|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
dokładnie - nie wiem z jakiej dupy wyciągnięta ta godzina?
gdyby mecz był grany np. o 19:30 to pokazaliby nie tylko Derby Manchesteru i Nasz mecz ale również derby Londynu (Arsenal - Chelsea) co byłoby bardziej opłacalne, a tak to na c+2sport będą takie szlagiery jak chelsea - arsenal czy milan - juventus |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ten mecz będzie w dużej części zależeć od dyspozycji zawodników. Jeśli w Wiśle i w Legii każdy zawodnik zmobilizuje się na to spotkanie, to możemy się spodziewać meczu na wysokim poziomie! Co do Descargii to ma szansę się pokazać w ważnym meczu, choć myślę, że to my będziemy w lepszych nastrojach niż pan Inaki
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja tam wierze w Łobodzińskiego. Jestem pewien, że gość ma przede wszystkim problemy z psychiką, pewnością siebie. Jakby ten strzał zza pola karnego z Piastem siadł, to Skorża na pewno by Łoba nie zdjął w przerwie. Jak dla mnie to jest jakieś fatum. OK, gość nie grzeszy zwrotnością, ale jak dobrze ktoś tutaj zwrócił uwagę, trzeba go porównać z Zieńczukiem w pierwszej połówce. Moim zdaniem stanowczo na korzyść Wojtka. Mam nadzieje, że w przyszłym sezonie pokaże na co go stać.
Odnośnie meczu z eLą to będe brutalny. Widzę WYRAŹNĄ różnicę na korzyść naszej Wisełki. Chodzi nawet o składową dyspozycji poszczególnych piłkarzy. Jak dla mnie druga linia Legii nie obudziła się ze jeszcze ze snu zimowego, bo w tej rundzie grają totalną padakę. Jedyny wyróżniający się z tej mizerii Jarzębowski złapał kontuzję i mam nadzieje, że z Wisłą nie zagra (Nie jestem pewien jak tam dokładnie sytuacja wygląda). Poza tym tradycyjnie mocna obrona z Choto (Żal, że to było dopiero 3cie żółtko :/), Rzeźniczak to moim zdaniem żadne osłabienie(Zagra najpewniej wyjadacz Descarga który jest jedną wielką niewiadomą). Taktyka Legii? Długa Piłka na Chinyamę na przebitkę i zbierający Rybus z Gizą. Gdyby nie ten czołg z przodu pałętali by się pewnie w środku tabeli. Kluczem jest to co w głowach naszych grajków. Nie można tego spaprać! Lech daje nam na tacy prostą drogę na ryneczek! Na fetę! ![]() Pozdro i do zobaczenia dzisiaj pod kasami! ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wygrac z Legią to mus. Potem możemy raz zremisować przy wpadce Legii we Wrocławiu. Ale najlepiej wygrac mistrza bez liczenia na innych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tyle że nie zawsze chcieć to móc.
Po piątkowym remisie jesteśmy pod ścianą.Przegrana to koniec jakichkolwiek marzeń o mistrzostwie bo nie czarujmy się że mimo dużej nieprzewidywalności tegorocznej ligi, Legia straci w następnych 3 meczach 6 punktów. Remis tez jest na rękę Warszawiakom więc można przypuszczać że zagrają z kontry a nam pozostanie atak pozycyjny(przynajmniej do pierwszego gola). ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
moze nie o meczu ale o ŁKSie,
http://www.90minut.pl/news/91/news91...alkowerem.html ten wyjazd do Łodzi może byc łatwiejszy niż nam się zdaje |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
stało sie to czego sie bałem. Koncentrowałem sie na Lechu a Legia bedzie grozniejsza w walce o tytuł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nie ulega wątpliwości, że to najważniejsze spotkanie w tym sezonie, które na dobrą sprawę może rozstrzygnąć o mistrzostwie polski - może się tak stać że Lech przegra we Wrocławiu co przy naszej wygranej oznacza c będzie że jedną ręką obejmujemy paterę za mistrzostwo a co ważniejsze z tytułu praw telewizyjnych i bonusów będziemy bogatsi o ponad 10 mln zł...
Jest jedno Ale- my w tym sezonie nie wygraliśmy żadnego ważnego spotkania o coś! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A co ta wygrana nam dała wymiernego - z Legią wygrana przybliży nas do mistrzostwa o rzut beretem...
Na puchary mamy za słabą kadrę- brak klasowych zawodników, rozmawiajmy o lidze- Europa to temat zamknięty przynajmniej na kilka lat!
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 04.05.2009 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Bzdura. I to taka bzdura, że nawet nie trzeba argumentować dlaczego. |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A nic oprócz tego, że:
- nie zaczęliśmy sezonu od katastrofy sportowej jaką byłoby odpadnięcie na tym etapie rozgrywek europejskich co pewnie pociągnęłoby za sobą spore konsekwencje i byłoby powodem do niezłych zawirowań w klubie - jakieśtam punkciki dzięki temu moglismy uciułać w rundach późniejszych do rankingu - oraz pośrednio dalo nam mozliwość zlania FC Barcelona do zera , co w tym sezonie udało się tylko dwóm klubom na świecie. Wiadomo, że fuksem, ale poprosze jakikolwiek inny polski klub w najbliższym czasie może nawet nie o wygraną, a o remis. Chętni? Nie widzę, nawet jakby grali ci co zwykle strzelają w doliczonym czasie gry Żeby nie było OT. Ten mecz trzeba wygrać - to jasne. Kluczem, moim zdaniem, będzie opanowanie środka pola, wysoki pressing i dobra gra skrzydeł. W jakiejkolwiek formie znajdują się Giza, Iwański i Roger, to jednak każdy z nich ma wystarczające umiejetności, żeby jednym podaniem zgubić całą naszą obronę i uruchomić Chinyame, który jak wiadomo raz na jakiś czas trafia. Musimy być jak Tommy Lee Jones w ściganym... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Czyli jak wściekły byk,i bulterier ![]() Wg mnie kluczem bedzie odciecie i wyłaczenie z gry Chinyamy a wtedy Iwanski ,Roger czy ktokolwiek inny bedzie mogł sobi zagrywac prostopadle piły co najwyżej w powietrze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Zapewne będzie więcej takich "niedzielnych" kibiców, którzy to kupili bilet tylko ze względu na rywala, a niestety braknie biletów dla tych, którzy zawsze chodzą na mecze Wisły a nie mają karnetu i mega głośno dopingują. Wydaje mi się, że z tego powodu doping będzie słabszy niż na Górniku:(
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje, ze nasi pilkarze wystarczajaco sie juz wyspali w pierwszej polowie meczu z Piastem jak i w kilku poprzednich meczach i teraz w koncu zagraja dwie rowne polowy z pelnym zaangazowaniem.
Odnosnie Legii, warto przytoczyc slowa zwolnionego niedawno z Polonii Jacka Zielinskiego. Na pytanie co bylo glowna przyczyna tego, ze w tym sezonie dwukrotnie z Legia nie przegral samemu bedac blizszym zwyciestw, odparl ze powod jest banalny. Udalo im sie dwa razy wylaczyc z gry Chinyame i Legia po prostu stracila swoj najwiekszy atut. Nic tylko skopiowac te zalozenia i oczywiscie koniecznie cos strzelic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Zgadzam sie.Wszystcy jak katarynki bębnią ze Wisla bez Brozka kuleje. Wiec jak bardzo musi kulec Legia ,i co by zrobila gdyby nie bylo u nich Chinjamy.? Zwyczjnie nie mial by kto strzelac ,i slusznie oni szukali napastnika przed runda ale nie znalezli. Wiedza gdzie ich slaby punkt. P.S Wczoraj byl w 1 na 1 ,i nawet sympatyczny koles ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ale ja nie rozumiem tego placzu. Mecze z Legia to NAJWAZNIEJSZE mecze dla kibica Wisły,. I co roku nie ma na nie biletow, i co roku po forum przetacza sie lament i płacz oraz wylewanie zali na konikow. A wystarczylo sobie karnet kupic. I prosze juz o nietlumaczenie , ze nie bylo Was stac.
Mecz ma olbrzymie znaczenie i uważam, ze bedzie KLUCZOWY dla losow mistrzostwa. Nie oszczedzajcie tylko gardeł.Jedziemy na pełnej ****ie!!!!! ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Dla wielu z nas. mecz z pasiastymi damami jest najważniejszym meczem w rundzie, tak że każdy ma swoje podejście do sprawy.Nie pisz tu za wszystkich. Mam nadzieje, że nie będzie wiochy na trybunach i wielu zakompleksionych krzykaczy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.05.2009 o godz. 18:08.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Eustachy, no i tu jest w tym co powiedzial Zielinski, pies pogrzebany jesli chodzi o Legie, pokryc Chiniego i ewentualnie jakiegos pomocnika, najlepiej Iwanskiego(który i tak jest w beznadziejnej formie, ale zawsze jakims podaniem blysnac może) i zaczna sie wrzutki z obrony do ataku, które doprowadza nasz do klęski.
Brakuje ewidentnie drugiego napastnika na poziomie(Nie mowie tu o Paluchowskim, ktorego 2000 widzów zakrzyczalo i sie zaciał ) chocby takiego Saganowskiego(wierze bardzo ze od przyszlego sezonu bedzie u nas grał) ktory mogl choc troche odciagnac uwage obronców. Urban chcial nauczyc Legie grac po hiszpanku, ale ta gra teraz prezentuje jest blizej niestety 3 ligi niż chociazby Ekstraklasy. Licze na dzien konia Muchy i na remis choc bedzie bardzo cieżko.![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja juz tak gdzies od pol roku czekalem na to, az Mucha w koncu zawali Legii jakis mecz, bo to ze koles niemal zawsze byl najlepszy na placu w barwach wojskowych, stalo sie nie do zniesienia, szczegolnie w obliczu popisow Pawelka albo takiego Kotora
Niestety ktos chyba to wszystko zle obliczyl i Mucha wycial numer nie tam gdzie trzeba - na Ruchu. Teraz ciezko uwierzyc, aby bramkarz tej klasy, w krotkim odstepie czasu znowu nawalil, tym razem w meczu ligowym, a szkoda ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wiec na to licze, ze znów blysnie geniuszem, a ze akurat ponownie z Wami
Swoja droga jestem ciekaw jak sie zaprezentuje sie Descarga. Zawsze go uwazalem za lepszego(choćby z tego powodu ze paredziesiat meczy zagral w La Liga) niż Rzeznika, wiec bedzie mial sie okazje pokazać. Mysle ze dla niego to bedzie mecz o być albo nie być w Legii. Jak da dupy to pewnie skonczy jak Tito albo Arru(który ostatnio strzelil bramke.... samobojczą )![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Pewnie orientujesz lepiej, ale ja uwazam Rzeźniczaka za bardzo solidnego zawodnika na swojej pozycji, przynajmniej tak to wygląda w C+, i mozecie tylko załować że nie zagra. To wielki walczak przede wszystkim, strata porównywalna z naszą w postaci Baszcza, o ile nie wieksza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A od Descargi raczej wypadaloby tego wymagac (patrzac na liczbe spotkan w La Liga), zeby trzymal nerwy na wodzy. Jednak jest troche bardziej doswiadczony niz Rzeznik i nie wierze w to ze ma mniejsze umiejetnosci niż Kuba. Dlatego mimo wszytsko spokojniejszy jestem Descargi(mimo ze przez dlugi czas nie grał - i tutaj jest jeden minus.) w tym meczu niż Rzezniczaka. Zreszta tak czy tak Urban nie ma innego wyjscia. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Oby tylko z deka
![]() Ale biorąc pod uwagę ogólne podejście dziennikarzy do Wisełki dla Zarzecznego szacun. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|