|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
VAR miał załatwić takie sytuacje.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
var to sprytne narzędzie do wybiórczego stosowania, które tylko wspomaga kręcenie lodów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tylko w sytuacji kiedy przekręcony siedzi cichutko. Bo jak niektórzy tutaj uważa, że "nie ma co podskakiwać jak Królewski, bo się zemszczą." A jest dokładnie odwrotnie, jak się wystawia dupę do kopania to w nią kopią.
Każdy na powtórce widzi to samo i jeżeli decyzja jest inna niż wynikająca z powtórki to powinna być gruba afera do czasu wyciągnięcia konsekwencji z nazwiskami tych na varze na pierwszym planie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
VAR nic nie zmienił bo i tak wszystko rozbija się o to, że sędzia się pomyli. Jak nie na żywo to patrząc przez powtórki. Doszło też zamieszanie z tym czy podchodzić do monitora jak ci z VARu wołają, albo, że jak komar pierdnie to już czas stracony i do VARu nie może podejść itd Także dalej można oszukiwać/mocno się mylić, tylko metody się zmieniły.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sytuacja, o której piszecie była przecież wynikiem sygnalizacji z varu właśnie.
Generalnie sędziowie są bardzo słabi i tyle. Jeżeli var woła gościa do monitora, to ten czuje się w obowiązku uznać ich "sugestię" za słuszną. Tak to działa. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Tak można było tłumaczyć dawniej, słaby czyli nie potrafi dostrzec, szybko podjąć trafnej decyzji, bo ma mało czasu. Teraz kiedy ma powtórkę z 10 kamer i dalej widzi inaczej niż cała reszta obserwatorów to nie jest kwestia słabości. Dlatego wyjaśnij co rozumiesz przez słaby i tyle .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Sedziowie w erze var (szczególnie ostatnie 2 lata) dostaja małpiego rozumu.
Z narzedzia które mialo pomagać, robi sie narzędzie ktore decyduje o wyniku. Sedzowie podejmuja losowe decyzje na boisku majac z tyłu głowy że var nad wszystkim czuwa potem mamy takie sytuacje jak nasza z Boziciem w Siedlcach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zwłaszcza ci na varze powinni być rozliczani, bo dla ich dziwnych decyzji nie ma wytłumaczenia. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Fabio Capello powiedział kiedyś co takiego, że „dobrych trenerów od złych różni to, że ci dobrzy wybierają kluby w ich dobrym momencie”.
Dlaczego Piszczek poszedł do Tychów to nie mam zielonego pojęcia. Ani tam dobrych piłkarzy ani pieniędzy na wzmocnienia. W zeszłym sezonie Skowronek miał świetne wyniki, dostawał nagrody trenera miesiąca i był super hiper trenerem. W tym sezonie szło mu o wiele gorzej. Gdybym był Piszczkiem to bym sobie zadał pytanie „czy Skowronek zapomniał jak się trenuje czy raczej w lecie stracił najlepszych piłkarzy a w zamian dostał ujowych? Jakie mam szanse, że ci kiepscy piłkarze nagle staną się dobrzy lub jakie mam szanse, że klub w zimie kupi lepszych zawodników”. Szanse na oba warianty są minimalne i Piszczek powinien to wiedzieć, ewentualnie ktoś powinien mu powiedzieć, że Tychy są klubem w złym dla siebie momencie i popsują mu opinie już na starcie kariery. Przypomina mi to casus Sobolewskiego. Był w Płocku, miał tam w porządku wyniki i był jednym z „młodych zdolnych”. Potem poszedł do Wisły i zaliczył świetną wiosnę prawie awansując. W lecie odeszli najlepsi zawodnicy a dostał w zamian nieudaczników. W tym momencie powinien był odejść no ale został i ci chujowi zawodnicy nie dowieźli wyników. Sobol stał się nieudacznikiem wyzywanym przez własnych kibiców. Zrezygnował z pracy 4 miesiące za późno. Potem poszedł do będącej w jeszcze gorszym momencie Odry Opole ( nie wiem po jaki ....), za chwilę go wywalili i w dwa lata z „młodego zdolnego” stał się właściwie niezatrudnialny. Kluby trzeba umieć wybierać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Też mnie bardzo zdziwił klub, który wybrał, ale być może miało to związek z tym, że nie musiał się przeprowadzać.
Przejęcie takiej Wieczystej, gdzie przecież miałby nieograniczone narzędzia do osiągnięcia celu, wiązałoby się dla niego z wywróceniem życia prywatnego do góry nogami. Ile w takich Tychach może zarabiać? 40k PLN miesięcznie na rękę? Przecież to jest w jego przypadku na waciki. Może po prostu chce udowodnić, że jest w stanie zrobić coś z niczego, jednocześnie nie rozwalając życia rodzinie? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
1. Myślę ze rozeznanie Piszczka w 1 lidze jest mniej więcej takie jak kibiców Wisly 2.Bundesliga.
On nie miał pojęcia w co sie pakuje. 2. Chciał pracę blisko domu, ale jak ma takie kryteria wyboru to sobie ograniczył wybór do 4-5 klubów z esa &1 ligi, z czego chciały go tylko Tychy. Wieczysta to chciala, Krakow od Goczałkowice dzieli 1.5h fzy to dużo? Moglby pokonywac trase 2-3 razy w tygodniu, a Kwiecien ogarnęłaby mu apartament 100m z widokiem na Wawel Sadlok potrafil 4 lata dojezdzac z Chorzowa z Myślenic, dawal rade. Zaczal gorzej grac jak już mieszkał w Krakowie ![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.11.2025 o godz. 13:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przy czym zaden kibic Wisly nie szuka pracy w drugiej Bundeslidze i nie ma rozleglych kontaktow w Nimeczech.
Piszczek ma pewnie jakichs menadzerow, ma tez kolegow, ktorzy komentuja mecze 1 ligi dla TV lub nawet w tej lidze graja. Mial mozliwosci sie dowiedziec o swoim nowym pracodawcy zanim podpisal kontrakt. Juz samo to, ze Skowronek, ktory robil swietne wyniki z Tychami w zeszlym sezonie a w tym "walczyl o spadek" powinno dac do myslenia, ze cos tu chyba nie gra ze skladem. To ze dzialacze wola wyrzucic trenera zamiast przynac sie, ze sprowadzili mu paralitykow to akurat w polskiej pilce normalne ale Piszczek powinien jednak uruchomic kontakty i zrobic risercz. Ja mu dobrze zycze ale chlop moze zaczac kariere od spadku na co osobiscie - pomimo bycia trenerem - nie bedzie mial wiekszego wplywu. Brazowymi kartami w Fifie nie pokonasz druzyny zlozonej z kart TOTY - zeby posluzyc sie takim porownaniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
Że podpisał papiery nie sprawdzając wcześniej na co się pisze? To by było dość kompromitujące dla niego.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 30.11.2025 o godz. 15:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Świetny wynik dla nas w Sosnowcu
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.11.2025 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kazek znowu remis?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zegar Moskala z dniem dzisiejszym zaczął tykać ^^
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Piękny wynik dziś w Rzeszowie. Zgadzam się z przedmówcą że obecnie My i Polonia Warszawa to faworyci numer jeden do awansu,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Od 2 do 10 miejsca jest tak niewiele, że trudno jest wróżyć.
Jakaś drużyna zaczyna grać dobrze, żeby nagle stracić impet. Ja z kolei obstawiam Wieczystą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grodziskowi awans jest potrzebny jak świni siodło. Polonia Bytom to samo.
W grze o drugie miejsce, premiowane awansem bezpośrednim, są według mnie Śląsk, Polonia Warszawa i Wieczysta (Moskal może ogarnąć ten bajzel podczas przerwy zimowej). ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdecydowanie Wieczysta. 3-4 bardzo, bardzo mocne transfery, praca Kazka, gra w Krakowie i bedzie awans.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Boisko chyba nie wytrzyma 3 drużyn.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W Sosnowcu też gra Raków w pucharach i dają jakoś radę. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Miasto zadeklarowalo również ze dostosuja stadion Hutnika aby mogli na nim grać. Przypomne tylko że genialny pzpn ustawil większość meczow domowych Wisly i Wieczystej w tych samych kolejkach. Wiosna 7 na 8 kolejek sie pokrywa, w tym ostatnia 34 ktora musi byc rozegrana w tym samym terminie o tej samej godzinie. Będą tak skakac raz Reymonta, raz Sosnowiec? Jak mam obstawiać to Wieczysta wiosna zagra na Reymonta jeden mecz - ten z Wisłą. No może jeszcze baraże w ktorych strzelam że raczej wystąpi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
To raczej wynikało z tego, że Wieczysta podawała stadion Puszczy we wniosku. O ile dobrze pamiętam, to albo Karcz albo Wojtowicz mówili o tym w Studio Reymonta.
![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Oczywiście finalnie mecz szachtara będzie jeden lub 3, ale podjąć taką czy inną decyzję w temacie gry Wieczystej trzeba będzie podjąć nie wiedząc tego ile. Tak sobie tylko rozmyślam.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Z gry Szachtara są pieniądze i rozrywka dla miejscowych (było nie było - europejskie puchary). Z gry Wieczystej to ma radochę góra kilkadziesiąt osób. Wynajmowanie 33 tysięcznego stadionu osiedlowemu klubikowi kiedy można to zrobić dla klubu znacznie większego, za konkretne pieniądze to byłaby aberracja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.12.2025 o godz. 20:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|