|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jak oceniasz mecz z Polonią Warszawa? | |||
| Nie ma lepszego meczu w tym seoznie na przełamanie i efektowne zwycięstwo! |
|
26 | 14,13% |
| Mecz jak mecz, znowu się pomęczymy ale wygramy! |
|
74 | 40,22% |
| Z taką grą - remis będzie dobrym rezultatem. |
|
32 | 17,39% |
| ''Czarno'' to widzę, porażka mnie nie zdziwi.. |
|
52 | 28,26% |
| Głosujących: 184. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Moim skromnym zdaniem sznase 50/50 -- w ogóle trudno coś pewnego powiedzieć o grze i Polonii i naszej, ale Polonia sprawiała lepsze wrażenie w pierwszych meczach.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jeśli pierwsi stracimy bramkę może być ciężko wygrać mecz, zwłaszcza że kontry Polonia grać potrafi a my atak pozycyjny nie. Jednak jeśli nie stracimy zwyczajowo pierwsi gola możemy powalczyć o 3 punkty.
Ciężki mecz będzie, ale mam nadzieję że Polonia nie wytrzyma siłowo takiej gry przez zawalony okres przygotowawczy a my zaczniemy wreszcie grać od początku. Po stracie punktów w Bielsku nie możemy pozwolić sobie na kolejną wpadkę jeśli chcemy grac o coś więcej niż miejsca 4-8. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
1:0 0:0 0:1, chyba ze Pawełek będzie dla nas bardzo uprzejmy.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Takie czasu nastały, że drużyny na R22 przyjeżdżają po punkty, a powinno to być jak kiedyś, że każda drużyna przyjeżdżała z workiem na bramki i taka polonia powinna dostać 3 do 0 i cieszyć się, że nie dostała więcej... a nie tak jak teraz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Do tej pory w żadnym meczu E-klasy nie padły mniej niż dwie bramki, liczę na nie zaniżenie średniej i kilka goli.
Jeśli nie stracimy gola na początku meczu to myślę że będzie dobrze. Nawet któryś z naszych kopaczy mówił po meczu z Bełchatowem że mieli założenie wyjść i pokazać kto jest gospodarzem, inaczej mówiąc mieli się rzucić GKSowi do gardeł. Nie wyszło, pierwsza minuta i gol dla gości ale jak znowu wyjdą z takim nastawieniem a nie stracą szybko gola to jestem dosyć spokojny o wynik. ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Czasy sie zmienily i choc Polonia sklecona z tych co zostali wcale slaba nie jest ,wiec zapowiada sie dobry mecz.
Nasi musza obudzic sie z gra od poczatku bo to jest naprawde przesada ,i trzbeba liczyc na Meliksona ciekawe czy ich kibice przyjada wszak zbierali sie na wyjazd no nas ,zapraszamy z ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
:funkykowal
Przestrzegam przed lekceważeniem Mariusza. Na pewno będzie bardzo zmotywowany i raczej nie liczyłbym na żadnego "pawełka" z jego strony. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Mnie się dziś śniło, że Pawełek broniąc niezdarnie jakiś strzał wturlał ją sobie do bramki. Oby się spełniło, amen!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...Czy_zdazy.html
Melikson kontuzjowany - nie wiadomo czy wystąpi z Polonią. Pograne. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Masowe samobójstwa , skoki z mostów , setki ofiar, krew się leje strumieniami - Maor nie może zagrać nie zagra on , zagra kto inny , może jakoś uda nam się nawiązać walkę z polonijnym Iniestą , Messim i Villą . |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Bądź co bądź ale Maor ciągnął grę zarówno w meczu z Lubońskim jaki i z Bełchatowem. Jego brak może znacząco wpłynąć na naszą postawę w meczu z Polonią, bo zapewne nie mamy wariantu przygotowanego na ewentualną kontuzję Izraelczyka, podobnie zresztą jak to było za Maaskanta. Nie mówię, że w przypadku jego absencji w ogóle nie powinniśmy wychodzić na boisko, ale obiektywnie patrząc na dzień dzisiejszy nie umiem wskazać piłkarza, który mógłby nas pociągnąć do przodu. Zagrać niekonwencjonalnie, ściągnąć na siebie obrońców. Sam Genkov nic nie zrobi. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mario puść Pawełka hihi
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ktoś tu gdzieś napisał, że bez Maora być może gralibyśmy bardziej zespołowo, zanosi się na to, że będzie okazja to zobaczyć już w piątek. Obawiam się jednak, że zobaczymy raczej rozpaczliwe, chaotyczne bicie głową w mur i z upływem czasu coraz śmielsze ataki D/P.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Dlatego tak często tracimy bramki na początku meczu, bo przeciwnik nie mysli o rozlożeniu sił na mecz, a rzuca wszystko na szale, by strzelić w pierwszym kwadransie. I pozamiatane. Już dawno na Reymonta nawet pipidówki przyjeżdżająz nadzieją na 3 punkty, że im się uda pierwszym strzelić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Swoją drogą taka ciekawostka - wiecie kiedy ostatnio wygraliśmy ligowy mecz przegrywając do przerwy? 4-2 z Lechią w maju 2009 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ten śmiech też jest ciekawostką? Ja inaczej to odbieram, tak jak napisałem.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 29.08.2012 o godz. 11:02.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jaka kontuzja, mecz z Polonia jest 31 sierpnia, ostatni dzien okienka transferowego! Napewno Maor jest zdrowy skoro zagral z PBB, klub klamie... napewno go sprzedadza i co bedzie ? :(
PS. wygramy 3:1 a Maor przyleci na miotle ;-) |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jeśliby faktycznie nie zagrał to jest to perfekcyjna okazja do wykazania się innym, którzy do tej pory byli w cieniu.
Trzeba patrzeć na to nie jako zagrożenie ale jako szanse ![]() Będzie dobrze - Groclin wróci do siebie pod wozem. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
No cóż. Mecz jak zwykle będzie "emocjnoujący". Styl w jakim go zagramy może nam dać odpowiedź czy na ten sezon będzie Wisła z Bełchatowa czy Wisła z GKS.
Bardzo bym chciał żeby Orbit nie zagrał. Już wole Boguskiego w środku. Jego forma jest przynajmniej niewiadoma, co z dnem Orbita jest obiecujące ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Co do tego Isidoro, to biorąc pod uwagę, że w naszej lidze nawet ofensywni piłkarze nie potrafią grać do przodu, to w tej kwestii gorszy na pewno nie będzie. Jeżeli jeszcze potwierdzi się to, co o nim mówią, jeśli chodzi o defensywę, to ma szansę zostać jednym z najlepszych obrońców w "Ekstraklapie". Przyznam, że dla mnie transfer piłkarza, który z taką regularnością grywał do tej pory w Primera Division (za wyjątkiem poprzednich rozgrywek), jest prawdziwym hitem.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ale skoro przyszedł do naszej ligi to musi mieć jakąś ukrytą wadę. Nie wierzę, że jest tak dobry i podpisał kontrakt ze średniakiem ze słabej ligi europejskiej. Musi coś być z nim nie tak
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pewnie przyjechał tanio leczyć zęby. Był już taki jeden z Hiszpanii, też obrońca. Legia go podpisała, wyleciało mi nazwisko.
Zaleczył zęby, jakieś kontuzje i wrócił do siebie xd
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.08.2012 o godz. 17:10.
![]()
.
. |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Descarga przyszedł do Legii w wieku 32 lat. Nowy nabytek Polonii dopiero co skończył 26. Piłkarz Legii był na całkiem innym etapie kariery. Choćby z tego powodu zestawianie obu transferów wydaje się być naciągane. Poza tym na grze w Legii Descarga zakończył swoją profesjonalną karierę, co pokazuje, że przyszedł do Warszawy "nachapać" się na koniec.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 29.08.2012 o godz. 18:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy dzisiaj na treningu był Melikson ?
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie wiem czy był...
Jednak podobno boli go ząb... znaczy plecy. (Od tego zderzenia ze Stachowiakiem) Nie chce być złym prorokiem ale coś tu nie gra ![]() Jedno źródło mówi, że bolą go plecy drugie, że ząb.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.08.2012 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie strasz. To by znaczyło że Cupiał wychodzi z biznesu ..... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|