The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2023, 15:49
Zwolnienie trenera to największa głupota jaką można teraz wykonać.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2023, 15:54
Wydaje mi się że Wujo miał Wisłę o wiele słabszą personalnie niż Sobolewski ma obecnie. Ja bym Sobolewskiego nie określił słabym trenerem ale bardzo, bardzo słabym trenerem. Ktoś napisał że danie odpoczynku Jamesowi nadaje się na zwolnienie dyscyplinarne i ja się z tym w pełni zgadzam. Nie ma innego wytłumaczenia jak zlekceważenie przeciwnika co samo dyskwalifikuje go jako trenera. Bo jak zawodnicy widzą że jeden z asów odpoczywa bo i tak damy radę to poziom mobilizacji drastycznie sam spada. Za samo to powinien wylecieć na zbity pysk.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2023, 16:45
Trener w trakcie meczu może pomóc (realnie) drużynie przeprowadzając zmiany. Nie chce mi się dokładnie sprawdzać ale za Sobola, chyba tylko raz jego zmiany przyniosły jakiś efekt i było to na samym początku chyba w meczu z Podbeskidziem.... Oczywiście, może być to kwestia słabych zmienników, ale z drugiej strony nie widziałem, żeby Rodado, czy Duda słaniali się na nogach, a to co grali przed zmiana dawało drużynie więcej niż wnieśli zmiennicy...
Szczególnie Zyro... przecież on w żadnym meczy, w którym wchodził nie dał nic drużynie, takie zmiany to jak wywieszenie białej flagi...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
noname7
Junior Member

Od: 05.2018

Stary 29.05.2023, 16:55. .
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zwykłe myślenie życzeniowe.
Sobolewski po meczu z PBB był chwalony że ogarnął dobrze zmiany, Wisła była chwalona, że sobie poradziła bez Fernandeza.

Wczoraj kompromitacja i już jest nagonka, że awansu w barażach na 100% nie będzie. Jak jesteście tacy pewni to duża kasa do wzięcia u buków. Wystarczy dom zastawić i można się będzie zapewne mocno wzbogadzić, bo podejrzewam, że u buków będziemy faworytem do awansu z baraży, także obstwiając brak awansu naszego, można zyskać więcej niż obstawiając na innych.

Oczywiście za wczorajszy mecz wstyd ale GDYBY, gdyby, gdyby... No gdyby wczoraj były 3 pkt, to dzisiaj by tu było pianie nad Sobolem, że dokonał rzeczy niemozliwych, że już tylko Łęczna i mamy awans bezpośredni.

To jest takie typowe .......enie, które jest tutaj uskuteczniane po każdej porażce. A jak przyjdzie wygrana to cicho, nie jest tak źle, niech se popracuje jeszcze.

Jak ktoś twierdzi, że nie mamy szans na awans z baraży to gratuluję bycia jasnowidzem.

A co do tego, że Kiko ogarnie, na pewno będzie lepszy. A jak Kiko nie ogarnie, zrobi się zamęt, nic się nie poprawi przez tydzień to co? Też będzie do szybkiego wy.......enia?

A może właśnie tak będzie, że zrobią się kwasy, nie ogarnie i nie awansujemy. Może tak być? Czy to już wszystko jest na 100% pewne, że:
- teraz nie mamy szans na awans z baraży - można obstawiać bo to 100% pewne
- Kiko wszystko zmieni w tydzień. Na 100%.

Nie wiem jak to nazwać, fanatyzm? Podejrzane jest jak ktoś w sporcie coś wie na 100% zanim to się wydarzy... I nie dopuszcza nawet myśli, jakichś szans, że może akurat wyjdzie wprost odwrotnie i on się myli.
Eksperci z internetów...

PS Przecież jak my awansujemy z Sobolem - na co oczywiście jakiś procent szans mamy. To wy się pozamykacie i tyle będzie z tej pewności 100%, że to nie ma szans się udać. A jakbyśmy dobrze 2 mecze zagrali, to o boże, by się zaczęło jaka drużyna zajebista, jak Sobol jednak dał radę, jak się spięliśmy, jak presję wytrzymaliśmy, jaki to wyczyn, że w takim sezonie udało się awansować.

Hehe dokładnie kolego , typowa mentalnosc , polskich januszy ,, w skietach i klapkach,, , ignorantow i frustratów życiowych, majacych regularną sztycznosc z uzywkami , brakiem regularnej, intensywnej aktynowsci fizycznej , z regularnym netflixem czy innymi bzdurynmi serialami , które mocno zaburzają funkcjonowanie mózgu , funkcje poznawcze i pamięć oraz zaprogramowaną krótkowzroczność.

Widze , ze koles pisze o udziale Sobola w 10tym miejscu. Naprawde? Wymienie teraz mecze Sobola w lidze na jesien , celowo pomijając pp , gdzie Wisla nawet będąc hegemonem , olewała sprawe , wiec logiczne , ze tym bardziej bedzie olewala , mając tak inne cele i tak wąską ławkę ( gadanie o wybijaniu sie na pucharach majac takie problemy ... lepiej przemilczec )
ŁKS 2-0 - > 2-2 z LIDEREM
TERMA 0-0 ( mecz podobno fatalny , jeden z dwoch , ktorych nie ogladalem w tym sezonie , WYJAZD )
PODBE 3-3 ( bardzo fajny mecz druzyny grajacej od 40' w 10tke , z niezle dysponowanym tego dnia rywalem , stracona bramka w doliczonym )
SOSNOWIEC 2-1
LECZNA 1-2 ( 16 sytuacji w jednej polowie , pokaz mi jeden z drugim taką połowę pierwszoligowej Wisły Jurka )
Sandecja ( swojak w 86' , kolejka , w której na 9 meczów , padlo 7 remisów , 5 w doliczonym , Wisla swojak w 86' , podbe wyrownalo w 80 , 2 mecze z 2-0 na 2-2 , jeden z 3-0 na 3-3 ; to nie bylo czyste , nie ma takich ,,przypadkow,, nie ma takiej siły , zeby w jednej lidze zdarzylo sie cos takiego samoistnie )

Z kadrą co mecz 12-15/20 zawodników z rocznika 2000+ (!) ,,wspartymi,, Michałem Żyro... , ciagle kontuzjowanym , a co za tym idzie wypadajacym z rytmu Vulnettem , Baltą , Łasickim , Jarochem , Rodado i Fernandezem oraz dokoptowanym Hugim. Tak nawoywaliscie kiedyś o młodych Polaków , no to mieliscie pokaz na jesien hehe - NAJGORSZA WISŁA w XXI w.

Kur... Naprawde nic nie zmienił ? Ostro ...

Kolejna sprawa: pisanie o braku mentalnosci druzyny - ostro, bez kitu... . Włącz sobie jeden z drugim wszystkie mecze domowe z tej rundy. Każdy poza Chojnicami i drugą połową z Resovią to był gruby ogień do momentu zamkniecia meczu wynikowo , jak mozna cos takiego wypisywac , nawet mając zrytą głowę od wszelakich używek i innych rozpraszaczy

Jak można wytykac mecz z Puszczą ? Jakbyś jeden z drugim grał kiedyś w piłke, bazował na technice i grze ziemią to byś wiedział, że granie na czymś takim jest PRZEKU****ONE ( nie ma lepszego slowa oddajacego ta sytuacje) nawet dla największych kotów. Podania , gdzie widac golym okiem , że piłka wytraca impet , co z automatu wplywa na plynnosc w grze , a co jest wodą na młyn dla takich drwali jak Puszczą.

Mecz z ŁKSem - w pierwszej polowie dobre 5+ przechwytów na 30stym metrze od bramki ŁKSu , piana na pysku , granie dalej swoje po takiej paskudnej bramce i wyjscie na prowadzenie - wali na łeb to wasze pieprzenie o braku mentalnosci i celowa chęć przydupcenia się - niczym rozchwiana baba - do trenera
Babole wali gość , który non stop leczy kontuzje i nie ma rytmu meczowego- janusz jeden z drugim wie co to znaczy ? Jak nie to niech spojrzy na wczorajszego Junce , który na 1 lige jest PANEM piłkarzem.

Kolejna sprawa - czepianie się wpuszczania Młynka i Cisse - a kogo ,, ignorancie,, ma puścic na to skrzydło przy kontuzji Muli? Pusciłby Kube , to po takim meczu byloby przywalanie się , że puszcza ,,dziadka,, , a i samemu Kubie by sie oberwało - cos nieprawdopodobnego ,że tak się da.

Wczorajszy mecz wyglądał jak mecz z Ruchem. To śmierdzi na kilometr , że drużyna tłamsząca u siebie rywali , w meczu z goścmi , którzy są na wakacjach i maja ZERO bramek na wyjezdzie w 2023 , rozpoczynając tak mecz , nie idzie po następne bramki tylko pozoruje ataki i ma ich tak malo w stosunku do meczów poprzednich. Presja ? Jaka presja - z termą mecz prawie tak samo ważny , a tam była ciężka nawałnica - 16-2 w sytuacjach w drugiej polowie , 5 sam na sam w calym meczu. Pogoda ? Nie , nie bylo wcale duszno. Nie czułem złości , rzadko ją czuje dzięki pracy mentalnej i roznym technikom. Czułęm niesmak i obrzydzenie , że moja ukochana pasja tak robi.
Nie wierze w ąż takie dyletanctwo Sobola ( żeby nie bylo , nie oceniam go jako trenera, nie mam kompletnie zdania na ten temat bo ileż on ma na liczniku czasu jako pierwszy trener... a do tego w jakich warunkach ciagle pracuje. Przedstawiam tylko fakty, które są do sprawdzenia , a nie jakies dopowiedzenia sfrustrowanych januszy , którzy podświadomie tylko czekają na takie momenty, żeby miec swoje 5 minut), że nie wpuszcza szybkiego Benito , tylko bezproduktywnego Michała . Tak samo jak nie wpuszcza chwalonego przez siebie Szocika. I ten brak kota Jamesa... James momentami > Fernandez

Jestem pewien , ze Wisła shandlowala pare meczów w ostatnich latach pod $ , nie pod sukcesy ( 2gie miejsce po wolnym Semira na Legii i odpuszczenie ostatnich meczów , na MP bez szans , a kopać sie po Kaukazach nie bylo sensu z taką kadrą , z dużą dozą prawdopodobienstwa wyłapania w pape , remisy za Kazka w meczach mega pod kontrolą , 2016- Terma i gol bramkarza , a wczesniej DG i polowa sie nie cieszy , druga polowa pozoruje. Wisła wtedy byla mega bezpieczna , wiadomo,że miala problemy finansowe , więc czemu 2-3 meczów w sezonie nie shandlowac , gawiedź na rauszu i tak sie nie skapnie : D
Czy ten mecz wczorajszy - nie stwierdzam , ale okolicznosci są zatrważajace , a i moment średni , ale niewiadomo jakie są horyzonty ,,niewidzialnej grupy,,.

Za duża powatarzalność takich kwestii. Tak jak poszczegołne rządy krajów mają kogoś nad sobą , tak jak grubasy mialy parasol ochronny i ktoś ich dopuscil do tak wielkiego klubu , ale że bylo za grubo to trzeba byo to ściąć , tak tutaj tez ktoś moze trzymać nad tym pieczę. Nie wiadomo jakie są horyzonty , nie wiecie wszystkiego co sie dzieje za kulisami , a wydarzenia na świecie pokazują dobitnie ,że za nimi dzieją sie prze grube rzeczy. A jak ktoś ma pewnośc , ze i tak wjedzie do ekstraklasy i tak , to czemu nie podreperowac finansów klubu. Dziwnym trafem Wisła ciągle spada na 4 łapy , a inne kluby nie. Za potężny twór , a kto by taki posądził o takie cos ? ; )

Kolejka remisów pokazała dobitnie wszystko.
https://sport.tvp.pl/68484536/korupc...yzszych-ligach
,, w Polsce ustawia sie mecze ,, . Skoro ustawia się w największych ligach to w Polsce nie ? Jest tyle meczów , że można to zrobic niepostrzeżenie , są takie możliwosci za granicą , że można to zrobić bez zwrócenia uwagi na siebie.

Osoby mające problem z czytaniem ze zrozumieniem i majace przysloniety ogląd frustracja życiową lepiej niech sie do tego nie odnosza. Szambo wybija za 3,2,1 ...

WISŁA TO JEST POTĘGA I CHWAŁA NA WIEKI
Powód: dodanie treści
Ostatnio edytowane przez noname7 : 29.05.2023 o godz. 17:36.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.05.2023, 17:05
Piłkarze zarabiający po kilkadziesiąt czy niektórzy 120 tysięcy, nie wytrzymują presji? To niech zmienią zawód.
Presji to może nie wytrzymywać górnik pracujący w ciężkich warunkach, cały czas z zagrożeniem bezpieczeństwa czy samotna matka wychowująca gromadkę dzieci.
A nie piłkarz, który to wybrał sobie zawód, który powinien być jego pasją i jeszcze do tego dobrze wynagradzany.
No ale głaszczemy trenera dalej po główce. Bo legenda nasza. Tym, którzy wierzą, że nagle nasza gra się odmieni, polecam wiadro zimnej wody.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.05.2023, 17:07
RAF napisał(a):Wyświetl post
W mojej ocenie sytuacja jest prosta: jeżeli Wisła nie zwolni Sobolewskiego to moim zdaniem będzie to równoznaczne z oddaniem walki o Ekstraklasę walkowerem. Ktoś tu zadał pytanie co zmieni pogonienie Sobolewskiego? Dużo! Po pierwsze trener z umiejętnościami potrafiący czytać grę może pomóc drużynie w czasie meczu. Umiejetność czytania gry ma wpływ na zmiany i modyfikacje taktyki których to umiejętności Sobolewski nie ma! 90% potencjału tej drużyny to Hiszpanie - trener Hiszpan szybciej dotrze do nich w tych mega ważnym momencie niż Sobolewski. Będzie to też znak dla piłkarzy ze Klub ten awans traktuje poważnie.

To nie chodzi już o sam awans a o przyszłość Klubu!!! Ja nie wiem czy tylko my kibice to widzimy?
Przyszedł Hyballa i z marszu były wyniki gdy inni się bali .Wiem ,wiem to był Hyballa
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 29.05.2023, 17:19
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Przyszedł Hyballa i z marszu były wyniki gdy inni się bali .Wiem ,wiem to był Hyballa
Ja akurat totalnym krytykiem Hyballi nie jestem
Ostatnio edytowane przez RAF : 29.05.2023 o godz. 17:47.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.05.2023, 19:25
A potem był Hyballa i wyników nie było.

Zawsze w takich sytuacjach jest pytanie o to, ile naprawdę dał dany trener - obojętne Hyballa, Skowronek czy inny Sobolewski - który najpierw ma dobrą serię, a potem wszystko się zaczyna psuć. Czasem po prostu to jest tylko ten moment, w którym inni są zaskoczeni czymś nieznanym. Tym, że za Hyballi wszyscy zapieprzają jak porąbani, tym że wchodzi kilku nowych Hiszpanów, których nikt nigdy wcześniej nie widział, tym, że drużynę prowadzi gwiazda BVB.

Potem wszystko wraca do szarej rzeczywistości, bo okazuje się, że wszyscy się już nauczyli tego stylu gry czy tego piłkarza i najzwyczajniej w świecie wiedzą już jak się ustawić do takiej gry, a trener nie potrafi tej gry zmienić i dalej uparcie próbuje tego samego zdziwiony tym, że przecież działało a teraz nie działa.

Ta nasza przaśna liga uczy czasem pokory - Polska Myśl Szkoleniowa jest przaśna, tępa i sto lat za Murzynami, ale co jak co, ale w destrukcji jest niezła. Tu się komuś wejdzie pięć razy w nogi, tam się ustawi autobus, gdzieś się zaora boisko, gdzie indziej wystawi koszykarzy na stałe fragmenty gry.

Oczywiście można się dopatrywać w tym podstępnych piłkarzy, którym się nie chce utrzymać tego, co kiedyś działało (jak wielokrotnie na tym forum), bo kibice też nie potrafią sobie inaczej wytłumaczyć tego, że kiedyś działało, a teraz już nie działa. Ale trudno nie zwrócić uwagi na to, że polskie ligi wielokrotnie negatywnie weryfikowały już trenerów, którym najpierw żarło, a potem przestało. Oraz piłkarzy, którzy nie potrafią wytrzymać siłowego grania albo bycia koszonym równo z trawą nie przez miesiąc, tylko na okrągło.

Strach jest fajny, ale krótkoterminowy. Przeciwnicy boją się tak naprawdę do momentu, w którym ktoś pokaże, że zna receptę na dany styl gry, że nie taki diabeł straszny. Przestali się bać futbolu na tak, tiki-taki, gegenpressingu - czemu nie mieliby przestać się bać nas? Może gdybyśmy mieli piłkarzy przewyższających innych o głowę samą jakością jak za szczytowego Kasperczaka albo jak ManC teraz, to taki strach by mógł trwać dłużej. Ale nie mamy. Nie ma co opierać swojej wiary w powodzenia na tym, że będą się nas bać.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.05.2023, 19:46
noname7 napisał(a):Wyświetl post
Hehe dokładnie kolego , typowa mentalnosc , polskich januszy ,, w skietach i klapkach,, , ignorantow i frustratów życiowych, majacych regularną sztycznosc z uzywkami , brakiem regularnej, intensywnej aktynowsci fizycznej , z regularnym netflixem czy innymi bzdurynmi serialami , które mocno zaburzają funkcjonowanie mózgu , funkcje poznawcze i pamięć oraz zaprogramowaną krótkowzroczność.

Widze , ze koles pisze o udziale Sobola w 10tym miejscu. Naprawde? Wymienie teraz mecze Sobola w lidze na jesien , celowo pomijając pp , gdzie Wisla nawet będąc hegemonem , olewała sprawe , wiec logiczne , ze tym bardziej bedzie olewala , mając tak inne cele i tak wąską ławkę ( gadanie o wybijaniu sie na pucharach majac takie problemy ... lepiej przemilczec )
ŁKS 2-0 - > 2-2 z LIDEREM
TERMA 0-0 ( mecz podobno fatalny , jeden z dwoch , ktorych nie ogladalem w tym sezonie , WYJAZD )
PODBE 3-3 ( bardzo fajny mecz druzyny grajacej od 40' w 10tke , z niezle dysponowanym tego dnia rywalem , stracona bramka w doliczonym )
SOSNOWIEC 2-1
LECZNA 1-2 ( 16 sytuacji w jednej polowie , pokaz mi jeden z drugim taką połowę pierwszoligowej Wisły Jurka )
Sandecja ( swojak w 86' , kolejka , w której na 9 meczów , padlo 7 remisów , 5 w doliczonym , Wisla swojak w 86' , podbe wyrownalo w 80 , 2 mecze z 2-0 na 2-2 , jeden z 3-0 na 3-3 ; to nie bylo czyste , nie ma takich ,,przypadkow,, nie ma takiej siły , zeby w jednej lidze zdarzylo sie cos takiego samoistnie )

Z kadrą co mecz 12-15/20 zawodników z rocznika 2000+ (!) ,,wspartymi,, Michałem Żyro... , ciagle kontuzjowanym , a co za tym idzie wypadajacym z rytmu Vulnettem , Baltą , Łasickim , Jarochem , Rodado i Fernandezem oraz dokoptowanym Hugim. Tak nawoywaliscie kiedyś o młodych Polaków , no to mieliscie pokaz na jesien hehe - NAJGORSZA WISŁA w XXI w.

Kur... Naprawde nic nie zmienił ? Ostro ...

Kolejna sprawa: pisanie o braku mentalnosci druzyny - ostro, bez kitu... . Włącz sobie jeden z drugim wszystkie mecze domowe z tej rundy. Każdy poza Chojnicami i drugą połową z Resovią to był gruby ogień do momentu zamkniecia meczu wynikowo , jak mozna cos takiego wypisywac , nawet mając zrytą głowę od wszelakich używek i innych rozpraszaczy

Jak można wytykac mecz z Puszczą ? Jakbyś jeden z drugim grał kiedyś w piłke, bazował na technice i grze ziemią to byś wiedział, że granie na czymś takim jest PRZEKU****ONE ( nie ma lepszego slowa oddajacego ta sytuacje) nawet dla największych kotów. Podania , gdzie widac golym okiem , że piłka wytraca impet , co z automatu wplywa na plynnosc w grze , a co jest wodą na młyn dla takich drwali jak Puszczą.

Mecz z ŁKSem - w pierwszej polowie dobre 5+ przechwytów na 30stym metrze od bramki ŁKSu , piana na pysku , granie dalej swoje po takiej paskudnej bramce i wyjscie na prowadzenie - wali na łeb to wasze pieprzenie o braku mentalnosci i celowa chęć przydupcenia się - niczym rozchwiana baba - do trenera
Babole wali gość , który non stop leczy kontuzje i nie ma rytmu meczowego- janusz jeden z drugim wie co to znaczy ? Jak nie to niech spojrzy na wczorajszego Junce , który na 1 lige jest PANEM piłkarzem.

Kolejna sprawa - czepianie się wpuszczania Młynka i Cisse - a kogo ,, ignorancie,, ma puścic na to skrzydło przy kontuzji Muli? Pusciłby Kube , to po takim meczu byloby przywalanie się , że puszcza ,,dziadka,, , a i samemu Kubie by sie oberwało - cos nieprawdopodobnego ,że tak się da.

Wczorajszy mecz wyglądał jak mecz z Ruchem. To śmierdzi na kilometr , że drużyna tłamsząca u siebie rywali , w meczu z goścmi , którzy są na wakacjach i maja ZERO bramek na wyjezdzie w 2023 , rozpoczynając tak mecz , nie idzie po następne bramki tylko pozoruje ataki i ma ich tak malo w stosunku do meczów poprzednich. Presja ? Jaka presja - z termą mecz prawie tak samo ważny , a tam była ciężka nawałnica - 16-2 w sytuacjach w drugiej polowie , 5 sam na sam w calym meczu. Pogoda ? Nie , nie bylo wcale duszno. Nie czułem złości , rzadko ją czuje dzięki pracy mentalnej i roznym technikom. Czułęm niesmak i obrzydzenie , że moja ukochana pasja tak robi.
Nie wierze w ąż takie dyletanctwo Sobola ( żeby nie bylo , nie oceniam go jako trenera, nie mam kompletnie zdania na ten temat bo ileż on ma na liczniku czasu jako pierwszy trener... a do tego w jakich warunkach ciagle pracuje. Przedstawiam tylko fakty, które są do sprawdzenia , a nie jakies dopowiedzenia sfrustrowanych januszy , którzy podświadomie tylko czekają na takie momenty, żeby miec swoje 5 minut), że nie wpuszcza szybkiego Benito , tylko bezproduktywnego Michała . Tak samo jak nie wpuszcza chwalonego przez siebie Szocika. I ten brak kota Jamesa... James momentami > Fernandez

Jestem pewien , ze Wisła shandlowala pare meczów w ostatnich latach pod $ , nie pod sukcesy ( 2gie miejsce po wolnym Semira na Legii i odpuszczenie ostatnich meczów , na MP bez szans , a kopać sie po Kaukazach nie bylo sensu z taką kadrą , z dużą dozą prawdopodobienstwa wyłapania w pape , remisy za Kazka w meczach mega pod kontrolą , 2016- Terma i gol bramkarza , a wczesniej DG i polowa sie nie cieszy , druga polowa pozoruje. Wisła wtedy byla mega bezpieczna , wiadomo,że miala problemy finansowe , więc czemu 2-3 meczów w sezonie nie shandlowac , gawiedź na rauszu i tak sie nie skapnie : D
Czy ten mecz wczorajszy - nie stwierdzam , ale okolicznosci są zatrważajace , a i moment średni , ale niewiadomo jakie są horyzonty ,,niewidzialnej grupy,,.

Za duża powatarzalność takich kwestii. Tak jak poszczegołne rządy krajów mają kogoś nad sobą , tak jak grubasy mialy parasol ochronny i ktoś ich dopuscil do tak wielkiego klubu , ale że bylo za grubo to trzeba byo to ściąć , tak tutaj tez ktoś moze trzymać nad tym pieczę. Nie wiadomo jakie są horyzonty , nie wiecie wszystkiego co sie dzieje za kulisami , a wydarzenia na świecie pokazują dobitnie ,że za nimi dzieją sie prze grube rzeczy. A jak ktoś ma pewnośc , ze i tak wjedzie do ekstraklasy i tak , to czemu nie podreperowac finansów klubu. Dziwnym trafem Wisła ciągle spada na 4 łapy , a inne kluby nie. Za potężny twór , a kto by taki posądził o takie cos ? ; )

Kolejka remisów pokazała dobitnie wszystko.
https://sport.tvp.pl/68484536/korupc...yzszych-ligach
,, w Polsce ustawia sie mecze ,, . Skoro ustawia się w największych ligach to w Polsce nie ? Jest tyle meczów , że można to zrobic niepostrzeżenie , są takie możliwosci za granicą , że można to zrobić bez zwrócenia uwagi na siebie.

Osoby mające problem z czytaniem ze zrozumieniem i majace przysloniety ogląd frustracja życiową lepiej niech sie do tego nie odnosza. Szambo wybija za 3,2,1 ...

WISŁA TO JEST POTĘGA I CHWAŁA NA WIEKI
Stary, weekend się skończył, nie pij w poniedziałek, bo to niebezpieczne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.05.2023, 19:49
Tam był chyba grubszy towar.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.05.2023, 20:00
Polskie Silk Road: Kraków-Chorzów-Łódź zobowiązuje
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.05.2023, 20:52
Towar nie towar ale to najprostsze wytłumaczenie tego czego byliśmy świadkami.

Sobol już przed meczem wyglądał jak po przegranej.

A sposób w jaki straciliśmy bramkę na 1:1 nie jest normalny.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.05.2023 o godz. 21:07.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 29.05.2023, 21:28
A ja tego wpisu nie uważam za aż tak absurdalny.
Bo ten mecz naprawdę wymyka się zasadom logiki i był po prostu dziwny. Śmierdzący.
Kuriozalna taktyka, wybory personalne, zmiany...
Nie wiem po co to miałoby być...Ale skoro kursy przed meczem były w granicach 12:1 na wygraną Sosnowca to ile wynosiły po bramce na 1:0? Pewnie ze 20:1 albo i 25.
Kupa szmalcu do zarobienia.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 29.05.2023, 21:40
jest bardzo wiele takich opinii, i ja tez sie z nimi zgadzam
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.05.2023, 21:40
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
A ja tego wpisu nie uważam za aż tak absurdalny.
Bo ten mecz naprawdę wymyka się zasadom logiki i był po prostu dziwny. Śmierdzący.
Kuriozalna taktyka, wybory personalne, zmiany...
Nie wiem po co to miałoby być...Ale skoro kursy przed meczem były w granicach 12:1 na wygraną Sosnowca to ile wynosiły po bramce na 1:0? Pewnie ze 20:1 albo i 25.
Kupa szmalcu do zarobienia.
sądzisz że Duda chciał przydzwonić w poprzeczkę czy nikt mu nie powiedział?
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 29.05.2023, 21:48
wiedzą tylko Ci którzy mają realny i największy wpływ na wynik a nie narybek.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 29.05.2023, 21:49
Watts napisał(a):Wyświetl post
Nie.wiem czy tak bylo ale powiedz mi: dlaczego zaraz po tym.jak Duda walnął w poprzeczke a Rodado prawie strzelil na wslizgu obaj zostali.zmienieni. na Bashę i Żyrę...
Dziwne to
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.05.2023, 22:03
Czyli gdyby taki był scenariusz to teraz jest nadzieja ze znowu zobaczymy zmotywowana i walczącą Wisłę w następnych spotkaniach ?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 29.05.2023, 22:03
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Nie.wiem czy tak bylo ale powiedz mi: dlaczego zaraz po tym.jak Duda walnął w poprzeczke a Rodado prawie strzelil na wslizgu obaj zostali.zmienieni. na Bashę i Żyrę...
Dziwne to
pytałem bez ironii, zmiany na odwrót rzeczywiście trudno wytłumaczyć, ale w takim razie cui bono?
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.05.2023, 22:07
MaLk napisał(a):Wyświetl post
A potem był Hyballa i wyników nie było.

Zawsze w takich sytuacjach jest pytanie o to, ile naprawdę dał dany trener - obojętne Hyballa, Skowronek czy inny Sobolewski - który najpierw ma dobrą serię, a potem wszystko się zaczyna psuć. Czasem po prostu to jest tylko ten moment, w którym inni są zaskoczeni czymś nieznanym. Tym, że za Hyballi wszyscy zapieprzają jak porąbani, tym że wchodzi kilku nowych Hiszpanów, których nikt nigdy wcześniej nie widział, tym, że drużynę prowadzi gwiazda BVB.

Potem wszystko wraca do szarej rzeczywistości, bo okazuje się, że wszyscy się już nauczyli tego stylu gry czy tego piłkarza i najzwyczajniej w świecie wiedzą już jak się ustawić do takiej gry, a trener nie potrafi tej gry zmienić i dalej uparcie próbuje tego samego zdziwiony tym, że przecież działało a teraz nie działa.

Ta nasza przaśna liga uczy czasem pokory - Polska Myśl Szkoleniowa jest przaśna, tępa i sto lat za Murzynami, ale co jak co, ale w destrukcji jest niezła. Tu się komuś wejdzie pięć razy w nogi, tam się ustawi autobus, gdzieś się zaora boisko, gdzie indziej wystawi koszykarzy na stałe fragmenty gry.

Oczywiście można się dopatrywać w tym podstępnych piłkarzy, którym się nie chce utrzymać tego, co kiedyś działało (jak wielokrotnie na tym forum), bo kibice też nie potrafią sobie inaczej wytłumaczyć tego, że kiedyś działało, a teraz już nie działa. Ale trudno nie zwrócić uwagi na to, że polskie ligi wielokrotnie negatywnie weryfikowały już trenerów, którym najpierw żarło, a potem przestało. Oraz piłkarzy, którzy nie potrafią wytrzymać siłowego grania albo bycia koszonym równo z trawą nie przez miesiąc, tylko na okrągło.

Strach jest fajny, ale krótkoterminowy. Przeciwnicy boją się tak naprawdę do momentu, w którym ktoś pokaże, że zna receptę na dany styl gry, że nie taki diabeł straszny. Przestali się bać futbolu na tak, tiki-taki, gegenpressingu - czemu nie mieliby przestać się bać nas? Może gdybyśmy mieli piłkarzy przewyższających innych o głowę samą jakością jak za szczytowego Kasperczaka albo jak ManC teraz, to taki strach by mógł trwać dłużej. Ale nie mamy. Nie ma co opierać swojej wiary w powodzenia na tym, że będą się nas bać.
O czyjej serii po objęciu piszesz Sobola czy Skowronka
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.05.2023, 22:08
noname7 przecież dobrze napisał Wisła w spotkaniach zasuwała na maksa az nie miała bezpiecznego wyniku . Jak presja z Sosnowcem wolne żarty. Mogła nas szybko i łatwo zdobyta bramka uśpić.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 29.05.2023, 22:16
pytałem bez ironii, zmiany na odwrót rzeczywiście trudno wytłumaczyć, ale w takim razie cui bono?
Nie mam pojęcia. Dziwne to wszystko, bardzo.
Ale jesli kurs na zwyciestwo Wisły w 1 polowie a Sosnowca w calym meczu wynosil 51 to mozna zacząc miec chore mysli
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.05.2023, 22:20
On chciał wyjebać w trybuny tylko mu zeszło
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.05.2023, 22:22
A jaki był sens, żeby wygrał Sosnowiec? Bo jeśli ktoś tego chciał, to nie poprawili w żaden sposób swojej sytuacji w lidze?
Ludzie grający u buków?
Przecież wystarczy sprawdzić kto obstawił dużą kasę na Sosnowiec.

Przyznam, że jak przed meczem zobaczyłem 10 na zwycięstwo Sosnowca to przez chwilę pomyślałem: a ch... postawię z dwa, trzy koła, ale potem aż sam z siebie zacząłem się śmiać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 29.05.2023, 22:26
nero napisał(a):Wyświetl post
On chciał wyjebać w trybuny tylko mu zeszło
jak mówi brzytwa Beckhama może czasami nie warto szukać kwadratowych jaj
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 29.05.2023, 22:28
Ubiegłoroczny spadek też był podejrzany - zwłaszcza ten brak reakcji na kolejne porażki, remisy i w konsekwencji na słynną serię 1/14.

Wydawałoby się, że po spadku powinna być wojna, a tu w zasadzie cały czas atmosfera bylay jak u wujka na imieninach.

Wszyscy zadowoleni.

To też jest zastanawiające.

Tak samo jak brak wyroków dla ludzi którzy wyprowadzili z Wisły ponad 30 mln złotych w latach 16-18.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 29.05.2023, 22:34
Zakładam że po awansie do Ekstraklasy jest premia a może nawet i podwyżka/renegocjacja kontraktów. Nie bardzo widzę możliwość żeby inny klub przyszedł do Wisły z taką propozycją i Wisła sama grająca o awans się na to zgodziła. Przecież nawet rozgrywając super mecz my możemy odpaść w barażach. Gdzie tu logika?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.05.2023, 22:57
Pytanie, kto miałby wiedzieć o takim przehandlowaniu meczu, bo przecież im więcej osób wie, tym wcześnie się wyda. Mecz mocno dziwny, ale doszukiwanie się, że X i Y tak ustawili, żeby zarobić, to jednak już podpada pod teorię spiskową. Po prostu brak taktyki i bezsensowne wybory personalne + trochę pecha.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.05.2023, 23:37
O czyjej serii po objęciu piszesz Sobola czy Skowronka
Jak zapewne zauważyłeś w tamtym zdaniu było napisane "obojętnie".
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.05.2023, 09:02
RAF napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się że Wujo miał Wisłę o wiele słabszą personalnie niż Sobolewski ma obecnie. Ja bym Sobolewskiego nie określił słabym trenerem ale bardzo, bardzo słabym trenerem. Ktoś napisał że danie odpoczynku Jamesowi nadaje się na zwolnienie dyscyplinarne i ja się z tym w pełni zgadzam. Nie ma innego wytłumaczenia jak zlekceważenie przeciwnika co samo dyskwalifikuje go jako trenera. Bo jak zawodnicy widzą że jeden z asów odpoczywa bo i tak damy radę to poziom mobilizacji drastycznie sam spada. Za samo to powinien wylecieć na zbity pysk.
Ci sami kibice co piszą o zwolnieniu dyscyplinarnym pisali przed wieloma meczami u siebie że warto się "wykartkowac" jednego czy drugiego zawodnika, czyli świadomie nie grać danym zawodnikiem.

Albo jak łatwo pisało się "po co Sobolewski wystawił Mule z TBB, przecież jest po kontuzji" ale Igbekeme po kontuzji to można już wystawiać?

Sobol jest często chaotyczny i niekonsekwentny, ale nie mówcie że kibice są inni. No może jeszcze bardziej niekonsekwentni i emocjonalni. Ale w odróżnieniu od trenera nie wiedzą nawet 5% tego co dzieje się w szatni oraz ich odpowiedzialność za swoje slowa jest zerowa. Sobol nadstawia głowę i karierę, więc uważam że nie podejmuje decyzji "od tak".

To czy jest najlepsza osoba w obecnym miejscu dla Wisły jest już innym rozwazaniem. Gramy do końca i po sezonie niech mądre głowy decydują.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.05.2023 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów