|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Trio jednak postawi na trenera i przewietrzenie szatni.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dokladnie !
Ktos pisal - chcecie poswiecic trenera (kolejnego) dla tych Panow Pilkarzy ? Obojetne czy trenerem bedzie Bartoszek, Hyballa, Freguson czy nie wiadomo kto. Nikt nie cofnie licznika Blaszykowskiemu czy nauczy Sadloka SFG. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Trzymam kciuki za normalność. Narzekanie pseudo grajków pokroju Sadloka ( który jest przy okazji kapitanem zarabiającym 65k pln na miesiąc) - uważam za degrengolde.
Won z nażartymi pod korek leniami ,trzeba karmić tych którym chce się jeść. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Okej, ale faworyzując parapiłkarzy jak Medved czy Kone kosztem takich ludzi jak przysłowiowy Chełmecki czy Szota( choćby samymi wypowiedziami na konferencji) jesteśmy na dobrej drodze żeby taki Chełmecki czy Szota podążyli drogą Handzlika, Buksy i innych. Jasne, teraz może są i słabsi, ale jak Plewka za kilka miesięcy mogą stać się nasza siłą. Jak sprzedawać młodych jak ich się marnuje. Tymczasem ściągamy młodego typka z Poznania od nowego sezonu... to jaką motywację do gry w Wiśle mają mieć te chłopaki z clj?
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|||||
żeby poznał klimat. Natomiast w przyszłym sezonie powinien grać na niższym szczeblu i tutaj ból, że nie mamy drużyny rezerw. Bo jak go wypożyczymy to nie wiadomo czy będzie dostawał minuty. Cytat:
Cytat:
Gospodarka wypożyczeń i drużyna rezerw - dwie bardzo ważne sprawy przy rozwoju młodych. To, że u nas nie istnieje drużyna rezerw jest problemem i podkreślam to drugi raz. Ucierpiał na tym Buksa, który był za dobry na CLJ, za słaby na Ekstraklasę, Wisła zbyt biedna, żeby oddać wyróżniającego się młodzieżowca na wypożyczenie. Bo kimś trzeba grać, kogoś mieć na rezerwie. I kółeczko zamknięte. Od razu mówię, ze przykład Starzyńskiego do mnie nie trafi bo uważam, że najłatwiej jest wystawiać młodego na skrzydło, jeśli ma szybkość, trochę techniki to można próbować, jego błędy też mniej ważą niż tego w obronie, na środku pola, a dzięki szybkości może coś zrobić, gdzieś się urwać bokiem. Nie ma gry tyłem do bramki, jakiegoś przepychania - spójrz ile Forbes się natyra z obrońcami co spotkanie.
Przykład, jeden napastnik zagra 100 meczów i nie strzeli bramki, drugi 10 i też nic nie strzeli. Jaki będą mieli współczynnik BNM? Ten sam. I jaki sens ma to porównanie?
Zapytaj ludzi, którzy ogladają go tydzień w tydzień. Zobacz nasze miejsce w tabeli, przyrównaj do tych opinii. Na papierze to transfer więcej niż dobry. Młyński - gdyby miał bardzo dobre liczby to nie trafiłby do Wisły. Sprowadzenie takiego człowieka czyli potencjał ale bez dobrych liczb to maks na co dziś nas stać. I trzeba to uznawać za spory sukces. Sobol - nie będę się powtarzał, punktów wspólnych poza tym, że jeszcze młody i zdolny z Chełmeckim to ja naprawdę nie widzę.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 19.04.2021 o godz. 21:39.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Druga sytuacja, dostał pytanie o Radakovica - i znowu redaktor zawarł tezę, że jest słaby, a na przykład taki Szota nie gra. To zwyczajnie powiedział, że jego zdaniem Uros nie jest słaby, a gra on a nie Szota, bo jest lepszy. Zwyczajnie powiedział, że on wybiera do 11 najlepszych. I oburzył się, że są pytania o indywidualnych zawodników, a nie o zespół. I słusznie, bo nie będą pseudo "redaktorzy" ustalać składu, którzy ani na 5 minut na treningach nie byli. Grają najlepsi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
Nie wiem natomiast, co bym poczuł gdyby otwarcie przeciw Peterowi wystąpił Kuba. To jedyny zawodnik, którego opinię cenię w tej chwili wyżej niz trenera (i tak, wiem ze Kuba wcale nie musi mieć racji) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
O to chodzi. Jak nie wygrywali tak nie wygrywają ale przynajmniej mam świadomość że muszą zapiera...lać na treningach. Ktoś da im wycisk w pisdeczke. 100 % poparcia dla Hyballi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Wszystko racja i pewnie nie mamy piłkarzy dla których warto byłoby poświęcać trenera. Wszyscy domniemani buntownicy (Bury, Sadlok, Boguś) są o rok-dwa od piłkarskiej emerytury. Ale ironia losu jest taka że najbardziej wyszydzani grajkowie zawsze ładują nam bramy. Uryga w poprzednich sezonach, teraz Niepsuj. Za rok pewnie bramę z wolnego załaduje nam Maciej (potrafi uderzyć) Sadlok.
Ps. Czy Hoyo nie powinien coś pograć przynajmniej w końcówce sezonu?
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 19.04.2021 o godz. 21:24.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Może tak, może nie. Proponuje obejrzeć mecz w CLJ z Zagłębiem Lubin bo ja uważam, że on sobie nie radził z Oliwierem Sławińskim. Czyli kimś kto się wyróżnia i to nawet bardzo ale na poziomie CLJ.
Gdzie fizyka mniejsza. Hoyo ma swoje atuty, jest moim zdaniem niezły technicznie, chce grać piłką i interesujące jest dla mnie próbowanie go na pozycji nr "6" gdzie moim zdaniem się nieźle pokazał, umiał dodatkowo się podłączyć do ofensywy, Trener Filipek dał mu taką szansę w meczu z Cracovia/Jagiellonia. Bardziej skłaniałbym się do takiej próby, pod warunkiem, że on sam czuje tę pozycje. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Jeśli misja Hyballi zakończy się:
- utrzymaniem w tym sezonie - wywaleniem po raz pierwszy w historii tego klubu na zbity pysk wszystkich pozorantów to będę zadowolony. Cokolwiek ponadto przyjmę z radością. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ważna uwaga , nie tylko do tego tematu, w zasadzie do wiekszosci w ktorych poruszamy temat wlascicieli
no wiec to juz nie te czasy , gdy prezesem wisly byl jakis dziad kolega bc , kierownik urzedu skarbowego czy inny magik z roczników 1950-1970 aktualni właściciele to ludzie młodzi JK i JB młodsi od sporej części forumowiczów , a TJ może ciut powyżej średniej , ale z racji zawodu , aktywny internetowo na 100% sa na forum , czytają te dyskusje , być może nawet samiw nich uczestniczą ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Oczywiscie TT czy FB tam sa obecni. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pilkarzyki sa głaskane po główkach jak swego czasu WSH. Co by sie nie dzialo, jak bardzo rozpierdalali środowisko kibicowskie od środka to zawsze było jakieś usprawiedliwienie dla nich. Tak samo zawsze się znajdzie jakieś usprawiedliwienie dla piłkarzyków, ogolnie to trener chujowy no i zawiniły zle przygotowania do sezonu, rundy, baaa nawet w przerwie na reprezentację ich zajechano...
W końcu jest szansa się rozliczyć z tym syfem. Nie mówię, że się uda, albo, ze będzie łatwo ale chociaz podjąć próbę i pierwszy raz wywalić zbuntowanych pilkarzyków niż kolejnego trenera. Doszliśmy dzięki Stolarowi i Skowronkowi, do momentu gdzie mamy jasna weryfikację Hyballi i trenera "top" na miarę Wisły, w klubie. Także teraz albo znowu bierzemy kogoś z Polski, albo szukamy fachowca "top", czyli cały czas się cofamy, albo trener zostaje i robimy rewolucje mentalna kopaczy. PS Smiać mi się chce jak tutaj ironicznie ale już po oznakach tego, że cos jest nie tak i forma leci w doł pisalem o wywalaniu Hyballi, to wielu ekspertow tutaj mowiło, że jestem jakimś debilem skończonym. Już od meczów z Wislą Płock i Stalą, bylo widać, że zaczyna się lipa. Także pozdrawiam was debile. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zwróć tylko uwagę na drobny szczegół, że swoimi ironicznymi wpisami o wywalaniu Hyballi, tylko tych leserów utwierdzales w przekonaniu, że mogą sobie trenera zwolnić...
Dlatego wsadź sobie takie ironizowanie... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mozna rowneiz zapytac o SIlve. Nie jestem jego zwolennikiem. Raczej przecietny w kierunku slaby z przeblyskami. W napadzie przecietny. Tylko przy Medvedzie wyglada bardzo dobrze. Dlaczego zostal odstrzelony?
Ciekaw jestem 2 najblizszych spotkan. Zobaczymy w jakim kierunku to idzie. Zaglebie to jedyna druzyna z ktora Wisla pdo wodza Hyballi nie grala. Czyli po tym meczu z kazda zagral juz raz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ptaszki ćwierkaja, że kwas jest na tyle duży, że Hyballi może do wakacji już nie być.
Ciężko to komentować, nie znając sytuacji wewnątrz klubu, natomiast mam nadzieję że nie dojdzie do sytuacji w której będziemy mieć kolejnego trenera na utrzymaniu. Wierzyłem (wierzę?) W projekt pod nazwiskiem Hyballi, ale jak się Hyballa skonfliktuje z Kuba (właścicielem) oraz zarządem to choćby byłby Guardiola, to nie może być większy od klubu. Jednocześnie jeśli to jest tylko konfilkt na linii kilku piłkarzy - Hyballa, to oczywista sprawa z kim trzeba się pożegnać.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.04.2021 o godz. 09:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Teraz przez zaufanych dziennikarzy i rozsiewane plotki próbuje się zdyskredytować Hyballę.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 20.04.2021 o godz. 09:48.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Dalej sprawa z Kuba. Coś mocno w niej śmierdzi. Na pewno jeśli Hyballa będzie próbował całemu światu udowodnić że on ma rację to się dobrze nie skończy. Zresztą zostało 5 spotkań. Hyballa musi udowodnić że panuje nad tą grupą, że potrafi zarządzać ludzmi, że potrafi punktować w tak buraczanej lidze. Jak przegrać 8 spotkań z rzędu to choćby jakim był świetnym teoretykiem, uczniem niemieckiej szkoły to po prostu wyleci z klubu, tak jak wylatywał wcześniej często. Wypada tylko, aby ten pas nie trwał zbyt długo, bo na falstart w nowym sezonie nie możemy sobie pozwolić. Niemniej zaczyna mi to pachnieć sytuacja podobna jak z Carillo, z tym że Hiszpan wydawał się lepiej panować nad realizacją przez zespół swoich założeń taktycznych. Niemniej chyba nas czeka lekkie deja vu z czerwca/lipca 2018. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Niby Jaroo nie jest za zwolnieniem, ale pozdrawia debilów, którzy negowali pomysł zwolnienia? Kto normalny myślałby o zmianie trenera po dwóch słabych spotkaniach? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
czy w związku z wpisami o wycieku informacji, Maciej Sadlok zmieni numer z 4 na 60 ?
a tak poważnie - jutro mecz a dalej nie wiadomo kto przewidziany do gry, co z Radakoviciem? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Radakovic na pewno nie zagra, informacje mówiły, że może wróci na koniec sezonu. Na pewno Fredrych kartki, Plewka kontuzja.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
no to radosny środek obrony Sadlok Kone lub Sadlok Szota
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Skąd wiesz że to akurat Sadlok? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie wiem ,napisałem to dla żartu i z przekąsem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Raczej żeby zrobić siarę. A potem wszyscy będą powtarzać że Sadlok zwolnił Hyballe, jak np. kto inny jest buntownikiem
Rzucasz gównem bez dowodów. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jak większość tutaj jestem za pozostawieniem na stanowisku Hyballi i zbudowania nowej kadry (za mniejsze pieniądze) pod tego trenera.
Jednak patrząc na nasz terminarz gdzie gramy kolejno: Zagłębie, cracovia, Legia, Lech, Piast - ciężko może być o punkty. O ile myślę, że spadek nam nie grozi o tyle zajęcie np miejsca 15 (co według mnie jest bardzo realne przy powyższym terminarzu) będzie odbierane jako totalna porażka i wtedy ciśnienie na zmianę trenera będzie jeszcze większe. Nie zapominajmy, że zarząd liczy na jak najwyższe miejsce ze względów finansowych - kadra kosztuje więcej niż rok temu a wynik gorszy - dlatego uważam, a nawet jestem pewny, że o ile do końca sezonu nie zmienimy trenera to wakacje mogą być burzliwe. Liczę na rozsądek Kuby, Tomasza i Jarosława i w to, że nie dadzą się ponieść presji kibiców po słabym sezonie i dadzą wypełnić kontrakt Hyballi - chociażby z tego względu, że niegospodarnością byłoby mieć kolejnego trenera na utrzymaniu z niemałym kontraktem. Żaden trener nie sprawi cudów z tą kadrą. Priorytetem klubu powinna być przede wszystkim spłata/redukcja długu i dopiero gdy dług będzie niższy powinniśmy zwiększać poziom sportowy po przez lepszych(droższych) zawodników. A odnośnie komentarzy jakie tu czasami czytam - nie oczekujcie cudów i samych wygranych meczów od zadłużonego klubu. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
O jakie wpisy chodzi - nie mam czasu szukać po całym tt.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|