|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Amen. Wynik świetny - nie dość że punkciki do rankingu dla Śląska to jeszcze po prostu idealny wynik sportowy przed rewanżem. Chciałbym żebyśmy też mieli tak słabą linię obrony i wygrywali 2:0 ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ci z Pogoricy zwlaszcza ten z 10 i inny z 20 calkiem ,calkiem wymienil bym sie z nimi za Kirma
![]() Z taka obrona ,i statecznym przodem to nic dobrego Slaskowi nie wroze,skonczy sie na nastepnej rundzie.... p.s jutro nie ma chyba zadnej transmisji innych druzyn,ztego co widze w tv. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
na soccer-live są wszystkie mecze polskich drużyn
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Przypominam, że taka linia obrony była zestawiona po raz pierwszy w oficjalnym meczu. Nic dziwnego, że momentami było dramatycznie, głównie za sprawą Sochy, którego stroną szły prawie wszystkie groźne akcje Czarnogórców. No ale to nasz jedyny wychowanek w podstawowym składzie...Na plus za to Kowalczyk wyciągnięty z rezerw Zagłębia Lubin.
Z innej beczki, straszne wieści dochodzą z Podgoricy jeśli chodzi o otoczkę meczu. Jakieś ganianki, pobicia, jeden z naszych kibiców leży podobno w szpitalu w stanie krytycznym. Swoje dorzuciła też miejscowa psiarnia, która pałowała podobno nawet dzieci. Okradziono nasz zespół, nawet rzecznik oberwał. Bałkański kocioł. Ciekawe jak tam we wrześniu z reprezentacją będzie od strony kibicowskiej. ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
W całej Europie juz wiedzą, że rząd w Warszawie nie będzie interweniował nawet gdyby zatłuczono 5 i aresztowano 150 kibiców. W minionych latach dostali czytelny przekaz, że wręcz Tusk i jego ekipa byłaby niezmiernie zadowolona gdyby tak się stało. Dlatego mają wolne ręce i robia co chcą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na szczęście tylko Maciek Skorża potrafi odpaść w drugiej rundzie. Owszem grali bardzo słabo, ale wracają z super rezultatem i mogą się przygotowywać do następnego dwumeczu. Czarnogórcy są za słabi, żeby coś zdziałać we Wrocławiu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 19.07.2012 o godz. 09:18.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Straszne. Policja bije, Czarnogóra trzeci świat. Straszne, smutne.
Niewinni nigdy nie dostają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
byłeś tam cienki capie?
![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Fragment wywiadu z Cetnarskim po meczu:
„- Wychodzisz rozemocjonowany z szatni, ale to nie tylko wynikiem spotkania, prawda? - Zacznijmy od tego, że wygraliśmy ten mecz po bardzo mądrej grze. Wydaje mi się, że druga połowa była znacznie lepsza niż pierwsza. Kontrolowaliśmy przebieg spotkania, a wynik 2-0 jest niesamowitą przewagą przed drugim meczem u siebie, przed naszymi kibicami. I tyle o meczu, bo wydaje mi się, że to wystarczy. A to co się działo przed meczem, poza stadionem, te głosy które do nas dochodziły – nawet od kibiców, którzy przed drugą połową prosili nas byśmy poczekali bo policja czarnogórska zachowywała się jak barbarzyńcy. Ponoć bili rodziny, dzieci i ludzi, którzy przyjechali na mecz. Blisko trzystu osób nie wpuścili, zachowywali się jak na dzikim zachodzie. Z całym szacunkiem dla Czarnogóry, ale niech oni zachowują się jak Europejczycy, a nie jak ludzie, którzy żyli 300 lat temu i musieli walczyć mieczami o swój teren. Zachowujmy się jak ludzie, przede wszystkim jak ludzie. Wydaje mi się, że my jesteśmy wychowani w kulturze szacunku do drugiego człowieka, a to co się dzieje tutaj… i to jeszcze policja, nie mówię tu o kibicach rywali, ale policji, która ma ochraniać i przeciwdziałać złemu, a sama bije i to kobiety, dzieci przemierzające tysiące kilometrów za drużyną. To nie tędy droga. Piłka nożna powinna jednoczyć, a nie zmierzać ku temu, by policja biła naszych kibiców i tu bardzo duży minus w kierunku Czarnogóry. Miejmy nadzieję, że nigdy więcej tutaj nie przyjedziemy. ” |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Dobry wynik Śląska. Sama Budućnost to może nie jakiś nie wiadomo jaki zespół, ale niektóre polskie kluby miały problemy w takich egzotycznych lokalizacjach. Podgorica to akurat trudny teren, ale stawiałbym, że bardziej po grudzie będą tam mieli chłopcy Fornalika, bo w reprezentacji grają wszystkie diamenciki powyjmowane zawczasu z tamtejszej piłki klubowej. Podobał mi się ten Kurbegović, chociaż nie wiem czy to kwestia umiejętności, czy po prostu niezgrania defensywy WKS-u. Facet grywał w niższych ligach w Holandii, ale na skansenopodobną ligę czarnogórską faktycznie może być kimś. Problem zacznie się w momencie, kiedy przyjedzie lepsza drużyna. Czarnogórcy z typowo bałkańską walecznością przykręcili trochę śrubę Śląskowi, ale brakło im sił i umiejętności żeby realizować taki plan przez cały mecz, nie mówiąc o tym, że bramka Elsnera z przebiegu gry była trochę z dupy. Z jakąś aktywniejszą drużyną z Bałkanów typu Ludogorec albo Partizan to po prostu może być szybki gol dla rywali i pod górę do końca meczu. Z drugiej strony, Pawelec i Kowalczyk wyglądają w miarę pewnie, zanim przyjedzie jakiś poważniejszy rywal to chyba się przetrą i będą grali na miarę oczekiwań. Dzisiaj nie mam większych zmartwień oprócz Ruchu. Nie żebym jakoś szczególnie życzył przejścia krawaciarzom, ziemniakom i hanysom, ale mogliby chociaż się nie skompromitować jeśli chodzi o ranking krajowy.
Ostatnio edytowane przez Watts : 19.07.2012 o godz. 11:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Potencjalni rywale Śląska :
Anderlecht BATE Helsingborg CFR Cluj Salzburg Myślę,że oprócz Belgów wszyscy do objechania ![]() Edit: Bate obserwowałem rok temu w el. LM i grali słabiutko ( dostali sie tylko dzięki szczęściu i dobremu losowaniu ). Nie sadze, by byli teraz lepsi. Helsingborg pamiętam ze sparingu Wisły . Cluju szczerze mówiąc nie widziałem w akcji , ale sądząc po tym jak rumuńska piłka pikuje w dół stwierdzam możliwość awansu ![]() Salzburg dostał od Luksemburczyków , więc szanujmy się ![]()
Ostatnio edytowane przez blanco : 19.07.2012 o godz. 15:17.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Bardzo dobra grupa do rozlosowania poza Anderlechtem można obawiać sie Salzburga mimo porazki z Luxemburgiem.BATE straszy tylko sukcesami z przeszłosci ,Helsingborg poziom Śląska lub nizszy nawet ,natomiast Cluz to zagadka ale można powalczyć pewnie .Jeżeli nie trafimy na Anderlecht to możemy być pewni,że Śląsk nie przegra awansu w szatni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na jakiej podstawie tak twierdzisz ? Tamci zapomnieli jak się w piłkę gra ?
![]() E: Dobrze, że widziałeś te kluby, a Śląska widziałeś jaki grają piach ? Szanuję ich i twoją opinię też, ale ja uważam, że nie przejdą. No, chyba,że to była taka zasłona dymna ten mecz, który wczoraj widzialem i że się o wieele poprawią.
Ostatnio edytowane przez tofik : 19.07.2012 o godz. 15:52.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W temacie o rozstawieniach pepemasta napisał , że dopiero w piątek UEFA ma podać te rozstawienia więc nie ma pewności ,że to są potencjalni rywale Śląska . Sory za zamieszanie. Możliwe że podobna sprawa jak tutaj : http://www.sport.pl/sport-poznan/1,1...szyki_czy.html
Ostatnio edytowane przez blanco : 19.07.2012 o godz. 15:58.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Słyszałem, że Lech już w ....ę, ale wiadomo, że z informacjami ze wschodu to jest jak z autami na placu czerwonym.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No wedlug livescore Amikorz juz w plecy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
transmitują może gdzies jakis meczyk?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
tylko z soccer-live'a można coś kombinować. ale jakość mierna i są jakby opóźnienia (przy meczu Legii).
Lech po golu Możdżenia wyrównał na 1-1, a Legia po golu .. Gola prowadzi 1-0. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Anderlecht - bez szans
BATE - sorry ale też bez szans, był 2 razy w LM coś świadczy(jak z APOELem) Helsingborg - największa szansa, też grają beznadziejnie CFR Cluj - szanse, ale też nie duże, mistrz Rumuni coś znaczy i nie wygrane szczęśliwie tylko dobrą grą nie co w przypadkku naszej piłki że w ostatniej kolejce mamy mistrza z mała ilością PKT Salzburg - obok Helsinborga największa szansa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No chyba, że z livescore jesteś w stanie to stwierdzić. To czapki z głów przed Tobą. Ogólnie całe te dywagacje są o dupe rozbić. Rok temu też wszyscy się cieszy że trafiliśmy APOEL bo to najsłabszy możliwy rywal, a okazało się że jest dokładnie odwrotnie. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
@up CFR Cluj był przed Vaslui, Steaua, Rapidem Bukareszt(pogromca Śląską - dopiero 4 miejsce), Dynamem czy Otelul Galati(tak, tak, zespół który grał w LM), liga rumuńska jest zdecydowanie lepsza od naszej, dlaczego niektórzy ją uważają za słabą, nie wiem . Tak to jest jak się komentuje czyjeś wypowiedzi bez dokładnych informacji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie liga rumuńska jest w tym momencie za nami w rankingu UEFA więc nie przesadzałbym z ich siłą. Otelul w LM to pokłosie ich świetnego występu w pucharach sprzed paru lat, a nie prawdziwej siły tej drużyny. Co wyszło przy okazji fazy grupowej gdzie w nie najsilniejszej grupie robili za tło i chłopaków do bicia. Po trzecie wybiórczo patrzysz na pewne sprawy. Wspominasz, że Śląsk odpadł z Rapidem, a nie wspominasz, że Rapid odpadł z Legią. I to byłoby na tyle z mojej strony. I daruj sobie wstawki o mojej nieznajomości, bo myśle, że wiem o europejskiej piłce dużo więcej niż ty.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 19.07.2012 o godz. 20:49.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Na a Legia remisuje z Lipawą... To pokazuje "siłę" naszej ligi... Legia dostała 2 bramkę grając w 11 na 10... Bez komentarza..
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co ty za dragi lykasz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Akurat to nie Amika dała dupy, tylko Legia. Zremisować gdy tyle czasu do końca, jeszcze grając w przewadze...
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|