|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Moskal nie zmienił nic, w stosunku do Maaskanta. Chwała mu za piękną karierę piłkarską w Wiśle. Niech nabierze doświadczenia gdzieś na w 1 lidze, później jakiś średni klub w Ekstraklasie i z największą radością powitam go w klubie. Nawałka tak zrobił i teraz naprawdę nieźle radzi sobie w Górniku. Co do nowego trenera. Z pewnością najlepsze nazwisko z dostępnych obecnie POLSKICH trenerów, może obok Michniewicza. Pożyjemy, zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie dopatrywałbym się w poczynaniach Cupiała jakiejkolwiek logiki, ale niech będzie tak, że Probierz przez resztę sezonu zapozna się z drużyną i opracuje taki plan, że do sezonu 2012/2013 przystąpimy bez sprzątania bajzlu od nowa. Mam nadzieję, że razem z kredytem zaufania który nie pozwoli wylać Probierza po słabym finiszu obecnego sezonu lub ewentualnej wpadce w pucharach, nowy trener dostanie jakieś fundusze na transfery. Bo nie ma co ukrywać, że po sezonie nasza kadra będzie wyglądać dość wątle.
Wiadomo, że szkoda Kazka, ale takie życie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szkoda Kazka, dałbym mu kredyt zaufania... Moskal Kazimierz!
Decyzja szokująca. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Pierwsza dobra decyzja Bossa od dawien dawna, brawo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Powodzenia Probierz, mam nadzieję że szybko nie wylecisz ;/
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W końcu trener z jajami!
Teraz liczę na gładkie 3:0 z najsłabszą drużyną ligi, a później już tylko lepiej i lepiej.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Szkoda Moskala bo ma odejsc z klubu. Bezsensu.
Mam nadzieje, ze chociaz druga czesc tego newsa o przywroceniu Maleckiego nie okaze sie prawda bo to by oznaczalo, ze gowniarz wygral ten konflikt. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ciekawy jestem czy ściągnie za sobą Grześka Kurdziela (trener bramkarzy, przewijający się w związku z korupcją) czy jednak Primela zostawią... .
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
jestem za!
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Moskal w 6 meczach ligowych zdobył 7 punktów.
Probierz z ŁKS w 8 zdobył tych punktów 13 A chyba ŁKS ma słabszych piłkarzy? |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przynajmniej nie będzie problemu z podawaniem ręki po zmianie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jestem w szoku.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
ciekawe czy to pewne info
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
100%
juz zwołali dziennikarzy ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ciekawe jaki kontrakt podpiszą- na jak długo i w jakiej formie? Po przygodach z Kasperczakiem i Maaskantem, powinni wynegocjować, że w razie zwolnienia dostaje np. 3-miesięczną odprawę, a w przypadku braku awansu do europejskich pucharów odchodzi bez odprawy.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Myślę, że z polskiego podwórka spośród tych trenerów co jeszcze nie pracowali w Wiśle, najlepszymi kandydatami są Fornalik, Zieliński z Polonii i właśnie Probierz. Nie mniej jednak i tak uważam za błąd zwolnienie Roberta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
a jak napisałem po 'porażce' ze standardem, że przegramy z koroną i będzie nowy trerer to nikt nie wierzył
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal nie podobał, co od początku było do przewidzenia. Powierzenie mu roli pierwszego trenera od zawsze było głupotą, opartą na złych kalkulacjach. SKWK może sobie pogratulować, że po raz kolejny swoim stanowiskiem przyłożyło rękę do ruchu, który ostatecznie zaszkodził nie tylko Wiśle, ale i samemu zasłużonemu dla klubu człowiekowi.
Zostawmy jednak przeszłość, bo jedną głupotę zastępuje kolejna. Zatrudnienie Probierza ma taki sam sens i podstawy jak wcześniej zatrudnienie Moskala. Znów zamieniamy siekierkę na kijek, ze szkodą dla klubu. Probierz to tylko kolejna ślepa uliczka oznaczająca stratę czasu i pieniędzy. Ależ ten nasz klub jest zarządzany...:( ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Spokojnie wiele rzeczy się dzieje. Jak na stanowisko dyr.sportowego wróci Zdzich "Niezatapialny" Kapka, to już będziemy wiedzieć ,że jest po Wiśle.
Jeżeli chodzi o Wisłę problem nie leży ,akurat teraz w Moskalu. Każda drużyna mająca skutecznych napastników (napastnika jednego nawet!!!) przy tej grze Wisły robiłaby 3 punkty , z paluchem w dupie , co kolejkę. Tylko u nas nie ma kto strzelać bramek!!! Nie ma i już!!!
Ostatnio edytowane przez Bronex : 01.03.2012 o godz. 18:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Zastanawiam się jak można w taki sposób gnoić zasłużonego dla klubu człowieka i nie udzielić żadnych porządnych wyjaśnień? Skoro zarząd nie przewidywał, by Kazimierz Moskal prowadził pierwszą drużynę do końca sezonu, to po co ta cała szopka z podpisywaniem umowy, wyrazy wsparcia dla niego i ta akcja reklamowa z trenerem na tle stadionu? Byłem w szoku jak dzisiaj przeczytałem o zatrudnieniu Probierza. Życzę mu jak najlepiej, ale spodziewałem się, że wszechmocny zarząd ma choć odrobinę honoru.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Napewno na meczu z Lechem gromkie dziękujemy dla Kazimierza Moskala, zgadzam się z WioReXXX
Niech Moskal potrenuje kilka klubów i za kilka lat bardzo chętnie zobaczę go u nas na ławce ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Idę o zakład, że pierwszą decyzją nowego trenera, będzie TRANSFER, a raczej PRZYWRÓCENIE do kadry naszego najlepszego piłkarza -> Patryka Małeckiego!!!
Patryk wygrał konflikt z Moskalem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jesteśmy w czarnej D i Małeckiego potrzebujemy ale IMHO naszym najlepszym piłkarzem jest Melikson ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Czekam na powrót Patryka. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Tak czy siak gdyby go przywrocili to zrobili by z klubu pośmiewisko. W poniedziałek spierdalaj i biegaj sobie po plantach za to co zrobiłeś a we wtorek, o przepraszam mamy nowego trenera możesz grać. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
No to się wstrzymajcie z pro-patrykową propagandą. Małecki poza kadrą nieodwołalnie, o czym Probierz został poinformowany. Powtarzał do już dziś kilka razy Basałaj.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2011
Offline |
|
Patryk z nami kibolami !!!!!!!!!!!!!! |
|