|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że o piłce i związanych z nią realiach wiesz dokładnie tyle samo co o LSD...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Serio? Rozumiesz znaczenie tych słów? Czy może używasz je dlatego, że ładnie brzmią i dodają ci 10 punktów do powagi?
Co do tematu: tak, Kuba wszedł na końcówkę tylko dlatego, że jest grającym właścicielem. Nie żeby mógł przy obecnej formie cokolwiek zdziałać. No chyba, że mielibyśmy rzut karny i Kuba znowu strzelił. Tylko, że karnego w razie, gdyby była okazja, mógł strzelać pewnie nawet Starzyński czy Lis. Ale wtedy pojawiły by się statystyki ile to Kuba nastrzelał. I jeszcze raz: szanuję Kube jako piłkarza (nie wspominam nawet o jego roli ratownika Wisły). Tak, uważam, że nawet w słabszej formie może drużynie dać dużo. Jednak wczoraj (i przykro mi to pisać) było nie słabiej, ale po prostu wręcz słabo. A wolę Kube pamiętać jako piłkarza wybitnego niż jako gorszego na boisku od wielu naszych ananasów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Rozumiem. Do ciebie pasują idealnie. Pracowałeś "u mnie" długi czas na ten "zaszczyt". To twój nie pierwszy wyskok gdy możesz sobie "pojechać" po "polaczkach".
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Stwierdzenie, że Kuba ma najlepsze lata za sobą i nie zrobił niczego pozytywnego w meczu z Piastem jest "pojechaniem"? To fakt, a nie opinia. No, ale lepiej lizać się po fi...ach, a wszystko, co polskie jest najlepsze. Rozczaruję cię: nie jest, nie zawsze. Jestem patriotą, ale nie mam klapek na oczach, |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Gdyby na miejscu Kuby był inny piłkarz to byłby pierwszy do outu ze względu na to ile czasu spędza na boisku. Kuba to trochę inny przypadek bo gra za 500 zł więc każda jego minuta na boisku to wartość dodana ale pytanie czy jest sens bawić się w granie jeżeli ma siły na 5 meczy w sezonie ? Tym bardziej , ze ten sezon pokazał , że jednak piłkarz , który jest właścicielem jednak nie pomaga w funkcjonowaniu klubu.
Ja rozumiem ambicję sportową Kuby i chęć pomocy na boisku ale mam wrażenie , że on przy okazji chce pokazać wszystkim , że wciąż jest dobrym piłkarzem. Niestety ale raczej nie uda mu się to. Był świetnym piłkarzem , według mnie po Lewandowskim razem z Piszczkiem to najlepszy polski piłkarz ostatnich dwóch dekad ale niestety czasu nie oszukasz . Taki Basha spędził na boisku w tym sezonie więcej minut niż Kuba, a pamięta ktokolwiek mecz w tym sezonie z udziałem Bashy ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Sprawdzmy wspolczynnik 'wydajnosci' pilkarzy czyli co ile minut zdobywaja gole
https://www.sofascore.com/tournament...kstraklasa/202 ![]() i najlepsi strzelcy Wisly ![]() Faktycznie slaby ten Blaszczykowski. Nie ma co. I jak to jest, ze niektorzy uwazaja, ze Boniek moze mowic co ma robic Blaszczykowski a Blaszczykowski nie moze mu odpowiedzoec? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Błaszczykowski aktualnie nie bardzo nadaje się do grania co pokazuje, że Hyballa w tej kwestii miał rację.
Nawet jeśli Kuba zagra w sezonie 5 meczy po 30 minut to i tak da nam bardzo dużo. Nie jest to pierwszy "Wyskok" Błaszczykowskiego. Co do bramki to nie ma znaczenia z kim się cieszył i jak tylko, że zamiast wziąć piłkę i jako kapitan dopingować do walki kiedy było 15 minut do końca to znalzał czas na odstawianie jakiś szopek. Gdyby to był gol na 2/2 spoko. Ale był to gol kontaktowy. Sprawa Obiego/Busky też pokazała, że Błaszczykowski może się mylić. I nie ma co tutaj teraz robić z niego wroga Wisły czy jakiegoś szaleńca. Gdyby nie jego marka/zaangażowanie/podejście do życia to Wisła grałaby gdzie w 4 lidze. Mam tylko nadzieję, że zrozumie, że wielkim zrywem i honorowymi zagrywkami (tak jak z Buksą) klubu na poziomie ekstraklasy na dłuższą metę się nie utrzyma. Czasem potrzebne jest chłodne oko i biznesowa kalkulacja. Co do sprzeczki z Zbim moim zdaniem też bez sensu, ale nie dajmy się zwariować, że ktoś nam licencję zabierze za to. Trzymajmy kciuki za dyrektora sportowego i 5 przeciętnych piłkarze. Bo to jest teraz najważniejsza kwestia dla nas w walce o utrzymanie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Jak zjebanym trzeba być, aby wysłać legendę klubu, drugiego jej strzelca na trening juniorów? Jaką szmatą trzeba być, aby w takiej sytuacji popierać niemca? Nawet kibice sąsiadki by chyba tak nisko nie upadli. Cytat:
![]()
Ddf
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Kubusiu, to Ty? Nie denerwuj się tak, jesteś już chujowy, zaakceptuj to.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
Oto lista piłkarzy, którzy potrafili w tym sezonie zdobyć pięć bramek: Forbes Koniec. Błaszczykowski jest słaby, bo strzelił ledwie dwie bramki grając ogony. Jak nazwać Savicia, który strzelił dwa gole grając od dechy do dechy wszystko? Super-ultra-kurewsko słaby? Jak Kuveljica, Medveda i spółkę, którzy nie strzelili ani pół gola w sezonie, dostając więcej szans od dziadka Kuby? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Błaszczykowski aktualnie nie nadaje się do gry. Jeśli wróci do formy pozwalającej mu zagrać 5 meczy po 30 minut da nam bardzo dużo. Nawet duet Kmiecik/Jop nie wystawił Błaszyczkowskiego w podstawowej 11. Nie dlatego, że oni też spiskowali z Hyballą tylko dlatego, że aktualnie jest mocno pod formą i to było widać na boisku. No a to, że mamy beznadziejną kadrę w sam raz na spadek ekstraklasy to nie musisz mi tłumaczyć. Przypominam to od początku sezonu ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pomijając Hyballe i sens jego bytności w Wiśle to Kuba powinien zdecydowanie dać sobie spokój z boiskiem. Żal patrzeć i jeden gol "z dupy" niczego nie zmienia...
Tak Medved jest chujowy, ale czy Kuba koniecznie chce kończyć karierę rywalizując z Medvedami i innymi wynalazkami na to kto zrobi mniej wtop? Przy czym Medved jest młody i czysto teoretycznie coś z niego może jeszcze będzie a Kuba niestety jest za stary i zbyt "połamany" nawet na naszą ogórkowa ligę. Bardzo szanuję Błaszczykowskiego i nie chcę oglądać rozmieniania się na drobne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
Gdyby Kuba np. strzelał wolne w derbach od 60 minuty, to taki "z dupy gol" mógłby dać nam 3 punkty... Naprawdę wolisz oglądać Medveda za kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie, jak bije rekordy w liczbie minut bez celnego strzału, niż grającą za darmo legendę klubu, strzelającą gola od czasu do czasu? ....a, o co tu chodzi? Savić strzela dwa gole przez cały jebany sezon, Kuveljic cztery gole nie zdobył przez całą karierę, a tobie nie pasuje Błaszczykowski... Dwa: nikt nigdzie nie mówił, że Kuba ma grać od 1 do 90 minuty - wszyscy wiemy jak wygląda jego zdrowie. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z całą sympatią do Kuby - patrzenie jak objeżdżają go jakieś leszcze jest dla mnie smutne. Czekam kiedy dostanie siatę od jakiejś kaleki z Zagłębia czy innej Niecieczy.. Wczoraj drugi gol jest jego i nie zakłamujmy rzeczywistości że nie. Kuba jest ciągle naszym dobrem ale już w garniturze a nie w stroju sportowym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
To dobrze, że nie jesteś menago Cristiano Ronaldo bo by karierę zakończył po meczu reprezentacji w którym do Bronowicki tunelem objechał.
Kuba w tym sezonie zdobywał bramki co 115 minut (3 wynik w ekstraklasie) https://twitter.com/EkstraStats/stat...77962403319811 żadnej bramki z rzutu karnego w przeciwieństwie do Pekharta i Świerczoka po odjęciu bramek z rzutów karnych: Kuba - 115 Pekharta - 136,54 Świerczok - 143 (najefektywniejszy zawodnik ekstraklasy) Gdyby nie decyzje trenera Kuba na pewno grałby więcej i tych bramek byłoby więcej. No i prawdopodobnie trochę.więcej wyciągnęlibyśmy ze SFG. Jednak rafkur jest smutny bo Kuba zagrał słabo z Piastem na DMie. Stracił piłkę a po wymianie 5 kolejnych podań Piast zdobył bramkę. Co prawda Kuba na DMie według instata zagrał lepiej niż Yeboah, Silva, Szot, Frydrych, Mawutor na swoich pozycjach. ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez rafkur : 17.05.2021 o godz. 15:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
A ważne jest tak naprawdę tylko to, że przynajmniej jemu się chciało i wciąż się chce. Póki nie będzie tu większych pieniędzy, naprawdę nie ma co narzekać. Tylu Wisła wypromowała piłkarzy, tylu dała dobrze zarobić, a tylko jeden postanowił ją ratować. A że chce grać? To chyba niewielka cena. Jego kariera, jego wybór. Tym bardziej, że póki nie stać nas na lepszych piłkarzy, Błaszczyk wciąż spokojnie jest w stanie dawać radę. Jeden, dwa słabsze mecze tego nie zmienią. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
"Ja chcę żeby Kuba już nie grał w piłkę. " "Ja to chcę żeby Kuba otworzył hodowlę jedwabników...." "Ja chcę żeby Kuba wyjebał Probierzowi z partyzana na następnych derbach..." A czy nikt nie pomyślałem że Kuba robi to co on chce i to on będzie zarządzał SWOIM życiem i kariera Co wy z rudym Bońkiem brudzie piliście Kuba ma swój rozum i proszę jemu pozostawicie wybór co jeszcze chce w życiu robić ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Zajebista statystyka. Idąc tym torem najlepszym zawodnikiem MŚ 2006 był Bartosz Bosacki, ponieważ na dwa strzały oddane w całym turnieju zdobył dwa gole. No sorry, ale statystyka trzeba się umieć posługiwać
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Hyballa miał rację że wpuszczał Kubę na kilka minut a ostatnio na 20.Po prostu był po kontuzji i nie był w formie. Nawet wczoraj Kmiecik nie wystawił go od pierwszej minuty i zagrał niewiele więcej niż w ostatnim meczu u Hyballi.
Nie znaczy to że w następnym sezonie nie będzie pomagał zespołowi przez 10,20 a może i więcej minut.Nawet w słabszej formie jest w stanie stworzyć zagrożenie. Dla mnie może i grać do 40-stki ale decyzję o tym powinien podejmować bez nacisków tylko trener. Co do wczorajszej polemiki z Bońkiem to myślę że Kuba będzie dobrze odnajdował się na dyrektorskim stołku. Nie da sobie w kaszę dmuchać,ma swoje zdanie a to w dłuższym okresie może pomóc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Wczoraj klub zarobił dużo kasy dzięki wpuszczeniu na boisko 3 młodzieżowców. Tylko idiota nie wystawiłby wczoraj Starzyńskiego i Gruszkowskiego na skrzydłach. Dlatego Kuba wszedł w końcówce na DM. Myślenie długofalowe.
Gdyby Hyballa nie był takim ćwokiem to klub zarobiłby dużo więcej. Wystarczyło dać zagrać Buksie zamiast Medvedowi. Mecz i tak frajer przegrał a Wisła straciła pół miliona ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ktoś kto nie trenuje nie jest w stanie zrozumieć co to znaczy walka z kontuzjami, z własnym ciałem o to, żeby dawać z siebie jak najwięcej.
To jest po prostu miłość, kochanka, tego nie da się od tak odstawić. I cały czas ma się nadzieje, że już jutro, następnym razem będzie lepiej. Upadki są po to aby się podnosić. Mowie to z własnego doświadczenia. A Kuba widocznie kocha piłkę. Jest i będzie Legendą nawet jak będzie kopał się po czole po 5 minut raz na parę meczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Heh czytam z opadem szczeny:
Błaszczykowski brama na stojąco, podanie z zakmniętymi oczami lepsze niż 1000 Savica - mistrz Błaszczykowski po 5ciu kontuzjach, bez rytmu meczowego, zagrał słabiej, choć i tak dał jedną super piłkę i zrobił jeden odbiór - czyli więcej niż przez połowę sezonu Savic - nie nadaje się do gry :] Jakbyśmy wczoraj grali z Amica to nadawałby się, a że gralismy Z Piastem to już nie Wszystko na przestrzeni tygodnia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
No często w takich Piździborach koncert bardziej autentyczny bo nie ma infrastruktury do playbacku nawet a do tego można pogadać z muzykantami a nie jesteś pół kilometra od sceny. Koncerty klubowe to jest to.
Ps Chyba nie spodziewałeś się że Kuba będzie tu grał w pełni formy prosto po finale LM? Bo to akurat byłaby głupota. Ja to widzę inaczej - Podbeskidzie to nie MU, ale Wisła to dla mnie coś więcej niż PSG czy Barcelona. Kuba jest teraz odpowiedzialny za rzeszowskie i kieleckie, jak kiedyś mawiał Cybulski. Kiedyś Kuba był za dobry żeby tu grać. Teraz, póki co, jeszcze jest w sam raz, ale bez obaw, niedługo już nie będzie w stanie grać. Może wtedy zatęsknimy. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|