|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I Skorza takiego Dawidowskiego potrafi wpuscic na ostatnie decydujace 20 minut w derbach, gdzie bylo szalone tempo, walka i Wisla non stop atakowala
Kmiecik - ciekawy jestem czy gdyby mial inne nazwisko, a tatusia nie bylo w Wisle, gralby dalej w tym klubie ? Bo niestety zaczyna byc juz smieszne jak ciagnie sie za uszy tego chlopaka. Od 4 lat dostaje szanse w 1 ligowej pilce. W LKS, Zaglebiu Sosnowiec zrezygnowano z niego bardzo szybko, i wciaz wraca do Wisly. Wynikiem oczywiscie nie ma sie co martwic, ale czesiu ma sporo racji w tym co pisze. To nie wina tych chlopakow, bo ktos ich pilki uczy ! (wlasciwie "uczyl" - ganiajac jak to w Polsce po gorach i jak idiota pracujac nad sila fizyczna, ktora mozesz robic zawsze pozniej)l. A nie przypominam sobie zeby w Wisle pracowali najlepsi fachowcy od szkolenia mlodziezy. Wiec co, z nieba maja nagle swietnie grac ? Nie piszcie zszokowani - nie ma zaplecza - bo to wiadome od dawna. Jak ma byc skoro nie ma: bazy treningowej i boisk ? Podstawowej rzeczy, ktora pozwala czynic jakiekolwiek plany zwiazane z wychowankami. A jak nie nauczysz techniki za mlodu, na rownych jak stol boiskach, to pozniej nigdy tego nie nadrobisz. I pozniej obserwujemy wlasnie jak polski pilkarz przyjmuje pilke. Trzeba najpierw stworzyc warunki, boiska dla tych chlopakow. Sciagnac zdolna mlodziez z Polski i dopiero o czyms myslec. A nie wystawili 7-8 anonimowych chlopakow, ofiary polskiego systemu szkolenia mlodych, na ligowych wyjadaczy i maja pretensje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kij z tym pucharkiem. Trzeba było ludzie przyjść na R22 i wspomagać młodych dopingiem a nie płakać na forum nad naszym zapleczem.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nesta nie pisz, że nie ma bazy treningowej i boisk bo w Brazylii też ich nie ma... Młodzież też co roku ściągamy i też to słabo wychodzi. Jak dla mnie ewidentnie wina leży po stronie sztabu szkoleniowego i to właśnie było widać na boisku. Chłopaki w tym wieku powinni celnie podawać na odleglość kilkunastu metrów, przyjmować piłkę w biegu itp.
Powód: coś dopisałem
Ostatnio edytowane przez czesiu : 03.09.2008 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
W Brazylii nie ma warunkow ?
Ciekawe.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale zobaczmy na to boleśnie
w obecnej kadrze Wisły nie ma prawie żadnego wychowanka -chodzi o człowieka ściągniętego w wieku 16,17 czy 18lat do rezerw- nie chodzi o ściągniętego 22 latka bramkarze:jest Juszczyk, który dostaje szanse w meczach PE ME i Pucharu Polski i niczym się nie wyróżnia, robi często proste błędy i nie popisuje się jakimiś niesamowitymi obronami-jest kiepski zmiennikiem Pawełka rola w drużynie marginalna obrońcy Piotr Brożek ma dużą rolę na lewej obronie, ale gdy by nie Skorża który wreszcie docenił tego gracza, Piotr pewnie grzał by ławe-ma dużą role Kowalski: rozegrał jeden przyzwoity mecz, jak pokazał dzisiejszy występ zdarzają mu się błędy, na razie przesiaduje na ławce wszystkie mecze-na razie mała rola Pomoc:NIKT!!!!!, nawet Boguski został w wieku 21 lat ściągnięty do Wisły, więc trudno powiedzieć że jest jej wychowankiem atak:Kmiecik który nic nie pokazuje i nie gra w ekstraklasie-rola marginalna Małecki-gra często w końcówka, nie pokazał nic wyjątkowego w tym sezonie- rola marginalna Paweł Brożek-wiadomo Poza Brożkami nikt z naszej szkółki czy rezerw nie stanowi siły zespołu i ta sytuacja trwa od paru lat przypomnijcie mi z ostatnich lat jakiś innych wychowanków którzy by odgrywali kluczowe role w Wiśle!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
tylu ich jest |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
jak ktoś będzie miał do ściągnięcia skrót z meczu niech wrzuci, dzięki!
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Katastrofa. Nie wiem jak to wyglądało w TV, ale na żywo to była katastrofa.
Nie wymagam od rezerwowych, żeby rozjechali przeciwnika. Ale wymagam, aby dwudziestoletni piłkarz potrafił przyjąć piłkę i podać celnie na odległość kilku metrów. Jeżeli tego nie umie to w tym wieku już go nikt nie nauczy. Nasza młodzież jest piłkarsko upośledzona. Nie ma przyjęcia, nie ma dryblingu, nie ma nic. Kto to dziś grał z 14? Takiego drewna to ja dawno nie widziałem. Zastanawiam się, po cholerę w naszej ME grają kolesie, którzy mają dwadzieścia i kilka lat? Czego oni się tam mogą nauczyć? Wynik w tej zabawie nie jest najważniejszy, więc dlaczego nie gramy tam 15, 16 i 17-latkami? To z takich ludzi można wyłowić diamenty. Ale po co? Jest Grześ Kmiecik i Tomek Dawidowski. Inwestujmy w nich do usranej śmierci. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Numer 14? Z tego co kojarzę to Szabat.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Byłem na meczu co widziałem to widziałem. Dawidowskiego nie będę komentował... Kmiecika również... tyle tylko: To są napastnicy? :O <lol2>
Ale bardzo mi się podobała gra Barreto, pod koniec meczu trochę siadł ale pierwsza połowa bardzo udana :O No i Niedzialan był widoczny a reszta? -> :| |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dawidowski no cóż jeden z wyższych kontraktów to i niech i zapracuje w jakiś sposób na niego... ileż razy były próby jego pozbycia... sprzedaży..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Heh, oki, tym razem serio ostatnie zdanie.
Przerażony jestem również "dynamiką" naszej młodzieży. A raczej jej brakiem. Rozumiem że technika słaba, brak dryblingu, balansu. Ale oni częstokroć byli wolniejsi i mniej zwrotni niż ich starsi przeciwnicy. U tak młodych chłopaków taka ociężałość? To mnie bardzo zdziwiło. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ależ nasi 24- latkowie sa jeszcze perspektywiczni.
... Szabat,,etc Kmiecik...zobaczycie niedowiarki jeszcze pare lat i .... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Najgorszy to był widok masowych wylegiwań na murawie spowodowanych skurczami...
Paranoja. Pierwszy juz padł ok 60 min! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na zachodzie 18, 19 lat pilkarze graja normalne mecze po 90 minut w pierwszych druzynach, tak sie tam pracuje z mlodzieza ! A u nas 23 lata i talent w ME... Rozgonil bym to towarzystwo cale i zrobil nabor chlopakow 14-17 lat z calej Polski, jezdzil, szukal najlpeszych. Tak jak kiedys Nawalka sprowadzil Kuzere (ech to byl material na super obronce... Hajduk w Splicie...), Brozkow, Straka. Moze te ostatnie transfery 4 mlodych pilkarzy zwiastuja powrot takiej polityki ?
No i tak jak pisal Luke, jesli teraz tego juz nie umieja to juz nigdy lepsi nie beda - jesli chodzi o technike.
Ostatnio edytowane przez nesta : 03.09.2008 o godz. 23:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dawidowski.......co ten czlowiek robi jeszcze w tym klubie
Coz takiego widzi w nim Skorza ze wystawia go do skladu,lub wpuszcza na 20 minut na derby kosztem Malego. Nie mozna go wy***** raz na zawsze ,jest jak rzep co sie piego ogona uczepil a na dodatek nieche odczepic. Niech Bednarz wreszczie zastanowi sie jaki jest sens trzymania takiego zawodnika ,i to faceta ktory ma wysoki kontrakt i bierze pienadze o jakich np ja moge sobie co najwyzej pomarzyc. A ogolnie to ta nasza mlodziez jest w czarnej szarej strefie ,zero czegokokolwiek ,dzialajmy tak dalej bez boik bez zaplecza -efekty widoczne . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
tak wszyscy najeżdżamy na nasze rezerwy i na Dawidowskiego, a powiedzmy sobie sami.. czy przypadkiem jak gramy w FM'a i jakiś piłkarz starszej daty nie łapie nam się do pierwszego składu i psuje tylko widok główny to wysyłamy go do rezerw tak? tak, żeby go nie widzieć.. tak samo ma się sytuacja z Dawidowskim
klub musi go gdzieś wrzucić.. kolejna sprawa to liczba wychowanków w pierwszym składzie.. a powiedzcie mi ilu waszych wychowanków w FM'ie grało później u was w pierwszym składzie Wisły? u mnie ta liczba zawsze wynosiła 0 ![]() tak na rozluźnienie sytuacji |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Czesiu,weź nie mów,że to wina sztabu trenerskiego,zachowaj rozsądek. Skorża ma ich uczyć jak przyjmowac pilkę? Tak jak zadawałem pytanie po co trzymamy Cebeanu,skoro w wieku 21 lat jest za slaby na ekstraklasę,tak samo dziwieę się po co nam na liście płąc niejaki Kmiecik i Szabta,oraz Batko i wogóle 3/4 tego cio dzisaa grała ze Sląskiem. Przediez nic z nich nie bęxzie,co najwyżej pilkarze IV lub III ligowi. Jak jeden z drugim nie umieją przyjąć piłkki w biegu,a ta odskakuje im na pięc metrow?!O czym My mówimy. Beztalenia i czesc,szkoda słow. Trzeba szkolić nowych,ale takich co w wieku 19 lat będa się bić o wejsićie do pierwszej jedenastki.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Marszalku , czesiowi chyba nie chodzi o Skorze, tylko o tych co ich przez lata szkolili, ale zgadzam sie ze sa to niestety beztalecia.Rozumiem brak zgrania ,mocnego jakby nie bylo przeciwnika ale przeciez oni nie potrafia tak na prawde nic
W sobote przeciwko Paistowi mam nadzieje wyjdzie pierwszy sklad wiec powinno byc o wiele lepiej ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jak Dawidowskiemu sie należy wygwizdanie (a ja sie boje ze jak on sie tak Skorzy podoba to jeszcze go zostawia po tych 9 miesiącach - rzecz jasna na innym kontrakcie ale zostawia ;o), to z Grześkiem Kmiecikiem co poniektórzy przesadzili - jedyny który naprawdę sie starał i było widać determinacje w tym co robił.
Dobrze było Kazek! E: A no i brawa dla Juszczyka - dużo zrobić nie mógł przy bramkach ( nie widzialem powtorek) i oby się tylko nie podłamał skoro ma zagrac z Tottenhamem
Ostatnio edytowane przez ByQ : 04.09.2008 o godz. 01:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
może warto z Kmiecika zrobić defensywnego pomocnika, lub nawet do obrony cofnąć.
Przykro to stwierdzić ale 90 % tych zawodników co wczoraj grała to są zawodnicy na 2-3 lige najwyżej , znam kilku chłopaków co graja w niższych ligach amatorskich oprócz tego oczywiście pracują zawodowo a są znacznie lepsi technicznie od tych co wczoraj grali a przecież kiedyś Wisła wychowywała sobie reprezentantów polski a wychowankami wygrywała lige i świetnie spisywała sie w pucharach. Jesli RN nie zainwestuje powaznych środków finansowych w szkolenie młodziezy to chyba niepredko zobaczymy wychowanka w pierwszej jedenastce Wisły
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.09.2008 o godz. 07:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Przestańcie najeżdżać na wszystkich po kolei, tak najprościej napisać posta, nabić kolejnego w statystykach. Mówię do niektórych.
Zamiast powiedzieć coś sensownego to uwagi: Co on tu robi. Ładna dyskusja jest gdy nikt nie obraża, nie wtrąca złośliwości ![]() Dla mnie mecz słaby, ale czego tu się spodziewać jak chłopaki młode, grali w takim składzie może i pierwszy raz. Fakt jest faktem, że za granicą 18 latkowie już grają na wysokim poziomie, lecz u nas nie ma szkolenia młodzieży. Doping jak na PE dobry. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Panowie i wcale nie będzie lepiej: http://www.futbol.org.pl/rozgrywki,202.html
to jest kompromitacja i tyle. W ogóle jaki jest poziom ME jak takie łamagi mistrza zdobyły |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
tamta tabela jest po 3 meczach, spokojnie...
a ME jest właśnie po to żeby te "łamagi" jak ich nazywasz po skończeniu wieku juniora mieli się gdzie ogrywać. Oczywiste że poziom jest dużo niższy niż w ekstraklasie. Więcej spokoju..... Daj im czas a może będzie z tego jeszcze trochę radości ![]() ![]()
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
no tak ktoś majać 24 lata ma mieć jeszcze czas
![]() Nie róbmy jaj ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Skorża:...Przepraszam za taki wynik, w dodatku na własnym boisku...
Te słowa mówią chyba wszystko, pomijając wszystkie aspekty kibicowskie, wyszkolenia, braków w składzie różnych mikrocykli treningowych itp...wyjście na ten mecz w takim składzie to było delikatnie mówiąc olanie całego PE. ![]() Dajcie gniazdowego na sektor "A" a poczujecie potęgę dopingu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Otóż to!
Od początku byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tego "inkubatora" 20-23 latków jakim jest ME. Kto powiedział, że kazdemu 20 latkowi trzeba zapewnić możliwosć gry? Grają w MLJ do 18 roku życia, kończą 19tkę to powinna być ostra selekcja- najlepszych 4-5 gości zasila pierwszą drużyne, z resztą się żegnamy. A tak ciupia se chłopaczki z rówieśnikami, bez presji, bo przecież "mamy jeszcze czas"... Zdobywają mistrzostwo, czują się panami, ale potem przychodzi gra o złote gacie z, bądź co bądź, ligowym przeciętniakiem i dostają w dupe, co więcej połowe po godzinie gry chwytają skurcze bo ten przeskok jest dla nich za duży... Naprawde więcej uczy się Małecki trenując i grając po 15-20 minut w meczu z seniorami niż jego rówieśnicy w tej pożal się Boże lidze. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|