|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pieniądz prywatny jest zawsze bardziej szanowany niż publiczny.
Z całym szacunkiem finansowanie klubów piłkarskich przez samorządowców gminnych to jest patologia. Pamiętać bowiem należy, że ci samorządowcy bawią się za nasze podatników pieniądze. Zamiast załatać dziury w dają kasę klubowi a ta przeznacza na przepłacanych kopaczy... gdzieś na necie jest artykuł o patologiach gdzie kluby z niższych lig dostawały pieniądze a piłkarze tych klubów dostawali większe wynagrodzenie niż prezydent miasta... Jakoś żaden klub samorządowy nie zawojował Europy więc jest to palenie forsą w piecu... zwykłe przepalanie pieniędzy podatnika i zatrudnianie trzeciorzędnych kopaczy z każdego zakątka świata. Nie rozumiem zwalniania Hyballi przed ostatnim meczem w sezonie, meczem tak naprawdę o nic... Ciekawe jak nasze gwiazdy zaprezentują się na murawie. W naszym klubie odbywa się jakiś eksperyment jak na najdziwniejsze zarządzanie klubem? Mam nadzieje, że faktycznie chcemy sprowadzić Płatka na dyrektora sportowego... a jednocześnie mam nadzieje że Sobolewski nie zostanie trenerem.... Już wołałbym samego Brzęczka... ale to i tak bedzie dalej trenerska stagnacja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Oczywiscie reakcja Hyballi kuriozalna ale trudno się chyba skupić na byciu piłkarzem jak sie lata po sponsorach ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Kolejny raz, w wydawałoby się coraz rozsądniej zarządzanym klubie, wygrywa patologia.
No ale nic. Najważniejsze, że niedługo będzie można sobie poskandować "RADEK SOBOLEWSKI" i "KUBA BŁASZCZYKOWSKI". Czarna koszulka "Wierność" i te sprawy. Rzygać się chce.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 14.05.2021 o godz. 14:09.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Zwolnili Skowronka żeby zatrudnić innego a teraz ma wrócić Sobolewski. Panowie czy leci z nami pilot?!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
"Zwolnili Skowronka żeby zatrudnić innego a teraz ma wrócić Sobolewski. Panowie czy leci z nami pilot?!"
Wyolbrzymiasz Merkury |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Przeczytałem wypowiedź Błaszczykowskiego po meczu z Piastem:
https://www.wislaportal.pl/News.html..._dla_nas_latwy I oczywiście doceniam Błaszczykowskiego, co zrobił. Nie podoba mi się obrażanie go albo obrażanie się na niego, ale nie widzę powodu, aby go nie krytykować, kiedy chodzi o zarządzanie klubem. I niestety ta wypowiedź brzmi trochę jak ten wywiad wideo po zwolnieniu Obidzińskiego. Kłamstwa + banał + bełkot. Na pewno niczego nie wnosi, w niczym nie pomaga, jest to wypowiedź niepotrzebna. Choć oczywiście Błaszczykowski jako współwłaściciel i kapitan drużyny ma prawo mówić w wywiadach, co chce. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Brakowało tylko wzmianek o głodujących dzieciach i psach w schroniskach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jeszcze o tym myślę i te słowa "Jako prezes PZPN pan Boniek powinien zrobić wszystko, aby 30% zawodnika nie wystarczało na Ekstraklasę" to gorzej niż błąd. Potrzebujemy poprawić wizerunek klubu, a grający właściciel po bardzo słabym meczu w swoim wykonaniu, po pogonieniu Hyballi, odejściu Buksy i czym tam jeszcze, postanawia przysrać całej lidze i prezesowi PZPN. No tak wystarczyło, że prawie spadliśmy z ligi, bijąc rekord porażek. Jezu kochany.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Otworzyliśmy kolejny front tym razem z PZPN i przyległościami.
Żeby nie wiem jak słuszna była ta wojna trzeba liczyć siły na zamiary.To nie ma sensu, wiecej można stracić niż zyskać. Zachaczenie o licencje było strzałem w stopę bo 2 lata temu sami dostaliśmy bardziej niż na rzęsach. Ale Meresinski, Vanna Ly z przyklepujacym to PZPNem też jest patologia tyle, że obecnie po tak nieudanych 2 sezonach, błędach zarządu, okłamywaniu kibiców.... milczenie jest złotem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Dajcie działać. Zobaczymy kto będzie, pracy jest mnóstwo.
Ktokolwiek to będzie, wsparcie będzie niezbędne. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Wujek Jurek to jedyne słuszne rozwiązanie, śmieszny trener dla śmiesznego klubiku jakim się staliśmy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie mam ochoty wdawać się w polemikę z poszczególnymi userami.
Zatrudnienie Hyballi to było ryzyko. Wiadomo, że warsztat był, wiedza szkoleniowca była, ale z boków przychodziły informacje, że toksyczny, że ciężki we współpracy. Ryzyko się nie opłaciło. Hyballa zraził do siebie szatnię i nie miał odpowiednich wyników, najgorsza średnia wśród chyba wszystkich trenerów od czasów TF włącznie. Spróbowaliśmy, nie udało się. Czas na zmianę. Rozwala mnie ten wysyp krytyki odnośnie właścicieli czy piłkarzy i zagłaskiwanie trenera, który poniósł u nas sromotną porażkę. Do tych którzy gadają ciągle o płaczących gwiazdkach i normalnych treningach. No nie były to normalne treningi zachodnie. Hyballa ma podobną filozofię do Magatha. Tamten też zajeżdżał piłkarzy i zostawiał tych, którzy dawali radę. Ale powiedzcie mi ile tych mistrzostw i topowych klubów prowadził Magath? Ano właśnie.... Bo te topowe to prowadzą jednak trenerzy, którzy potrafią się dogadać ze swoimi piłkarzami, dobrać do nich taktykę i obciążenia tak, aby wyciągnąć co najlepsze z posiadanych piłkarzy. Hyballa tego nie potrafił. Sport to jest sport, raz idzie lepiej, raz gorzej. Gdzieś coś wypali, a w innym miejscu już nie. Taka kolej rzeczy. Mamy budżet na miejsce w środku stawki, więc do niej aspirujemy. Obecne miejsce to porażka, ale umówmy się tylko nieznacznie odbiega od miejsca wg budżetu (o parę pozycji). Możliwe, że następny trener coś u nas zbuduje - czy się będzie nazywał Peter, Jurek czy inny Helmud i niezależnie kogo to będzie wujek czy kuzyn, czy będzie znany z doświadczeniem czy anonim ledwo wyjęty z któreś szatni. Sport jest całkowicie nieprzewidywalny i tak ostra krytyka w stronę tercetu naszych ratowników jest kretyńska. Odnośnie wróżenia z fusów w sporcie i oceniania kto się nadaje na nowego szkoleniowca, a kto nie - anegdotka. Swojego czasu pewien dziennikarz zapytał Tajnera o Małysza, dlaczego Adam zaczął słabo skakać i już nie kasuje wszystkich jak leci. Trener na to : ja chciałbym najpierw się dowiedzieć jak to się stało, że on w ogóle zaczął skakać tak daleko. KUBA JARO TOMASZ ! 1906% poparcia Nie czytajcie tych pierdół, róbcie swoje! Przyjdzie odpowiedni trener i wyniki to nagle na forum wśród chorągiewek staniecie się profesjonalistami w każdym calu )))
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.05.2021 o godz. 16:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Nie no przepraszam, ale kambodżańskiego księcia z parasolką i właściciela sklepu z cygarami nie przebiliśmy, a minęło już ponad dwa lata. Ten rekord jest chyba jednak nie do pobicia.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale kumulując mniejsze sprawy... |
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W takiej lidze uczestniczymy...i nawet w niej jesteśmy żałośni. Piłka nożna to specyficzna rzecz...nawet w cyrku trzeba być profesjonalnym aby publika była odpowiednia
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po mojemu to Kuba za jakiś czas wypchnie z klubu/zniechęci do dalszej obecności pozostałych współwłaścicieli. Najpierw Królewskiego, później Jażdżyńskiego.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Myślę, że najpierw by Kuba odszedł, dopiero później Jażdżyński.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego?
10 znaków. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Harcownik pięknie obnażył, że Twój poprzedni post to jednak była kupa gówna.
Takie wylewanie pomyj, żeby wylać. Spoko. Rozumiem. Post miał pewnie być śmieszny, a wyszedł kretyński. Ale spoko mniejsze sprawy są ważne.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.05.2021 o godz. 20:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No wlasnie, wlasnie. Bo duzo się mówi Hyballa zły, zjebany, pojebany... Tylko, że generalnie nie za fajnie też wyszlo/wychodziło z Wisłockim, Obidzińskim i Buksami... Także generalnie jeśli ktoś z zewnątrz się zbliży do Wisły to póki co dobrze nie kończy.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Simonie jest wspaniałe, dwa lata robimy ciagle postępy, atmosfera jest swiena, widać kierunek jazdy a jak czasem nie wyjdzie to hard reset, alleluja i do przodu. 1906% poparcia już następnym razem napewno się uda.
Cyrk podtrzymuje. P.S Twój post jest o niczym. Takie standardowe będzie dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie kwestia ligi mimo, ze cjest śmieszna. Zdecydowanie najczęściej jest u nas "wesolo".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To samo wrzucilem w watku o statystyce ale tu tez moze sie przydac
Efektywność wydawania pieniędzy Jak zmierzyc ? Najprosciej wydaje sie wylliczyć koszt 1 pkt (budzet/1pkt). Uwaga: w poniższych dwóch tabelach Cracovia ma liczone tyle punktow ile zdobyla w sezonie(bez odjęcia 5pkt) Budzety w mln zł Budzety z https://www.onet.pl/sport/onetsport/...xd8t9,d87b6cc4 ![]() No dobra. ale sa jeszcze europejskie puchary i PP. Postawilem to policzyc: - UEFA wg rankingu - punktacja 3-1-0. Remis jesli druna przejdzie lub odpadnie 1 karnych. Ktos zajdzie dalej moze zdobyc więcej punktów, Wydaje sie to sprawiedliwie ![]() i jakie wnioski? Warta wydaje najrozsadniej pieniadze. Do pucharow nie weszla tylko gorszymi meczami bezpośrednimi. Raków najwieksze sukcesy Wicemistrz i Puchar Polski
Ostatnio edytowane przez bódyń : 17.05.2021 o godz. 07:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
A dla mnie Błaszczykowski wyjaśnił Bońka koncertowo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jestem pewien, czy niechęć do PZPN i Bońka nie przysłania Ci stanu rzeczy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Pomimo całego szacunku do Kuby dla ratowania Wisły to niepotrzebnie idzie na wojnę z Bońkiem. Nic dobrego to nie przyniesie. W takiej sytuacji lepiej pokazać klasę i zbyć pytanie dziennikarza brakiem komentarza.
Niestety ale według mnie rodzina Brzęczek/Błaszczykowscy ma tendencję do budowy twierdzy , wiecznie oblężonej przez hejterów... Nie jestem fanem Bońka ale równie dobrze PZPN mógł Nas już dawno w... z ekstraklasy, nie tak dawno temu... |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|