The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.10.2025, 18:25
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak się wychowałeś na kadrze Górskiego to zostało picie, przede wszystkim lekarstw na pamięć.
Ja przeżylem największe sukcesy Polskiej piłki i co ważne jkeszcze je pamiętam dla większości z Was to opowiesci z mchu i paproci
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 13.10.2025, 19:04
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak się wychowałeś na kadrze Górskiego to zostało picie, przede wszystkim lekarstw na pamięć.
Nie, zostało picie lekarstw żeby zapomnieć i myśleć, że zawsze była taka przeciętność (okraszona Lewandowskim i do niedawna jeszcze paroma innymi) jak dziś.
Ja pamiętam Piechniczka, a selekcjoner Strejlau (wiem, że chodzi o asystenturę u Górskiego) to było coś jak dzisiaj tylko mniej drużyn niż dziś kwalifikowało się do finałów MŚ i me więc nigdzie nie wchodziliśmy.
No i przydałoby się jeszcze jakieś lekarstwo żeby jak oglądam mecz z miedzią itp. tak serce nie bolało jak sobie przypomnę kto i jak grał w Wiśle za Cupiała. To był sen, który już się nie przyśni.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 13.10.2025, 12:36
Jak nazwać tych co nazywaja Premiera Polski matołem? Co jest niżej niż matoł? "Patryjota"?
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.10.2025, 13:15
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
Jak nazwać tych co nazywaja Premiera Polski matołem? Co jest niżej niż matoł? "Patryjota"?
nie wiem, myśle że podobnie jak tych co Prezydenta alfonsem etc
Odpowiedz cytując
TSA
Junior Member

Od: 07.2025

Stary 13.10.2025, 13:59
premierem Polski jest może twoim fajnopolaku, tylko nie moim i innych obywateli RP.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.10.2025, 00:34
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
Można ich nazwać ludźmi z ubogim zasobem słownictwa. Tusk to niemiecki pachołek i agent wpływu, kanalia bez skrupułów i polityczny nieudacznik potrafiący tylko czarować głosujących na niego debili, ale na pewno nie jest matołem. Co w świetle powyższych i tak jest bardzo grzecznym określeniem.
Może "matoł" ma lepsze rymy częstochowskie niż "niemiecka świnia"? Jeśli tylko tyle to bardzo delikatnie się z nim obeszli.

Ale ja nie o tym.

Nasza młodzieżówka ładnie opykała Szwecję 0:5, ma komplet punktów i 15:0 w bramkach, a minuty w niej zaliczają Kutwa i Duda. Dawno nie mieliśmy młodych piłkarzy którzy coś grali na tym poziomie i to z sukcesami.

O ile darujemy sobie majaczenia o pierwszej reprezentacji - jest w ogóle o czym pisać w tym temacie. Nie wiem tylko czy nie lepiej żeby Kuziemka grał w niższym roczniku, chociaż jeśli się będzie łapał do szerokiej kadry to może z czasem coś pogra.

No i Brzęczek jak na razie zamyka usta hejterom. Następny mecz to poprzeczka zawieszona o wiele wyżej, remis z Włochami brałbym w ciemno.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.10.2025 o godz. 00:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.10.2025, 08:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nasza młodzieżówka ładnie opykała Szwecję 0:5, ma komplet punktów i 15:0 w bramkach
Dla historycznej prawdy uzupełnię tylko, że było jednak 0:6
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 15.10.2025, 10:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dla historycznej prawdy uzupełnię tylko, że było jednak 0:6
Z owacjami dla wujka to może poczekajmy jak będzie jakiś konkret - awans albo jeszcze lepiej medal.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.10.2025, 11:16
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Z owacjami dla wujka to może poczekajmy jak będzie jakiś konkret - awans albo jeszcze lepiej medal.
Nie mamy materiału piłkarskiego na żadne medale, sam awans będzie sukcesem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.10.2025, 14:10
Wypad z tego forum z tą polityczną gównoburzą.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 13.10.2025, 14:11
dobra, dobra, ja tylko poruszyłem sprawę kibicowskiej przyśpiewki, a nie chciałem otwierać dyskusji politycznej.

Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.10.2025, 19:17
Jescze pominąłem Gmocha z tego sztabu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.10.2025, 20:06
to przynajmniej masz miłe wspomnienia z Wiślakami w kadrze czyli Mistrzami Polski 1978 którzy stanowili dużą część medalowej ekipy z MŚ 1982 w 1974 zresztą też grało kilku

Wisła Cupiała choć może silniejsza niż ta z 78, nie miała szczęścia do reprezentacji
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 13.10.2025, 21:31
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
to przynajmniej masz miłe wspomnienia z Wiślakami w kadrze czyli Mistrzami Polski 1978 którzy stanowili dużą część medalowej ekipy z MŚ 1982 w 1974 zresztą też grało kilku

Wisła Cupiała choć może silniejsza niż ta z 78, nie miała szczęścia do reprezentacji
1982 - 3 Wiślaków z czego Iwan - ciężka kontuzja w drugim meczu, Jałocha - kontuzja w trzecim, a wcześniej kontuzjowany Skrobowski pojechał na wycieczkę w nagrodę za zasługi w eliminacjach.
Taki to był Wiślacki udział w medalu 82
W 74 było znacznie lepiej - Szymanowski, Musiał - pierwsza 11, Kmiecik, Kapka - zmiennicy i Kusto bez minut . Ale to oglądałem tylko na powtórkach więc Kolega @tedyy mnie poprawi jeśli coś pominąłem.
78 - Maculewicz, Nawałka, Iwan. Szymanowski nie wiem czy był jeszcze w Wiśle czy już w Gwardii,.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 13.10.2025 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 13.10.2025, 21:46
Przecież Kapka wystąpił w meczu o 3 miejsce przeciwko Brazylii więc miał minuty.
Wszedł w 75 minucie za Szarmacha.

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 13.10.2025, 21:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przecież Kapka wystąpił w meczu o 3 miejsce przeciwko Brazylii więc miał minuty.
Wszedł w 75 minucie za Szarmacha.
Bez minut to tylko o Kuście. Nie do końca jasno to wcześniej napisałem.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 13.10.2025 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 14.10.2025, 08:38
no jednak nie było mnie na świecie w tamtych czasach

niemniejednak clue mojej wypowiedzi jest prawdziwe mniej wiecej
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 14.10.2025, 19:00
Występ Dudy w U21 - kilka przyzwoitych zagrań, w tym po jego wrzutce zrobiło się zamieszanie po którym wpadło 4-0. Ogólnie gra tam wysoko jak na siebie - momentami był tam najwyżej ustawiony w pressingu. Wydaje się, że mu to nie służy, to nie jest chłopak do takiej gry.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.10.2025, 19:15
Poziom Kadry U-21 w ostatnich meczach był tak wysoki, że miło mieć w szerokiej kadrze aż trzech Reprezentantów.

Niestety, Kuziemka ma za rywali dwóch kozaków i w hierarchii zajmuje dopiero 4. miejsce do gry.

Duda jest 2-3 gościem do wejścia z ławki, ale raczej niemozliwe, by wygryzł któregoś z podstawowych zawodników - szansą dla niego byłyby powolania dla któregoś z konkurentów do Seniorów, ale raczej nie na mecz z Włochami. Duda po pierwszym słabszym występie, kolejne 3 rozegrał poprawnie/dobrze, ale nie tak konkretnie jak konkurenci.

A Kutwa dziś bardzo ładnie wyglądał - absolutnie nie było widoczne, że rozgryws swój pierwszy mecz na tym poziomie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.10.2025, 21:45
Dobrze że Kutwa złapał jakieś minuty, bo następne to chyba dopiero za 2 tygodnie w meczu z Hutnikiem.

A co do Dudy to akurat eksploatacja mu niepotrzebna.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 15.10.2025, 10:22
Kontynuując wątek historyczny, pamiętam jak w 1972 w Monachium Antek Szymanowski z nogą w gipsie wskakiwał na podium aby odebrać złoty medal.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.10.2025, 12:19
https://m.youtube.com/watch?v=oi5cwU...kgbmFzIHBpbGth

We Vlogu z meczu U21 jest wiecej Siwierskiego niz Brzeczka. Fajny materiał poglądowy z szatni
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.10.2025, 16:59
U-21 to już jest dorosła piłka. W tej kategorii Anglia, Francja, Hiszpania, Niemcy i Portugalia raczej poza zasięgiem. Z resztą można powalczyć.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.11.2025, 08:51
Arked napisał(a):Wyświetl post
U-21 to już jest dorosła piłka. W tej kategorii Anglia, Francja, Hiszpania, Niemcy i Portugalia raczej poza zasięgiem. Z resztą można powalczyć.
Dokladnie, w kadrach U-15, 16, 17 dosc czesto notujemy dobre wyniki przeciwko mocnym pilkarsko krajom, nieraz nawet uda sie wygrac jakies Euro albo przynajmniej dojsc do jakichs cwierc czy polfinalow.

W Polsce w pilce juniorskiej promuje sie chlopakow wyrosnietych ponad swoj wiek, niekoniecznie sa lepsi pilkarsko ale sa silniejsi, wyzsi, szybsi niz pozostali rowiesnicy. Dlatego sa w stanie zabiegac szesnastolatkow z jakiejs Holandii.

Potem dochodzi do doroslej pilki czy nawet U-21 kiedy ci wolniej rozwijajacy sie chlopacy doganiaja fizycznie naszych "byczkow" i wychodzi, ze w pilce przede wszystkim liczy sie technika oraz umiejetnosci i dostajemy w leb od Portugalii 5-0 a na turnieje U-21 czy Olimpiade nie jestesmy sie nawet w stanie zakwalifikowac.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.11.2025, 08:39
Przed Kacprem Dudą spora szansa na występ w postawowym składzie w zbliżających się ważnych spotkaniach kadry U-21. Z powodu kontuzji na zgrupowanie nie przyjechali Mateusz Kowalczyk i Kacper Urbański, a obaj występowali w środku pomocy i byli wyżej w hierarchii u trenera Brzęczka.

Pierwszy mecz w piątek 14.11 o godz. 16:00 w Szczecinie przeciwko faworyzowanym Włochom.

Powołania otrzymali również Kuziemka i Kutwa.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.11.2025, 16:36
jest tak jak piszesz
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.11.2025, 16:40
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.11.2025, 16:42
czyli należy wygrać wysoko oba mecze i liczyć na ciężary holendrów
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 11.11.2025, 20:13
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
czyli należy wygrać wysoko oba mecze i liczyć na ciężary holendrów
Jak Holandia wygra załóżmy 3-0 z Litwą tzn. że my musimy wygrać z Holandią i Maltą w sumie szesnastoma bramkami żeby być na miejscu 1.
Trzeba osiągnąć takie wyniki żeby być w koszyku 1 z najsilniejszymi (np. Włochy) i nie musieć grać baraży przeciwko nim.
Przy wygranej z Maltą nie wiem czy remis z Holandią wystarczy czy też trzeba wygrać choć jedna bramka (oby nie).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 11.11.2025, 16:54
Należy przede wszystkim wygrać po to, by zostać dopuszczonym do baraży.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów