|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Przecież to są jaja, nie ważne, że Lech przegrywał wszystkie mecze, ale standardowo przychodzi mecz z Wisłą i wygrają! Po prostu gorzej być chyba nie może, czy my nie umiemy z nimi grać ? Czy oni wychodząc na boisko już wiedzą, że przegrają? Ja nie wiem. My nie umiemy grać z Lechem !!!
W piątek Derby i ja nie widzę ich z taką grą... pasiaki przegrywają wszystko co się da grają gorzej od Amici, ale przełamią się kiedy? Pewnie w meczu z Wisła! Do tego dojdzie, że Filipiak się w....i powie swoim piłkarzykom, że jak nie zaczną grać to nie mają co liczyć na wypłatę, i wygrają! Wg mnie wina leży na pewno po stronie Maaskanta, ale nie tylko, gdyż nie może ułożyć dobrze zespołu, ale nie warto wypieprzać trenera ludzie nie bawmy się w takie coś! Dajmy popracować trochę. Kolejny problem to piłkarze.... ja nie widzę tam perspektyw żadnych, za dużo tam obcokrajowców i nie ma zespołu. Oni nie wiedzą jak grać, nie ma porozumienia. Trzeba zbudować ZESPÓŁ!!! Teraz Derby i będzie brakować takich ludzi jak Baszczyński czy Głowacki którzy na ten mecz wychodzili dosłownie z pianą na ustach, wiedzieli, że to jest coś bardzo ważnego najważniejszy mecz w sezonie, a wyjdą takie murzynki i inni co nie znają tych klimatów i będą to traktować jako zwykły mecz! I na prawdę wielkie brawa K***a dla zarządu Basałajów i innych tępaków - sprzedawajcie dalej piłkarzy a kupujcie złom !! Marcelo, Głowacki i Alvarez byli w trójkę lepsi od wszystkich obrońców co mamy razem wziętych. Jak można kupować takich zawodników? Czy oni nie widzieli przed ich zakupem jak oni grają? To, że nie mamy obrony i to jaki jest stadion w pyrlandii na który nie może wjechać karetka o tym mi się juz po prostu nie chce pisać.... Jedyny plus tego meczu to ten, że Paweł nie potrzebował 10 sytuacji do strzelenia bramy tylko jedna mu wystarczyła. Aaa... i jeszcze dla Pawełka jakie kiksy miał to miał ale zainponował mi tym, że prawie wyciągnął strzał Iniacia czy jak mu tam. Bez odbioru
Ostatnio edytowane przez NHwiernyTS : 31.10.2010 o godz. 20:09.
![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Pawełek ma za dużo tych prawie udanych interwencji. Są bramkarze, którzy wpuszczą, to co mają wpuścić i obronią to, co mają obronić. I tacy są najlepsi. A Pawełek? Wyciągnie strzał, którego nie obroni Buffon, a po chwili puści szmatę jak Cabaj.
Ostatnio edytowane przez Heero : 31.10.2010 o godz. 20:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ponowie nie miałem możliwości oglądania tego meczu. Śledziłem wynik do rezultatu 2 : 1. A gdy zobaczyłem teraz wynik to aż ciężko było w to uwierzyć...
I chodzi mi tu ogólnie o przebieg spotkania , czy wynik rzeczywiście odzwierciedla sytuacje na boisku Czy Lech piłkarsko całkowicie nas zdominował ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
No to tak : 1rwsza połowa pod dyktando Lecha . Początek drugiej dobry Wisły (zdobyta bramka i konstruowanie akcji brak ostatniego podania).Potem strzał życia Injaca . I Wisła dalej grała swoje ale kontra Lecha i bramka , która podciąła skrzydła Wiślakom . Karny (wg mnie nie prawdziwy(nie wiem jak to powiedzieć ![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
To chyba pokazuje miarę naszego upadku. W dodatku to nie tylko drużyna grała źle. Ona została fatalnie ustawiona. Między pomocą a atakiem była kilkukilometrowa dziura, dzięki czemu Amika swobodnie rozgrywała piłkę, a nasze próby ataku niezmienni kończyły się stratą piłki. Stworzyliśmy jedną 100% sytuację, którą wykorzystaliśmy. Sytuację, której nie powinno być bo asystujący Sobolewski powinien był wylecieć z boiska w I połowie za ewidentny faul. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Aha i jeszcze należał się nam rzut karny po ewidentnej ręce Krivca
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 31.10.2010 o godz. 20:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
nie rozumiem was jak wygraliśmy z Lechia i Widzewem to wszystkich naszych grajków i trenera na rekach nosiliście teraz dostajemy i wszyscy narzekają albo jesteśmy z klubem na dobre i złe albo niech niektórzy dadzą sobie siana bez napinki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Lechia gra otwartą piłkę, i tu widziałem szansę dla nas. A z Widzewem? Fart. Piłkarski fart. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wisła dziś nic nie pokazała w ofensywie.
Zrozumcie Wisła gra 1 napastnikiem, W srodku gra KEBAB KEBAB jest do wywalenia. Dlaczego nikt na konferencji po meczu nie zapyta trenera jak długo jeszcze ten słaby KEBAB będzie grał. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cóż. Wisła przegrała tak wysoko. Świadczy to jedynie o tym, że kogoś nam brakuje, ale nie o tym, że trzeba wymieniać pół składu z zespołu, jakby pewnie połowa forumowiczów chciała zrobić.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Bramkarza, a nie produktu pawełkopodobnego. Prawdziwych bocznych obrońców. 2 stoperów (Chavez nawet nieźle, chodzi o kontuzję Clebera i grę Bunozy). To absolutne minimum, choć przydałby się też dobry napastnik. Kurcze, jakby nie liczyć jednak z pół składu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Bunoza to żałość ( choć dziś akurat nie grał, ale wtedy mogła by dwucyfrówka być), Cikos parapiłkarz, Boukhari spasiony, można tak długo... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tylko żeby to "pół składu" było młodymi głodnymi gry zawodnikami z Polski.. no bo chyba się zgodzisz że kebabów, branków i innych wynalazków nam nie trzeba..
jak jest już koncert życzeń to ja poproszę o przywrócenie Petrescu na stanowisko trenera ![]() ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Boczni obrońcy są, jacy są. Cikos wygrywa z Branco. Może Erik trochę lepiej gra niż na początku, ale i tak nie jest pewnym punktem obrony. Stoperzy wyglądają jak Wojciech Mann w reklamie Liptona. Chavez coś tam dzisiaj pokazał, ale do poziomu poprzedniego duetu trochę brakuje. Teraz straciliśmy Clebera. Skrzydłowi potrzebują konkurencji, bo Boukhari takiej nie stanowi. O, i jeszcze mamy tylko jednego napastnika. Tutaj trzeba budować zespół od nowa. Kosztem wielu milionów ojro. Albo budować akademię piłkarską i czekać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Szkoleniowiec Wisły na pomeczowej konferencji poinformował, że Cleber ma problem z kręgosłupem. "Na szczęście zawodnik ma czucie w rękach, więc to dobry sygnał" - powiedizał Robert Maaskant.
Z głównej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ku*wa, czy ja wymagam wiele, nie chce jakis wiruozów, bo od tego jest messi, krysia, liga hiszanska itp, a nie oszukujmy sie my do tego poziomu nigdy nie dojdziemy, dlatego wystaczy mi gosc, ktory bedzie wstanie biegać przez 200 min na 110%, ktory bd gryzl trawe przy wyniku 11-0, który ciezką, rzemieslnicza pracą będzie pokazywał, że jest zajebisty, nie przez technikę, ale serce do gry.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ja bym chciał byc po takim meczu na konferencji prasowej.
Oj zadałbym pytania panu Maaskantowi. Ciekawie by było. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Quo Vadis Wisło ? ![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
„Przybyliśmy tu wiedząc, że będzie ostatnia szansa dla Lecha, żeby wrócić do gry o mistrzostwo. Właśnie dlatego postawiłem na Wilka i Sobolewskiego w środku pomocy. Staraliśmy się grać blisko siebie i czekać na momenty, kiedy mogliśmy skontrować” – opowiadał o taktyce przygotowanej na mecz z Lechem trener Maaskant. Szkoleniowiec przyznał też, że w przerwie spotkania przypomniał zawodnikom, żeby czekali na swoje szanse i pilnowali ustawienia drużyny.
„Po strzeleniu bramki myślałem, że wygramy mecz” – przyznał po spotkaniu Maaskant. „Remis przyszedł trochę za wcześnie dla nas. To była piękna bramka – bramka tygodnia. Dalej jednak kontrolowaliśmy grę. Po wprowadzeniu Garguły byłem przekonamy, że przejmiemy kontrolę nad meczem. Tymczasem zrobiliśmy ten sam błąd, który popełniamy praktycznie w każdym spotkaniu – patrzyliśmy na zawodników zamiast na piłkę” – narzekał trener Wisły. „To dzieje się już któryś raz” – dodał szkoleniowiec Białej Gwiazdy. Oprócz poważnej kontuzji Clebera z boiska z urazem zszedł również Patryk Małecki. „Małecki poprosił o zmianę. Ma problem z kolanem. Na razie nie wiem, jak poważny jest jego uraz” – poinformował trener Wisły. ehh... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Dzięki koledzy za wszystkie odp.
no niestety , wnioskuje , że był bardzo słaby w naszym wykonaniu i Lechowi sprzyjało jeszcze szczęście. Muszę tylko teraz zobaczyć skróty z tego meczu. boli również bardzo mizerna postawa naszych niektórych kopaczy... No cóż z Mistrzostwem już ewidentnie trzeba będzie się pożegnać i liczyć może na brąz. Co do ligi to tyle. Trzeba się będzie skupić szczególnie na PP ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Niektórzy piszą, że bramka Injaca fartowna. Jasne, ale do tego trzeba było zdecydować się na strzał. Kto nie próbuje, ten nie strzela goli. Amica niestety wygrała mecz zasłużenie, 4-1 to najmniejszy wymiar kary. Jaki brąz? Brąz to chyba można było oglądać, ale na gaciach naszych grajków po pierwszej połowie. Kolego, my z taką grą w najlepszym wypadku kończymy w górnej połówce tabeli. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego nikt na konferencji nie zada trenerowi prostego pytania.
Dlaczego "KEBAB" Boukhari gra w Wisle skoro widać że ten zawodnik jest dramatycznie słaby. Trener odpowie że dla niego to ważny zawodnik i on go ceni. Wtedy należy zapytać To dlaczego "KEBAB" Boukhari nie trenuje indywidualnie z 2 miesiące i się odbudowuje fizycznie , tylko gra w pierwszym składzie i osłabia zespół. Dlaczego nikt nie zapyta tego trenera : -jak to jest mieć najgorsze wyniki od 12 lat i czy nie uważa się za najsłabszego trenera ostatnich 10 lat jaki trenował Wisłę bo wyniki to pokazują. Dlaczego nie padnie pytanie. Czy Maaskant wie że jak Polski zawodnik lub trener jedzie do Niemiec lub jego Holandi to ma być on 2 razy lepszy od miejscowego. po co on tu przyjechał. I że już jednego złotoustego trenera z Holandi bez wyników to my już w polsce mieliśmy i wiemy jak to się skończyło. Dlaczego nikt mu na konferencji nie zada trudnych pytań.
Ostatnio edytowane przez wwf : 31.10.2010 o godz. 20:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pismaki to oportuniści a niewygodnych pismaków usuwa się w cień, np nie udziela się im wywiadów, albo nie przyznaje akredytacji. A stadion i tak powstanie, każdy chce na nim być, nawet pismak. Co z tego, że niewiarygodny? ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
I nawet jesli bedzie źle MY nigdy nie poddamy sie... Cleber Jestesmy z toba.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
z facebooka
Do skandalu doszło w Poznaniu. Przedstawicielowi Biura Prasowego Wisły grożono i zabrano kasetę z nagraniem wideo z dopingiem kibiców Białej Gwiazdy. Zrobiła to osoba ubrana w kamizelkę FOTO. Innym osobom groził osobnik legitymujący się identyfikatorem organizatora wieś POZnan* zaprasza ![]()
Ostatnio edytowane przez Marcinkrakwoj : 31.10.2010 o godz. 20:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Przegranej z Amicą należało się spodziewać. Gdyby nie ich fatalna passa w ostatnich meczach, nikt o zdrowych zmysłach nie stawiałby na Wisłę, obecną Wisłę. Nie rozumiem więc tego rozgoryczenia. Mają od nas obecnie dużo mocniejszą drużynę i wszelkich szans można było upatrywać w ich słabości, a nie naszych atutach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Fartowne 5:2 z Lechią (która notabene wraca na "właściwe" tory...) niektórym zamydliło obraz rzeczywistości.
A ta jest taka, że gramy wciąż słabo. Prawdą jest też to, że Lech ma pakę na podium i słaba postawa w ligowej młócce tego nie zmieni. Oni na szlagiery się spinają od lat jak nikt w Polsce. No i dziś przyszedł oklep, który przewidywałem. Apeluję jednak o spokój - końcówka wbrew pozorom nie musi być dla nas nieudana! Najpierw żenujące Pasy. Potem zmienna Legia u siebie- Legia niegrająca jakiejś finezji, spokojnie do ogrania. Potem przecietna Arka i Zagłebie u siebie. 9-10 punktów do zdobycia spokojnie, a wtedy wracamy do gry, bo "mocni" wypunktują się w meczach bezpośrednich. Wiem, staram się szukać pozytywów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
I w tym składzie, przed przerwą zimową już dużo lepiej nie zagramy. Każdy mecz będzie dla nas szalenie trudny, a punkty na wagę złota. Jeśli zdobędziemy w najbliższych 5 spotkaniach (16 kolejka jest jeszcze w tym roku) 9 punktów, będę ogromnie zadowolony. Na więcej nie liczę, a nie zdziwi mnie również mniejsza zdobycz punktowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
facebook.pl
W POZnan*u takie obyczaje są, że odbiera się kasety z nagraniem, próbuje odebrać kartę ze zdjęciami, uderzyć "z byczka", a "ochroniarze" przepuszczają kibiców atakujących stadion gości. Przed meczem zaś słucha się hymnu Ligi Mistrzów. by wislakrakow.com ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|