|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ulatowski nie jest ani lepszy ani gorszy od Skorży, Kasperczaka. To ten sam, polski grajdołek. A że nowy trener oznacza kilka miesięcy na kolejne przestawienie się na nowy styl gry, to nie widzę sensu teraz zmiany.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Tylko jak dobrze pamiętam, GKS za czasów Ulatowskeigo ma kiepski początek sezonu remisy, porażki dopiero 6-7 kolejka się rozkręcają, więc za pewne też Ulatowski popełnia błędy w przygotowaniu przed sezonem, więc nie spieszyłbym się z zatrudnieniem tego szkoleniowca.
Najlepiej zostawić Kasperczaka, dać przepracować mu okres przygotowawczy wyznaczyć jakieś cele do spełnienia na rundę i potem rozliczyć, nie można zmienić gry zespołu w znaczący sposób po dwóch latach stosowania zupełnie innej taktyki i innego podejścia do futbolu. Niech Kasperczak, zaproponuje jakąś koncepcję zespołu przedstawi plan wzmocnień i dać mu szansę popracować. Zmiana trenera już pokazała że zagramy 2 mecze dobrze efekt ''nowej miotły'' i wróci stare. Więc ciągłe zmiany na ławce trenerskiej nie są tu wskazane, bo to i tak na dłuższy czas nie poprawi gry zespołu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dla mnie Ulatowski to od momentu wywalenia Skorży jedyny rozsądny kandydat (mówię tylko o Polakach) na trenera Wisły Kraków. Ale prawda jest, że to tego jeszcze daleka droga, chociaż fakt ze odchodzi z Bełchatowa świadczy że musi mieć "coś na oku".
PS. Piszecie że powinniśmy stawiać na młodych, do tego wydaję mi się że Ulatowski jest idealnym kandydatem. I jako nieliczny trener z polskiej ligi mówi to co myśli.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.05.2010 o godz. 11:46.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Klub potrzebuje kilku nowych piłkarzy, nie nowego trenera. Najlepiej byłoby, gdyby ktokolwiek kto tam rządzi, trzymał się tego.
Odnośnie Ulatowskiego, to nie darze go jakąś szczególną sympatią ani nie uważam, żeby był cudotwórcą. Jednak wydaje mi się, że byłby bardziej asertywny od Heńka, sprawiającego wrażenie jakby wszystko mu było obojętne i na rękę (co mnie nieco denerwuje). Biorąc pod uwagę, że Ulatowski nie zdobył jeszcze Mistrzostwa Polski jako pierwszy trener, to nie wydaje mi się, by wybierał się do klubu, którego celem będzie utrzymanie się na podium. Trzymajmy się jednak wersji, że to tylko plotki. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Online |
|
|
Ulatowski... ręce opadają. Niestety, Cupiał nie nauczył się niczego przez tyle lat.
Wróżę kolejną zmianę trenera w zimie. Którą to już? 30-tą? Pośmiewisko z siebie robić, to im wychodzi najlepiej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zależy kto w tej szatni będzie. Jeśli pozbędą się Brożków, sprzedadzą Małego, Boguskiego, to zostaną nam Singlar z Burligą i jeszcze Mączyński z Kirmem. Oni sprawę po prostu oleją.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ten kto nie widzi różnicy między grą druzyny za czasów Skorży i Kasperczaka teraz, to ma chyba zdrowo poprzestawiane w mózgu. Ludzie, czy my patrzymy na gre tej drużyny czy na wyniki (choć i te Heniek nie miał najgorsze, zwlaszcza na wyjezdzie). Gdyby tylko nasi super snajperzy wykorzystywali połowe swoich setek to w meczu strzelalibysmy ze 2, 3 gole, a mistrz byłby , i to nie w ostatnim meczu. Może z wyjątkiem Korony, która ustawiła sie pod nas idealnie, przez co mielismy aż dwie sytuacje (Łobo i Sobol - pierwsza koło 70 minuty?). Heniek powinien zostać, i nie dlatego że Heniek to Heniek, ale dlatego, że w tak krótkim czasie, praktycznie z buta, biorąc pod uwage okoliczności, wykonał niewiarygodną prace i odmienił oblicze tego zespołu.
Tak, żal mi było zwolnienia Maćka, i jesli miałbym brać pod uwage tylko jego jako osobę, dla mnie mógłby być trenerem do końca życia. Poprostu lubiłem chłopa, i chyba zjednał sobie gro kibiców Wisełki. Ale ta gra... pod koniec to juz naprawde nie dało sie tego oglądac, nie mówiąc o tym że gralismy padake od roku a moze i dluzej , z małymi wyjątkami. Podsumowywując. Heniek vs Ulatowski... dla mnie Heniek. Lepszego nie bedzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jaki znowu Ulatowski ? co on osiągnął 2 razy 5 miejsce ? to ma być wynik? - to już więcej osiągnął Fornalik.
Zresztą uważam że najlepszym trenerem Wisły na teraz jest tylko Heniek tylko trzeba kupic dwóch skutecznych napastników - skutecznych czyli nie takich ktorzy maja bilanse np. 100-12, przecież gdybysmy w zimie nie skapili na D. Nowaka i wzieli go zamiast Christowa to dzisiał byłaby inna gadka. Mówienie ze Kasperczak nic w Wiśle nie poprawił jest jakims sci-fi jak oglądałem końcowe mecze za Macka to heftać mi się chciało, a za Kasperczaka nie było po prostu osoby która mogłaby wykończyć akcje co i tak jest ogromnym postepem bo przedtem nie było nawet akcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ulatowski to śmiech, to ja juz wolę Kasperczaka czy powrót Skorży. Na tę chwilę zostawiłbym Kasperczaka na ten sezon chyba że ktoś z zagranicy miałby przyjść, ewentualnie jakby dało się sprowadzić Fornalika, bo to co zrobił z Ruchem to kawał dobrej roboty. GKS Ulatowskiego kojarzy mi się z grą w kratke, 5 meczy zwycięskich pod rząd, 5 bez zwycięstwa i tak w kółko. Jedyny pozytyw, że stawia na młodych, ale to popychadło, posłuchu u naszych nie będzie miał żadnego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ulatowski napewno by pasował radzie nadzorczej. Wszak to trener który nie kupuje, a sprzedaje i do tego stawia na młodzież i gwarantuje utrzymanie.
Tylko czy przesiadka z vana do poloneza moze byc dobra? I dywagacje, który trener lepszy...Wiadomo, ze ten który wiecej osiągnął. Skorza był przydupasem Janasa, i zrobił 2 majstry ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.05.2010 o godz. 13:47.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Już widzę Ulatowskiego jak w trakcie meczu poucza Brożków, Małego i innych, a w zamian słyszy:
"Sam wejdź i graj!" "Potrafisz lepiej?" "Kim ty kur... jesteś?!" Tego Benhauerowego przydupasa piłkarze by zdeptali. Jak nie Kasperczak to tylko ktoś kto wprowadziłby dyscyplinę. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A podając przykłady to zapomniałeś dodać że Kirm to by już nawet dzień dobry nie mówił trenerowi (jak Kasperczakowi fochy odwalał schodząc z boiska)
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Krótko i zwięźle:
Ani przez chwilę nie byłem zwolennikiem zatrudnienia Kasperczaka. Były momenty, w których prowadzona przez niego drużyna mi imponowała(Legia czy wcześniej akcje ze Śląskiem), były też momenty, w których rozczarowywała(tych było więcej - i nie chcę się spierać czy to jego wina, czy Skorży, czy Pana Boga - to nie jest ważne). Nie mniej jednak, jeśli przyjść ma Ulatowski czy inny Probierz, Heniek powinien zostać. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ten Zlatan93 to dla was takie wiarygodne zródło, ze odrazu dyskutujecie nad Ulatowskim? Nie śledze tak uwaznie tego tematu, to mnie poprawcie, i dajcie przykład co takiego Zlatan podał przed faktem i co sie sprawdziło, ale narazie jak widze taką reakcje na posta goscia zarejestrowanego na forum dopiero 2 lata to mimo wszystko smiać mi sie chce.
Ja napisze, ze nieoficjalna informacja jest taka, ze trenerem Wisły bedzie Hiddink, od 14 czerwca (ktorego roku?!) i tez taka dyskusja? dajmy sobie na wstrzymanie, bo sie nakręcacie nawzajem, a i tak bedzie co będzie , mozna o tym rozmawiac, ale z umiarem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mnie Ulatowski najbardziej zapadl w pamiec paroma medialnymi szopkami. Jednym razem w studiu C+ jako asystent Beenhakkera, innym razem jako trener Belchatowa, kiedy po meczu z P.Bytom dziennikarz go spytal, czy zdaje sobie sprawe, ze pierwszy gol padl ze spalonego, na co on podniosle zripostowal, ze z czym mi tu pan bedziesz wyjezdzal, moi chlopcy dzielnie walczyli i co mnie jakis spalony obchodzi, po czym odrzucil mikrofon i zbiegl do szatni sprintem lekkoatletycznym
![]() Tak sobie wtedy pomyslalem, ze on do konca normalny to chyba nie jest. Ot taki z mala nieroztropny gogus;] A jeszcze bardziej do takiej oceny jego osoby zaczalem sie przekonywac, kiedy po pierwszym meczu w rundzie wypalil, ze chyba nie trafil z forma, ktora przyszla za wczesnie (fakt ze w sparingach niezle trzepali) ![]() No ale kiedy juz sie wydawalo, ze lada chwila go wyleja, Belchatow nagle zaczal isc jak burza i o maly wlos nie zalapal sie do pucharow, prezentujac sie calkiem solidnie juz do konca jego pracy w tym klubie. Rzeklbym, ze dla wielu Ulatowski to taki drugi Skorza sprzed objecia Wisly. Na pewno mlody, ambitny, przypuszczalnie zdolny i niezle rokujacy. Teoretycznie warty ryzyka, o ile nakreslil odpowiednie korekty w planach na okres przygotowawczym ![]()
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 22.05.2010 o godz. 14:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wy tu o tym że Henia ma zluzowac Ulatowski a jemu na obecną chwile bliżej do Polonii Warszawa za Bakero.Wiec raczej Heniek zostanie przy R22 i to jest rozsadne rozwiązanie.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.05.2010 o godz. 18:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
10 znaków. Nie jestem fanem Kasperczaka, ma u mnie przerąbane za styl w jakim odszedł, ale jeśli miałby go zastąpić Ulatowski, to jestem gotów jeszcze go ścierpieć. Jak długo będzie trzeba...
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.05.2010 o godz. 03:08.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A moze najblizej mu do Legii? O kant dupy ozbic te wszystkie dywagacje. Tu ktos pisal ze od 14 czerwca bedzie u nas trenerem Ulatowski, a w tym wywiadzie pisza ze moze bedzie w Polonii. Jeszcze ktos ma watpliwosci ze sezon ogorkowy ruszyl i dziennikarzyny plodza byle co, oby tylko pisac? To sa pseudo dziennikarze. *******a byle co, co im sie w glowie urodzi to pisza nie majac wcale na to potwierdzenia. Ja podalem przyklad ze moze bedzie w Legii i jak chcecie to tez moge zaraz ulozyc scenariusz pod to ze napewno Ulatowski bedzie trenerem Legii. Najgorsze jest to ze nie ma meczow a chcialoby sie ta pilka ligowa zyc i duzo ludzi wpada w ta manie glowkowania, kto do nas, kto trenerem, kto pilkarzem naszym. Trudno trzeba przeczekac te 2 miesiace i sie wszystkiego dowiem chociaz jak kto woli to mozemy zapisac na temat Sadloka, Sobiecha, Ulatowskiego, Onyszki, Kosowskiego, Zurawskiego ze tysiac pincset stron w tym temacie ale to nic nie zmieni oprocz robienia sobie nadzieji
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Marcinnno, jestem przerażony tym, że mnie się czepiasz jakbym był jakimś cholernym zwolennikiem Skorży. Jedyne co napisałem to to, że go lubię, bo to inteligentny facet - jego błędy jednak są niepodważalne. Dlatego nie wściekaj się i mi dupy nie zawracaj panem Maćkiem, bo mnie to w ogóle nie interesuje.
A Tobie tylko grozi pęknięcie żyłki.![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jesliby postawic kwestie Kasperczak vs Ulatowski to ja wole mimo wszystko HK.Ulatowski nie osiągnał z Bełchatowem nic ponad przyzwoitosc,a moznaby wrecz oczekiwac,ze to bedzie czwarta sila w lidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ulatowski ? Hah szczyty co sie dzieje w tym klubie.Oszolomy niczego porzadnie zalatwic nie umieja..Henia zostawic,dac mu szanse wlasciwie przygotować zespół w koncu,a jak jednak zdecydują się kogoś wziasc to jak ktos już powyzej napisal to trenera,ktory wydrze na tych zarobasow ryja porządnie,a jak mu ktory reki nie poda,to za morde w szatni i do ME...tylko ze taki wtedy tez nie da sobie naszym szanownym władzom z klubu dmuchac w kasze,a to juz dla nich problem niestety...
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ulatowskiego nasza szatnia "zje". Jak go jeb*** w Bełchatowie, to co dopiero u nas. Nie przeżyje rundy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
MOim zdaniem Henio powinien zostac!! Tak mi sie wydaje ze on wie co robi! Jedynie co mi sie nie podobalo to to ze Krzysio Maczynski dostawal zbyt malo szans!! Nie ma co Henia obarczac strata MP to poprostu slabe przygotowania do sezonu a pozniej nie moc strzelecka przez ktora stracilismy wazne punkty
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jeżeli Cupiał zwolni Kasperczaka to mam nadzieję że w jego miejsce nie przyjdzie dinozaur z drugiej strony błoń - Lenczyk. Bo to już będzie szczyt szczytów i głupota w jednym.
Możliwe że ''przymierzany przez media '' do Wisły Ulatowski trafi do Krakowa ale na drugą stronę... Zostawić Kasperczaka, dać mu przepracować okres przygotowawczy i dopiero potem rozliczać. Nie oceniajmy go po paru meczach na wiosnę, bo przejął drużynę w trudnym momencie, choć na pozycji lidera. Zmiana trenera poprawi nasz byt na parę meczy a potem znów może wrócić poprzednia padaka i co wtedy, piłkarze poczują że w klubie trener nie ma nic do gadania i co chwilę będą go zmieniać a piłkarze bezkarnie będą sobie truchtać po boisku bo będą wiedzieć że Cupiał prędzej zmieni trenera niż przewietrzy szatnię, z zbędnego szrotu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Lenczyk już jest wolny i do wzięcia....
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() fakt wydał parę groszy ale jednocześnie zostawił sobie najlepszych stoperów w lidze Wasiluk Polczaki na dokładkę Tupalskiego ![]() jakby nie Agrest to C. spadłaby jak nic Agrest jest kontrowersyjny. Można go lubić lub nie. Uważać że jest dorbym trenerem lub jakimś wynalazkiem zdziwaczałym w dodatku. Jedno jest pewne. To człowiek uczciwy i żadnych wałków trasferowo menagerskich nie kręci. Jak słyszę że Filipiak bredzi o szerokim otwarciu na kontakty międzynarodowe, bo w Polsce "menadżerowie żądają absurdalnych cen" to i jeszcze raz ![]() jak zacznie gadać z tymi z zagranicy to dopiero mu się patrzałki otworzą ![]() zresztą to nie mój biznes. W każdym razie Ulatowski lub wuefista otwarci na kontakty międzynarodowe paradne ps. superziomus Ulatowski nie ma być u nas. On ma być u tych z niewłaściwej strony Błoń. Czytaj uważnie bo inaczej narażasz się na śmieszność ![]()
Ostatnio edytowane przez emjot : 25.05.2010 o godz. 07:24.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Nie jestem zwolenniczką p. Lenczyka, podałam tylko fakt że jest wolnym trenerem w kontekście kolegów tu piszących
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
jak juz tu 100 razy powiedziano - problem nie lezy w trenerze, a w dostepnych graczach i stafie zapewniajacym ich
![]() Ulatowski moze wynalesc 2-3 juniorow, moze miec dobry sezon - ale sam tego nie pociagnie ![]()
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
— Benjamin Franklin |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to jest tylko dwóch kandydatów z Polski na zastąpienie Henryka Kasperczaka w Wisle-Probierz lub Janas senior
.Pierwszy oczywiście wywalczył puchar kraju,ale bardziej chodzi mi o styl w jakim grała Jagiellonia , grali dość fajną piłke,no a Janas,doświadczony trener,dobre wyniki z Widzewem w 1 lidze..;-) Niezależnie kto będzie trenerem w przyszlym sezonie,bez transferów i tak niczego wielkiego nie osiągnie,a juz na pewno nie tego czego wszyscy po Wiśle oczekują. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|