|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Dalej podtrzymuję swoją opinię z wczoraj wieczorem. Moim zdaniem jest potencjał na wysoką lokatę w tabeli na koniec sezonu. A czy ktoś będzie wywodził w jakim rozstawieniu, to i tak nasze zdanie nie ma znaczenia. Owszem, nasze zadanie to komentowanie i analizowanie na forum, jednakże trener podejmuje suwerenne decyzje i po sezonie można jego jak i zawodników rozliczać z przebytego sezonu i wtedy podejmować stosowne decyzje kadrowe. Jestem zdania że Wisła, to nie przechowalnia i jeśli ktoś przychodzi tutaj, to powinien wiedzieć że poprzeczka jest postawiona na takim , a nie innym poziomie i albo ktoś temu sprosta, albo już na etapie rozmów powinien się wycofać. Zdaje mi się że zaraz posypia się na mnie gromy ale przyjme to na klatę z godnością.,.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
kacpaw91 bardzo mądre słowa, niestety niektórym bardzo trudno to zrozumieć
![]() ![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Zrozumiano? Zresztą, o czym my tu gadamy, jak koleś z Twente po ostatnim gwizdku pyta Gargułę jak Odense |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
że niby co?
Z Maaskantem, Moskalem czy kimkolwiek innym i tak byśmy awansowali i gra drużyny nijak by się nie zmieniła. No chyba, że Odense by nie pomogło ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Przecież ty wszystko wiesz....![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
taki sam jak ten
nie wiem wszystkiego, ale nie mam krótkiej pamięci jak Wy i widzę, że: drużyna ze Śląskiem wyglądała tak samo jak z Lechem za Maaskanta drużyna z Odense wyglądała tak samo jak z ŁKS za Maaskanta drużyna z meczu z Widzewem grała jak w meczu z Bełchatowem za Maaskanta mecze z Polonią, czy Zabrzem nie wiele różniły się od gier z Podbeskidziem i Cracovią... albo wierzymy w cuda, albo realnie patrzymy na świat, wybieraj... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To akurat nie jest zbyt fortunne porównanie. ŁKS i Odense...
Zresztą nie chcesz chyba zauważyć, że za Moskala nawet sami piłkarze zaczęli w końcu czerpać radość z gry. Za Maaskanta na pewno by tego nie było. Coś tam się popsuło w zespole i z perspektywy czasu decyzja o rozstaniu z Robertem była słuszna. A czy Kaziu da radę to inna sprawa. Na razie początek miał obiecujący. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Tak na marginesie to widzę, że wiele osób już zapomniało jak wyglądał początek sezonu w lidze. Pięć punktów w 15 meczach mając praktycznie wszystkich do dyspozycji. Taki był dorobek Maaskanta. Zatem nie przesadzajmy, że strata 10 pkt do Śląska jest wypadkową kontuzji jakie nas nawiedziły w połowie sezonu, gdyż po za meczem z Lechem Wisła za Roberta grała tak, jakby piłkarze poznali się dopiero przed meczem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Chłopie, ŁKS to beniaminek, który w końcówce tak nas cisnął, że pod bramką odbywały się dantejskie sceny. Nie było pressingu z naszej strony, obrońcy biegali jak otępiali. Tylko Pareice i sędziemu zawdzięczamy 3pkt w tym meczu. Jak nie widzisz różnicy w grze Wisły w tych dwóch meczach, i nie widzisz różnicy pomiędzy Odense a ŁKSem to nawet Twoja super pamięć mnie nie przekonuje. Nie mówię, że Moskal to jakiś cudotwórca, ale w meczu ze Śląskiem(w przeciweństwie do Lecha, zespół dobrze ułożony taktycznie przez Lenczyka) widziałem jakieś schematy gry, próby pressingu, jakąś powtarzalność, co zresztą sugerowali sami piłkarze Wisły. Dajmy Kazkowi szansę, bo jeśli ktoś chodził na Wisłę jeszcze jak Moskal występowal na boisku to wie, że na nią zasługuje. W ogóle dziwny trend jest na tym forum. Trenerem zostaje prawdziwy Wiślak, ułożony facet, który na dodatek osiągnął niezłe wyniki (4/6 zwycięstw) a ludziom co mają niby Białą Gwiazdę w sercu to przeszkadza. Specyficzne czasy nastały. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Proud napisał(a):
Duża część ludzi widzi też, co ten ruch oznacza dla Wisły: brak transferów oraz wielkie ryzyko na wiosnę. Normalnie trener z takimi kwalifikacjami i osiągnięciami jak Moskal nie miałby prawda pracować w żadnym klubie walczącym o najwyższe cele. Ale kibice sami otwarli Basałajowi drzwi do oszczędności i braku wzmocnień, zamiast optować za renomowanym zagranicznym trenerem, który przychodząc tutaj automatycznie postawiłby zarządowi prorozwojowe warunki (typu wzmocnienia, nowi ludzie w sztabie, inwestycje w bazę). Ta decyzja jeszcze się na nas zemści.
Ostatnio edytowane przez Rinah : 24.12.2011 o godz. 14:49.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zacznijmy nosić tęczowe koszulki i posuwajmy się nawzajem - to też będzie normalność
Oby jak najmniej takich odmieńców dla których bycie Wiślakiem nie jest normalne na trybunach w naszym klubie czego sobie i wszystkim dla dobra Wisły życzę. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko u nas grupa kibiców żyje mentalnie w zupełnie innych czasach i innej rzeczywistości.Oby następne pokolenie kibiców było już wolne od podobnych ograniczeń. Wisła tylko na tym zyska.
Ostatnio edytowane przez Rinah : 24.12.2011 o godz. 15:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Realnie na świat nie patrzył Maaskant.Z perspektywy czasu uważam,że powinien wylecieć po Apoelu.Osiągnął bardzo dużo,niestety po takiej porażce spada morale i jego i drużyny.Moskal dla mnie jedyny słuszny wybór.Im więcej w Wiśle ludzi z nią związanych nie tylko wysokim kontraktem tym lepiej dla calego Klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko Moskal Kazimierz!!!
Dajcie chłopu czas, bo i tak po Maaskancie jest mnóstwo do poprawy a Kazik jest z tym zespołem i czuje go..czyli nie potrzebuje czasu aby poznawać zawodników, tylko będzie realizował swoje wizje. I jest mi wstyd jak słyszę narzekania i malkontenctwo.. chłop KOCHA Wisłę i będzie robił wszystko aby dać sukces-> więc proponuję go wspierać a nie gdybać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Tak właśnie.Niestety nasza mentalność jest taka,że jak jest coś dobrze to zaraz sie musi spierlolić,a sukces to fart i tyle.Wiadomo,że lepiej miło sie rozczarować itd,ale wiary trochę w Kazimierza.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
"Gdyby ta informacja dotarła do mojej świadomości tak na sto procent wcześniej, to nie wiem, co bym zrobił. Chyba bym się znalazł na trybunie gdzieś wśród kibiców” - uśmiecha się Kazimierz Moskal.
1906% poparcia dla Kazika! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Życzę Moskalowi jak najlepszych wyników, bo wtedy dojdzie do udowodnienia tymczasowości myślenia i działania ze strony Wisły, gdy Kaziu dojdzie np. do ćwierćfinału LE ( Boże ile bym za to dał). Gdyby jeszcze obronił mistrza, to moje życzenia Noworoczne dla niego i Wisły, spełniłyby się całkowicie.
Bowiem, jak wtedy wytłumaczyć kibicom, że mimo takich sukcesów, Moskal nie może od Czerwca być już trenerem, bo nie ma licencji i nikt nie może złamać przepisów UEFA, gdyż już teraz 5 Stycznia, PZPN może wydać mu ostateczną zgodę, jedynie na tymczasowe prowadzenie klubu i to maksymalnie do końca sezonu ?A może wtedy latem, Pan Cupiał zatrudni Smudę w roli marionetki z licencją - dla szansy na dalsze prowadzenie Wisły przez Moskala w roli "niby" asystenta Smudy ? Jakoś trudno mi jednak uwierzyć w Smudę - marionetkę z licencją dla Kazika, płaconą w milionach Cupiała, a nie Biedronki tym razem ![]() Zgadzam się z tym, że nie tak to powinno wyglądać w Wiśle, ale mimo wszystko, albo właśnie dlatego, życzę Moskalowi sukcesu. Może wreszcie Cupiał wejdzie i już nigdy nie zejdzie z profesjonalnej drogi dla Wisły, gdzie plany będą długoterminowe a klub stabilny w realizacji tych planów. ![]() ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() PS. Jak dla mnie Kazik powinien być ostatnim trenerem Wisły. Chyba, że Bogusław zejdzie z piedestału i sam się weźmie za trenerkę. Tak, to byłby najlepszy gwarant stabilności na stołku trenerskim. Kto by siebie samego zwalniał ? ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
|
Cytat:
Czyżby dlatego, że oboje się do tego nie nadają? Że w tej roli chodzi jednak o coś innego, przygotowanie merytoryczne i kompetencje, a nie „prawdziwą Wiślakość”? Przypomnę, bo pewne elementarne rzeczy zaczynają się tutaj zacierać: Funkcja i stanowisko trenera nie istnieje dla kibiców po to, aby eksponować „prawdziwą Wiślackość”, ale dla zespołu, aby ów mógł odnosić odpowiednie wyniki sportowe i dbać o zawodników. Trener odpowiada za drużynę i wyniki. To jest jego rola i sens stanowiska, a nie zaspakajanie potrzeby przynależności SKWK. „Prawdziwa Wiślackość” nie wchodzi w skład wykształcenia i kompetencji trenerskich, nie czyni z nikogo dobrego fachowca i odpowiedniego człowieka na odpowiednim miejscu. Nie może więc stanowić żadnego kryterium wyboru. Tacy jak Ty, czy SKWK swoim podejściem wypaczacie to, robiąc szkodę klubowi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
SKWK gdyby było mądrą i odpowiedzialną organizacją, mającą w poszanowaniu również dobro klubu i walkę o wyniki, zamiast ślepo wspierać Moskala mogło wydać oświadczenie, w którym namawiałoby zarząd do zatrudnienia sprawdzonego fachowca z zagranicy zamiast nowego eksperymentowania z trenerami „na dorobku” i wyrażało dezaprobatę środowiska kibiców wobec angażowania innych polskich szkoleniowców niż Moskal. Bo na ich tle i mizerii, którą od lat sobą prezentują, Moskal faktycznie nie musi być gorszym wyborem. Pod takim „listem” zapewne wszyscy kibice bez problemu podpisaliby się i nikt nie protestowałby. Wilk były syty i owca cała. Ale nie, SKWK na to nie stać. Dla SKWK najważniejszy tu jest tylko i wyłącznie Moskal. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
||||||
|
Uwielbiam jak ktoś się odnosi do argumentów wybiórczo, zasady dobrej dyskusji wymagają całościowej odpowiedzi
A czy to coś złego? Przynajmniej wiedziałbym że dają z siebie wszystko a nie opierdalają się. Chcemy trenera dla którego przegrane derby to nie będzie kolejny mecz, który po meczu będzie czuł to co my, a nie uśmiechał się do kamery, a porównywanie kompetencji Kazia Moskala z Robertem i Smokiem jest bardzo nie na miejscu, przypomnę Ci iż zapewnił on nam awans w który nikt nie wierzył, przeczytaj sobie opinie "fachowców" na forum na temat wyboru składu, posadzenia gwiazd na ławce, ale wg Ciebie Moskal jest na trenerskim poziomie Smoka? Gratuluje poczucia humoru.
Ja nie chce widzieć kolejnego magika, który za pól roku odejdzie, a po tyg już nie będzie wiedział jaki zespół trenował bo nie będzie mógł wpisać sobie sukcesu do cv. W tym momencie potrzebujemy stabilizacji i budowy porządnych fundamentów, potrzebny nam mówiąc obrazowo murarz, a nie tynkarz, nawet osoba o niższych kompetencjach pracująca na 100% często osiąga wyniki lepsze od bardziej doświadczonych rywali pracujących np na 50%. Zresztą juz o tym pisałem " Zobacz listę dotychczasowych trenerów i odpowiedz sobie na to pytanie, a teraz pomyśl, że możesz mieć trenera który ma podobne CV, który kocha to co robi i jest z Twoją "firmą" emocjonalnie związany? " (dalej paragraf niżej)
Hola, hola! W poprzednim poście zarzucałeś SKWK, że tylko wspiera Kazia, a teraz zabraniasz mi popierać ich postulaty np o szkolenie młodzieży? Lekko to cyniczne, nie sądzisz? Teraz moje pytanie, gdzie będziesz jak wyniki się skończą? Bo widzisz, mnie nie tylko one trzymają na stadionie, ale mam wrażenie, że Ciebie tak.
Co do "listy trzydziestu", oczywiście, są chętni, ale na swoich warunkach np taki Simeone chciał cały swój sztab co wynosiło juz około 900k rocznie, Jimenez? Ok, ile zarabiał w Grecji? Na takiej zasadzie Ruud van Nistelrooy tez jest zainteresowany, za jakieś 4kk euro rocznie. Dopóki trzeba płacić Maaskantowi nie przyjdzie dobry trener, swoją drogą ciekawe dlaczego mimo listy 30 wybrano akurat Roberta?
"Nie wspieraj wydawania oświadczeń i listów w kwestiach dotyczących strice „walki o wyniki”. Bo sam sobie wcześniej odebrałeś do tego prawo pisząc, że nie liczy się dla Ciebie efekt tych zmagań" 3 akapity wyżej pisałeś, ze odebrali sobie to prawo, post wcześniej że się kompromitują i nic nie piszą, więc jak to jest? Mogą pisać, czy nie mogą? Widzisz, ja też bym się podpisał, SKWK zapewne też, ale oni są praktycznie codziennie w klubie, wiedzą jak to wygląda, wiedzą, że nie ma takiej możliwości, więc co jest lepsze, Moskal? Czy Michniewicz? Ulatowski? Szatałow jest także wolny. To nie jest tak, że "my chcemy źle", po prostu nie patrzymy przez różowe okulary, dla nas wszystko jest szare a nie czarno-białe. Co do drugiego akapitu, jest to Twój wymysł, nikt nie protestował gdy sprowadzano Jaliensa, Lameya, dopiero po ich tragicznych występach zaczęto domagać się Czekaja, Bruda, mówiono głośniej o potrzebie stawiania na młodych Chrapka, Nalepe. " Płynnie i odpowiedzialnie wkomponować „prawdziwą Wiślackość” w realia funkcjonowania nowoczesnego, profesjonalnego klubu piłkarskiego. " - to mi się podoba, ale z tego co mi wiadomo, pewna osoba z zarządu, czytaj jednoosobowego, podchodzi do tej sprawy zupełnie inaczej i nasze rozmowy tutaj, dywagacje, zdanie kibiców nie mają dla niej żadnego znaczenia, ot sztuka dla sztuki.
I żeby nie było niejasności siedzę teraz na E, może koło Ciebie, więc jak widać świat nie jest czarno biały, ale ma odcienie szarości. ps. brakuje mi takich dyskusji, dzięki! |
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
trybuny to magia tłumu, efekt domina bla bla, jak zwał tak zwał. Jeden zapodał (po info o awansie) "Legia szmato co ty na to" (tak tak, ta sama Legia która zrobiła awans 3 tygodnie przed nami) i całe C to podchwyciło.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt jest faktem ,że stadion się domagał pozostawienia Kazka więc niech ten gość nie naskakuje tylko na SKWK, Drugą sprawą jest czy Wy myślicie ,że komunikat od nich podziałał na Basałaja? Po tym co ten działacz usłyszał w tym dniu z trybun to nie sądzę ,żeby brał nasze zdanie wogóle pod uwagę
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 26.12.2011 o godz. 17:52.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|