak szwajcarski Thun, słowacka Artmedia Petrżalka czy norweskie Molde. My zawsze wiemy swoje. Więc teraz pewnie pogoni się z Wisły trenera Skorżę, dyrektora Bednarza, wymieni piłkarzy i za rok z nowymi nadziejami będziemy czekali na losowanie. A jak się znowu nie uda, to może trzeba będzie pogonić i Cupiała. Bo przecież tak żałował przez ostatnie lata swoich pieniędzy na wzmocnienia.

Wiedział, co robi, że żałował. To wcale nie brak pieniędzy trzyma nas w świecie futbolu na krótkiej smyczy. W naszej lidze piłkarze zarabiają więcej niż choćby w czeskiej i słowackiej, ale to Sparta i Slavia Praga grały w LM, a i Słowacy mieli swoją Petrżalkę. Bo u nas się sporo płaci, ale niewiele dostaje w zamian. Polski futbol to wielki traktat o złej robocie.

O piłkarzach, których ambicje sięgają najbliższej pensji, o działaczach, którzy nie działają, trenerach, którzy najwięcej czasu poświęcają na rycie pod sobą nawzajem.

Z sześciu ostatnich pucharowych meczów polskich drużyn telewizje za godny pokazania uznały tylko jeden. Wcześniej mieliśmy przez kilka lat podziemną ligę, której nie chciał pokazywać nikt poza kodowaną stacją. Taka jest właśnie siła naszego futbolu. A nasze miejsce w Lidze Mistrzów jest na fotelach przed telewizorami. Jesienią siądziemy tam, żeby zobaczyć, co słychać w wielkim świecie. I zobaczymy w LM m.in. rumuńską Unireę Urziceni i jej trenera Dana Petrescu. Tak, tego Petrescu, który chciał w Wiśle twardą ręką wprowadzić to, czego się nauczył w zachodnich klubach, ale nie zdążył, bo piłkarze go pogonili.
http://blog.rp.pl/blog/2009/07/23/pa...lka-podziemna/
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
emjot
Senior Member

Stary 23.07.2009, 08:08
63624 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry komentarz w "Rzepie"

http://blog.rp.pl/blog/2009/07/23/pa...lka-podziemna/
a najciekawszy jest ten komentarz, zacytuję:
1. st.Art Pisze:
23 lipca 2009 o 8:29

No przecież już tak onegdaj było, bodaj czy nie w Gruzji a potem zresztą chyba też i w Grecji, że zawodnicy za wejście do Ligi Mistrzów nie dostali tyle ile się spodziewali i do ostatnich chwil trzymali właściciela za gardło niekorzystnym wynikiem. I albo Cupiał wykazał się stalowymi nerwami albo zawodnikom sytuacja wymknęła się spod kontroli. A najpewniej jedno i drugie. To efekt prowincjonalności i amatorszczyzny naszej ekstraklasy udającej europejski poziom.

rzuca nowe światło.... na wydarzenia i tegoroczne i te dawne

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów