The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2013, 10:23
Wlasnie oby Kulawik nie wracal do ME. Trzeba kaprala ktory bedzie cisnal te talenty ktore sprowadzimy do oszlifowania
..
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.02.2013, 10:26
Cytat:
Trener Tomasz Kulawik został wezwany na posiedzenie zarządu Wisły Kraków, na którym miał przedstawić przyczyny niedzielnego blamażu.
Poprawiłem:

Cytat:
Trener Tomasz Kulawik został wezwany na posiedzenie zarządu Wisły Kraków, na którym jeszcze raz zapewniono go, żeby się nie martwił, bo takie były założenia zarządu i w razie jakiejkolwiek wtopy zawrócą go do ME albo dadzą dowolną inną posadkę.
PS Cupiał wyraźnie podkreślił, jak bardzo zależy mu na zdobyciu PP. W piątek rano możemy już się obudzić bez trenera.
Ostatnio edytowane przez Watts : 26.02.2013 o godz. 10:33.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2013, 10:41
Taaa Kulawik odejdzie, pilkarzom nadal nie bedzie sie chciało i dupa blada.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.02.2013, 10:51
Prasa przebąkuje że Iliev pójdzie do ataku. Ciekawe pomysły ma Kulawik.

krakow_sport_pl: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...do_ataku_.html
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.02.2013, 14:09
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Prasa przebąkuje że Iliev pójdzie do ataku. Ciekawe pomysły ma Kulawik.

krakow_sport_pl: wis.la/viwlr
Genkov z Małym w ataku, Iliev z Kosą na skrzydłach - to daje nadzieję na chociaż trochę więcej ruchu bliżej bramki przeciwnika.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.02.2013, 16:20
arti napisał(a):Wyświetl post
Genkov z Małym w ataku, Iliev z Kosą na skrzydłach - to daje nadzieję na chociaż trochę więcej ruchu bliżej bramki przeciwnika.
Z ich kondycją wystarczy na jakieś 20 minut
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.02.2013, 16:57
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Z ich kondycją wystarczy na jakieś 20 minut
w 20 minut strzelamy 3 gole, a potem wprowadzamy dwie linie obronne:
Jovanovic-Kew-Chavez-Burliga
Bunoza-Czekaj-Sobol-Wilk

i z przodu Genkow jako defensywny napastnik oraz Sikorski który dobrze przeszkadza.

ps.
Nie bierzcie tego posta na poważnie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.02.2013, 16:54
arti napisał(a):Wyświetl post
Czyli w sumie proponujesz standardowe rozwiązanie.

Zastanawiam się dlaczego Kulawik 'jakości' szuka w tych roszadach. Iliev w roli napastnika, czy wcześniej Radek w roli obrońcy. To jak liczenie na cud albo co najmniej na jakieś objawienie. Oby tylko nie szukał Świętego Grala którego w istocie nie ma.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.02.2013, 20:07
To jest kwintesencja polityki Cupiała.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...siedzeniu.html

W dodatku strażaka nawet nie mają...

Cały czas się kłania profesjonalny trener + fizjolog, najlepiej obydwaj z Europy zachodniej. Ale cóż, skoro lepiej tasować kolejnymi amatorami z PMSz i pogrążać klub do reszty to nie ma o czym rozmawiać. W przypadku Tomka, mam bardzo dużo sympatii do niego i doceniam jego zaangażowanie dla Wisły, ale na dziś jego miejsce jest obok solidnego trenera, od którego mógłby uczyć się rzetelnego warsztatu.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.02.2013, 00:22
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
To jest kwintesencja polityki Cupiała.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...siedzeniu.html

W dodatku strażaka nawet nie mają...

Cały czas się kłania profesjonalny trener + fizjolog, najlepiej obydwaj z Europy zachodniej. Ale cóż, skoro lepiej tasować kolejnymi amatorami z PMSz i pogrążać klub do reszty to nie ma o czym rozmawiać. W przypadku Tomka, mam bardzo dużo sympatii do niego i doceniam jego zaangażowanie dla Wisły, ale na dziś jego miejsce jest obok solidnego trenera, od którego mógłby uczyć się rzetelnego warsztatu.

Jesli by wywalili Kule po 2 porazkach z Jaga i Bielskiem to ja juz niewiem kto moglby zostac trenerem
Toz nawet Jerzy Fiutowski nie ogarnał by tej stajni Augiasza.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2013, 23:20
Otóż to. Ja miałem takie zdanie już po meczu z Milanem. Nie ma czegos takiego jak samograj tak jak i nigdy nie jest za pozno zeby nawet najgorsza zgraje, dobry trener jakos ustawil.
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 26.02.2013, 11:26
Pomysł o tyle niezły że Iliew potrafi skierować pikę do bramki. Gorzej z tym że grając na szpicy piłka może do niego trafić pod nogi może raz, dwa w meczu. Głową aż tak dobrze nie gra.
Ja bym jednak postawił na Genkowa i wrzutki Kosy. Może coś się odbije od brzucha.

Większym problemem Kulawika jest to żeby grajki chociaż trochę starały się wypełniać jego założenia ( oczywiście jeżeli takie istnieją). Tylko jak On to wyegzekwuje, nawet za kare nie ma już kogo na ławce sadzać (Bo to jeden z jego pomysłów na "karę". Schematów na boisku nie widać od odejścia Moskala.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.02.2013, 11:52
Wiem że to brzmi śmiesznie ale według mnie Iliev powinie być na ławie w meczu z Jagą bo jak za długo pogra to na Podbeskidzie nie będzie miał siły... w obecnej sytuacji ten drugi mecz jest priorytetem.

Wróciłbym do koncepcji 2 defensywnych pomocników z Sobolem i Wlikiem. W ataku mimo wszystko Genkov. Podbeskdzie będzie dominować biegowo, fizycznie oraz ich cechy wolicjonalne mogą być na wyższym poziomie niż u naszych zawodników dlatego środek pola nie może wyglądać tak jak w meczu z Bełchatowem.

Nie radziliśmy sobie z Podbeskidziem kiedy byliśmy o wiele silniejsi personalnie oraz morale drużyny były zgoła odmienne. Jeśli w tym meczu piłkarze nie wyjdą napompowani to będzie źle.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.02.2013, 13:06
sposób wypowiadania sie Kulawika o druzynie swiadczy o tym ze w klubie jest naprawde zle , pytanie czy material ludzki jest az tak fatalny , czy pan tomek mentalnie nie jest w stanie nikogo ogarnąć
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.02.2013, 13:19
Odpadniecie z PP nie bedzie oznaczalo natychmiastowego zwolnienia Kulawika...facet poprowadzi zespol do konca sezonu. Nie zostanie po prostu na nastepny. Nie wspominam juz o tym, ze nikt nie chcialby przyjsc teraz na pol roku i ze nie ma na takowego pieniedzy.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.02.2013, 13:27
Na pewno Kulawik ma nerwy ze stali:

Kulawik napisał(a):
- Trzy razy oglądałem ten mecz - mówi Kulawik.
No i nasza mantra od jakichś pięciu miesięcy:

Cytat:
Kulawik wierzy jednak, że drużynę będzie stać na lepszą grę już w następnym meczu. -
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.02.2013, 17:17
Sikorski koniecznie na bramkę. W końcu tam, gdzie jest Daniel, tam nie padają gole! Udowodnione na podstawie dwuletnich doświadczeń.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.02.2013, 23:12
Myślę że dzisiejszy mecz Barcy z Realem wybitnie pokazał co nawet przy fenomenalnej drużynie znaczy brak trenera
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.02.2013, 09:06
Tiaa, Orest na pewno przyjdzie do Wisły w podskokach a już na 100% zostanie miło przywitany po jego debilnych wypowiedziach podczas pracy u obrzezanych.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.02.2013, 12:08
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Tiaa, Orest na pewno przyjdzie do Wisły w podskokach a już na 100% zostanie miło przywitany po jego debilnych wypowiedziach podczas pracy u obrzezanych.
Mógłby ktoś podać linki do tych wypowiedzi, albo jakieś cytaty? Bo też słyszałem, że się negatywnie wypowiadał, ale wiem dokładnie jak. Ponoć coś przed derbami na treningu, że w Wiśle tylko pracował, ale prosiłbym o konkrety.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2013, 09:16
żadnego lepszego strażaka nie ma pod reka niż Agrest, Michniewicz ? Wdowczyk ? Edek Lorens ? Jabłoński ? Radolsky ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.02.2013 o godz. 09:22.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.02.2013, 11:00
30/01/13
Kulawik napisał(a):
Skupiliśmy się na tym, żeby nasza gra nie opierała się na jednej osobie, jaką wcześniej był Melikson. Cała drużyna musi brać odpowiedzialność za to, żeby kreować grę. Myślę, że coraz lepiej to wychodzi.
26/02/13
Kulawik napisał(a):
Taktykę ustawialiśmy przede wszystkim pod Łukasza. W wielu sparingach graliśmy na niego i w Bełchatowie trochę nam go brakowało.
Przyznam szerze, że tracę już resztki sympatii do Pana Tomasza.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.02.2013, 13:41
To była jakoś jesień 2009 - nie pamiętam dokładnie słów (nie mogę znaleźć cytatu) ale coś w ten deseń:

Cytat:
Choć pracowałem w Wiśle nie jestem zarażony wielką sympatią
i coś tam jeszcze o policji
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.02.2013, 14:08
Kocur napisał(a):Wyświetl post
To była jakoś jesień 2009 - nie pamiętam dokładnie słów (nie mogę znaleźć cytatu) ale coś w ten deseń:

i coś tam jeszcze o policji
I o tym, że nie jest "szczekającym pieskiem". Zeszmacił się totalnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.02.2013, 15:04
Z parchatego forum:
Cytat:
Nigdy nie byłem policjantem, chociaż pracowałem wiele lata w Wiśle i nie jestem zarażony aż tak dużą sympatią
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 27.02.2013, 15:10
dlaczego grzebiecie w życiorysach

są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.02.2013, 16:12
Grzebaniem w zyciorysie?

Orest jest na tyle duzym chlopcem, ze powienien sie liczyc z konsekwencjami wypowiadanych slow. Chcial zablysnac przed kibicami cracovii, niech teraz nie mysli, ze wszyscy o tym zapomnieli.

Zauwazylem usmieszek...

Irony's a bitch ;]
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2013, 17:23
Kulawik w meczu z Belchatowem zciaga z boiska Kosowskiego, czyli jedynego chlopa ktory daje nadzieje na jakas wrzutke na afere, jakies dosrodkowanie mniej lub bardziej precyzyjne, z ktorego ktokolwiek moglby cos strzelic i wpuszcza na boisko Chaveza...sygnal: bronimi tego swietnego wyniku jakim jest 0-0 w meczu z ostatnia druzyna ekstraklasy! Jak dla mnie to jest kompromitacja, bo abstrahujac od formy w jakiej sie nasze pilkarzyki znajduja, to z takimi ogorkami nawet w 10 powinnismy stwarzac zagrozenie tymczasem w ostatnich 10 minutach to GKS byl blizszy gola, mimo, ze gralismy kompletem obroncow...
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 27.02.2013, 18:05
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Kulawik w meczu z Belchatowem zciaga z boiska Kosowskiego, czyli jedynego chlopa ktory daje nadzieje na jakas wrzutke na afere, jakies dosrodkowanie mniej lub bardziej precyzyjne, z ktorego ktokolwiek moglby cos strzelic i wpuszcza na boisko Chaveza...sygnal: bronimi tego swietnego wyniku jakim jest 0-0 w meczu z ostatnia druzyna ekstraklasy! Jak dla mnie to jest kompromitacja, bo abstrahujac od formy w jakiej sie nasze pilkarzyki znajduja, to z takimi ogorkami nawet w 10 powinnismy stwarzac zagrozenie tymczasem w ostatnich 10 minutach to GKS byl blizszy gola, mimo, ze gralismy kompletem obroncow...
w międzyczasie było jeszcze czerwo dla Głowy ale odpuśćmy ten drobiazg i ponowiam apel - szczególnie do kuby j.g. - nie grzebmy w historii!

co było a nie jest [...]
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.02.2013, 23:35
A co to? Forumowi prezesi nie zwalniają Kulawika?

down - w żadnym razie... Zauważ jednak, że po tym meczu nie ma ani jednego wpisu
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 01.03.2013 o godz. 01:03.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów