|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tułacz dał wędkę murzynowi bo miał żółtko i dalej kopał po nogach. Sobolewski czekałby na czerwo a potem pogłaskał go po główce w drodze do tunelu. Jeden to trener ukierunkowany na wynik, drugi to miękka faja która boi się że któregoś piłkarza obrazi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2023 o godz. 10:13.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jaką wędkę? Cise wszedł na boisko po przerwie...
Nie wiem czy sprzedane? ALE CELOWO PRZEGRANE. Bardzo chciałbym znać przyczyny. I to wcale nie znaczy, że wszyscy byli wtajemniczeni. Zasada jest prosta, wystarczy załatwić napastnika i bramkarza. Sposób w jaki traciliśmy bramki jest niemożliwy zakładając standardowe boiskowe zachowania. Wystarczy zobaczyć co robią poszczególni zawodnicy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Za tego trenera wystarczy wrzut z autu i szambo wybija. Biegański puszcza piłki nad głową. Nihil novi. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Swoją drogą Drozd, teorie spiskowe mają to do siebie, że chociaż dają jakąś argumentację pod tezę. Ty poszedłeś level wyżej- rzucasz tezę pytając "po co" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
, ale co innego chcieć i nie potrafić, a co innego udawać, że się broni. Wiadomo że sztab mamy mało skuteczny, ale z tym sztabem wygraliśmy 7 razy pod rząd, choć nie było łatwo to widać było zapieprzanie i były efekty. Jeszcze do przerwy z Rzeszowem była gra. Po przerwie wszedł Żyro i zaczął grać jak skrzydłowy przeciwnika. Pamiętasz tą wrzutkę w nasze pole karne? Postawę Młyńskiego? Już wtedy zaczęło się to co z Sosnowcem ogarnęło większość grajków. Mierny sztab nie jest wytłumaczeniem takiej postawy.
Nie dziw się, że się pytam po co .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.06.2023 o godz. 22:19.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Albo Broda jest jeszcze słabszy albo sabotażystą jest trener który z uporem maniaka stawia go w bramce.Może tą teorię pociągnij bo to można łatwo uargumentować takimi decyzjami jak wysłanie na trybuny jednego z najlepszych piłkarzy w meczu decydującym o awansie czy wyjście szóstką obrońców u siebie w półfinale baraży. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, że dalej jest trenerem sugeruje, że to nie była tylko jego inicjatywa, a zachowanie po Puszczy tylko to potwierdza. Gdyby to wszystko było przez niego wymyślone myślę, że miałby odwagę wziąć to na klatę, zupełnie inaczej się zachowujesz kiedy musisz świecić oczami za innych.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ale co ty Drozd wogle insynuujesz ?
mądre masz poglądy n/t Hyballi , popieram no i zapieprzania, ale ostatnio odlatujesz... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie odlatuje tylko nie wierzę w takie historie jaka się wydarzyła na wiosnę. Nie mam żadnych dowodów poza tym co widziałem na boisku, a potrafię odróżnić grę od udawania. Można twierdzić, że frajersko nie weszliśmy do ligi i szukać przyczyn w ustawieniu i doborze zawodników, ale można przejąć że ustawienie zawodników ich dobór i postawa na boisku to nie przypadek. Wystarczyło wygrać z Sosnowcem i Łęczną żeby awansować. Z Sosnowcem wygrywaliśmy od 2 minuty. Niektóre rzeczy się nie zdarzają, a jak się zdarzą to nie jest to przypadek. Dlaczego? Nie wiem.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może wskaż w którym momencie konkretnie. I z czego się mam wycofywać.
Moje zdanie jest proste. Postawa zawodników i trenera w końcówce sezonu. Od meczu z Ruchem, a zwłaszcza w meczu z Sosnowcem może świadczyć o braku chęci awansu. Czy jest to tak niemożliwe jak płaska ziemia? Nie sądze. Czy wiem skąd takie zachowanie? Nie wiem, dlatego zastanawiam się po co. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Strasznie mnie to dziwi, ale popieram Drozda. Nie mieści mi się w głowie, że taki mecz jak z Sosnowcem można w taki sposób przegrać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Proszę nie popadać w paranoję. Jaki brak chęci awansu, jakie podkładanie?
Napoleońskie twierdzenie, że lepiej mieć armię baranów na czele z lwem, niż armię lwów na czele z baranem można tu zastosować. Po prostu okazało się w końcówce sezonu zachodził ten drugi przypadek i to w skrajnej postaci, choć lwami bym naszej drużyny nie nazwał, to trener do tego bardzo pasuje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to będzie żarło!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2023 o godz. 13:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiadomo że chodziło o to żeby nie było ostentacyjnie widać że odpuszczamy. Dopiero wynik z Katowic postawił nas pod ścianą. A już bramka w 2 minucie stworzyła tak dramatyczną sytuację że był zakaz atakowania . Rozumiem, że te moje rozważania mogą się wydawać irracjonalne, ale nie mniej irracjonalny był wynik i z Sosnowcem i z Puszczą.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Aha... i dlatego zamiast dostać w papę z PBB na wyjeździe gdzie nikt nie liczyl na zwycięstwo to stwierdziliśmy, że lepiej dostać w papę u siebie z Sosnowcem. No tak... faktycznie teoria o nieostetacyjnym odpuszeniu awansu trzyma się kupy. Dobry świr z Ciebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Temat dla Jadczaka - przeanalizować jak zmieniały się kursy u buka przy scenariuszu, który miał miejsce. Z tego można wnioskować czy były grube obstawy czy nie. Bo nie wyobrażam sobie innej intencji w przegrywaniu wygranego jak właśnie obłowienie się u buka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Na puszcze byl kurs 6 w barazach , kusilo strasznie postawic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A na Sosnowiec w przerwie meczu był 35
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Tak samo jak Puszcza wygrała z kimś tam na wyjeździe, a u siebie porażka bodajże z Chrobrym - też fajniejszy kurs na gości niż na gospodarzy w meczu poprzednim. A co do Fernandeza to jego słabszą grę w miare logicznie można wytłumaczyć. 1. Skoro kroił się transfer do innego klubu to myślami był już gdzie indziej więc mógł być pod formą 2. Jeśli były rozmowy ale jeszcze nic pewnego, to jemu nawet mogło zależeć aby Wisła nie awansowała bo łatwiej go wyciągnąć z I ligi niż z Ekstraklasy. Przecież brak awansu = na siłę się pozbywamy Fernandeza bo nie mamy tyle kasy Także to jest chyba jedyny piłkarz, który mógł mieć jakiś interes w tym, że Wisła zostanie w I lidze. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jesli w ogóle ktoś mógł mieć interes w tym aby Wisła została w 1 lidze (choć to całe stwierdzenie jest po prostu głupie) to piłkarze którzy po ewentualnym awansie byliby do odpalenia przez swój słaby poziom. Fernandez mógł mieć głowę zaprzątniętą rozmowami transferowymi, ale na boisku to było raczej widać frustrację po złych zagraniach i nie radzenie sobie z presją (nie pierwszy raz z resztą u niego). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co jest farmazoniarskiego w tym, że Fernandezowi by mogło bardziej zależeć abyśmy nie awansowali?
Chyba logiczne, że w I lidze było praktycznie w 100% pewne, ze odejdzie. Będąc w ekstraklasie moglibyśmy chcieć zatrzymać go wyższą pensją lub postawić zaporową cenę za niego. A teraz to nam będzie na rękę aby się pozbyć kontraktu i nawet parę groszy na nim zarobić. Co do tego, że mogło zależeć tym co są do odpalenia... Niby tak i nie... Przecież i tak ten cały szrot musi stąd polecieć teraz albo za rok jeśłi nie będą chcieli kontraktów rozwiązać teraz. A zawodnicy typu Jaroch, Łasicki, Hiszpanie itd, ogólnie ci co grali w tym sezonie to i tak mają pewne miejsce w klubie czy teraz w I lidze, czy nawet gdybyśmy zaczynali sezon w ekstraklasie, dlatego, że ktoś i tak w tym klubie musi zostać. Graliśmy 11-15 piłkarzami w tym sezonie. I każdy z nich jest mile widziany teraz i tak samo byłby mile widziany w ekstraklasie. Reszta i tak jest do odpalenia, tylko jest kwestią czasu kiedy. Teraz potrzebujemy pewnie z 4-7 konkretnych wzmocnień. To samo by było w ekstraklasie. Szrotu się musimy pozbywać tyle samo i tak samo czy to w eklasie czy I lidze. Nie chce mi się tu całego składu kopiować. Wejdź sobie na transfermarkt, spójrz na naszą kadrę i tak serio po przemyśleniu napisz kto nie jest do zwolnienia bo nie awansowaliśmy, a kto by był do zwolnienia gdybyśmy awansowali. Wszystkie młode łebki z naszego klubu są do zwolnienia, oprócz Dudy, Biegańskiego, Brody, może Szota. Wszystkie wynalazki typu Niewiadomski, Talar są do zwolnienia. Wszyscy kontuzjogenni typu Basha, Ondrasek są do zwolnienia. Tak samo teraz jak i w przypadku awansu, którego nie doczekaliśmy. Zostanie (chętnie) teraz i zostałby w ekstraklasie może Młyński czy Żyro, bo przecież wszystkich i tak nie zwolnimy, nawet gdyby była taka opcja to nie zostawilibyśmy w kadrze 10 czy 15 zawodników. Reszte to z chęcią zapewne klub by pożegnał. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.06.2023 o godz. 20:45.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Czyli Fernandez nie chciał awansować bo: - dalibyśmy mu większy kontrakt ![]() - dalibyśmy za nie go zaporową cenę (niby jak, skoro kontrakt kończy mu się 30-go czerwca?). Wiele głupich i nieprawdziwych teorii czytałem, ale ta to jest top w obu kategoriach ![]() Co jest farmazoniarskiego w tym bełkocie? Wszystko. Fernandez po 30-tym czerwca ma kartę w ręku. Może podpisać z kim chce. Fakt że dostałby od nas lepszą propozycję to bonus - nie musiał jej przyjąć. Jako zwycięzca i piłkarz który w kluczowym momencie wziął drużynę na plecy miałby mocniejszą kartę przetargową w dyskusji z innymi klubami. "Patrzcie, ja nie pękam, kiedy przychodzi co do czego biorę grę na siebie". Pierwsza liga to nie okno wystawowe. Literalnie cały Twój wywód to pozbawiony sensu bełkot.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2023 o godz. 21:34.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra, nie płacz. Nie ogarnąłem, że mu się kontrakt kończy.
Być może już był wcześniej z kimś ugadany więc już mu nie zależało aby super wypaść w końcowych meczach, być może się oszczędzał, być może nie wytrzymuje presji i w kluczowych meczach zawodzi, a być może po prostu miał zniżkę formy. A teraz napisz coś o Brzęczku, bo dawno nie pisałeś. Dobry trener? Jedyna sensowna opcja dla Wisły na tamten moment? Z Kubą też już zacząłeś pieprzyć, że taki super i jedynie ktoś sobie może uroić zły wpływ na klub z jego strony. Jakąs umowę masz z tymi Truskolasami? ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Jaroo1 - właśnie to jest Twój problem: sprawdzenie kiedy Fernandezowi kończy się kontrakt zajęłoby Ci znacznie mniej czasu niż napisanie tej głupiej i obraźliwej teorii spiskowej. I tak jest ze wszystkim...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Twój problem jest większy. Już ci tu kilka osób pisało żebyś się wypowiedział o Brzęczku. Z uporem każdy taki wpis pomijasz.
Srałeś i srasz na Sobolewskiego od początku, na Brzęczka mimo tego, że Wiśle zaszkodził o wiele wiele więcej niż Sobol złego słowa nie napisałeś, ba, Brzęczek to przecież była jedyna słuszna opcja dla Wisły, nawet po spadku. Także jak chcesz kogoś pouczać, to najpierw się sam ogarnij. ![]()
drozd:
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|