|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że ten sezon się skończył. Przynajmniej dla mnie. Po czymś takim chłopaki mogą spadać sobie nawet do I ligi, mnie już nic nie ruszy.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mam takie same odczucia.. nic mnie już nie ruszy, dlatego jestem już pogodzony z odejściem kilku dotychczasowych kluczowych graczy!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Oho. Już wszyscy zwalniają Skorżę. No, super.
Wysyp płaczek na tym forum sięgnął zenitu. Weźcie się czasem puknijcie w łeb, życie będzie piękniejsze. Co się stało, to się już kuchnia nie odstanie i wasze utyskiwania nic nie zmienią. Teraz tylko pozostało nam dopingować z całych sił zespół w Sosnowcu. Kropka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Czekamy na Smude.
Ostatnio edytowane przez Robert_wislak : 22.07.2009 o godz. 23:51.
![]() Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Co do meczu to znowu szmata Pawełka :/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
ps. z tym Smuda mow za siebie (chyba, ze masz rozdwojenie jaźni). edit: Pysio - Ja rowniez chcialbym 'obcokrajowca, z prawdziwego zdarzenia', ale obawiam sie, ze jest to niemozliwe. Dlatego wole stan obecny niz jakiego wirtuoza pokroju Smudy, Michniewicza czy Lenczyka.
Ostatnio edytowane przez tylko_na_kilka_dni : 22.07.2009 o godz. 23:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ei ziomek, spójrz na to że Dan starał się im wpoić trweningi na światowym poziomie, wszyscy narzekali, a on biegał równo z nimi, ćwiczyłi wykonywał te same ćwiczenia
jak Błaszczu pojechał do Niemiec to szybko złapał kontuzje na treningach piłkarzy w tym kraju nie robi się nic, żeby się nie zmęczyli, a jak ktoś wyjeżdża na zachód to narzeka na intensywność treningów, jedyny Dan starał się im pokazać jak to się robi w wielkiej piłce... ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Maciej Skorza polegl ze sprzedawcami sera, ktorzy skrzykuja sie po pracy i se trenuja. Jego wyrafinowany system 1-4-5-1 moglby zafunkcjonowac, gdyby Levadia strzelila samoboja, ale niestety... Moze za rok z S.Marino w systemie 1-6-3-1
Proponuje, zeby zespol zwrocil koszta wyjazdu 425 kibicom, za zwyczajne nabicie ludzi w butelke. Skorza niech jedzie od razu do domu, do wawy. Najwieksza kompromitacja polskiej pilki! ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
fragment wywiadu dla poniedziałkowego DP z Brożkiem Pawłem
Dopiero po strzeleniu gola przez Levadię (w Sosnowcu) uwierzyliśmy że Estończycy mogą zrobić nam krzywdę to tyle w kwestii rzekomej mega determinacji przed meczami z Estończykami ja nie mam żadnych złudzeń że panowie piłkarze zlekceważyli zupełnie Levadię i dostali(śmy) wszyscy po dupach nie wiem kto jest temu winien: kopacze, Janas - który niby rozpracował Levadię, no to ****a ich rozpracował , Skorża, Wilczek ...nie wiem wiem jedno za tą bumelkę muszą odpowiedzieć nie tylko trenerzy ale także kopacze nie chce się, ma się przerośnięte ego wyp... do kopalni, do tesco albo ch. wie gdzie gdzie przemęczający się na jednym treningu dziennie panowie kopacze zobaczą jak wygląda prawdziwe życie.... ps. pysio wy....... ten idiotyczny swój podpis. Z jajami to powinni być kopacze którzy wobec swojej fuszerki powinni zrezygnować przynajmniej z 1/3 swoich poborów.... przecież tak kochają Wisłę... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Niestety tego sie mozna bylo obawiac Ze oni pomysla ze sa zajebisci i przejda ta Levadie dlubiac jednoczenie w nosie Juz pewnie mysleli o Olimiakosoe w IV rundzie ,a tu k**** zonk Boli ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
a najgorsze w tym wszystkim jest to.. że już jutro nasi grajkowie znowu wyjdą na lekki trening pomeczowy, na zdjęciach zobaczymy uśmiechnięte twarze piłkarzy, później profesjonalna odnowa biologiczna, znowu uśmiechy na twarzach i żarciki..
człowieka krew zalewa, a oni się tylko uśmiechają! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Co ty myslisz ze kibic to jezdzi za druzyna tylko pwtedy jak jest midzio i zawsze wygrywa?! Wez sie ogarnij |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Widze, ze juz odezwali sie "eksperci", ktorzy zwalniaja Skorze(po 2 MP...)
P. S - A potem bedzie placz tych samych, kiedy zwolnia Skorze i przyjdzie jakis nieudacznik(najpewniej Smuda, ktory kiedy ostatni raz zdobyl MP .Do dymisji napewno Wilczek i Bednarz. Jak wogole mozna bylo nie zakontraktowac Nurkovica? Mlody, perspektywiczny, niedrogi. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
A najbardziej mnie denerwuje to, że te s****ysyny szukają winy wszędzie, tylko nie u siebie. To chyba jakas cecha narodowa. Wszystko be, tylko ja cacy. No ****a, jeszcze nigdy nie słyszalem, żeby jakiś skórokop powiedział, że po prostu drużyna jest słaba, tylko zawsze pech, za gorąco, za zimno, padał deszcz, w deszczu się ciężej atakuje i 100 innych powodów. Po prostu byliśmy słabsi i nie mieliśmy ambicji. I nie widzę tutaj powodów, dla których można dziś śpiewać "Nic się nie stało". Stało się i to dużo. Skompromitowaliśmy się jak nikt inny, to chyba największy blamaż polskiej drużyny w pucharach (nie mówcie mi o Cracovii czy Lechu, bo jakim wtedy drużyny składem dysponowały, a jakim my, poza tym to Intertoto, zupełnie co innego). Zamiast "nic się nie stało" powinni dostać porządny w........
A co do Skorży, to pomimo, że na pewno popełnił kilka błędów, to uważam, że jest jednym z najlepszych fachowców w Polsce i powinien zostac na swoim miejscu.
Ostatnio edytowane przez schneider : 22.07.2009 o godz. 23:54.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Smuda nieudacznik?
a kto w zeszłym roku w Pucharach Europejskich najdalej zajechał ze słabiutkim Lechem bez ławki rezerwowych? właśnie ten nieudacznik.. Nie, że popieram jego jako kandydata na stanowisko trenera Wisły (bo tak nie jest, bo chcę obcokrajowca, z prawdziwego zdarzenia), ale obrażać człowieka, który bądź co bądź coś osiągnął w Polskiej piłce jest nie na miejscu... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
"kick and run" jest obecnie w lidze mistrzów, a my w ciemnej dupie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie wiem gdzie jest wina . Dupy dali wszyscy ale zwolnienie Skorży tuż przed starem ligi to będzie tragedia.
Jebać LM teraz mistrzostwo jest ważne i zbudowanie solidnej drużyny. Boję się jednak ,że może być kiepsko jak zacznie się wyprzedaż już i tak wybrakowanej kadry ;/ |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Po pierwsze, tragedia już się stała. Większej być nie może. To prawdopodobnie najczarniejszy dzień w historii klubu, a już z pewnością w erze Tele-foniki. Po drugie - po co mistrzostwo z tym samym składem, skoro ci ludzie już raz sromotnie zawiedli. A niektórzy nie raz, a nawet kilka razy (taki Arek Głowacki przeżył Valerengę, Dinamo i teraz Levadię! - ma chłop pecha). Nie dają żadnej gwarancji, że za rok nie będzie podobnie. Więc na kij nam Mistrzostwo? Po to, by się kolejny raz kompromitować? Po trzecie - piszesz o zbudowaniu solidnej drużyny. Zgodzę się, tylko że ta obecna solidna nie jest. Wniosek? Trzeba budować nową drużynę, a ten sezon spisać na straty bo i tak już jest on przegrany. Po czwarte - bałem się wyprzedaży, ale szczerze powiedziawszy jeśli Brożek jest wypalony to niech idzie. Nie wiem, czy on coś tej Wiśle jeszcze może dać. Po piąte - jeśli odpadliśmy, a zakładano grę w Lidze Europejskiej, to znaczy że są finansowe straty i musimy je załatać sprzedażą piłkarzy. Więc to nie "widzimisię" Cupiała, a finansowa konieczność. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. epatowanie czarnymi dniami, egzaltacja jest śmieszna a i bezsensowna. W Historii Wisły, tej 103 letniej, nie tej 10 letniej były gorsze czarne dni: ot choćby spadki do II ligi, ot choćby śmierć Skrynkowicza, ot choćby wejście do pionu ubeckiego, czy niesławne 0-6 z CWKS L. Dalej szukać Co do 10 letnich czarnych dni to większą katastrofą była Valarenga i Tbilisi. Wystarczy porównać piłkarzy którzy wtedy grali a grają teraz. Uważasz że Brożek i Jirsak są lepsi od Szymkowiaka, Żurawskiego i Frankowskiego po drugie, trzecie i tp. skoro uważasz że nie ma sensu grać o mistrzostwo to może zajmij się kibicowaniem skokom z wieży albo innym tego typu sportom. Mniej stresu, mniej nerwów. Zdrowszy będziesz. Sezon spisany na straty co do wypalenia Brożka Brożek przede wszystkim ma Mistrzostwo świata w lekceważeniu rywali, a nie w wypaleniu. Kolega nie wierzy. No to proszę: DP z poniedziałku: Dopiero po strzeleniu gola przez Levadię (w Sosnowcu) uwierzyliśmy że Estończycy mogą zrobić nam krzywdę jasne 5. Problem z budżetem może się pojawić w nowym roku. Bo chyba do końca roku budżet był zaplanowany. No to luną Marcelo gdziekolwiek i a kasa pójdzie na przeżycie.... a grać będzie Jop, może Czekaj... choć jak przyjdzie Smuda to Czekaj nawet trybun nie powącha ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Dla mnie najczarniejszy był w '93 gdy pewna grupa kopaczy sprzedała własne odbyty. '95 i mikrofalówka za cyrk na Ślęzie to też był czarniejszy dzień. Ci którzy zaczęli chodzić na Wisłę wcześniej pewnie też by coś jeszcze dopisali. Jak każdy mam doła ale nie mam zamiaru podcinać sobie żył. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oceniam jedynie ostatnie "osiagniecia" Smudy i powody, dla ktorych rozstano sie z nim w Lechu. Po drugie...ile spotkan wygral Lech w fazie grupowej P. UEFA i pozniej(o ile dobrze pamietam to na 6 ostatnich spotkan, 1 zwyciestwo
Jesli pilkarze wygraja powiedzmy 12 spotkan w rundzie jesiennej i zremisuja 3, to w jakims stopniu zrekompensuja ten blamaz.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 23.07.2009 o godz. 00:03.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pysio idź już spać. I przestań wypisywać swoje debilizmy.
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wisły w europejskich pucharach już nie ma, więc temat lepiej zamknąć, bo i tak nic ciekawego procz placzu i szukania winy sie tu nie pojawi
|
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jaki WSTYD !!! Wisła osiągneła dno absolutne. Najgorsze jest to, że znajdują się osoby które bronią trenera i piłkarzy. Poklepujcie ich po plecach i piszcie bzdury, że się nic nie stało i że za rok będzie lepiej. Normalnie śmiech na sali. Dla osób które ośmielają sie skrytykować tą cudowną drużynę i sztab szkoleniowy, jedno zdanie - "jest super, jest super więc o co wam chodzi...".
P.S. Nie martwcie się odbijemy sobie to wszystko na boiskach w Wodzisławiu i Bytomiu. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Po tej porażce, to i tak w Wiśle za dużych zmian nie będzie. Niby co? Zwolnić trenera? I co później? Smuda nie chce chwilowo pałać się trenowaniem drużyn, to za Skorżę kto ma przyjść? Czesiek Michniewicz? Wolnego. Bednarz ma polecieć? Przecież pół forum by się tylko z tego ucieszyło. Kaźmierski powinien odejść - to wręcz wskazane. Cała drużyna znajdzie się na liście transferowej? No i kto ich kupi? Paweł Brożek jak się nie weźmie w garść i nie będzie harował jak za trzech to o Fulhamah i innych to sobie będzie mógł pomarzyć. Ćwielonga nikt nie kupi, bo jak się nie wykorzystuje setek to szkoda pieniędzy. Zastanawiam się, co BC ma na myśli mówiąc budowanie nowej drużyny? Przecież jak my nawet wychowanków nie mamy, nie mówiąc już o tym cholernym skautingu i wypatrywaniu młodych zawodników.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Bardzo dobry komentarz w "Rzepie"
Cytat:
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. st.Art Pisze: 23 lipca 2009 o 8:29 No przecież już tak onegdaj było, bodaj czy nie w Gruzji a potem zresztą chyba też i w Grecji, że zawodnicy za wejście do Ligi Mistrzów nie dostali tyle ile się spodziewali i do ostatnich chwil trzymali właściciela za gardło niekorzystnym wynikiem. I albo Cupiał wykazał się stalowymi nerwami albo zawodnikom sytuacja wymknęła się spod kontroli. A najpewniej jedno i drugie. To efekt prowincjonalności i amatorszczyzny naszej ekstraklasy udającej europejski poziom. rzuca nowe światło.... na wydarzenia i tegoroczne i te dawne ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|