The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2025, 19:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Do Markusa i Drozda dołączam za radą Wattsa także wolfy'ego.
Wy chyba lubicie po prostu prowokować zbędne dyskusje.
Tak nudne macie życie?

Nie mam zamiaru wpisywać was na listę ignorowanych.
Będę jedynie prostował wasze prowokacje, bez wchodzenia w dyskusję.

Miłego wieczoru.
Chłopie, poza swoimi urojeniami nie masz żadnych argumentów. To tak samo jak z Twoim bełkotem o Sukiennickim - wypisujesz jakieś bzdury o bajecznej technice i że to szybszy Carbo, potem udajesz że nie było tematu.

Jesteś jedynym tutaj który twierdzi że Duda dobrze wykonuje SFG. Nie zastanawia Cię to?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.03.2025, 19:54
Przeczytałem.
Tu akurat nie było rozmowy o SFG. Czyli znowu trollowanie.
Nie wchodzę w dyskusje.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.03.2025, 20:57
Tu wszyscy mają urojenia oprócz wolfyego, drozdza i markusa. Oni wszystko wiedzą najlepiej, nie mylą się nigdy i znają prawdę objawioną xd
A tak na prawdę to 3 największych napinaczy i bajkopisarzy z tego forum. Lesio też ale on chociaż się tak nie produkuje, a jak się pomyli to nawet mordę zamyka na kilka tygodni.

PS Oni serio się nie mylą. Oni tylko żartują gdy coś źle napiszą albo po prostu wszyscy są za głupi, żeby zrozumieć sens ich wypowiedzi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.03.2025, 21:38
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Tu wszyscy mają urojenia oprócz wolfyego, drozdza i markusa. Oni wszystko wiedzą najlepiej, nie mylą się nigdy i znają prawdę objawioną xd
A tak na prawdę to 3 największych napinaczy i bajkopisarzy z tego forum. Lesio też ale on chociaż się tak nie produkuje, a jak się pomyli to nawet mordę zamyka na kilka tygodni.

PS Oni serio się nie mylą. Oni tylko żartują gdy coś źle napiszą albo po prostu wszyscy są za głupi, żeby zrozumieć sens ich wypowiedzi.
Buchachacha

Perfekcyjna auto recenzja hejterku .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 23.03.2025, 21:09
Technikę Duda akurat ma, jak na I ligę, bardzo dobrą. Problem jest taki, że na razie nie ma z tego konkretów. Tylko czasami chce mu się pracować w obronie i to niestety jest rzecz, której nie można wytłumaczyć młodym wiekiem czy kolegami. SFG też mu nie wychodzą i też mógłby to poprawić.
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 23.03.2025, 22:31
Wyśmiewanie umiejętności technicznych Dudy to jest tutaj jakaś żenada. Większość krytykantów nie potrafiła by wskazać pięciu zawodników przewyższającym wyszkoleniem Dudę. Czyjeś chwalicie, swego nie znacie. Duda wykonuje sfg bo na obecną chwilę nikt tego lepiej nie potrafi (wskaż inną osobę jak potrafisz?). Według mojej oceny, WIĘKSZOŚĆ wrzutek jest wykonana na odpowiedniej wysokości i z siłą, tyle, że jak w polu karnym stoi stado baranów którzy nie umieją ruszyć do dośrodkowania, powalczyć o pozycję, wyskoczyć, a jeszcze jak trzeba do tego celnie uderzyć w światło bramki to efekty są takie jakie widzimy. Wskażcie który potrafi powalczyć w takich sytuacjach?
Uryga- ciągle faulujący broniącego,
Zwoliński-jako jeden z nielicznych który mógł by coś dać w takich sytuacjach drużynie, pod formą,
Biedrzycki- sorry, (jak by mnie piłka trafiła odpowiednio w łeb, też bym trafił do bramki) ten to nie podskoczy wyżej jak źdźbło trawy,
Rodado- może i potrafi uderzyć głową, ale też musi mieć przestrzeń, urwać się obrońcy,
pozostałych to nawet nie będę komentował i to nie chodzi nawet o to, że nie mają wzrostu, bo i bez wzrostu z odpowiednim ustawieniem i timingiem zawodnik powinien potrafić uderzyć na bramkę.
Wisła jak nie awansuj w tym sezonie, to w sierpniu, z tym właścicielem, o takim piłkarzu jak Duda (technika, wrzutka, doświadczenie) będziemy mogli pomarzyć.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.03.2025, 11:06
Narzekacie na Dudę bijącego SFG ale powiedzcie mi kto zamiast niego miałby je bić ? Bije je Kacper ponieważ:
1. Jest w czołówce - jeśli nie najniższy - najniższych piłkarzy w naszej drużynie więc nie przyda się w polu karnym skacząc do główki
2. Jest w czołówce - jeśli nie najbardziej wątły - wątłych piłkarzy w naszej drużynie więc nie przyda się w polu karnym aby rozepchać przeciwnika
3. Jest w czołówce - jeśli nie najbardziej wolny - wolnych piłkarzy w naszej drużynie więc jak idzie kontra po takim SFG to przynajmniej ma te 10-15 metrów handicap`u nad przeciwnikiem
4. Jest w czołówce - jeśli nie najmniej agresywny - najmniej agresywnie doskakującym piłkarzem w naszej drużynie więc jak go przeciwnik minie na 16tce to Kacper może tylko dostrzec numer na koszulce przeciwnika bo pewnie nawet nie zdąży sponsora odczytać pod tym numerem. Tak mu typ odjedzie na pierwszych 10-15 metrach.

Reasumując, bije źle, nie nadaje się do tego ale puszczenie go w obręb 16tki to jest dużo gorsze rozwiązanie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.03.2025, 11:35
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Narzekacie na Dudę bijącego SFG ale powiedzcie mi kto zamiast niego miałby je bić ? Bije je Kacper ponieważ:
1. Jest w czołówce - jeśli nie najniższy - najniższych piłkarzy w naszej drużynie więc nie przyda się w polu karnym skacząc do główki
2. Jest w czołówce - jeśli nie najbardziej wątły - wątłych piłkarzy w naszej drużynie więc nie przyda się w polu karnym aby rozepchać przeciwnika
3. Jest w czołówce - jeśli nie najbardziej wolny - wolnych piłkarzy w naszej drużynie więc jak idzie kontra po takim SFG to przynajmniej ma te 10-15 metrów handicap`u nad przeciwnikiem
4. Jest w czołówce - jeśli nie najmniej agresywny - najmniej agresywnie doskakującym piłkarzem w naszej drużynie więc jak go przeciwnik minie na 16tce to Kacper może tylko dostrzec numer na koszulce przeciwnika bo pewnie nawet nie zdąży sponsora odczytać pod tym numerem. Tak mu typ odjedzie na pierwszych 10-15 metrach.

Reasumując, bije źle, nie nadaje się do tego ale puszczenie go w obręb 16tki to jest dużo gorsze rozwiązanie.
Toś dojebał mocnymi argumentami,Drozd z Wolfym już zacierają ręce...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.03.2025, 14:26
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Toś dojebał mocnymi argumentami,Drozd z Wolfym już zacierają ręce...
Spoko, możesz udawać że Duda jest super, tylko niestety - dla Ciebie i Królewskiego - wszystko na koniec weryfikuje boisko. A tu weryfikacja jest negatywna.

Przy czym był moment kiedy Duda faktycznie próbował walczyć o piłkę zaraz po powrocie po kontuzji, ale potem się uwstecznił. Aktualnie oglądamy klasycznego Dudę, będącego piątym kołem u wozu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.03.2025, 16:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Spoko, możesz udawać że Duda jest super, tylko niestety - dla Ciebie i Królewskiego - wszystko na koniec weryfikuje boisko. A tu weryfikacja jest negatywna.

Przy czym był moment kiedy Duda faktycznie próbował walczyć o piłkę zaraz po powrocie po kontuzji, ale potem się uwstecznił. Aktualnie oglądamy klasycznego Dudę, będącego piątym kołem u wozu.
A gdzie ja napisałem,że Duda jest super?Czy to wina Kacpra,że ma po.......onego szefa który po dwóch udanych zagraniach wciska go do reprezentacji?

A tak swoją drogą to patrząc na wyczyny naszych biało- czerwonych orłów w meczu z Litwą nie jestem pewien czy Duda jakoś znacząco odstawałby od tych zbierańcuchów .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.03.2025, 18:07
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja napisałem,że Duda jest super?Czy to wina Kacpra,że ma po.......onego szefa który po dwóch udanych zagraniach wciska go do reprezentacji?

A tak swoją drogą to patrząc na wyczyny naszych biało- czerwonych orłów w meczu z Litwą nie jestem pewien czy Duda jakoś znacząco odstawałby od tych zbierańcuchów .
Miałem tak nawet zażartować, ale mi się z żalu odechciało.
"Z kogo się śmiejecie? Z siebie samych się śmiejecie."

stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Podobno piłkarz jest tak dobry jak jego ostatni mecz.
A z Legnicą akurat Duda był w pierwszej trójce naszych najlepszych zawodników w tym meczu.
Ja wiem, zagraliśmy wtedy słabo ale i tak Duda, na tle reszty, wyglądał lepiej.
Zobaczymy co będzie z Kotwicą
Marna prowokacja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.03.2025 o godz. 18:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.03.2025, 13:10
Przecież Drozd w Zaskrońca nie uderzy. Będzie generował te swoje wysrywy cały czas pomijając osobę, która za to odpowiada
Ewentualnie napisze, że Zaskroniec jest zły ale "inni" byli jeszcze gorsi. Czyli jedną patologię będzie pudrować inną.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 24.03.2025, 17:06
Podobno piłkarz jest tak dobry jak jego ostatni mecz.
A z Legnicą akurat Duda był w pierwszej trójce naszych najlepszych zawodników w tym meczu.
Ja wiem, zagraliśmy wtedy słabo ale i tak Duda, na tle reszty, wyglądał lepiej.
Zobaczymy co będzie z Kotwicą
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.03.2025, 12:16
Marna prowokacja

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.03.2025, 09:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Marna prowokacja
Niestety, rzeczywistość. Dorobiliście historyjkę o talencie który zaraz odpali do kolejnej miernoty.

@stary dziad - w ostatnich trzech sezonach zagrał zdecydowanie więcej meczy niż zasługiwał i nie zrobił praktycznie żadnych postępów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 26.03.2025, 12:03
Niestety, rzeczywistość. Dorobiliście historyjkę o talencie który zaraz odpali do kolejnej miernoty.

@stary dziad - w ostatnich trzech sezonach zagrał zdecydowanie więcej meczy niż zasługiwał i nie zrobił praktycznie żadnych postępów.
@wolfy, naprawdę nie rozumiem Twojego zafiksowania na Dudzie.
W mojej ocenie, zawodnik ten ma papiery na solidnego (extra)ligowca.
To nie jest ktoś pokroju Blaszczykowskiego, ale poziom Cantoro może osiągnąć.
Rozwija się powoli, gra w reprezentacji U20, zobaczymy co będzie dalej.
W każdym razie, na pewno nie zasługuje na to aby z niego robić " kozła ofiarnego" naszej pozycji sportowej.

A co do jego występów w latach poprzednich- grał bo ... musiał grać.
Nikogo innego, lepszego na pozycję "młodzieżowca" nie mieliśmy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.03.2025, 15:25
@wolfy, naprawdę nie rozumiem Twojego zafiksowania na Dudzie.
W mojej ocenie, zawodnik ten ma papiery na solidnego (extra)ligowca.
To nie jest ktoś pokroju Blaszczykowskiego, ale poziom Cantoro może osiągnąć.
Rozwija się powoli, gra w reprezentacji U20, zobaczymy co będzie dalej.
W każdym razie, na pewno nie zasługuje na to aby z niego robić " kozła ofiarnego" naszej pozycji sportowej.

A co do jego występów w latach poprzednich- grał bo ... musiał grać.
Nikogo innego, lepszego na pozycję "młodzieżowca" nie mieliśmy.
Nie jestem zafiksowany na Dudzie, po prostu inne miernoty nie mają opini "młodego talentu" i nie trzeba nikomu tłumaczyć że nie dojeżdżają poziomem do pierwszej ligi. Jeśli napiszę że Uryga jest słaby to praktycznie nikt nie oponuje. Dopiero przy "talentach" podnosi się jazgot tych samych co chcieli "budować Młyńskiego".
Nie ja mam obsesję tylko Wy. Jak poszukasz to znajdziesz co myślę o Urydze, Biedrzyckim, Jarochu, Sukiennickim, Sapale, Alfaro itd. Dopiero kiedy uczciwie ocenię postawę Dudy zaczyna się jazda z miłośnikami młodego drewna.

Duda ma papiery na kolejnego Plewkę albo Bruda. Osobiście wolałbym Patryka niż jego, przynajmniej coś robił w destrukcji.

Problem nie jest w tym że (jak twierdzicie) mam inne podejście do Dudy. Wręcz przeciwnie - traktuję go tak samo jak innych piłkarzy, a bajeczki o tym co to będzie jak drewniak nauczy się strzelać i podawać zostawiam Wam. I tu jest powód histerycznych reakcji - opisuję rzeczywistość jaką jest, a nie według tego co mogłoby być.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.03.2025 o godz. 15:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 26.03.2025, 16:14
Problem nie jest w tym że (jak twierdzicie) mam inne podejście do Dudy. Wręcz przeciwnie - traktuję go tak samo jak innych piłkarzy, a bajeczki o tym co to będzie jak drewniak nauczy się strzelać i podawać zostawiam Wam. I tu jest powód histerycznych reakcji - opisuję rzeczywistość jaką jest, a nie według tego co mogłoby być.
Opisujesz rzeczywistość...
A ta nasza "rzeczywistość" to, niestety, od 3 lat poziom średniaka pierwszoligowego albo co najwyżej aspiranta do awansu, który nie nadchodzi...
A Ty byś chciał, żeby tu grał ktoś z umiejętnościami Modrića albo Olmo.
Ja też bym chciał ale...gdzie Rzym a gdzie Krym...

Szukając punktu wspólnego, zakładam, że zgodzisz się z tezą, że Kacper na dziś jest wartościowym graczem jako uzupełnienie składu. Ale pamiętamy, że to skład pierwszoligowca.
Od siebie już dodam , że co najmniej uzupełnieniem.
Pomijając nasze rozbieżne prognozy co do jego przyszłości, zgodzisz się chyba, iż w tym momencie musimy grać Dudą bo nikogo innego nie mamy.

Czy to wina Dudy? Na pewno nie.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.03.2025, 12:32
Moim zdaniem najgorszy jest w tym momencie Zwoliński, który jest totalnie bez formy. Ciekawe ile mu jeszcze da meczów Jop na "odblokowanie" się.

U nas poza Rodado (który też miewa słabe mecze), nikt nie gwarantuje w miarę stałego poziomu na przestrzeni powiedzmy 5-7 spotkań. Czy Duda jest jednym z najsłabszych? Jeśli miałbym wymienić trzech najsłabszych na ten moment piłkarzy w Wiśle (grających w podstawowym składzie), to wskazałbym Jarocha, Urygę i Zwolińskiego.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 25.03.2025, 12:49
Do tych najsłabszych ( a w każdym razie poniżej poziomu Dudy) zaliczyć trzeba również Freda, Biedrzyckiego, Alfaro, Kissa...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.03.2025, 10:15
Kolejna marna prowokacja. Ale rozumiem, że masz przynajmniej jakieś zajęcie: jebanie Dudy, czyli ruch ***** ****

Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Od: 04.2024

Stary 26.03.2025, 16:35
Wy Dudę opisujecie tutaj jako drugiego Cantoro? Jest środa, tak w środku tygodnia spożywać jakieś substancje psychoaktywne to raczej nie wypada, bo ciężko do roboty wstać, gdzie z czym do ludzi pod tym względem. Inny mental, inne zadania boiskowe, inny etos pracy piłkarza, inna odpowiedzialność na boisku...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.03.2025, 19:35
Adryan napisał(a):Wyświetl post
Wy Dudę opisujecie tutaj jako drugiego Cantoro? Jest środa, tak w środku tygodnia spożywać jakieś substancje psychoaktywne to raczej nie wypada, bo ciężko do roboty wstać, gdzie z czym do ludzi pod tym względem. Inny mental, inne zadania boiskowe, inny etos pracy piłkarza, inna odpowiedzialność na boisku...
Inne warunki fizyczne.

Po prostu robienie z Dudy młodszego Igbekeme/Fernandeza (tak, był taki oszołom!) już trudno komukolwiek sprzedać. No to Cantoro.

Dlaczego? Nie wiem, ale czytałem że skokowo rośnie liczba uzależnionych od fentanylu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 27.03.2025, 10:08

Po prostu robienie z Dudy młodszego Igbekeme/Fernandeza (tak, był taki oszołom!) już trudno komukolwiek sprzedać. No to Cantoro.

Dlaczego? Nie wiem, ale czytałem że skokowo rośnie liczba uzależnionych od fentanylu.
Tak wygląda dyskusja na poziomie głuchego telefonu.
Wiec przypomnę, że wyraziłem opinię, iż Duda może osiągnąć poziom Cantoro.
Może.
A nie, że jest w tym momencie na takim poziomie.
Formalnie to ma jeszcze 5 lat na osiągniecie tego

Opinia, jak opinia, można się z nią zgadzać albo nie.
Niemniej jak wlatuje pałka fentanylu, to oczywiście mógłbym odpowiedzieć "pięknym za nadobne" ale nie mam takiego zamiaru. Kończę dyskusję.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.03.2025, 17:32
Tak wygląda dyskusja na poziomie głuchego telefonu.
Wiec przypomnę, że wyraziłem opinię, iż Duda może osiągnąć poziom Cantoro.
Może.
A nie, że jest w tym momencie na takim poziomie.
Formalnie to ma jeszcze 5 lat na osiągniecie tego

Opinia, jak opinia, można się z nią zgadzać albo nie.
Niemniej jak wlatuje pałka fentanylu, to oczywiście mógłbym odpowiedzieć "pięknym za nadobne" ale nie mam takiego zamiaru. Kończę dyskusję.
To jest opinia z gatunku tych co "Unia Europejska ma sumarycznie więcej obywateli niż USA więc ma większy potencjał militarny" - totalny bełkot oderwany od rzeczywistości.

Ty Cantoro, ja przebijam - Messi! Podobne warunki fizyczne, ma jeszcze czas żeby dobić do wieku w którym Leo osiągnął szczyt. Źródło? To samo co Twoje - tak mi się pierdzielnęło.

Nie licz że ktoś będzie się poważnie do czegoś takiego odnosił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.03.2025, 20:28
Duda cienias pokroju Sukiennickiego
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.03.2025, 21:28
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Duda cienias pokroju Sukiennickiego
Lubię, kiedy piszesz z sensem i merytorycznie.
To chyba jednak nie był ten przypadek.
A przecież już dawno na tym forum ("Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna") proszono:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p=910943&postcount=1
Cytat:
1. Niech Twój post będzie przemyślany i staraj się żeby nie składał się on z jednego zdania

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 26.03.2025, 22:46
Kotwica -> Warta -> Chrobry.

Myślicie, że w przypadku zdobycia w tych trzech meczach 0-2 punktów Jop poleci?

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.03.2025, 08:33
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Kotwica -> Warta -> Chrobry.

Myślicie, że w przypadku zdobycia w tych trzech meczach 0-2 punktów Jop poleci?
Każdy trener z top10 1 ligi bylby zagrożony po takich rezultatach.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 27.03.2025, 09:12
Bardziej mi chodzi o naszą sytuację wewnętrzną.
Czy JK wykona sprawdzony już wcześniej manewr, czyli zwolni trenera tuż po tym, jak wyraził dla niego pełne poparcie, czy będzie dalej brnął w projekt "Jop"?

[35/54]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów