|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A czy ja coś lub kogoś tłumaczę? Dzisiaj Szot i James sa najlepsi, wczoraj James jak zawalił bramkę to był już cienki, już wszyscy tu pisali, że wiadomo czemu do nas trafił, a nie gra w USA, wczoraj Szot był stawiany na równi z Młyńskim i Żyro ale jak mu mecz wyszedł "dzisiaj", to już jest ponad nich, a Cisse już słaby ale jak mu w którymś meczu coś wyszło to już była podnieta, że dobra zmiana.
Jak wiatr zawieje tak jest mówione. Sobol jest cienki ale nie o tym tu rozmawiamy, tylko o tym czy jest na dzisiaj do zmiany, czy wykonuje póki co plan i przede wszystkim, dlaczego twierdzicie, że nie ma opcji awansować. To jest sport, ta liga jest pojebana, przez chwilę byliśmy ponad tę ligę robiąc serię wygranych długą, teraz wpisaliśmy się w jej obraz. Takze może te 2 mecze to będzie przyjemność, słabo zagra Szot a super Cisse... Ja wiem tyle, że nic nie wiem, mnie dziwi, że wszystko wiecie na 100% i tak się w tym syfie orientujecie i znacie. Że Sobol jest słaby to można ocenić, podać argumenty. Ale, że my na pewno z nim nie awansujemy to już jest dziwne gadanie, wyssane z palca. Albo, że z Kiko na pewno będzie lepiej. Gadać można wszystko, na część tych tez nigdy nie poznamy odpowiedzi, bo nie będzie jednocześnie trenerem Sobol i Kiko w barażach. Nie awansuje Sobol, będzie sobie można mówić, że awansowałby Kiko, zostałby zmieniny teraz na Kiko ale byśmy nie awanswali, to zawsze by pozostało pytanie, że może jednak niepotrzebna była ta zamiana, awansowałby Kiko, to też się nie dowiemy czy z obolem by się na pewno nie udało. Trochę chłodnej głowy i tyle. Kopacze nie wytrzymują presji ale to forum też się podpala jak dzieci. Ja uważam, że Sobol jest słaby i nie nadaje się na dłuższą metę ale nie mam pewności, że zmiana teraz na pewno pomoże. W ogóle wydaje mi się to mało realny scenariusz, żeby go teraz zarząd pogonił i całkowicie nierealny żeby kilka dni przed barażami sam uciekł - bo przecież jak nie ucieknie to nie ma honoru. I przede wszystkim mam nadzieję, że się uda awansować, i nie mam pewności, że się nie uda awansować. I tylko tę różnicę podkreślam, że Wy wiecie, to jest 100% pewne wszystko co wymyślicie... No i to, że raz Cisse ok a Szot do wyjebania i kryminał, teraz w sumie Szot taki bohater (ale oczywiście też bym go wolał wczoraj niż Cisse i powinien to on grać) Cytat:
I tak jak wczesniej napisałem. Nie awansuje to wiadomo, że powinien polecieć. Awansuje, to powinno się poważnie porozmawiać z trenerem, wszyscy powinni uzgodnić jak widzą dalsze losy klubu, bo również po awansie (jak i po jego braku ), czeka nas kolejna rewolucja i nowe wyzwania, nowe okoliczności, co do finansów, poziomu sportowego, tego ile da się wycisnąć z drużyny za te pieniądze itp. Przede wszystkim to uważam, że nie mamy wizji szerszej. Było trio i 100 pomysłów. Nie ma trio. Jest Jaro miał być inwestor, zrobiło się cicho. Jaro gada, że Sobol git trener i nie odejdzie póki on jest prezesem - po co takie głupoty mówić? To musi być zespołowa, konkretna praca, wizja na lata, konsekwentnie budowana. Do tego potrzeba fachowców jak Kiko, bo to niewatpliwie wizjoner jest, umie zrobić coś z niczego, ma pomysł, plan, możliwości, umiejętności. A taki Jaro, który 5 rok się uczy bycia właścicielem, gada głupoty, czy Sobol co najwyżej średni trener, to nic tu nie wnoszą - oprócz zamętu.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 29.05.2023 o godz. 14:43.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nikt nie mówi że z Kiko na 100% awansujemy. Ale damy sobie szanse aby awansować i pomożemy drużynie w tym awansie. Sobolewski ma piłkarzy którzy jak: Fernandez, Villar, James, Moltenis, Mula, Junca, Rodado którzy przerastają ta ligę o poziom i celem mają być baraże? Wszyscy wymienieni znajdą sobie miejsce w klubach Ekstraklasy a my mówimy o tym że naszym celem był awans z 10 miejsca na miejsca 3-6? Dodam jeszcze że do tego 10 miejsca z rundy jesiennej Sobol też przyłożył cegiełkę. Zastanawia mnie jeszcze jak to jest możliwe że u nas zawodnicy grali słabo bądź bardzo słabo a potem z powodzeniem grają w innych klubach Eklapy. Ale wracając do Sobolewskiego: czy uważasz że ten człowiek daje nadzieje na awans? Pytam poważnie, nie czy awansujemy bo to jest sport ale czy ten człowiek w Twojej ocenie daje realne nadzieje na awans?
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@Jaroo1,
Może się okazać że awansujemy, szkoda tylko że ostatnich latach to takich "finałowych" meczów było aż naddto, i niestety im większa stawka pojedynczego meczu tym było gorzej dla nas. Tak było za Wdowczyka gdy z Zagłębiem jeden mecz decydował o grupie mistrzowskiej. Tak było za Carillon gdy jeden mecz z Górnikiem decydował o pucharach. Tak było w końcu za Brzeczka gdy przegraliśmy finałowy bój z Radomiakiem. Chciałbym żeby ten zespół wspiął się na wyżyny, ale piłkarze musieliby to zrobić wbrew logice i tak jak mówisz dać z siebie 200% |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
@Jaroo1,
Wbrew pozorom nie różnimy się za bardzo w ocenie sytuacji. Do wczoraj uwazalem, ze zmiana trenera w trakcie sezonu bylaby niepptrzebna. Tak bylo po kolejnych bledach Sobola. Nawet mając na uwadze wagę awansu dla losów naszego klubu. Natomiast po wczorajszej kompromitacji zmienilem zdanie. Tak jak napisalem- dopoki nie przeszkadzal nie bylo sensu zmieniac. Ale jego wczorajsza praca to sabotaż. Natomiast zgadzamy sie w pelni co do tego, ze wypowiedzi Królewskiego są najczęsciej niepotrzebne. Caly czas podkresla, ze szybko sie uczy ale jakoś tego nie widac. A już wypowiedz o Sobolewskim jako trenerze na lata...biorac pod uwagę historię Stawowego i jego 10letniego kontraktu... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Teoretycznie większe nadzieje na awans daje Kiko, a praktycznie może taka zmiana tydzień przed barażami wprowadzi więcej niepokoju niż spokoju? Dla mnie w tej chwili to są dywagacje na poziomie - jest mecz wyrównanych drużyn i można go wygrać, przegrać i zremisować. I skąd ja mam wiedzieć jaki wynik padnie? Wszystko teraz robić na wariata, a być może pokażemy się z innej strony i awans się uda bo jak mowie, mecze z TBB i PBB jakąs tam nadzieję dają. Na dłuższą metę to bym w ciemno wolał Kiko niż Sobola, tylko chodzi o to, że teraz jest słaby czas na takie zmiany. Z Sobolem moim zdaniem skończy się jednym z 3 wariantów awansuje - zostanie dalej ale ekstraklasa g przerośnie i szybko poleci nie awansuje - zostanie zmieniony lub skończy jak Brzęczek, tzn zacznie kolejny sezon, skład będzie słabszy, wyniki w I lidze na starcie będzie miał słabe i poleci. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zakładając że Kiko zgodziłby się przejąć Wisłę to masz trenera który zna tę drużynę i zawodników czyli ryzyko jest trochę mniejsze.
Ostatnio edytowane przez RAF : 29.05.2023 o godz. 15:31.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No niby masz rację, tylko widzisz. Patrząc na całokształt, to słaby trener, czy to od razu oznacza, że nie daje nadziei na awans - nie wiem. Mówiąc trener mam na myśli też po prostu klub i jego grę w tym roku.
Patrząc na te 4 porażki to skompromitowany trener. Ale patrząc na mecze z TBB i Podbeskidziem to nadzieja jest. Dla mnie Wuja nie dawał totalnie nadziei. Sobol gubi się, te 3 pierwsze porażki w tej rundzie to siara, ta wczorajsza to jest po prostu wstyd i kompromitacja ale jeszcze bym go nie umiescił w tym szeregu co Brzęczka. I choć przed rundą mówiło się, że awans to będzie wyczyn, że walczymy ale patrzcie, jest 10 miejsce i dramat, to jednak brak teraz awansu będzie kompromitacją, z takim składem i wtedy dla mnie to już będzie poziom Wuja jako trenera - no chyba, że byśmy odpadli po super walce, przez niefart. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się że Wujo miał Wisłę o wiele słabszą personalnie niż Sobolewski ma obecnie. Ja bym Sobolewskiego nie określił słabym trenerem ale bardzo, bardzo słabym trenerem. Ktoś napisał że danie odpoczynku Jamesowi nadaje się na zwolnienie dyscyplinarne i ja się z tym w pełni zgadzam. Nie ma innego wytłumaczenia jak zlekceważenie przeciwnika co samo dyskwalifikuje go jako trenera. Bo jak zawodnicy widzą że jeden z asów odpoczywa bo i tak damy radę to poziom mobilizacji drastycznie sam spada. Za samo to powinien wylecieć na zbity pysk.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Albo jak łatwo pisało się "po co Sobolewski wystawił Mule z TBB, przecież jest po kontuzji" ale Igbekeme po kontuzji to można już wystawiać? Sobol jest często chaotyczny i niekonsekwentny, ale nie mówcie że kibice są inni. No może jeszcze bardziej niekonsekwentni i emocjonalni. Ale w odróżnieniu od trenera nie wiedzą nawet 5% tego co dzieje się w szatni oraz ich odpowiedzialność za swoje slowa jest zerowa. Sobol nadstawia głowę i karierę, więc uważam że nie podejmuje decyzji "od tak". To czy jest najlepsza osoba w obecnym miejscu dla Wisły jest już innym rozwazaniem. Gramy do końca i po sezonie niech mądre głowy decydują.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.05.2023 o godz. 09:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
To wy obrońcy Sobola próbujecie sprowadzić rozmowę do granic absurdu byle tylko wyszło na wasze.Co to za .......enie,że jak wygrywaliśmy to nikt nic nie pisał?Wróć do tematów meczowych z przed kilku tygodni i zobaczysz,że zwracano uwagę dokładnie na te same błędy Sobola o których teraz huczy w internecie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To nic że pisałem że Sobol jest do wymiany po sezonie jak nie będzie awansu. Nie wiem czy może tak pisac obrońca Sobola? Może czy nie? To mi przypomina sprowadzanie dyskusji o Sobolu do dyskusji o polityce. Jak jesteś przeciw PiSowi to na pewno jesteś za PO. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trener w trakcie meczu może pomóc (realnie) drużynie przeprowadzając zmiany. Nie chce mi się dokładnie sprawdzać ale za Sobola, chyba tylko raz jego zmiany przyniosły jakiś efekt i było to na samym początku chyba w meczu z Podbeskidziem.... Oczywiście, może być to kwestia słabych zmienników, ale z drugiej strony nie widziałem, żeby Rodado, czy Duda słaniali się na nogach, a to co grali przed zmiana dawało drużynie więcej niż wnieśli zmiennicy...
Szczególnie Zyro... przecież on w żadnym meczy, w którym wchodził nie dał nic drużynie, takie zmiany to jak wywieszenie białej flagi... ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Piłkarze zarabiający po kilkadziesiąt czy niektórzy 120 tysięcy, nie wytrzymują presji? To niech zmienią zawód.
Presji to może nie wytrzymywać górnik pracujący w ciężkich warunkach, cały czas z zagrożeniem bezpieczeństwa czy samotna matka wychowująca gromadkę dzieci. A nie piłkarz, który to wybrał sobie zawód, który powinien być jego pasją i jeszcze do tego dobrze wynagradzany. No ale głaszczemy trenera dalej po główce. Bo legenda nasza. Tym, którzy wierzą, że nagle nasza gra się odmieni, polecam wiadro zimnej wody. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tam był chyba grubszy towar.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Polskie Silk Road: Kraków-Chorzów-Łódź zobowiązuje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Towar nie towar ale to najprostsze wytłumaczenie tego czego byliśmy świadkami.
Sobol już przed meczem wyglądał jak po przegranej. A sposób w jaki straciliśmy bramkę na 1:1 nie jest normalny.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.05.2023 o godz. 21:07.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja tego wpisu nie uważam za aż tak absurdalny.
Bo ten mecz naprawdę wymyka się zasadom logiki i był po prostu dziwny. Śmierdzący. Kuriozalna taktyka, wybory personalne, zmiany... Nie wiem po co to miałoby być...Ale skoro kursy przed meczem były w granicach 12:1 na wygraną Sosnowca to ile wynosiły po bramce na 1:0? Pewnie ze 20:1 albo i 25. Kupa szmalcu do zarobienia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie.wiem czy tak bylo ale powiedz mi: dlaczego zaraz po tym.jak Duda walnął w poprzeczke a Rodado prawie strzelil na wslizgu obaj zostali.zmienieni. na Bashę i Żyrę...
Dziwne to ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jesli kurs na zwyciestwo Wisły w 1 polowie a Sosnowca w calym meczu wynosil 51 to mozna zacząc miec chore mysli ![]()
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
On chciał wyjebać w trybuny tylko mu zeszło
![]() ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
jest bardzo wiele takich opinii, i ja tez sie z nimi zgadzam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
wiedzą tylko Ci którzy mają realny i największy wpływ na wynik a nie narybek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czyli gdyby taki był scenariusz to teraz jest nadzieja ze znowu zobaczymy zmotywowana i walczącą Wisłę w następnych spotkaniach ?
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
noname7 przecież dobrze napisał Wisła w spotkaniach zasuwała na maksa az nie miała bezpiecznego wyniku . Jak presja z Sosnowcem wolne żarty. Mogła nas szybko i łatwo zdobyta bramka uśpić.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
A jaki był sens, żeby wygrał Sosnowiec? Bo jeśli ktoś tego chciał, to nie poprawili w żaden sposób swojej sytuacji w lidze?
Ludzie grający u buków? Przecież wystarczy sprawdzić kto obstawił dużą kasę na Sosnowiec. Przyznam, że jak przed meczem zobaczyłem 10 na zwycięstwo Sosnowca to przez chwilę pomyślałem: a ch... postawię z dwa, trzy koła, ale potem aż sam z siebie zacząłem się śmiać. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|